Zaujímate sa o kvalitu hračiek, ktoré deťom kupujete?

nelakuzelnecitanie
Moderátor
6. júl 2018

Predpokladám, že väčšina z Vás áno 🙂 Určite je podstatné, aby hračky dlho vydržali a nezničili sa príliš rýchlo. V tomto smere sú knihy Kúzelné čítanie určite tou správnou voľbou. Sú tlačené a viazané v hrubej väzbe, takže vydržia naozaj dlho 🙂

Ako vnímate kvalitu hračiek vy? Čo všetko by mal pre vás produkt spĺňať, aby bol kvalitný z vášho pohľadu? Je pre vás dôležité, ako dlho hračky vydržia?

meandbaby
6. júl 2018

Aby bol 100 percentne zdraviu neskodny a co najmenej plastu.A aby to nebol gic.

sense
6. júl 2018

Preferujeme kvaliti pred kvalitou a hoci vsetko ide z ciny tak doterajsis skusenost radsej dat viac za overenu znacku ....a preferujeme drevenne hracky pred plastovymi....a co sa kniziek tyka vedieme dceru k tomu ze knizky sa chytaju cistymi rukami, stranky sa nekrcia, a treba davat pozor aby sa nepitrhali...vela knizuek mame este z mojho detstva dokonca aj slabikar 30rocny este v obale a s hviezdickami vnutri

vevesh
6. júl 2018

Aby , co najviac vydrzal - nie je drevo ako drevo ci plast ako plast. Za vyssiu cenu ocakavam aj vyssiu kvalitu (co nie vzdy zodpoveda realite). A ano, bola by som rada, aby hracky vydrzali 1-2 generacie, ako za "starych cias". Teraz je to skor rarita, ze hracky vydrzia aj viac rokov. Celkovo by som privitala na trhu menej plastovycg gycov - zavadza to, kazi sa to, kde kto to detom kupuju, lebo to je "lacne" a uz pomlcim o odpade...

alenaba
6. júl 2018

Drevené hračky a knižky to je to čo nám zatiaľ vždy vydržalo a posúvame potom iným...Plastové málokedy vydržia...

nellita
6. júl 2018

Nakupujeme iba drevene hracky vyrobené u nás,zdravotne nezavadne, vhodne aj pre alergikov,je ich málo a su drahé

kajkach
6. júl 2018

Snažím sa, aby hračka mala dobrú referenciu a bola z overenej značky. Ale tak keď dcérka túži veľmi po niečom tak jej to kúpim aj keď to neni top topov 🙂

zuzi55
6. júl 2018

@nelakuzelnecitanie urcite z kvalitnych materialov,je jasne ze chceme my aj deti aby hracka vydrzala co najdlhsie ale pre nas rodicov je hlavne aby neboli zdraviu skodlive.snazime sa ucit ich,ze vsetko to co maju mat nemuseli,by si vazili vsetko co maju a starali sa o to,pretoze su deti ktore o takych hrackach mozu len snivat.takisto sa snazime vysvetlovat ako sa maju starat o knizky,maju niekolko knih este po mne a su ako nove.dufam,ze aj ony si uchovaju svoje knizne bohatstvo pre svoje deti.

zkomadova
6. júl 2018

Najradsej kupujem detom drevene hracky,dost mi pripominaju detstvo,mala som hracky z dreva. Ale tiez kupim plastve hracky,kedze nie vsetky sa vyrabaju z dreva o ktore mam zaujem. Ale musi to byt kvalitny plast aby aj nieco vydrzala ta hracka.
Knihy kupujem velmi rada. Väcsinou kupim klasicke rozpravky. Moje deti maju na kazdy sviatok ci vianoce knizku,do ktotej napisem meno a rok a na co to dostali. Ja som dostavala knizky a vzdy mi tam mama napisala rok a teraz ked si citame s malymi moje knizky tak vzdy poviem ze je to retro knizka a ma 25 rokov. Mam ich take zachovale ako keby mali 5 rokov. Pretoze ku kniham sa treba pekne chovat. ❤

