Milé dámy,
máte otázky ohľadom rozmerov a tvarov implantátov. Nech ide o projekciu, profil, šírku, výšku alebo o anatomický, okrúhly, kónický, ergonomický tvar?
Dobrý večer, zavisí od stupňa postihnutia, čo sa týka operačnej techniky. V niektorých prípadoch je možné použitie vlastného tuku za účelom korekcie, alebo dokorigovania. Nie je daný guide-line tvaru implantátov v danej problematike . Z mojej skúsenosti je najvhodnejšie použitie tvrdšieho anatomického ( kvapkovitého ) implantátu.
Dakujeeeem
@drjozeffedeles este jednu otazku k teme implantatov. Existuju chirurgovia (hlavne australski), ktori vkladaju vylucne alebo skoro vylucne polyuretanove implantaty (vieme o ich nespocetnych vyhodach a malo nevyhodach ako tvrdost alebo hrube okraje). Preco nie su prvou volbou aj pre ostatnych chirurgov? Otazka trhu, skusenosti, skepticizmu?
@missbau možem len sám za seba. Polyuretánové implantáty som používal ako prvú voľbu pred 5 rokmi a sú prípady, kedy ich používam aj teraz. Výhody sú nižšie riziko kapsulárnej kontraktúry a implantátu nehrozí rotácia. Implantát je drsnejší oproti iným, preto je potrebná pri vložení väčšia jazva ako u štandardných implantátov a je nutné vytvorenie väčšieho priestoru pre vloženie. Povrch je agresívnejší- telo sa vrastá do polyuretánovej peny 6-12 mesiacov. Na porovnanie Motiva Ergonomix ma nižšie riziko kapsulárnej kontraktúry, taktiež nehrozí rotácia, nulové riziko dvojitej kapsuly a nulové riziko neskorého serómu ( late seroma ). Ako bonus je možné vloženie s minimálnou jazvou. Želám pekný víkend.
www.motivaimplantaty.sk
www.eveclinic.sk
@drjozeffedeles dakujem!!!! Len som dobre nepochopila...pisete, ze pri Motiva ergonomix nehrozi rotacia. Tym myslite, ze sice sa moze otocit, no jej konzistencia a obal zarucia stale rovnaky tvar (podobne ako pri okruhlych)? A co by sa stalo keby sa otocil bazou dopredu?
Je to presne ako pri okrúhlych, len tvarovo v stoji vizuálne bližšie anatomickému tvaru. Gél sa pohybuje a mení s polohou tela, či si myslím je veľmi prirodzené .Všetko je možné, ale málo pravdepodobné, gél je mäkký a rotácia bázou dopredu nemusí byt v mnohých prípadoch rozpoznateľná. Ja som daný problém u Motivy zatiaľ nemal. Základom úspechu je ale vytvorenie presného- nie väčšieho priestoru pre vloženie implantátu. Polyuretan sa po vložení nepohne, preto ma u mňa často miesto v prípadoch sekundárnych, kedy bývajú kapsy široké a klientka si neželá íst do obrovských objemov implantátov.Ale ako som pri našej konverzácii uviedol, nič nedrží večne, časom tkanivá ochabnú, a s nimi sa hýbu aj implantáty - a dostávame sa k potrebe výmeny. Pozdravujem
Dakujem za upresnenie
@drjozeffedeles dobry deň. Mám veľmi klesnuté prsia keďže nám veľmi zlu elasticitu pokožky. Je možnosť dať implantát pod sval a odstrániť z pŕs prebytočnú kožu s tým že moje prsia by boli z vonkajšej strany zmenšené na čo najmenšie? Moja koža by tu váhu neudržala a implantát pod sval by to asi vedel zachrániť.
Táto šialenosť (a možno aj niekde bežná vec, netuším 😅) mi napadla keď som videla kamarátku po tom čo jej kvoli rakovine museli prsia úplne odstrániť.
Tak na napadlo či je niečo podobné možné aj u zdravej ženy ktorá má od cca 23 rokov prsia pod úrovňou lakťou 😐
@drjozeffedeles pan doktor, aky typ implantatov sa dava pre tuberozne prsia? Existuje nejaka standardizovana metodika alebo kazdy pripad sa riesi uplne individualne?