Stretli ste sa už s pojmom atopický ekzém? Štatistiky v tento téme sa trošku líšia, ale všeobecne ním trpí skoro 15% detí do 6 rokov a tieto čísla stále narastajú. Dokonca ak obaja rodičia trpia atopickým ekzémom, je až 80% pravdepodobnosť, že sa objaví aj u dieťaťa. Stretli ste sa už s niekým, kto ním trpí?
Môj syn dostal atopický ekzém v 2. mesiaci života. Do roka som ho kojila, neskôr sme prešli na kozie mliečko, stav sa oveľa zlepšil. Hormonálne krémy a maste vôbec nepoužívame, vyhýbame sa im oblúkom. Snažíme sa tiež obmedzovať určité potraviny, ktoré mu ekzém zhoršujú a takisto čo najviac premasťovať kritické partie, kde sa mu objavujú suché miesta, ktoré by inak mohli prejsť do zápalu. Teraz má 5,5 roka a povedala by som, že AE je celkom pod kontrolou, už nemá nejaké reaktívne prejavy, skôr v určitých obdobiach sa mu objavujú presušené lišaje, ktoré mastíme o 106. V rodine mal AE len môj brat, ale máme veľa alergikov.
O atopickom ekzéme som sa dozvedela vďaka skupiny LINOLA. Síce v našej rodine zatiaľ neviem o nikom, kto by mal, ale niektoré produkty z radu LINOLA sa nám osvedčili, a nedáme na ne dopustiť a pravidelne si ich kupujeme.
@simi_linola ja mam od narodenia....Momentalne v krasnom dazdivom pocasi mam dopukane cele prsty...moje dve deti ho velkym zazrakom po mne nezdedili, co je super....je mozne si niekde objednat vzorku kremu na ruky z danej kozmetiky?dakujem
Manzel nim trpi od narodenia,ma ho dost extremny a skoro na 80% tela! Svrbi ho cele telo a v noci niekedy zo spanku si skrabe ruky a to az do krvi! Bohuzial ho zdedil aj nas syncek,ale u neho sa to neprejavuje uz. Linolu sme mali so sebou na dovolenke a muzovi pomohka dost na suchu pokozku
Ja ním trpím od narodenia, ale boli obdobia, keď bol kľud.... Pri prvom tehu (s dcérkou) som o ekzéme nemala ani len potuchy a pri druhom sa mi neskutočne rozšíril a aj intenzita bola silná :( bála som sa, že aj synček mu prepadne, a žiaľ v troch mesiacoch sa to aj stalo a tak bojujeme spoločne....i keď zatiaľ hormonálne krémy, maste, liečby ignorujem - z osobných skúseností...Linolu face nám doporučila pediatrička a na tváričku bola super ;)
Ja Sama som chodiaci Priklad. Od maleho mala. Bojujem s tym aj v dospelosti. Asi si to ponesiem do staroby az 🙂
U nás v rodine to má náš synček..od narodenia sme sa s tým trápili, v rodine AE okrem neho nemá nikto.. Linola nám strašne veľa pomohla.. je oveľa lepšia ako rôzne maste.. používali sme ju do kúpeľa a je super 🙂
Dobry den. Ekzemom trpim od svojich styroch rokov. A doteraz. Vystriedala som vela koznych lekarov, rozne homeo, kremy. Nevzdavam sa vsak a stale hladam nieco na ulahcenie tohoto neprijemneho ochorenia. Mala som to uz take zle ze som bola hospitalizovana v nemocnici na 10 dni, pretoze do toho este zihlavka ma postretla aby toho nebolo malo. Robili vsetky mozne vysetrenia a cuduj sa svete nic mi nebolo. Som zdrava. Takze nik nevie z coho ekzemy mam. Diagnoza autoimunne ochorenie. Tam asi spadaju vsetky choroby, ktore nevedno specifikovat 🙂 brala som vela liekov na tlmenie svrbenia, na zihlavku, kremy na rany, kedze som sa skriabala do krvi. Dodnes mam jazvy po nohach z detstva. Pichali mi do zadku kortikoidy...to fakt bolelo. A stale ziadne zlepsenie. Az som zacala postupne vysadzovat vsetky lieky. Snazim sa pouzivat bio kozmetiku, periem si veci v detskom prasku ale je to ako sinusoida. Raz je lepsie, raz je mizerne. Aj teraz s prichodom jesene sa mi ekzemy viditelne zhorsili. A najhorsie bolo pocas tehu. Ekzem sa mi tak zhorsil ze uz moj gynekolog mi nariadil aby som uzivala od koznej maste. Len stale dufam, ze to nezdedia po mne moje deti, lebo viem co ich caka...
@alias313 bohužiaľ objednávanie vzoriek nie je možné... dajú sa objednať v Česku cez e-shop, ktorý však zatiaľ nedováža na Slovensko... a potom sú samozrejme vzorky dostupné vo vybraných pediatrických a dermatologických ambulanciách, takže možno ak by si mala chuť, mohla by si sa skúsiť spýtať vašich doktorov... časť vzoriek je aj v súťažiach v Linola skupine tu na koníku https://www.modrykonik.sk/group/7305/ ale konkrétne krém na ruky to nie je :(
Jaj baby, mne je to tak ľúto, keď čítam koľko svrbenia a bolesti ste si zažili aj vy, vaši blízky a najmä drobčiatka :( Lenke keď potvrdili ekzém, bola som z toho na prášky a teraz je našťastie už vyše 1,5 roka bez príznakov,no stále na to obdobie veľmi ťažko spomínam... a koľko ľudí si povie, že to je "len" ekzém,veď nič strašné :/ ...
