Už v predchádzajúcom príspevku som načrtla, že zámerom knižiek je deti nielen zabaviť, ale aj niečo naučiť. Čo knižka, to plno nových a zaujímavých informácií.
Prečo sa napríklad neučiť zemepis spolu s knižkou Atlas sveta? Ľavou zadnou sa naučíte, ktoré sú hlavné mestá jednotlivých štátov, alebo sa o nich dozviete plno zaujímavostí. Interaktívne kvízy otestujú, čo všetko ste sa z knižky stihli priučiť.
Alebo si spestrite prírodopis knižkou Hravá prírodoveda. Na prvý pohľad nezaujímavé témy sa v sprievode s malou postavičkou Valentína Dúbka razom stávajú nevšedným zážitkom.
A čo tak cudzí jazyk? Učenie nikdy nebolo zábavnejšie a efektívnejšie. Napríklad s knižkou Hravá angličtina si deti vypočujú jednoduché slovíčka, alebo celé vety od rodeného hovorcu. Celá knižka potom obsahuje aj komplet slovenský preklad. Stačí len priložiť ceruzku k ikone slovenskej vlajky a môžete tie isté texty počúvať v slovenčine. Angličtina, či Nemčina (s Nemeckým obrázkovým slovníkom) sa tak z každodenného mordovania môže zmeniť na zábavu.
Využívate, alebo by ste využili knižky Kúzelné čítanie na učenie?
Napíšte vašu skúsenosť, či predstavu, ktorú knižku by ste najviac využili. Opäť jednu z vás odmením knižkou. Krásnou a kúzelnou Hravou prírodovedou! 🙂
Možnosť prispieť svojim komentárom je do zajtra do 10tej.
Tak knižka Hravá prírodoveda má svoju majiteľku: @kikuska555. Gratulujem 🙂 A my ďalej pokračujeme s výzvami a súťažami v ďalších príspevkoch.
Urcite ....zabavnou formou to pojde lepsie...zatial vsak len o zvieratkach,prirode ostatne temy,ked bude starsi...
Áno, určite sa tieto knižky dajú využívať aj na učenie zaujímavou hravou formou.Aj napr.spomínaný Atlas sveta ale aj angličtina. .
Este sme si tieto knizky nevyskusali, ale uz som o nich pocula, aj znami ich maju a vyuzila by som najviac asi tu anglictinu, kedze starsieho syba Adamka bavia cudzie jazyky a rad sa uci nove veci, no a zabavil by sa aj mladsi patrocny.
Ano mame ich dost, hlavne tych starsich vydani. Ucil sa s nimi moj syn teraz uz siestak prirodovedu na prvom stupni. Plus tiez vyuzil knihu moje Slovensko.
mne sa páčia hlavne ich technické prvky - skvelé pre moju Xenky - u dievčat s výtvarným talentom je to skvelá kombinácia k novému pohľadu na svet
Najviac by sme momentalne vyuzili knihu Zvieratka na farme alebo Spievanky 🙂
Nám pomohla kniha Abeceda, kde sme sa naučili písať tlačené písmenká a Libuška zase ovláda ľudské telo. Kvíz jej ide na 1! 👌
Mladšia dcéra sa z knižky Slovensko naučila spievať celú hymnu má 3 roky..využívame hravý angličtinu na zopakovanie angličtiny a tak isto aj prvé písmenká😉
Pekný deň.... Určite by sme využili hlavne na učenie.... A začali by sme hravym učením a zvieratkami alebo prirodovedou keďže práve máme obdobie ,, A PREČO? ''.... 😀.... Takze týmito knihami by si zodpovedala skoro všetky otázky na jej prečo? 💕
U nas by sa najviac ujali dinosaury a doprava. Aktualne uz par rokov deti zaujimaju dinosaury a knih o nich nikdy nie je dost, pretoze v kazdej novej su nove informacie😀
Využívame 🙂 dokonca baví aj mňa. Už máme svet zvierat, dinosaurov, dopravu, nemčinu, ľudské telo, malý sa teší lebo Ježiško prinesie atlas sveta, teraz ho zaujímajú krajiny a jazyky a tato by potešila tiež nakoľko by sa vďaka nej ľahšie, zábavnou formou pripravoval na prvouku do školy 🙂
Urcite aj ucia mladsia sa ucila zvuky zvieratiek a spievanky. Starsi sa zabaval s hravym ucenim naucil sa mesiace a rocne obdobia. Podla tienov hladat tvary a kopu ineho. A s dopravou sa uci kopu novych slovicok a specialnych dopravnych prostriedkov a tiez dopravne znacky. Velmi by nas potesila hrava prirodoveda lebo prirodu ma velmi rad a rastlinky skuma aj na zahrade.
