Čoho sa najviac obávate, keď myslíte na operáciu plastickej chirurgie?
Napíšte nám o svojich strachoch, o tom, čo vás doteraz odradilo, aby ste spravili ten krok a rozhodli sa pre operáciu, a pán doktor MUDr. Jozef Fedeleš, PhD. vám odpovie. A možno aj presvedčí, aby ste do toho nakoniec išli!
Krásny a príjemný večer.
Pooperacnej infekcie a bohuzial, mam osobnu skusenost 😥
@drjozeffedeles ja mam podozrenie na kapsularnu kontrakturu takze sa bojim ze sa to potvrdi, zatial mam pri lahu na chrbte jeden prsnik znatelne tvrdsi nez ten druhy a pri lahu na bruchu mi tento tvrdsi prsnik zavadzia k tomu aj bolesti . Myslite ze by to mohlo byt ono? Chystam sa na konzultaciu ale termin mam az o mesiac tak by som bola rada ak by ste sa vyjadrili co si o tom myslite . A ak by sa to potvrdilo obavam sa toho aby sa neobjavila zas
Najviac sa bojim narkozy, bojim sa, ze sa neprebudim
@petra_em Dobrý večer, prsníky bude nutné dovysetrovať sonograficky a možno bude nutná aj magnetická rezonancia. Pokiaľ je prsník už tvrdší a deformovaný a už máte aj bolesti bude určite nutná operácia - odstránenie obalu a vloženie nových implantátov . Riziko vzniku kapsulárnej kontraktúry je od 0,5 % - 5% za 10 rokov od vloženia. Bolo by vhodné vložiť implantáty s nízkym rizikom vzniku kasulárnej kontraktúry.
@jvlo predoperacné vyšetrenie slúži na odhalenie rizík podstúpenia celkovej anestézie.
@sintra Dúfam, že sa infekciu podarilo ošetrovaním odstrániť.Infekcie sú pri operáciách plastickej chirurgie veľmi zriedkavé
@drjozeffedeles Dakujem za odpoved, prsnik este deformovany nie je ale ako som spominala bolesti su a aj teda neprijemny pocit pri lezani na bruchu. Prosim Vas ako je to u vas na klinike s reoperaciou cenovo? Ja som u vas bola ale u ineho dr.
@drjozeffedeles odstranit sa podarilo, ale znehodnotil sa tym vysledok operacie.
Bojím sa že mi vzniknú keloidné jazvy! Nakolko to màme aj v rodine a aj moje očkovanie čo som dostala v detstve je nepekné.. A cisàrsky rez màm zas hipertrofickú jazvu! :(
@petra_em cena závisí od toho či implantáty vymeníte v rámci garancie, alebo uprednostníte iný typ implantátu. Cena operácie je mierne drahšia oproti prvej operácií, keďže trvá dlhšie - od 2 - 3 hodín.
@andreasmola hypertrofická jazva nie je keloidná, pokiaľ na tele nemáte keloidnú jazvu , je riziko malé, ale je. Napríklad pri augmentácii prsníkov je možné urobiť mini jazvu už okolo 2 cm a úkryť ju do podprsnej ryhy, ale samozrejme zavisí od typu operácie.
@drjozeffedeles ano to viem ale ja budem potrebovať aj úpravou.. Schudla som 37kg a 3 kojené deti 🙂 ďakujem
Narkozy/ze sa nepreberné alebo, ze budem všetko cítiť a nebudem dať vedieť o tom a samozrejme aj iných komplikácií
@drjozeffedeles moje obavy sú z dĺžky doby liečenia po zákroku. Predsa len, 3r dieťa je stále dieťa 😉
Dobry den, bojim sa,ze prsia po uprave nebudi mat pozadovanu velkost. Chcela by som ,aby velkost 75D zostala,len aby boli o poschodie vyssie. 🙂 bez sili. Dalsia vec je poooeracne jazvy, necitlivost bradaviek...
@stanislava444 Dobrý, deň, pokiaľ sa prsníky podvihujú ( modelácia, mastopexia) , musí sa minimálne odstrániť nadbytok kože, preto budú prsníky po úprave trošku menšie, pokiaľ sa nevloží implantát. Jazvy sa vo väčšine prípadov hoja veľmi pekne. Trvá v priemere 1 rok, kým jazvy vyzrejú a zmenia sa z červenej na bielu farbu - kedy sú takmer nebadateľné.
@drjozeffedeles Dakujem Vam za odpoveď a moze sa uskutocnit naraz augumentacia a mastopexia?
@stanislava444 vo väčšine prípadov áno.
@zaza03 Dobrý deň, operácia je najskôr možná 6 mesiacov po ukončení kojenia. Detičky ani žiadne ťažké veci nesmiete zdvíhať 6 týždňov po operácií, takže bude treba zabezpečiť si pomoc. Takže po 6 týždňoch nie ste obmedzená vo väčšine aktivít. Behanie, skákanie, jazdenie na koni a šport, pri ktorom sa telo natriasa je možné až po 3 mesiacoch od operácie. Spanie na bruchu je možné najskôr 6 mesiacov od operácie, ale závisí aj od objemu implantátov. Pozdravujem
Silikónové prsia
Je tom operacia a ako kazda ina, nesie rozne rizika, vratane smrti. Musela by som mat naozaj velmi vazny dovod (napr. zohavenie velkej casti tvare po popalenine), aby som nieco take dobrovolne podstupila.