dadka_bb
6. júl 2018

ja kupujem vsetko mozne.samozrejme ze drevene je kvalitne,ale niekedy aj nudne.draha drevena kuchynka nezaujala tak ako lacna plastova s plno zvukmi funkciami a pod. objednavam aj z ciny, aj kupujem take hracky na jedno pouzitie (napriklad nejaka tasticka s babikou do auta za par eur,co ju bavi 10minut),ale mame doma aj drahe exemplare 😊 naozaj zavisi od situacie. mali sme aj znackove kvalitne odrazadlo,aj z tesca za par eur. detom je to jedno naozaj, ja si skor nevyberam podla kvality a ceny, ale podla toho co som ja ako dieta nemala a chcem 🤣🤣🤣

uriva
6. júl 2018

Ahojte, u nás rovnako, drevené hračky vyhrávajú. Syn sa nimi vždy najradšej zahrá. Mne krásne voňajú, pre manžela majú zase čaro remeselnej práce a náš malý ich miluje, lebo sú to hračky a naozaj takmer nezničiteľné. A krásne. Ale tiež máme aj iné - plastové, látkové či knižky. Ale tie plasty veru veľa nevydržia(dokonca aj taká tá najznámejšia stavebnica z Dánska ma sklamala, lebo tie kocky sú kvalitou niekde inde oproti tomu, čo bolo - mali sme jednu sadu v detstve a to je rozdiel už len keď to človek vidí...). Knižky máme v obrovskej knižnici, ktorú rozširujeme všetci traja, takže tu tiež dávame na kvalitu a veľmi sa mi páči, že posledné roky sa znova vydávajú knižky z môjho detstva - Môj macík, Žabiatko, Svrček a mravce, Janka a Danka, O Bombuľkovi... Sú to krásne slovenské knižky, ktoré majú aj po rokoch čaro a zaujímajú aj terajšiu generáciu = môjho syna. 🙂

tatianasevcikova
6. júl 2018

áno mňa veľmi zaujíma kvalita hračiek a veľmi rada kupujem drevené hračky, je to veľmi pekne ❤ naša Alžbetka ale veľmi obľubuje knižky, listovať prevracať stránky učí sa takže u nás vyhráva to😍

ivec16
6. júl 2018

snazim sa vyberat kreativne hracky co okrem dietata zabavia aj rodica, pretoze malokedy sa dieta prehra uplne samo... fu a je to drina ked moj drobec chce hrat clovece so vsetkymi 6 timi hracmi len on a ja :D takze ako sa vravi tie hracky kupujeme aj pre seba, plnime si sny z detstva, kupujeme hracky ktore sme ako deti chceli a nedostali. Zaroven urcite pozerame na kvalitu a aj aby hracka okrem toho ze ma dlho vydrzat ma aj dlho zabavit a neomrziet, knihy su urcite super. A ak sa opotrebuju je to len znamka toho ze su naozaj dobre, mame ich radi a casto citame, takze mi na nich nevadia znamky pouzitia lebo je to znak toho ze su milovane... ale musia drzat pokope ;) takze dobra vazba je zaklad...

igiana
6. júl 2018

Pre mna je kvalitná hračka ta, ktorá je zdraviu neškodná, odolná voči pádom, odolná voči tekutine - da sa utriet, je kvalitne vypracovaná, putava, napadita, rozvíja kreativitu, niečomu naučí

koniarova
7. júl 2018

A mne to je jedno. Nekupujem hračky u číňana a predpokladám, že v normálnych obchodoch ala Dráčik a podobne, sú hračky primerane kvalitné. Ide mi o to, po čom deti túžia a s čím sa chcú hrať. A či je to plast alebo drevo, je mi šumafuk. Ono tie drevené, sa veľakrát viac páčia rodičom, lebo je to "in".

matricia
17. sep 2019

Ano, zaujimam sa o kvalitu, najviac kupujeme stavebnice, skladacky, auticka a knizky.