Ako sa hráte s deťmi? Staviate podľa návodu alebo vyberiete kocky a sledujete, čo s nimi váš najmenší predvedie? Podeľte sa s ostatnými o vaše tipy a triky. 🙂
Staviame psíka , alebo si poskladá tri kocky a telefonuje vo velkom , že mobil má 😉
My si staviame vacsinou podla seba. Adamko sa vie pekne zahrat s kockami a vselico vymysla. Zostrojil uz vytah,lietadlo, kamion, kostol a rozne ine. Len sa hneva, ked mu to mladsi bracek pokazi. Ten este velmi nevie stavat, radsej bura alebo si kradne kocky pre seba. Ked sme este nemali Lego Duplo kocky, chlapci saradi zahrali aj so stipcami a z tych Adam vyrabal paradne lietadla. Dnes mu nerobi problem skombinovat velke duplove kocky s malymi z lega Juniors🙂
KÚPA A PREDAJ. Trénovanie prosím, nech sa páči, dobrý deň, dovidenia, stačia hocijaké kocky a ide sa na to,
U nas nase deti radi varia ,zoberu maminke hrnce nahadzu do nich lego a varia kasicku a bohuzial mamka je ochutnavac 🙂
Nas mal maly si rad stavia aj podla obrazka aj samovolne dla fantazie hlavne vlacikove vagoniky a z domcekovych stvorcov robi mosty pod kt.jazdi vlak
Ucime sa zatial tie zakladne veci, kedze sa inak neda.. Vyrabam domace hracky - vid moj album 🙂 Mozno sa niekto inspiruje a viem, ze to pomoze aj inym, nielen autistickym detickam 🙂
U nas leti teraz "maka a toto je aka farba" 🙂 maka to je akoze mamka Samkova skratkatakze sa podla kociek ucime farby
U nás sa spočiatku stavalo presne to, čo na obrázku - stavala som ja, chlapci sa pozerali. Teraz stavajú chlapci a maminka obdivuje. Dokážu si postaviť podľa obrázka, ale i vymyslieť vlastnú stavbu podľa svojej fantázie. Ale kedže sú dvaja, často sa hádali, tak im dávam výber kociek - podľa určenej farby vyberajú malú, veľkú kocku, platničku, panáka podľa popisu .... takýmto spôsobom sa nielen rozdelia (nemáme dupla veľa ☹ , rozdelenie dlho nertvá, ale osvojili si aj poznanie farby, tvaru, veľkosti, pomenovanie jednotlivých časti lega. S daným množstvom potom stavajú. Zo začiatku sa zlostili, že sa nič nedá postaviť, že to nieje ono... ale zistili, že sa to dá, len musia premýšľať a viac skúšať. Tým, že majú zakaždým pomiešané kocky, nemajú streotypné stavby.
