Poznáte Kúzelné čítanie?
Tento týždeň sa nesie v znamení radosti z kníh. Že sú knihy nudné? S Kúzelným čítaním na nudu zabudnite!
Kúzelné čítanie je unikátny vzdelávací koncept, vďaka ktorému sa deti zábavnou a pútavou for-mou dozvedia množstvo zaujímavých a užitočných informácií. Je určené pre deti v predškolskom veku, ale aj pre staršie deti, no bezpochyby zaujme tiež dospelých. Záleží len na tom, akú knihu si práve vyberiete.
V čom sú teda knihy a iné produkty Kúzelného čítanie také jedinečné? Dokážu rozprávať roz-právky, príbehy, spievať, zahrať sa s deťmi hry, vedomostné kvízy rôznych stupňov náročnosti ba dokonca naučia deti cvičiť.
A ako je to možné?
Ľahko! :D Každá kniha Kúzelného čítania je plná obrázkov či textov. Vnútri však ukrýva i ikony, vďaka ktorým je knihu možné ovládať.
Zapnúť a ovládať knihu však dokáže len elektronická ceruzka, a preto ak sa rozhodnete svojim deťom Kúzelné čítanie zaobstarať, prvotný nákup by mal obsahovať Súpravu ALBI ceruzky a kni-hy. Aktuálne dostupné súpravy nájdete TU: https://www.kuzelnecitanie.sk/ponuka-produktov/...
Po rozbalení súpravy sa elektronická ceruzka zapne podržaním tlačidla. Stačí ju priložiť k prvej spúšťacej ikone a kniha prehovorí. Porozpráva vám, čo všetko s ňou môžete robiť. Takto si dieťa postupne vypočuje informácie z každej ikony a hotovo! Hra môže začať.
Dieťa pri hre ukazuje v knihe na rôzne obrázky, hračky, detské postavy, dospelých, zvieratká, tvary, predmety a oni rozprávajú, spievajú, či vyzvú dieťa k aktivite. Tak sa učí i zabáva naraz.
Knihám prepožičali hlasy mnohé známe osobnosti. A nie len v slovenskom jazyku. Dostupné sú i knihy, ktoré deťom pomôžu učiť sa prirodzenou hravou cestou až dva cudzie jazyky – anglický a nemecký.
Produktov Kúzelného čítania je viac na výber. Popri knihách sa však v koncepcii nachádza i pe-xeso, nástenný meter, Betlehem a tento rok pribudne i Adventný kalendár. A všetky tieto produk-ty sa ovládajú tou istou elektronickou ceruzkou. Ak pribudne novinka, ktorú deťom kúpite, jedno-ducho do ceruzky doplníte zvukový súbor a hra pokračuje. Všetky zvukové súbory sú dostupné k stiahnutiu TU: https://www.kuzelnecitanie.sk/prevziat-audiosub...
Zaujali vás knihy už z prvého popisu, no žiadne doma zatiaľ nemáte? Nevadí. Tento týždeň bude viac možností o knihy a ďalšie produkty súťažiť. Stačí sledovať Dni s Kúzelným čítaním a prispieť svojim komentárom. A pre tých, ktorí čakať nechcú máme unikátny zľavový kód "konik8" použi-teľný od dnes 3.8. do 9.8.2020.
Mame od vás pár kníh , teraz v auguste bude ďalšia k narodeninám 👏
Kuzelne citanie okuzlilo aj mna 😂 syn ho tento rok dostane k narodeninam a uz sa tesim, ako budeme citat spolu 🙂
Kúzelné čítanie je paráda 😊 moja dcérka sa s nim vie krásne zahrať 😊
@iva_kuzelnecitanie Kúzelné čítanie zatiaľ doma nemáme, no počula som samé chvály. Ďakujem za skvelý typ na darček. Ponuka je bohatá, ani neviem čím začať. 🙂
@iva_kuzelnecitanie poznáme ho doma aj v škôlke 😉 Doma už máme 9 kníh a točíme dookola 😊
@abby11 Ahoj Abby, určite by som odporučila vybrať knihu podľa veku dieťaťa a okruhu záujmov. Tak je veľká šanca, že dieťa zaujmeš a bude sa tešiť na každú novú knihu Kúzelného čítania. 🙂
@montemotherone Ahoj, veľmi sa teším, že Kúzelné čítanie si našlo uplatnenie aj vo vašej triede. I keď pri každej knihe uvádzame, že je vhodná pre 1 hráča, viem že viaceré učiteľky pomocou Kúzelka učia deti napr. o prírode, púšťajú zvuky zvierat, či sa hrajú kvízy. A deti to baví, pretože sa pri "ovládaní" knihy striedajú. Tento rok pribudne i pár kníh, ktoré by ste do škôlky mohli doplniť. Budem o nich písať v nadchádzajúcich dňoch. 🙂
Ešte nemame ale planujeme zakupit 🙂 tešíme sa
@iva_kuzelnecitanie dobrý deň, doma máme už pár kníh kúzelného čítania ale teraz by sme nejakú knihu chceli kúpiť aj mladšej 2 ročnej akú by ste nám doporučili?
@lolazmola Dobrý deň, pre dvojročné deti odporúčame Miniknihy. V ponuke máme už tri a pripravujeme ďalšie. https://www.kuzelnecitanie.sk/vyhledavani/?sear...
Máme a syn ich má rad. Už máme 8kniziek a každá obľúbená
@iva_kuzelnecitanie veľa kníh som vedela nakombinovať k témam podľa Štátneho vzdelávacieho programu. Keby sme mali ku každej jednu, bola by to veľká pomoc 😉 Veľmi ma potešilo Slovensko, Vesmír ale deti veľmi baví tuším úplne prvá kniha ktorá vyšla, o zvieratkách. Deti potrebujú aj činnosti, keď si môžu v pokoji "čítať" sami, alebo vo dvojici, trojici. A toto zaujme aj tie, ktoré sa s knihami veľmi nekamarátia, ale postupne si nájdu cestu aj k tým "normálnym" 😊
Mame od vas zatial 6knih 😁 a potesilo by nas zase nieco nove
Kuzelne citanie sme si oblubili vsetci, deti aj dospely, pero je len jedno, tak sa musime striedat, vyborna naucna kniha pre deti aj dospelych 👍
zopar knieziek uz mame a skusame ich 🙂 synovi sa pacia, a mame aj pexeso doprava co zozal tiez velky uspech 🙂 knizky si "citame" spolu, ale vie sa snimi zahrat aj sam a teda ja mozem spravit co potrebujem 🙂
Poznáme a máme doma asi 13 kníh, postupne im kupujem ďalšie milujú ich a máme iba jednu ceruzku tak je vždy bitka o ňu 😆
Zatiaľ žiadne z týchto kníh nemáme,ale nikdy nie je neskoro 👌
@iva_kuzelnecitanie u nás kúzelne čítanie frčí najmä na cestách v aute alebo v čase kedy sa nemôžem 100 % venovať dcérke a viem že je to aj tak skvelá náhrada pri ktorej sa niečo naučí. Momentálne u nás vedú Denné činnosti a plánujeme dokúpiť Spievanky a V ZOO ;)
Miška dostala Kúzelné čítanie k posledným meninám a je to darček darčekov..
Bude dotlacena pernikova chalupka aj v slovencine ci mate iba cesku verziu?
@iva_kuzelnecitanie ja som kúpila už niekoľko knižiek môjmu 7 ročnému bratovi. Jeho materinský jazyk je taliančina, slovensky vôbec nerozpráva, ale UŽ niečo rozumie... a to aj vďaka Kúzelnému čítaniu, ktoré ho tak zaujalo, že si sám káže kúpiť ďalšie a ďalšie knižky, podľa žánru, ktorý ho baví... posielame alebo nosíme mu ich vždy keď ideme zo SK do IT. Je krásne vidieť ako sedí na posteli a počúva a počúva... super. Dokonalý kontakt s našim jazykom.
A môj 1,5r syn za chvíľu dostane svoju prvú ❤️
Pozname kuzelne citanie ale knizku este nemame. Lenka miluje knizky tak mozno v buducnosti jej rada kupim aj takuto drahsiu knizku.
Kuzelne citanie pozname z konika a uz mame aj 11knih a 3pexesa za chv. nam pride dalsia kniha a meter. Kuzelne citanie je super vsetkych nas zaujalo a da sa povedat ze kazdy den nam ceruzka spieva a rozprava 😊🥰
Knihy som objavila len nedávno na internete a veľmi ma zaujali, chystám sa kúpiť prvú synovi na meniny a preto by ma táto možnosť zasúťažiť si o ňu, veľmi potešila.
@iva_kuzelnecitanie my sme este nemali ani dieta a uz sme mali kuzelne citanie doma. Vypytala som si ho od manzela k vianociam spolu s hrou cesta okolo sveta. Ta je uplne top, hravali sme po veceroch s kamaratmi. Teraz uz si privlastnil pero nas 3 rocny syn a verim, ze postupom casu bude z toho rovnako nadseny ako ja😂 ❤️ Knihy miluje😍
@iva_kuzelnecitanie Kúzelné čítanie nám doniesol Ježiško a od tej chvíle si ho naše deti zamilovali. Som rada, že tieto knihy nám spríjemňujú sviatky v rodine ale i bežné dni.
@danielinaa Dobrý deň, kniha O perníkovej chalúpke dotlačená nebude. Nahradila ju kniha Rozprávky na dobrú noc, v ktorej je až 8 rozprávok nahovorených Zuzanou Kronerovou a Borisom Farkašom.
@sprituska :D Perfektné! Tu asi ani nie je možné aby dieťa nemalo rado knihy, keď ich mamina takto miluje. 👏
Kuzelne citanie je TOP. Takmer kazdy den nam pero hra. Mame v nom stiahnuteho aj Mira Jarosa. Berieme ho vsade na cesty. Vzdy ked je prilezitost rozsirujeme zbierku kniziek