Aj meter môže byť kúzelný

iva_kuzelnecitanie
Moderátor
5. aug 2020

Vždy som sa ako dieťa tešila na moment, kedy mamina vošla do izby a povedala: „Poďte, ideme sa odmerať.“ Oprela som sa o skriňu, päty k nej prisunula čo najtesnejšie, vystrela sa najviac ako sa dalo, zdvihla bradu a nedýchala. Mamina mi bradu zatlačila späť k hrdlu :D, položila na hlavu pravítko a na skriňu urobila novú čiarku.

„Ukáž, ukáž koľko.!“ Tak som sa tešila z každého centimetra, asi ako mnoho detí. A dôvodov na radosť bolo veru mnoho. Ten pocit, že som niečo dokázala sama, bez pomoci druhých, pocit, že dobieham v raste brata :D, že sa znovu priblížil čas kedy budem veľká ako mama.

Až ten čas nastal. A naše deti sme od malička učili to isté, čo učili rodičia nás. „Ukáž aká budeš veľká.“, „Taká veľká.“ Zdvihli sme ruky nad hlavu a dieťa hru rýchlo pochopilo a začalo hrať s nami. Už v tomto rannom veku sme v deťoch vzbudili záujem o sledovanie ich rastu, ak to tak môžem nazvať.

Áno aj naši drobci sa tešia, keď babka vytiahne meter a robí im čiarky na skriňu. :D Nuž, niektoré veci na ľuďoch nezmeníme, veď ani nechceme. Je to skvelé! Úplne nový rozmer ale meranie výšky dostalo až minulý mesiac, keď som domov doniesla Kúzelný meter (https://www.kuzelnecitanie.sk/kuzelny-meter/?ut...) 2 klinčeky, odmerať 60 cm od zeme a vualááá, meter je na stene.

Kúzelný meter nie je obyčajný detský nástenný meter. Je obojstranný, a teda si deti môžu vybrať, či ostane viditeľná strana s princeznou vo veži, zlým rytierom Hromislavom a drakom alebo druhá strana so stromom plným škriatkov.

Keďže meter patrí do koncepcie Kúzelného čítania, akosi sa očakáva, že bude rozprávať. A je to tak! Po priložení na číslo si dieťa vypočuje, do akej výšky už vyrástlo, navyše meter deti zavedie do sveta rozprávok a na každej strane si môžu vypočuť i peknú pesničku.

Ste naň zvedaví? Veru, je sa na čo tešiť. A možno vás poteší aj fakt, že do konca zajtrajšieho dňa 6.8.2020 si ho môžete kúpiť so zľavou 15%. Stačí pri nákupe použiť kód: METER, a môžete ho mať doma za cenu 7,26€.

A ja som tiež zvedavá! Na vaše príhody s meraním výšky. :D

kajkach
5. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie Ja som deti merala a chcela som si urobiť odtlačky ručičiek a tým som porušila svoje pravidlo, že na stenu sa nepíše pribudlo pár čiarok tie som zamaľovala kvetinkami no neskôr pribudli aj iné čmáry ako srdiečka z lásky tak to takto ostalo😁😁😁 vždy keď to vidím sa pousmejem na tom

iva_kuzelnecitanie
autorModerátor
5. aug 2020

@kajkach Spomienky, ktoré vždy urobia radosť. ❤

kajkach
5. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie posledné mesiace uvažujem ako si ich uchovať keďže manžel chce izbu maľovať uvidim uvažujem tam dať rám a omalovat len okolo 😊

iva_kuzelnecitanie
autorModerátor
5. aug 2020

@kajkach Výborný nápad! To bude okienko do detstva.

tessteress
6. aug 2020

Tak mi napadlo, ze mozno preto je meranie vysky pri detoch takou akoby tradiciou... a to asi fakt skoro v kazdej rodine... lebo bohuzial intelekt, sikovnost, vychovu si odmerat nevieme... cize ked uz nemoze jedna mamka druhej na ihrisku povedat, ze to moje dieta je midrejsie ako tvoje, tak moze povedat, ze je vyssie 😂

nikiki29
6. aug 2020

Ja som ešte syna nemerala ani raz, ale rozmýšľam ako si to zaznamenať keď začnem. Byt budeme časom meniť, čiže stena nie je dobrý nápad. Kúzelný meter vyzerá fajn, len si nepamätá merania, čo je škoda... alebo sa naň dá poznačiť ku číslam aj dátumu merania? 🤔

iva_kuzelnecitanie
autorModerátor
6. aug 2020

@nikiki29 Samozrejme, dá sa naň písať vlastné popisky. 🙂

ivusik29
6. aug 2020

ja som synovi vyrobila dreveny meter modry s obrazkami, na ktorom sa rad meria a ukazuje, ze uz je velky ako zajacik, alebo dobehol uz motylika 🙂 a pred par mesiacmi som urobila uz aj dcerke fialovy meter 🙂 kedze uz zacina stat na nozickach cochvila aj ju budeme merat 🙂 oba metre visia v ich izbicke 🙂 a este na bocnu stranu metra si ciarkami robime medzniky, rok, dva a za chvilu tri 🙂

maryshka83
6. aug 2020

Mna tento meter nenadchol, ok, cena nie je vysoka, ale ta verbalna cast je slaba a chyba mi na nom, prepojenie s nalepkami, s ktorymi by si deti same nahrali zvukovy zaznam svojej vysky. Kedze albi take nalepky ma, uz to mohli poprepajat. Mame ho na stene a neviem, ci to bol moj persuazivny vplyv na dieta a nedostatok nadsenia, ale vobec ho nezaujima :/

nikiki29
6. aug 2020

@iva_kuzelnecitanie tak to by bolo naozaj super, s vlastnými popiskami to naberá na zaujímavosti 👍🏻 určite ho pôjdeme pozrieť nakoľko od konca mesiaca chceme už merať 😇

larra111
6. aug 2020

@kajkach inak ak bude chcieť aj tak zamaľovať, skúste si to co najlepšie odfotit, potom dat vyvolať a zaramovat a môžte si ho zavesiť kam len chcete, nejde o to co povedia ludia. Ide o to, aké čaro ma obraz pre vas😊

kajkach
9. aug 2020

@larra111 nápad dobrý 🙂 na názore ľudí mi nezáleží 😁😁😁 preto si tú stenu chcem uchovať. Šťastné deti <=> šťastná mama 🤷🏼‍♀️😄