Augmentácia silikónovými implantátmi s úpravou kože

drjozeffedeles
Moderátor
22. máj 2019

Máte otázky ohľadom augmentácie silikónovými implantátmi s úpravou kože, augmentácie s modeláciou alebo augmentačnej mastopexie? Tak ste na dobrom mieste!

missbau
22. máj 2019

@drjozeffedeles dobry vecer, pan doktor, co hovorite na metodu internal bra ako alternativu klasickej mastopexie? Viem, ze sa uz dlhsiu dobu robi podobna technika nevstrebatelnymi stehmi na fascii. No co toto vyviazanie o rebra titanovymi srobmi? Na Slovensku to bude mozne v kratkom case?

drjozeffedeles
autorModerátor
23. máj 2019

Dobrý deň, internal bra s použitím nevstrebatelných materiálov (sieťky) má svoje komplikácie - erózia tkanív a zápal. Internal bra pomocou vstrebateľných materiálov a telu vlastných materiálov - acelulárna derma a a vlastná derma nemusia vydržať moc dlhšie ako klasické techniky mastopexie. Použitie telu vlastných materiálov je veľmi výhodné pri rekonštrukčných operáciách prsníka - po ablacií pre rakovinu.

missbau
23. máj 2019

Dakujem, rozumiem. Takze stale lepsie alloderm alebo vlastna derma ako alternativa klasickej mastopexie.

drjozeffedeles
autorModerátor
23. máj 2019

@missbau Alloderm, je finančne veľmi náročný a v eúrope sa zatiaľ do väčšiny krajín ani nedováža. Vlastnú dermu používam nielen ja, ale určite viacerí chirurgovia na Slovensku. Čo sa sieťok týka, tak čas ukáže či sú naozaj dobrá a efektívna voľba vzhľadom na komplikácie, ktoré možu mať. Všetky tieto metódy môžeme nazvať internal bra.

missbau
23. máj 2019

Dakujem. U nas v Taliansku sa momentalne dost ospevuje nova varianta internal bra a teda ta, pri ktorej sa prsnik vydvihuje silikonovym "kosickom" zachytenym titanovymi srobmi (co by mal byt dobre tolerovany material v tele) o rebra. Takto sa vraj daju na 10-15 rokov zarucit pekne vysoko postavene prsniky a to aj s implantatmi. Da sa takto korigovat asymetria v polohe implantatov, bottoming out, migracia implantatov do stran, atd.
Ale asi len cas ukaze, ci to funguje.

missbau
28. máj 2019

Pan doktor, ake problemy mozu sposobit nadmerne implantaty, 800/1000 a viac ml? Okrem rizika symmastie, dvojiteho prsa? Mohol by sa aj zdeformovat hrudny kos? Dakujem

drjozeffedeles
autorModerátor
28. máj 2019

@missbau Dobrý večer , zväčšenie prsníkov silikónovými implantátmi, by malo vytvoriť proporcnú harmóniu so zvyškom tela. Americká spoločnosť plastických chirurgov (ASPS),
udáva, že na splnenie tohto cieľa by mal stačiť objem maximálne dvoch košíkov. Veľké objemy sú obmedzujúce v mnohých činnostiach - šport - (behanie , golf), spanie na bruchu atď. Veľké objemy implantátov zvyšujú riziko necitlivosti bradavky a dvorcov, riziko poklesu a stenčenia kože prsníkov, riziko viditeľnosti implantátu , riziko zvlnenia implantátu ( rippling),riziko straty prirodzených okrajov prsníkov ( aj symmastia), nerovnomerné uchytenie sa na hrudnej stene, vyššie riziko malpozície ( moc vysoko, moc nízko ).Kompresia pôvodnej prsnej žľazy, môže viesť k jej atrofií ( odbúraniu). Veľké objemy by mohli prispieť aj bolesti krku, ramien a chrbta . Pozdravujem.

missbau
28. máj 2019

@drjozeffedeles dakujeeeem

missbau
3. jún 2019

@drjozeffedeles dobry den, pan doktor. Zaujima ma Motiva Ergonomix vlozena do upravenych prs(po mastopexii). Pri nutnosti upravy sa predpoklafa, ze pokozka a tkaniva su laxne, stencene a maju znizenu elasticitu. Vyplnenim implantatom dojde k novemu natiahnutiu a k dalsiemu poskodeniu. Je logicke sa domnievat, ze viac kohezivny implantat so stabilnejsou formou udrzi optimalny stav dlhodobejsie nez nizkokohezivny gel, ktory pri dynamike viac rozkmitava a roztlaca steny prsnika? A takisto moze viac roztiahnut cerstve jazvy? Vy davate tento implantat aj do prsnikov po rozsiahlejsej uprave?

drjozeffedeles
autorModerátor
3. jún 2019

Dobrý večer @missbau, pri rozsiahlejšej úprave s napr. jazvickou inverted T ( kotva ),často používam Motiva Ergonomix , pri menšej úprave s jazvickou okolo dvorca v hraničných prípadoch uprednostňujem anatomický implantát. Zavisí veľa od techniky operácie - dvaja chirurgovia môžu “kotvu “ robiť úplne inou technikou.Zavisí aj od priania klientky a jej predstavy. Mäkkší gél nerozkmitáva steny prsníka ( mäkký gél má napríklad aj Nagor impleo, atď). Z dlhodobejšieho pohľadu - 2 roky a viac, zavisí od veľkosti objemu implantátu a kvality kože, akú stabilitu prsník udrží, menej od mäkkosti gélu implantátu.

dezire1000
3. jún 2019

@drjozeffedeles Dobrý večer pán doktor. Som po 3 pôrodoch a z mojich pŕs ostala fakt len vysiaca koža bez ničoho.Ak by som chcela silikóny trebalo by mi prsia aj modelovať? Nechcela by som veľmi veľké keďže som veľmi stihla mne by stačili aj vo veľkosti 2.ked som bola po prvom pôrode na konzultácii to som ich ešte také hrozné nemala ako teraz vtedy mi lekár povedal ze modelacia musí byť a implantáty vo veľkosti jeden 390ml a druhy 410ml.A teraz asi ani nieje co modelovať len kopec tej nadbytočné kože ostalo a prsia nulky🤣🤦‍♀️Ako to vychádza u vás cenovo? Ďakujem za odpoved

missbau
3. jún 2019

@drjozeffedeles dakujem ako vzdy skvele vysvetlene!!!!!

drjozeffedeles
autorModerátor
4. jún 2019

@dezire1000 Dobrý deň, treba zhodnotiť stav na konzultácií, či by bola úprava potrebná aj teraz. Nech sa páči cenník https://www.eveclinic.sk/cennik-plasticka-chiru...
Implantáty podľa tvaru a firmy stoja 800-2200 Euro. Pozdravujem