Novinka so zľavou 10% - Vesmír od Kúzelného čítania

iva_kuzelnecitanie
Moderátor
7. aug 2020

Záhada, v mnohom rozpoznaná, v mnohom nepoznaná. Tiež ste ním tak fascinovaní? I my! Najmä syn Adamko. Raz za mnou prišiel a opýtal sa ma, či je Saturn možné vidieť zo Zeme. Fíha, hovorím si, kniha od Kúzelného čítania mala asi úspech. Super! Netušila som však aký veľký úspech. 😀

Na synovu otázku som nevedela odpoveď a tak sme zavolali spolužiakovi do Prahy, o ktorom viem, že na základnej škole navštevoval Hvezdársky krúžok. Pýtame sa: „Igor, je možné Saturn vidieť zo Zeme voľným okom?“. Odpoveď bola? „Áno, i niekoľko jeho mesiacov.“. A Adamko mi spoza chrbta hovorí, že 82 mesiacov. A sám sa pýta Igora, ktorého nepozná, ďalej... „Trpasličie planéty je možné vidieť? Eris, Pluto, Haumea a Ceres?“ Čooo? To čo práve vymenoval? Fakt ma zaskočil. Chlapci rozvinuli duchaplnú konverzáciu úplne mimo mňa a mojich vedomostí, a to sme mali knihu Vesmír doma tretí deň. Dnes vie čo tvorí slnečnú sústavu, aký je rozdiel medzi raketou a družicou i čo je to obežná dráha.😊

Čo vás v knihe čaká?
Vesmír vás vtiahne do sveta starovekých hvezdárov, astronómov a výskumov vesmíru. Dozviete sa akú dlhú cestu prešiel výskum vesmíru od prvotných pozorovaní hviezd až po lety na Mesiac a ešte ďalej. Čo všetko vyrobené človekom sa pohybuje na obežnej dráhe? Kto bol prvý človek vo vesmíre, a z ktorej krajiny pochádzal? Zistíte, či boli vo vesmíre i zvierací kozmonauti a kam najďalej človek vo vesmíre doletel. A to všetko rečou pochopiteľnou pre dieťa staršie ako 6 rokov, ktorým je kniha určená. Vás i deti knihou sprevádzajú profesor Pulzar, Albína, Jonáš, pes Ajnštajn a mačka Eris.

Knižku Vesmír nahovorili Lucia Vráblicová a Marián Miezga.
Donedávna bola v ponuke iba ako samostatná kniha. https://www.kuzelnecitanie.sk/vesmir/?utm_sourc...
Od júna 2020 si ju však po novom môžete zakúpiť i ako súpravu knihy a elektronickej ceruzky. https://www.kuzelnecitanie.sk/vesmir-s-elektron...

A vďaka Dňom s Kúzelným čítaním si môžete do zajtra do 23:59h uplatniť na tieto produkty zľavu 10% s kódom „vesmir10“.
Zaručene nejde o knihu len pre vaše deti...

kajkach
8. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie táto by sa isto páčila aj mne a manželovi 🙂 vždy keď dostanú
Novú knihu prechádzame ich s manželom spolu... 😁😁😁