veľmi vám, aj nám, prajem aby sme to slovo už nikdy nemuseli použiť a aby sme všetci našli tú pravú kombináciu pre naše pokožky a mohli si spolu s detičkami užívať dni plné smiechu a radosti <3
@karolinkalinka
@sjuzi
@misko_alicka
@alias313
@karolin2
@petulda333
@mannka
@jabucko
@2kocka7
@tomaskova
Aj ja som sa stretla s atopickym exemom nakolko ho ma moja milovana vnucka aj sesternica. Pomohla Linola lepsie ako masti od lekara s kortikoidmi preto ju vrelo odporucam vsetkym. Je dostupna v kazdej lekarni alebo ku tam vedia objednat.
doteraz som sa o atopicky ekzem nezaujimala... ano svrbela ma sem tam hlava, mala som suche ruky z prace, svrbeli , sem tam sa praskla pokozka na rukach...ale nepozastavovala som sa nad tym, nebolo to obtazujuce a vzdy to vyriesila nejaka ta calciova masticka, na hlavu zas nizoral. a bol klud 🙂 lenze som ostala tehu, porodila som a...vsetko sa mi vratilo. naraz, vo vacsej miere a ja uz neviem kudykam..vyskusala som snad vsetko. od kortikoidov po drahe znacky a nic. Avsak prvykrat vsak pocujem o znacke Linola...zeby ona bola ta co mi poda pomocnu ruku..?
Nas syn ho ma aj s kvasinkou a jedine co pomaha je zmena stravy a vylucit kortikoidy.... Ziadne Linola, ziadne mastne kremy... Uz dva roky sa liecime od rad jednej lekarky z ciech a konecne s tym vieme bojovat....
Samozrejme, je hlupe pisat to sem, pod znacku Linola, a sutaz a podobne, ale nam nic nepomohlo, az strava a ziadne mastne kremy, ani bioderma, ani nic drahe ani lacne...
Zinkova mast, gencianka, cierny caj, hemogel, a jedina znacka bez kortikoidov - eucerin atopic control... Drzime vsetkym paste
Nemusela som o ňom počuť kedže nim trpím v extrémnej forme, až takej, že sa bojím mať dieťa lebo radšej žiadne ako keby malo zdediť po mne túto chorobu...
ja ho mam od malicka ale nastastie som nasla sposob ako sa ho zbavit...
Mám atopicky exem od narodenia kožnej som chodila 15r. A vravela že exem sa nedá úplne vyliečiť iba zmierniť prejavy ale koža ostane poznacenat
atopický ekzém nemusí byť problém na celý život. Na fotografiách sú ruky 17-ročnej kamaratkinej dcéry, ktorá sa s atopickým ekzémom trápila 2 roky, kožní lekári jej s ním nevedeli pomôcť. Až jej mamina stretla mňa a bola otvorená novej možnosti. Prvé 3 fotky sú z 28. septembra a posledné 2 som fotila ja osobne 14. októbra. Ekzémik máme krásne pod kontrolou a ustupuje, potvora jedna škaredá 🤗
@laurita285 to mi je veľmi ľúto, musí to byť veľmi ťažké :(
@minulin je to v pohode, toho sa nemusíš báť, my tu nehryzieme 🙂 myslím, že každému je jasné, že každý z nás je iný, iné máme pokožky a iné sú aj príčiny ekzémov, rôzne ich kombinácie ako napríklad u vás s tou kvasinkou a teda samozrejme aj spôsoby liečby, ktoré zaberajú atď atď... som veľmi rada, že ste našli tú správnu kombináciu pre vás a prajem všetko dobré 🙂
@martina1305 taketo ruky ja mam stale.. ja som to mala ovela horsie a este aj okolo ust,hrozne a nechutne..
@simi_linola zial ja to msm na cely zivot a uz ma viaceri dr. Pripravili
Na to ze sa to moze objavit na hociktorej casti tela tsm len cakam kedy to budem mat na tvari a potom asi nepojdem ani medzi ludi lebo uz teraz mamm dost ked mi niektori ludia pozeraju zhnusene na ruky akoby som mala lepru.je to velmi ale velmi neprijemne pre daneho cloveka :(
Môj malý je astmatik. Keď má utlmený kašeľ a dýchanie v poriadku, vtedy mu to vystupuje nna kožu vo forme atypického ekzému :(
V nasej rodine sa atopicky ekzem vobec nevyskytoval. No aj tak sa objavil u mojeho dietata, ked malo asi 9. mesiacov. No bolo predcasne narodene, tak asi aj to bola pricina jeho "objavenia". K tomuto ekzemu sa vacsinou este prida nejaka alergia. U nas to bola alergia na vajecny bielok. Takze sme museli pozmenit stravu. Po prestudovani viacerej literatury sme sa docitali rozne zaujimavosti a zacali sme ich aj praktizovat. A o par mesiacov boli uz aj viditelne vysledky. A o par rokov sme sa zbavili vsetkeho - i ekzemu i alergie na vajecny bielok (ta sa vacsinou vytrati i sama najneskor do 6. roku dietata). No urcite nam k zlepseniu ekzemu dopomohla i Linola Fett 🙂 Vrele odporucam !
ja ho mam od malicka ale nastastie som nasla sposob ako sa ho zbavit...pouzivam bepanthen care
..synovi sa objavil len na dlaniach a medzi prstami, no až v jeho 17.r., dovtedy nič. V rodine ho nikto nemá, no ako bábätku mu menili krv, takže asi z toho sa mu časom ekzém rozvinul. Teraz má 22, ekzém má pod kontrolou, má ruky čisté už vyše roka, skúšali sme všetko možné metódou pokus-omyl, pomohol mu až krém od f. JUST, kamilkový.
Môj manžel je atopik,ma aj extremne suchu kožu:( a synček má tiež atopický ekzém