Včera sme skúšali stavať piramídové veže (od najtučnejšej a najväčšej po najužšiu a najmenšiu), dnes sme ich stavali formou súťaže, kto prvý. Bola to zábava 😀, vyskúšajte
my sme návod ešte nepoužili 🙂 ale určite viem, že LEGO postavičky vedia plávať vo vani! 😀
My mame momentalne najoblubenejsiu rodinnu hru stavanie mrakodrapov z lega . vyhrava ten ktory postavy najvyssi 😀 najviac sa tesi syncek ked vidi ako vysoko sa da lego poskladat😉
U nás sa hráme tak, že si vymyslíme nejakú tému , napr. hrali sme sa na rytierov, tak sme si postavili hrad, ocko z koníkov a koliesok vyrobil koče mali sme stromy to bol les pre zbojíkov a hrali sme sa na zbojíkov a rytierov samozrejme zachraňovali sme princeznú. Alebo si postavíme polárnu stanicu a chodíme na výpravy hľadať poklady alebo zachraňovať veleryby. Samozrejme obchod urobili sme si aj peniažky Dupleros a kupujeme predávame. Postavíme nemocnicu, hasičov a políciu a chodíme zachraňovať ľudí k vlakovej nehode . Samozrejme stále je zaujímava hra kto postaví vyššiu vežu. To deti neomrzí 😉 . A veľakrát len prikladáme kocku na kocku a potom sa čudujeme čo sa nám z toho podarilo 🙂
Samko sa väčšinou zaobíde bez návodu. Každé jeho Duplo-dielko má vlastný príbeh, postavička či zvieratko majú mená a spolu zažívajú rôzne dobrodružstvá. Minule sme postavili zoo a Samko s Luckou sa boli previesť na koníkoch. Lucka spadla a zlomila si nohu. Našťastie šiel okolo ujo strážnik a zavolal sanitku, takže sa všetko dobre skončilo ;)
Keď sme mali ešte len jednu sadu Lego duplo a prvýkrát sme kocky vysypali, veru inšpirovali sme sa návodom, na krabici bola krásna stavba, a chceli sme ju aj my 🙂 Teraz keď už máme duplo kociek viac (veľmi nám pomohla základná sada kociek), dajú sa skladať rôzne stavby a tak už skladáme tak, ako nás nakopne múza, podľa vlastnej fantázie 🙂
Lego je strasna zabava. Teda, mat dieta je zabava, pustit uzdu fantazii a vyblaznit sa. Dnes sme sa hrali. Maxik daval zajka a pandu do domceka. Ja som postavila cerpaciu stanicu a nasledne Maxik dostaval. A stanica ficala cele dopoludnie, auta, do konca aj lietadlo tadial orechadzalo. Plany su obmedzujuce, treba nechat fantaziu pracovat na plne obratky 🙂
Adamko si lego stavia väčšinou podľa plánu. Hasičské auto,sanitku a teraz je jeho obľúbené lego o policajtoch a zlodejoch na motorkách. No a Kristínka tak tá plány nepotrebuje. Vždy je to jasná voľba. Opravujeme plot aby nám zvieratká neutiekli,kŕmime ich a keďže sa veľmi rada kúpe tak všetky skončia vo vani a učí ich plávať takým štýlom že, postaví ich na vaňu do radu a začne ukazovať ako pláva ona 😀 Je to úžasné a hlavne potom čo obsah vane skončí na zemi. Ešte že nebývame v paneláku. 🙂
Ako lego vyberieme tak návod mizne 😂 všetky kocky sú v dvoch veľkých skatuliach a staviame si čo nás napadne 😉
ked mala dcerka okolo roka, tak prave naozaj lego to co chytala do ruky a hrala sa s nim, ja som az nechapala, videla asi starsieho braceka, neskor si zacala sama robit stlicky, stolceky, to mohla mat tak 1,5 roka, uplne som zirala, a vtedy som povedala, nasa dori bude dizajnerka 🙂)) fakt ze ladit, tvorit.. ziadny navod, ale kreativita. syn ten zas radsej robi podla navodu, neviem, asi je to povahou, mozno trosku inym sebavedomim, kazdy je iny
Podla návodu postavíme 1x, ked vyberieme zo škatule, potom uz nie, zmiešame s ostatnými kockami a stávame podla toho ako chceme..len prednedávnom som začala odkladať aj návody, keby sme chceli náhodou postaviť aj originál podla neho;)
Vačšinou sa u nas stava stajňa pre koníkov a potom to, co momentálne ma dcéra v obľube..po tom, ako sme sa vrátili z dovolenky, tak postavila obri tobogan..
Okrem stavania využívame lego aj na učenie počítania, stávame podla farebnej predlohy, ked sa učila dcéra farby, tak sme triedili kocky podla farieb..mame políciu, hasičov aj sanitku, tak pri nich sme sa učili, co robia a ako, kedy ich zavolať, ake maju cislo a co treba povedat do telefónu, simulovali nešťastia a volali ich na miesto nehody, sanitkou odvážali panáčikov do nemocnice;)
Radi krmime zvieratká, napr. Si postavíme záhradu a krmime v nej koníka