Učíme sa zvesela. SÚŤAŽ

nelakuzelnecitanie
Moderátor
17. sep 2019

Už v predchádzajúcom príspevku som načrtla, že zámerom knižiek je deti nielen zabaviť, ale aj niečo naučiť. Čo knižka, to plno nových a zaujímavých informácií.

Prečo sa napríklad neučiť zemepis spolu s knižkou Atlas sveta? Ľavou zadnou sa naučíte, ktoré sú hlavné mestá jednotlivých štátov, alebo sa o nich dozviete plno zaujímavostí. Interaktívne kvízy otestujú, čo všetko ste sa z knižky stihli priučiť.

Alebo si spestrite prírodopis knižkou Hravá prírodoveda. Na prvý pohľad nezaujímavé témy sa v sprievode s malou postavičkou Valentína Dúbka razom stávajú nevšedným zážitkom.

A čo tak cudzí jazyk? Učenie nikdy nebolo zábavnejšie a efektívnejšie. Napríklad s knižkou Hravá angličtina si deti vypočujú jednoduché slovíčka, alebo celé vety od rodeného hovorcu. Celá knižka potom obsahuje aj komplet slovenský preklad. Stačí len priložiť ceruzku k ikone slovenskej vlajky a môžete tie isté texty počúvať v slovenčine. Angličtina, či Nemčina (s Nemeckým obrázkovým slovníkom) sa tak z každodenného mordovania môže zmeniť na zábavu.

Využívate, alebo by ste využili knižky Kúzelné čítanie na učenie?
Napíšte vašu skúsenosť, či predstavu, ktorú knižku by ste najviac využili. Opäť jednu z vás odmením knižkou. Krásnou a kúzelnou Hravou prírodovedou! 🙂
Možnosť prispieť svojim komentárom je do zajtra do 10tej.

Tak knižka Hravá prírodoveda má svoju majiteľku: @kikuska555. Gratulujem 🙂 A my ďalej pokračujeme s výzvami a súťažami v ďalších príspevkoch.

lucka08099
17. sep 2019

Zatial mame len jednu knihu, ale je ich mnoho, ktore planujeme dokupit. Mam dve deti v skolkarskom veku, jedna je predskolacka, takze by sme urcite vyuzili knizku o pismenkach, cislach, deti uz zacina zaujimat ludske telo, takze aj to. Ale myslim, ze ktorukolvek knihu by sme s radostou vyuzili

86488648
17. sep 2019

Urcite ....zabavnou formou to pojde lepsie...zatial vsak len o zvieratkach,prirode ostatne temy,ked bude starsi...

megan6
17. sep 2019

Áno, určite sa tieto knižky dajú využívať aj na učenie zaujímavou hravou formou.Aj napr.spomínaný Atlas sveta ale aj angličtina. .

matricia
17. sep 2019

Este sme si tieto knizky nevyskusali, ale uz som o nich pocula, aj znami ich maju a vyuzila by som najviac asi tu anglictinu, kedze starsieho syba Adamka bavia cudzie jazyky a rad sa uci nove veci, no a zabavil by sa aj mladsi patrocny.

katuskapd
17. sep 2019

Ano mame ich dost, hlavne tych starsich vydani. Ucil sa s nimi moj syn teraz uz siestak prirodovedu na prvom stupni. Plus tiez vyuzil knihu moje Slovensko.

slavik2012
17. sep 2019

mne sa páčia hlavne ich technické prvky - skvelé pre moju Xenky - u dievčat s výtvarným talentom je to skvelá kombinácia k novému pohľadu na svet

julka828
17. sep 2019

Najviac by sme momentalne vyuzili knihu Zvieratka na farme alebo Spievanky 🙂

sperka
17. sep 2019

Nám pomohla kniha Abeceda, kde sme sa naučili písať tlačené písmenká a Libuška zase ovláda ľudské telo. Kvíz jej ide na 1! 👌

hela_tn
17. sep 2019

Mladšia dcéra sa z knižky Slovensko naučila spievať celú hymnu má 3 roky..využívame hravý angličtinu na zopakovanie angličtiny a tak isto aj prvé písmenká😉

ninka1609
17. sep 2019

Pekný deň.... Určite by sme využili hlavne na učenie.... A začali by sme hravym učením a zvieratkami alebo prirodovedou keďže práve máme obdobie ,, A PREČO? ''.... 😀.... Takze týmito knihami by si zodpovedala skoro všetky otázky na jej prečo? 💕

vevesh
17. sep 2019

U nas by sa najviac ujali dinosaury a doprava. Aktualne uz par rokov deti zaujimaju dinosaury a knih o nich nikdy nie je dost, pretoze v kazdej novej su nove informacie😀

arriana29
17. sep 2019

Využívame 🙂 dokonca baví aj mňa. Už máme svet zvierat, dinosaurov, dopravu, nemčinu, ľudské telo, malý sa teší lebo Ježiško prinesie atlas sveta, teraz ho zaujímajú krajiny a jazyky a tato by potešila tiež nakoľko by sa vďaka nej ľahšie, zábavnou formou pripravoval na prvouku do školy 🙂

adadi
17. sep 2019

Urcite aj ucia mladsia sa ucila zvuky zvieratiek a spievanky. Starsi sa zabaval s hravym ucenim naucil sa mesiace a rocne obdobia. Podla tienov hladat tvary a kopu ineho. A s dopravou sa uci kopu novych slovicok a specialnych dopravnych prostriedkov a tiez dopravne znacky. Velmi by nas potesila hrava prirodoveda lebo prirodu ma velmi rad a rastlinky skuma aj na zahrade.

