Ako efektívne využiť čas počas prázdnin?

nela_kvido
Moderátor
23. aug 2019

Prázdniny sú v plnom prúde. Vlastne, už sa pomaličky blížime k ich záveru. Postupne sa zas treba začať pripravovať na školské povinnosti. Ale niekedy je to pre deti ťažké, však? Čo tak skúsiť hlavičky trénovať formou hier? Kvído ich má plno!

Tak napríklad Pexesá. Ale nie len také obyčajné! Rovno pre všetky bystré hlavičky. Nie je to klasické pexeso, ale také, kde treba spájať dva obrázky na základe logickej spojitosti. Pre menších špuntov sú to napríklad farby a tvary, či zvieracie rodiny. Predškoláci si môžu vyskúšať spájať obrázok s básničkou. No a školáci si môžu precvičiť angličtinu.

Alebo Moje prvé kvízy, kde si v dvoch rôznych témach môžu vyskúšať svoje vedomosti. Za správnu odpoveď dostanú dielik puzzle. Vyhráva ten, kto ako prvý poskladá celý obrázok. No nie je to zábava?🙂

Na cesty a do ruksakov sa zas bez problémov vmestia Rýchle čísla alebo slovíčka. Počítajte či prekladajte slovíčka do angličtiny. Vyhráva iba ten rýchlejší.

Aj vy sa snažíte do detských hier vniesť trochu vzdelania? Akým spôsobom?

kikuska555
23. aug 2019

My aktivne vyuzivame pexeso angličtinu, a moje peve kvizy zvierata 🙂
A este urcite do konca prazdnin kupim moje prve kvizy svet okolo nas 🥰

heeedka
23. aug 2019

U nás sa teší veľkej obľube Kúzelné čítanie. To zabaví aj v aute. No a doma hráme klasicky "na školu". Baby majú svoje pracovné zošity, farbičky, knižky, pointbook, domácu úlohu, niekedy majú praktickú úlohu (napr polej kvety, pomôž piecť koláč) - to je akože predmet Svet práce. Ony sa z toho tešia 👍😊

sperka
24. aug 2019

@nela_kvido precvicujeme matematiku a to tak, že máme pexeso čísla, tak najprv si počítame príklady a potom hráme pexeso. A naučili sme sa hrať hru Meno-mesto-zviera-vec, takže precvičíme písanie aj potrápi mé mozgové závity, ba to, že ma syn 7 rokov, táto hra sa mu veľmi páči.