Názory na kúpanie sa rôznia. Niektorí odborníci radia kúpať zriedkavo, iní naopak pravidelne. Ako to bolo u vás?
Každý druhý deň
Kazdy den
Zalezalo od pocasia a ako velmi za dogrckal, pripadne prekakal az na chrbat, takze boli dni ked raz za dva dni a boli dni ked bol v sprche 3x za den, plus vecer pred spanim
Prvé dieťa každý deň, druhé dieťa asi raz za štyri dni, uvidíme co tretie 😀
My sme kupali kazdy druhy alebo aj kazdy treti den, nas sa narodil v decembri cize sa nespotil a vodu zo zaciatku velmi neobluboval. Samozrejme ked bolo treba okupali sme ho, ritku a pipika sme cistili cistou vodou kazdy den. Umyvali sme cistou vodou
Kazdy den. okupala, vymastila s Aviril olejom, vymasirovala brusko, chrbat, chodidla. Ale preco do polroka? Preco nie do roka? Alebo aj dlhsie. Mam 4 deti a vsetky som kupala kazdy den.A ked boli vacsie , tak aspon zadok, kym nosili plienku. Zvazila som , ci to bol den kedy sa blaznili a spotili, alebo v lete od prachu, piesku, zaspinene kolena ...
Každý deň.teraz má malá jeden rok a kupeme každý deň bez toho ani nezaspi a syn ma šesť a tiež sa každý večer o kúpe.
Kazdy den. Sem tam sa stali, ze som kvoli teplote nekupala, alebo smr odniekadial prisli neskoro, ale to sa mu nepacilo 😁
celych aj s vlaskami 1-2krat do tyzdna.ritky a pindurov podľa potreby aj viackat denne.
kazdy den, bol to taky ritual, okupat, napapat a spinkat
Kupala som každý druhý deň a stale to tak máme teraz ma 10 m
kazdy den.Bola to priprava na spanok.Postupne sa naucila rozoznavat ze sa uz fakt ide spinkat a ze je to ine ako spanok cez den
a casto to nebolo jednoduche, u babky na dedine kde sme boli 14 dni v mesiaci som si hriala vodu v hrnci 😀
Každý tretí. Aj v nemocnici nam vraveli, ze to netreba preháňať. Samozrejme je to individuálne. Ja som od malička ked sa pokakala vždy ritku v umývadle umyla.
Prvého syna každý deň lebo mal reflux a veľa grckal. Tohto druhého každý druhý deň.
Prvy mesiac bol syncek v nemocnici,takze prve 2 tyzdne ho nekupali vobec,iba umyvali handrickou,potom este 2 tyzdne v nemocnici ho kupali 2-krat do tyzdna..Ked sme si ho priniesli domov sme z toho boli riadne zmateni-kazdy vravel nieco ine,takze sme ho najprv kupali tak kazde 3 dni,ale to sme praktizovali len asi 2 tyzdne a odvtedy ho kupeme kazdy den..Vodu miluje a urobili sme si z toho taky vecerny ritual-okupat,napapat a spinkat a aj vdaka tomu velmi rychlo pochopil,ze v noci treba spat a nie buntosit 😀
kazdy vecer pred spanim.
My tiez, vsetky 4 deti kazdy vecer pred spanim. Do roka bez vselijakych samponov atd. len cista voda. Najstarsi ma 10 rokov, najmladsia 15 mesiacov. Cjalani sa uz väcsinou len sprchuju, copana chce tiez obcas radsej pobehovat po sprche ako sediet vo vani.
Ono v dnesnej dobe sa nazory lisia. Ale pokym dieta nema nejake kozne problemy, cista voda mu neuskodi.
Pravidelne podvečer každý deň v čistej vode, občas sme pridali Oilatum, neskôr, keď som sa dozvedela o Linole, tak Linola Fett Oilbad.
Každý večer pred spaním... a to strááášne dlho. Obidve babuľky milovali a stále aj milujú vodu 🙂
každý deň
Do polroka sme kupali kazdy den. Potom mala problem s pokozkou a predpisali nam olej od linoly do kupela od vtedy kupeme kazdy 3 den.
Malého sme kúpali od malinka každý druhý deň- vždy po kúpeli dostane masáž telíčka od tatina. Teraz má 8 mesiacov, je tak jednoducho nastavený a na "wellness" sa vždy veľmi teší🙂 Ritku umývam pod tečúcou vodou vždy keĎ sa pokaká. Samozrejme, ak je spotený, kúpeme častejšie.
My sme kupali kazdy druhy den😀
Kazdy den .vsetky 3 deti.
V prvy polrok kedze to bolo v lete, kupali sme prakticky kazdy den niekedy aj 2x ale iba vo vodicke bez mydla, skor taky relax na osviezenie, mydielkom len obcas, nie pri kazdom kupani
nam kozny povedal nech kazdy den...dr.hegyi spickovy detsky dermatolog. staci cistou vodou a zadocek, zahyby len sindetom
Ahoj, ja som svoje deticky kúpila každý deň 🙂
tiez kazdy den,ale nepuzivala som stale mydla,peny.Proste som ju len poumyvala vo vodicke a tak si zvykla na vecerny spanok.Neviem si predstavit,ze neokupem proste som to milovala a mala tiez.
Každý deň..