lienkap
17. sep 2019

mám už síce deti väčšie, ale jednu knižku sme dávnejšie mali. Teraz však hľadám darček pre moje krsniatko a zdá sa, že ten vhodný som práve našla. Zvieratká na farme by určite urobila radosť 🙂

petulda333
17. sep 2019

Tak moj syn by skakal od radosti,kebyze ma knihu o dopravnych prostriedkoch. To je jeho srdcovka ❤. Zatial nemame ani jednu knihu ale zvazujem kupu,kedze syn uz je vo veku kedy ho to aj zaujme. Doteraz knihy neriesil. Uz len nasporit 😊

khaleesi1
17. sep 2019

Zatial mame len jednu o zvieratkach ale maly miluje dopravne prostriedky takze urcite by sme zvolili tie 😍

jachin
17. sep 2019

máme len jednu, využíva sa aj na učenie, radi by sme mali dalšie, myslím že by potešila hociktorá, napr.Slovensko

livinka1111
17. sep 2019

Zatiaľ nemáme knižku z kúzelného čítania žiadnu, ale keďže synček zbožňuje autobusy a vlaky, určite by sme zvolili knižku o dopravných prostriedkoch. Dcérka sa zase zaujíma o ľudské telo a fascinuje ju zdravotníctvo a pomoc druhým, tak pre ňu by sme zvolili ľudské telo. A keďže obaja sa veľmi radi učia cudzie jazyky a od škôlky sa učia angličtinu, tak spoločne by sme im zvolili anglický jazyk, aby si mohli precvičovať slovnú zásobu. A Hravá prírodoveda by bola pre nich tiež veľmi skvelá 🙂

lenka_maa
17. sep 2019

My využívame knižky na "učenie". Dcéru zaujali Moje prvé písmenká (má 4 roky), veľmi radi sa "učia" aj o zvieratkách - Svet zvierat, "cestujú" po mape v knihe Atlas sveta, naučili sa množstvo nových vecí s pexesami - Veselé zvieratká, Hudobné nástroje a Dopravné prostriedky. Spoznali nové pesničky so Spievankami a často počúvajú Rozprávky na dobrú noc a O perníkovej chalúpke. Syn má rád tiež Dopravné prostriedky a Hravé učenie. Nejaké slovíčka a frázy pochytili z knihy Hravá angličtina. Takže u nás využívané neustále 🙂

petrarac
17. sep 2019

Dceru by najviac potesila kniha kde ich nieco nauci alebo zaspieva im My little pony a syn by sa zase rad ucil od robotov a asi by potom bolo celkom aj jedno ze co, vsetko by ho bavilo a vsetko by im uveril 🙂

kristina2708
17. sep 2019

Určite by sme na učenie veľmi využili najmä knižky s cudzími jazykmi, bolo by super keby si slovnú zásobu tvorili aj týmto spôsobom 💕

kacerkal
17. sep 2019

U nás by zabodovala tá hravá prírodoveda, lebo na niektoré prečo už nemám odpoveď 😀

mm263
17. sep 2019

U nás sme si veľmi obľúbili tieto knižky, začínali sme rozprávkami na dobrú noc, ktoré si dodnes púšťame na spanie, spievanky sú najobľúbenejšie, hravá angličtina tiež top, dcérka 3 roky sa pekne pomaly a hravo učí pesničky a slovíčka, včera na narodeniny dostala zvieratká v zoo, celý večer sme počúvali 😊 už sa tešíme na ďalšie

moni07
17. sep 2019

Ano, urcite, nas zaujalo Atlas, Slovensko, anglictina, tak tiez aj kniha do auta 👍

elsinka29
17. sep 2019

Kedze mam tri deti (2-4-7), tak by sme hlavne vyuzili knihu Hrava Anglictina a Vesmir,a urcite by mali uspech aj knihy Spievnky a Zvieratka pre najmladsiu, 4ročný zboznuje Dinoasury a najstarsieho bavi geografia, auticka - takze Atlas sveta, Doprava :D 👍
PS: a tento rok Jezisko prinesie pre vsetkych pero Albi 🙂 + knihu podla zelania 😉

jajavk
17. sep 2019

U nás je kúzelné čítanie veľmi obľúbené, zvieratá, spievanky, ľudské telo....teraz uvažujem nad kúpou o abecede, lebo drobca začali baviť písmenká. Hravou formou to ide raz dva. Ďakujeme strojcom kúzelného čítania za pllllno inšpirácii. Tešíme sa na ďalšie

evka1247
17. sep 2019

Najviac by sme využili nemčinu a moje prvé písmenká. Dcérka je prváčka,tak ako pracovné pomôcky..

mapa
17. sep 2019

Presne koli pomoci pri uceni anglictiny sme si kuzelne citanie zadovazili. Tiez kniha Slovensko detom rozsirila vedomosti z vlastivedy.

domin85
17. sep 2019

zatial nevyuzivame, ale celkom zivo si viem predstavit ucit sa anglictinu takymto sposobom 🙂

miia
17. sep 2019

Doma máme-Pernikova chalúpka, Dinosaury, Cesta okolo sveta, Slovensko.Momentalne chcem kúpiť hlavu angličtinu a dúfam že pomôže dcére rýchlejšie sa učiť niektoré slová, Hráva prirodoveda by nás tiež potešila a určite dcéru aj niečo naučila