Aj keď sa leto v podstate ešte ani neskončilo, my už pomaly, ale isto skladáme edičný plán na rok 2020. A že sa zas postaráme o koooopu noviniek je určite jasné. 🙂
Čo by ste povedali na knižku o farbách a tvaroch?
Alebo knižkách o obľúbených povolaniach? