Ako sa tehotenstvo prejavilo na vašej pokožke?

simi_linola
29. okt 2016

Ahojte tehuľky a maminky 🙂 Ja už mám síce tehotenstvá za sebou a aj keď to boli najkrajšie obdobia v mojom živote, moje telo si ich teda riadne zapamätalo 🙂 Jednoznačne u mňa vedú pigmentové škvrny s ktorými bojujem doteraz a aj kopa nových znamienok. Postrehli ste aj vy v tehotenstve nejaké zmeny na vašej pokožke či tele ?

majooocka
29. okt 2016

@simi_linola ja som mala na začiatku tehotenstva veľmi vyhádzanú bradu a to som nikdy s akné nemala problem.

petulik1991
29. okt 2016

Na zaciatku tehu som pocas obdobia nevolnosti veru mala problem s pletou. Sucha, aknozna, flakata..prpste ptras. Potom v 2.trimestri ako alabaster, bez akne, jemna a hebka 🙂 Rovnako aj v 3. No co sa tyka znamienok, tych mam na rozdavanie. Vzdy som ich mala viac nez menej, ale v tehu mi vsetky ztmavli, pridali sa k nim nove a aj vseliake male bodky vyrastkove..No, obetujeme sa pre nase miminka 😆

tomaskova
29. okt 2016

No ja som si teda velmi tehotenstva neuzila a som rada ze uz to mam za sebou a mam zdrave deticky.pri dcerke v prvom tehu som pred otehotnenim mala zihlavku a alergolog mi dost necitlivo oznamil ze raz ked budem tehotna mozem potratit takze som zila v strachu nech len nedostanem zihlavku.nastastie prebehlo vsetko v poriadku a mam zdrave dieta. Pri oboch sa mi vsak hrozne zhorsil ekzem a pri synovi sim musela dokonca na odporucenie gynekologa zacat uzivat kortikoidny krem tak velmi sa zhorsili ekzemy. Som rada ze som uz porodila a mam zdrave deticky lebo byt tehotna a neustale sa strachovat urcite nie je dobre ani pre babo.

erikaah
29. okt 2016

@simi_linola Prvé si až tak nepamätám, iba že mi zostali strie na tele 😀 Teraz som v 7. mesiaci, od začiatku tehotenstva mám hlavne vyhádzanú pleť, ako nejaká pubertiačka 🙂 Koža na brušku je už riadne natiahnutá a svrbí ma, čo je niekedy dosť nepríjemné. Sem tam nejaká nová , malá stria sa mi objaví. Uvidíme, ako to bude po 🙂

ciernym
29. okt 2016

Vyhadzana plet a po tele flaky male...pigmentove skvrny.Kozu si natieram dokladne,tak strie nemaju sancu😊

zuzka168
29. okt 2016

Pigmentové škvrny. Malý bude mať 4roky a stále sú tam. 🙂

jabucko
29. okt 2016

Joo pri prvom strie a pri terajsom pigmentove flaky. Velmi rada by som vyskusala Linola kozmetiku

anetkaadamko
29. okt 2016

žihľavka.....a odvtedy ju s prestávkami mám stále.....

molly8
29. okt 2016

Ekzem ,ktorý prešiel až do infekcie a zlatého stafylokoka na koži, trvalo to cca 4 mesiace až kým mi nepomohol štvrtý kozny v bojniciach

mamca31
29. okt 2016

U mna pigmentove skvrny a s tym sa uz moc neda robit. Treba si na ne zvyknut. Nevadi, viem, ze to stalo za to 😊😅💜

2231987
29. okt 2016

Mne sa v prvom tehotenske upravilo akne, co som strasne rada. Pred tým som mala strašné problemy z hnisavimi vredami. A pred dvoma mesiacmi som zacala druhe tehu a zatial som si nevšimla žiadné zmeni. Uvidime neskor.

