Čoho sa najviac obávate, keď myslíte na operáciu plastickej chirurgie?

drjozeffedeles
Moderátor
20. máj 2019

Čoho sa najviac obávate, keď myslíte na operáciu plastickej chirurgie?

Napíšte nám o svojich strachoch, o tom, čo vás doteraz odradilo, aby ste spravili ten krok a rozhodli sa pre operáciu, a pán doktor MUDr. Jozef Fedeleš, PhD. vám odpovie. A možno aj presvedčí, aby ste do toho nakoniec išli!

Krásny a príjemný večer.

simsalabim
20. máj 2019

Je tom operacia a ako kazda ina, nesie rozne rizika, vratane smrti. Musela by som mat naozaj velmi vazny dovod (napr. zohavenie velkej casti tvare po popalenine), aby som nieco take dobrovolne podstupila.

sintra
20. máj 2019

Pooperacnej infekcie a bohuzial, mam osobnu skusenost 😥

petra_em
20. máj 2019

@drjozeffedeles ja mam podozrenie na kapsularnu kontrakturu takze sa bojim ze sa to potvrdi, zatial mam pri lahu na chrbte jeden prsnik znatelne tvrdsi nez ten druhy a pri lahu na bruchu mi tento tvrdsi prsnik zavadzia k tomu aj bolesti . Myslite ze by to mohlo byt ono? Chystam sa na konzultaciu ale termin mam az o mesiac tak by som bola rada ak by ste sa vyjadrili co si o tom myslite . A ak by sa to potvrdilo obavam sa toho aby sa neobjavila zas

jvlo
20. máj 2019

Najviac sa bojim narkozy, bojim sa, ze sa neprebudim

drjozeffedeles
autorModerátor
20. máj 2019

@petra_em Dobrý večer, prsníky bude nutné dovysetrovať sonograficky a možno bude nutná aj magnetická rezonancia. Pokiaľ je prsník už tvrdší a deformovaný a už máte aj bolesti bude určite nutná operácia - odstránenie obalu a vloženie nových implantátov . Riziko vzniku kapsulárnej kontraktúry je od 0,5 % - 5% za 10 rokov od vloženia. Bolo by vhodné vložiť implantáty s nízkym rizikom vzniku kasulárnej kontraktúry.

drjozeffedeles
autorModerátor
20. máj 2019

@jvlo predoperacné vyšetrenie slúži na odhalenie rizík podstúpenia celkovej anestézie.

drjozeffedeles
autorModerátor
20. máj 2019

@sintra Dúfam, že sa infekciu podarilo ošetrovaním odstrániť.Infekcie sú pri operáciách plastickej chirurgie veľmi zriedkavé

petra_em
20. máj 2019

@drjozeffedeles Dakujem za odpoved, prsnik este deformovany nie je ale ako som spominala bolesti su a aj teda neprijemny pocit pri lezani na bruchu. Prosim Vas ako je to u vas na klinike s reoperaciou cenovo? Ja som u vas bola ale u ineho dr.

sintra
20. máj 2019

@drjozeffedeles odstranit sa podarilo, ale znehodnotil sa tym vysledok operacie.

andreasmola
20. máj 2019

Bojím sa že mi vzniknú keloidné jazvy! Nakolko to màme aj v rodine a aj moje očkovanie čo som dostala v detstve je nepekné.. A cisàrsky rez màm zas hipertrofickú jazvu! :(

drjozeffedeles
autorModerátor
20. máj 2019

@petra_em cena závisí od toho či implantáty vymeníte v rámci garancie, alebo uprednostníte iný typ implantátu. Cena operácie je mierne drahšia oproti prvej operácií, keďže trvá dlhšie - od 2 - 3 hodín.

drjozeffedeles
autorModerátor
20. máj 2019

@andreasmola hypertrofická jazva nie je keloidná, pokiaľ na tele nemáte keloidnú jazvu , je riziko malé, ale je. Napríklad pri augmentácii prsníkov je možné urobiť mini jazvu už okolo 2 cm a úkryť ju do podprsnej ryhy, ale samozrejme zavisí od typu operácie.

andreasmola
20. máj 2019

@drjozeffedeles ano to viem ale ja budem potrebovať aj úpravou.. Schudla som 37kg a 3 kojené deti 🙂 ďakujem

rik01lulaka
20. máj 2019

Narkozy/ze sa nepreberné alebo, ze budem všetko cítiť a nebudem dať vedieť o tom a samozrejme aj iných komplikácií

ellaafi
20. máj 2019

@drjozeffedeles moje obavy sú z dĺžky doby liečenia po zákroku. Predsa len, 3r dieťa je stále dieťa 😉

fedo30
20. máj 2019

@ellaafi dĺžka liečenia je rôzna pri jednotlivých zákrokoch. Nejde predsa o život, môžete na operáciu chvíľu počkať, alebo Vám s opaterou niekto pomôže. 👍

ellaafi
20. máj 2019

@fedo30 ďakujem za odpoveď. Áno, uvedomujem si, že už keď by som sa odhodlala tak vyriešiť starostlivosť by bol asi najmenší problém 😉

stanislava444
21. máj 2019

Dobry den, bojim sa,ze prsia po uprave nebudi mat pozadovanu velkost. Chcela by som ,aby velkost 75D zostala,len aby boli o poschodie vyssie. 🙂 bez sili. Dalsia vec je poooeracne jazvy, necitlivost bradaviek...

drjozeffedeles
autorModerátor
22. máj 2019

@stanislava444 Dobrý, deň, pokiaľ sa prsníky podvihujú ( modelácia, mastopexia) , musí sa minimálne odstrániť nadbytok kože, preto budú prsníky po úprave trošku menšie, pokiaľ sa nevloží implantát. Jazvy sa vo väčšine prípadov hoja veľmi pekne. Trvá v priemere 1 rok, kým jazvy vyzrejú a zmenia sa z červenej na bielu farbu - kedy sú takmer nebadateľné.

stanislava444
22. máj 2019

@drjozeffedeles Dakujem Vam za odpoveď a moze sa uskutocnit naraz augumentacia a mastopexia?

drjozeffedeles
autorModerátor
22. máj 2019

@stanislava444 vo väčšine prípadov áno.

drjozeffedeles
autorModerátor
23. máj 2019

@zaza03 Dobrý deň, operácia je najskôr možná 6 mesiacov po ukončení kojenia. Detičky ani žiadne ťažké veci nesmiete zdvíhať 6 týždňov po operácií, takže bude treba zabezpečiť si pomoc. Takže po 6 týždňoch nie ste obmedzená vo väčšine aktivít. Behanie, skákanie, jazdenie na koni a šport, pri ktorom sa telo natriasa je možné až po 3 mesiacoch od operácie. Spanie na bruchu je možné najskôr 6 mesiacov od operácie, ale závisí aj od objemu implantátov. Pozdravujem

dilaris
10. júl 2021

Silikónové prsia