mám už síce deti väčšie, ale jednu knižku sme dávnejšie mali. Teraz však hľadám darček pre moje krsniatko a zdá sa, že ten vhodný som práve našla. Zvieratká na farme by určite urobila radosť 🙂
Tak moj syn by skakal od radosti,kebyze ma knihu o dopravnych prostriedkoch. To je jeho srdcovka ❤. Zatial nemame ani jednu knihu ale zvazujem kupu,kedze syn uz je vo veku kedy ho to aj zaujme. Doteraz knihy neriesil. Uz len nasporit 😊
Zatial mame len jednu o zvieratkach ale maly miluje dopravne prostriedky takze urcite by sme zvolili tie 😍
máme len jednu, využíva sa aj na učenie, radi by sme mali dalšie, myslím že by potešila hociktorá, napr.Slovensko
Zatiaľ nemáme knižku z kúzelného čítania žiadnu, ale keďže synček zbožňuje autobusy a vlaky, určite by sme zvolili knižku o dopravných prostriedkoch. Dcérka sa zase zaujíma o ľudské telo a fascinuje ju zdravotníctvo a pomoc druhým, tak pre ňu by sme zvolili ľudské telo. A keďže obaja sa veľmi radi učia cudzie jazyky a od škôlky sa učia angličtinu, tak spoločne by sme im zvolili anglický jazyk, aby si mohli precvičovať slovnú zásobu. A Hravá prírodoveda by bola pre nich tiež veľmi skvelá 🙂
My využívame knižky na "učenie". Dcéru zaujali Moje prvé písmenká (má 4 roky), veľmi radi sa "učia" aj o zvieratkách - Svet zvierat, "cestujú" po mape v knihe Atlas sveta, naučili sa množstvo nových vecí s pexesami - Veselé zvieratká, Hudobné nástroje a Dopravné prostriedky. Spoznali nové pesničky so Spievankami a často počúvajú Rozprávky na dobrú noc a O perníkovej chalúpke. Syn má rád tiež Dopravné prostriedky a Hravé učenie. Nejaké slovíčka a frázy pochytili z knihy Hravá angličtina. Takže u nás využívané neustále 🙂
Dceru by najviac potesila kniha kde ich nieco nauci alebo zaspieva im My little pony a syn by sa zase rad ucil od robotov a asi by potom bolo celkom aj jedno ze co, vsetko by ho bavilo a vsetko by im uveril 🙂
Určite by sme na učenie veľmi využili najmä knižky s cudzími jazykmi, bolo by super keby si slovnú zásobu tvorili aj týmto spôsobom 💕
U nás by zabodovala tá hravá prírodoveda, lebo na niektoré prečo už nemám odpoveď 😀
U nás sme si veľmi obľúbili tieto knižky, začínali sme rozprávkami na dobrú noc, ktoré si dodnes púšťame na spanie, spievanky sú najobľúbenejšie, hravá angličtina tiež top, dcérka 3 roky sa pekne pomaly a hravo učí pesničky a slovíčka, včera na narodeniny dostala zvieratká v zoo, celý večer sme počúvali 😊 už sa tešíme na ďalšie
Ano, urcite, nas zaujalo Atlas, Slovensko, anglictina, tak tiez aj kniha do auta 👍
Kedze mam tri deti (2-4-7), tak by sme hlavne vyuzili knihu Hrava Anglictina a Vesmir,a urcite by mali uspech aj knihy Spievnky a Zvieratka pre najmladsiu, 4ročný zboznuje Dinoasury a najstarsieho bavi geografia, auticka - takze Atlas sveta, Doprava :D 👍
PS: a tento rok Jezisko prinesie pre vsetkych pero Albi 🙂 + knihu podla zelania 😉
U nás je kúzelné čítanie veľmi obľúbené, zvieratá, spievanky, ľudské telo....teraz uvažujem nad kúpou o abecede, lebo drobca začali baviť písmenká. Hravou formou to ide raz dva. Ďakujeme strojcom kúzelného čítania za pllllno inšpirácii. Tešíme sa na ďalšie
Najviac by sme využili nemčinu a moje prvé písmenká. Dcérka je prváčka,tak ako pracovné pomôcky..
Presne koli pomoci pri uceni anglictiny sme si kuzelne citanie zadovazili. Tiez kniha Slovensko detom rozsirila vedomosti z vlastivedy.
zatial nevyuzivame, ale celkom zivo si viem predstavit ucit sa anglictinu takymto sposobom 🙂
Doma máme-Pernikova chalúpka, Dinosaury, Cesta okolo sveta, Slovensko.Momentalne chcem kúpiť hlavu angličtinu a dúfam že pomôže dcére rýchlejšie sa učiť niektoré slová, Hráva prirodoveda by nás tiež potešila a určite dcéru aj niečo naučila
Zatial mame len jednu knihu, ale je ich mnoho, ktore planujeme dokupit. Mam dve deti v skolkarskom veku, jedna je predskolacka, takze by sme urcite vyuzili knizku o pismenkach, cislach, deti uz zacina zaujimat ludske telo, takze aj to. Ale myslim, ze ktorukolvek knihu by sme s radostou vyuzili