evka1247
30. okt 2016

veeeeeľa znamienok na bruchu

nikaa30
30. okt 2016

Mam od narodenia atopicku ekzem v tehotenstve to bol doslova horor. Nikdy predtym som taky ekzem nemala. Trapilo ma takmer cele rehotenstvo. Najhorsie to bolo na rukach. V najtazsich chvilach som si povedala, ze to zato male ozaj stoji zato a ze to ustojim a hlavne aby ho nezdedil po mne. Dnes ma uz syncek 16 mesiacov a chvalabohu zatial ekzem nema 🙂

macopka
30. okt 2016

U mňa našťastie obe tehotenstvá prebehali bez problémov, nemala som žiadne problémy s pokožkou a ani teraz nemám žiadne škvrny. Ja som mala iba pigmentovú čiaru na bruchu, ktorá zmizla po pôrode. Tak ja som asi z tých šťastnejších, čo nemali problémy tohto typu a som veľmi rada tomu 🙂

cevrik5
30. okt 2016

Mne sa pokozka zlepsila, mavam ekzem na chrbate a nad krkom vo vlasovej casti a mesiac po porode sa mi to vracia naspat, zase sa cela skrabem a mam kozu celu chrastavu lebo si ju rozskrabem hlavne v noci ked spim. V tehotenstve som mala prave pokoj ☹ a samozrejme ze brucho cele striove ale to urcite aj ty s takym velkym babom. No co, uz to nie je co to byvalo. Kedysi bolo pre mna brucho najkrajsia cast tela na mne,aj ten pocit pominul, ze je nieco na mne co netreba skryvat, ba naopak 😀 ale uz je to fuc

cevrik5
30. okt 2016

@molly8 ahoj a co ti na to kozny dal lebo toho zlateho som mala aj ja premnozeneho. A myslim ze stale ho na kozi mam ale uz som to prestala riesit lebo som bola tehotna kohila teraz zase to iste tak nechcem brat nejake somariny ktore mi ak tak nepomahali

lilianna1xs
30. okt 2016

Ahojte ja si pamätám ako som mala vyrazku na nose od začiatku tehotenstva až do konca vizerala som ako z rozprávky baba Jaga po pôrode som mala takú krásnu tvar Jak po plastike ))))Ale môžem povedať keď som bola druhý krát tehotná mimomaternicovo vizerala som tak vyčerpaná úplne niečo iné ako prvé tehotenstvo,nepríjemný pocit neprajem nikomu.

artusa3
31. okt 2016

Tak tehotenstvo, je velka zmena pre telo zeny. Ja som mala "problem" s pigment. skvrnami na tvari este pred tehotenstvom, takze mi pocas neho zmizli 😉 plet mi ostala krajsia. Po porode sa mi na tvari objavil nejaky "ekzem", ktory kozny ani neriesil, kedze telo zeny sa dostava do "normalneho" stavu az tak po roku. Tak su to vacsinou hormony, co sposobuju taketo rozne neplechy. Takze naozaj sa mi po vyse roku stratil i sam. Na tele sa mi objavili len 2 malinke kozne "vyrastky", ktore sa s laserom dali odstranit.
No zevraj by sa mali dat i nejako "prirodnejsie" dat odstranit (no nemam vyskusane, tak nemozem posudit) ->
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/mate-na-tele-ti...
Po dalsom tehotenstve nebola u mna ziadna zmena na tvari (nastastie ziadny "ekzem"), len tiez par koznych "vyrastkov", ktore su uz fuc 😉
Takze u mna vsetko v pohodicke. Nemozem sa stazovat 🙂

molly8
31. okt 2016

@cevrik5 mam tieto dve flase, prva je neidentifikovatelna, kedze bola zarabana neviem zloženie a ta druha je tam napis, bolo to na recept, jednej lekarni mi zarabali obe a posledny krát som zohnala uz zarobenu v tej bielej flaske,tak skus sa poradit s koznou ci ti vie predpisat obklady, mozu to tehotne aj kojace ženy a doktor kozny u ktoreho som bola mal super prístup, cestovala som za.nim z Piestan do Bojnic a neľutujem tu dialku, ktoru som obetovala. Sam mi povedal,nech necakam zazrak na pockanie ako pri podani kortikoidu,ze musim byt trpezliva. Tieto obklady som si davala asi tri krat denne a plus prremastovalavala excipilianom a zmizlo to do troch tyzdnov. Uz po tyzdni som sa nehandbila chodit medzi ludi a mohla kludnejsie spavat. Pred tym som skusala hocico linola, eucerin ,bioderma a nic nepomohlo a kopu penazi som za to dala.

cevrik5
31. okt 2016

@molly8 dakujem za info 🙂