Už jste začali s dětmi počítat? Pomáhají vám k učení čísel kostky LEGO DUPLO? 🙂 Pokud byste se chtěli začít učit počítat se stavebnicí LEGO DUPLO Vláček plný čísel, soutěžte o ni tady ve fóru. Stačí, abyste do fóra vložili fotografii jedné vaší stavby z kostek LEGO DUPLO. Deset nejoriginálnějších staveb odměníme právě stavebnicí LEGO DUPLO Vláček plný čísel.
V předškolním věku se v rámci her a manipulací s čísly vytváří kladný vztah k matematice. Rozvoj matematických dovedností dítěte je závislý na úrovni rozvoje motoriky. To, jak je dítě schopné se pohybovat, jak dokáže manipulovat s předměty, jak vnímá jejich tvar, hmotnost, velikost, množství, je pro budoucí počítání ve škole velmi důležité. Prostřednictvím stavebnic LEGO DUPLO hravě procvičíte všechny tyto základní dovednosti a užijete si spoustu zábavy.
Keď som zbadala vláčik Lego Duplo, hneď ma napadlo, že mám niekde uloženú staršiu fotografiu dcérky Jessici s týmto vláčikom 🙂 ( Každému, vrelo odporúčam).
Po prezeraní fotečiek som zistila koľko máme "záberov" s Našim-Vašim milovaným Legom Duplo 🙂
Na jednej fotografii má aj dcérka kiahne a lego dostala ako bolestné a takiež na príjemné strávenie času doma. Synček Majko si na 4 narodeniny vybral tortu Lego Duplo 🙂 ....
Pri týchto fotografiach zistujem ako ten čas letí...
Náš Matúš má ešte len necelé dva roky, ale kocky Lego zbožňuje. Je to snáď jediná hračka, ktorá ho baví a pri ktorej dokáže sedieť aspoň 15 minút. Je to totiž hyperaktívne dieťa, ktoré hračky drží len vtedy v rukách, keď ich ide hodiť o zem :(. Preto sa spolieham na to, že keď sa začne učiť čísla, tak ho to bude vďaka Legu baviť a niečo sa aj naučí.
Naša vežička nie je ukážková, no vzhľadom k jeho "neposednosti" bol aj toto veľký výkon a mala som z toho radosť, ako keby postavil Eiffelovu vežu
Nase deti 2r. a 5r. si takto kreativne urobili zoo. Vsetko pekne roztriedili, mensie zvieratka a pribuzne druhy spolu ine potrebuju oddelene byt. Vacsie vyssia mensie nizsia ohradka. Takto si rozvijaju LOGICKE MYSLENIE I MATEMATICKU PREDSTAVIVOST. Je to rozdelene na domace zvierata, selmy, ladovy maco vo vode. Nechyba dinopark. Potom krmitka s jedlom, osetrovatelia i navstevnici. Kedze ohradok je treba vela , su kocky dupla vedla seba. Iba dinosaury potrebovali vyssie ohradky🙂
Stravu vozi dodavka a veru vlacik by sa nam zisiel.
Nase deti 2r. a 5r. si takto kreativne urobili zoo. Vsetko pekne roztriedili, mensie zvieratka a pribuzne druhy spolu ine potrebuju oddelene byt. Vacsie vyssia mensie nizsia ohradka. Takto si rozvijaju LOGICKE MYSLENIE I MATEMATICKU PREDSTAVIVOST. Je to rozdelene na domace zvierata, selmy, ladovy maco vo vode. Nechyba dinopark. Potom krmitka s jedlom, osetrovatelia i navstevnici. Kedze ohradok je treba vela , su kocky dupla vedla seba. Iba dinosaury potrebovali vyssie ohradkyemoticon
Stravu vozi dodavka a veru vlacik by sa nam zisiel.
Pre nás boli najinšpirujúcejšie moment zobrazovaní skutočnosti cez lego duplo (na foto známa socha M. R. Štefánika a leva z Bratislavského Dunaja)... namiesto leva dali chlapci opicu a panáčik bol Štefánik... nik z nás netušil čo to je, dokým nám to nevysvetlili, že stavajú sochy od Dunaja 🙂 čo dodať...
ja som prv duplo nechcela, ze rychlo vyrastu a ze kupim to dalsie lego, ked mal druhy syn 2r tak som nakoniec kupila a lutujem ze som nekupila uz pri prvom, dodnes sa s nim hraju .D a to maju 6 a 4 roky :D a uz aj najmladsia po nom pokukuje .D inu foto neviem najst, postravali toho spustu. toto bolo nase prve lego
a predsa som nasla .D
My najradsej staviame veze. Kockove aj kvetinkove 🙂 Prave vdaka legu sa dcerka naucila poznavat farby, lebo sa ma pri stavbe dookola pytala ak je to farba 🙂 Pocitat vie zatial len do 5 a mozno prave vdaka tomuto vlaciku by sa v pocitani zlepsila 🙂