Výzva Kvído

nela_kvido
Moderátor
22. aug 2019

Je nejaká téma, alebo typ hry, ktorú Kvído ešte nemá, a potešila by vás? Sem so všetkými typmi a nápadmi! Kvído z nich rád niečo využije. 🙂

Vylosujem 1 z Vás, ktorú odmením pexesami pre bystré hlavičky.

Komentáre môžete písať do 24.8. do 10:00.

Výzva ukončená. Ďakujem za všetky nápady. Pexesá pôjdu sem: @nocky 🙂

megan6
22. aug 2019

Ja by som navrhla nejakú hru zameranú na dopravu ako dopravné ihrisko.😉

pribinak
22. aug 2019

Ľudské telo a aktivitky k tomu. Niektore deti maju hrôzu z doktorov a takto by sa všeličo naučili a mozno trosku nabrali odvahu

irenaliza
22. aug 2019

@nela_kvido a čo tak cudzie slová v angličtine,nemcine zábavnou formou alebo slovíčka slušného správania.

ninka1609
22. aug 2019

Pekný večer mne by sa celkom páčilo toto.... Hra chobotnicka by to bola ako maskot a každé chapadielko by bolo inej farby a znamenalo by to inú kategóriu.... No a na každom chapadielku by bola jedna téma zameraná napr na Zvieratká... Rastliny... Farby... Povolania... Vesmír.... Tvary.... Ľudské telo...Biblické príbehy... Atď....
.. No a hádzalo by sa kockou a aká farba chapadielko by padla tak s tej témy by si hráč vybral kartičku a plnil úlohu 😊🤔🤔 môže byť ci? 😀

nela_kvido
autorModerátor
22. aug 2019

@irenaliza Angličtina už je súčasťou pexesa aj tohtoročnej novinky: Rýchle slovíčka. A slušné správanie sme sa snažili hravou formou obsiahnuť v titule Hádanky na cesty pre slečny a džentlmenov 🙂 Ale ďakujeme za tipy. Angličtiny nie je nikdy dosť 🙂

nela_kvido
autorModerátor
22. aug 2019

@ninka1609 Nooo, zaujímavý nápad 👍

monika11m
22. aug 2019

Aj mne by sa páčilo niečo na tému doktorov lebo aj náš syn má z nich hrôzu. Ako napriklad aj s aktivitou pediater počúva dychanie, očná pozrie do oka, pri zubárke spravne umyvanie zubov a tak podobne.

jachin
22. aug 2019

Ja viem že je angličtina, ja osobne by som privitala španielčinu ( prip. Francúzštinu či ruštinu,) . Proste to isté čo v angličtine, len v menej používanom jazyku. Ťažko je dopátrať sa k hrám a detským knizkam v inom jazyku, angličtina je všade dostupná. Aspoň v menšom náklade vydať.

ludka140281
22. aug 2019

ako sa starat o zvieratko 🙂 už pre male deti-že musí papat,pit,spat,kravičku napriklad podojit,pást a čo papa....čo urobíme z mliečka-nech sa formou hry učí o realite 🙂

86488648
22. aug 2019

Tiez by sa mi pacili hry,ktore by neboli len staticke,ale spojene s pohybom,vytvaranim scenok a simulovali by bezne situacie ,z ktorymi sa deti stretavaju,maju z nich obavy a potrebuju ich zazit na necisto(navsteva roznych lekarov,podujatia,kde je vela ludi(napr.svadby)...atd...mohli by sa pritom vyrabat reklizity,pomocky....dali by sa tam krasne zakomponovat napr.zasady slusneho spravania,pohovorit o naplne prace povedzme lekara ....atd...

livizi
22. aug 2019

Môjmu synovi sa veľmi páčia hrdinovia antických bájí a bohovia, to by bolo niečo pre neho a možno aj pre iných chlapcov v jeho veku 🙂 A staršej dcérke sa zase páčia čary, kúzla a kúzelníci 🙂

vonava007
22. aug 2019

@nela_kvido u nás idú značky štatov.....neviem preco, ale obe deti sa o to zaujimaju. Takze ak by mal Kvido takuto hru, učite by mala u nas uspech.

marianna775511
22. aug 2019

Zaujimava hra by bola - nieco na sposob otazok a odpovedi o Slovensku, s roznymi oblastami - historia, zemepis...

heeedka
22. aug 2019

My sme na jazyky, u nás by určite zabodovala niečo zo španielčiny. A ešte vesmír.

ninkanorko
22. aug 2019

Nas by potesili nejake “hudobne hadanky”knizka,alebo v nejakej inej podobe sprostredkovana melodia znamych detskych,ludovych pesniciek-moznost hadat podla melodie ktora to je,my sa tak s dcerkou hravame ,ze jej spievam melodiu a na zaklade toho doplna o ktoru pesnicku ide..a este nieco na styl”hladaj rozdiely”so zmyvatelnou fixkou”pouzitelne viackrat,prip.aj na cesty🙂

lujzamisko
22. aug 2019

Ja by som bola za hru doprava . Značky druhy dopravných prostriedkov.

pa_tka_zv
22. aug 2019

Zaujímavá hra by bola o farbách ale niečo štýlom čo sa môže lepiť, prikladať farbu na farbu 🙂

cilkau
22. aug 2019

ľudské telo,vesmír,dopraxa,počasie,kvety,ovocie,prírodu a zvieratá🌜🙂🐶🐱🐭🐻🐷🐙🐧🐝🐘🙊🌳🌴🍂🌹🌷🍀🎁

melesmeles
22. aug 2019

Mne by sa páčila balančná hra KVÍDO. A ako by vyzerala???🐙🐙🐙
Bola by to chobotnička 3D, niektoré chápadlá by mala prísavkami nahor. Každú prísavku by mala inej farby. Podľa farieb by deti umiestňovali malé farebné kamienky( guličky). Bolo by to dobré na cvičenie jemnej motoriky, farieb a určite aj veľmi milá zábavka pre celú rodinku.😉

ankahe1
22. aug 2019

Neviem, mozno uz kvido nieco podobne ma, ale zaujimava by mohla byt tema dennych cinnosti-upratovanie, umyvanie, ucenie, hranie... A naproti tomu tych, ktore robime vynimocne - tradicie pocas vianoc, velkej noci, ked su prazdniny... A ako tip vyssie spomenuty sa ma pacila tema doktorov 🙂

hamaka
22. aug 2019

Fajn by bola hra na učenie hodín ⏰ pre deti. Môj syn sa sam ako 4 ročný naučil hodiny vdaka jednej knižke....

curcuma
22. aug 2019

Je veľa zaujímavých tém, za nás by potešili napríklad povolania a ďakujem za tip pred dcérku, kvído je dobrá voľba 👍

nocky
22. aug 2019

Dobry vecer. Tema doktor a ludske telo tu uz padli, ale nam by sa celkom pacilo aj nieco v zmysle spoznavanie byliniek/rastliniek rastucich na nasom uzemi. A k tomu by si deti mohli aj vlastny herbar vyrobit, prip doplnit rastlinky priamo do hry.

bebe30
22. aug 2019

Dlho som rozmýšľala 🤔 a napadlo ma nieco s povolaniami, priradovanie činnosti,zmysel povolaní,atď👩‍✈️👮🕵️👩‍🔧👩‍🚒👩‍🏫👩‍🎓👩‍🍳👳👲...

visi1006
23. aug 2019

Tieňové pexeso

keena
23. aug 2019

@nela_kvido urcite hra kde by boli dopravne prostriedky, alebo farmarske-bager kombajn traktor. No proste hra farmara. Nas by sa potesil. 😊

majocka24
23. aug 2019

určite aj tema rozprávky by bola fajn

babybazar1
23. aug 2019

@nela_kvido žabie, lienkové,

livinka1111
23. aug 2019

Naše deti by potešili dopravné prostriedky a fascinuje ich vesmír... Tak toto by bolo super 🙂

pooppy142
23. aug 2019

Niečo o dopravných prostriedkoch, doprava, alebo niečo s dinosaurami, vesmírom...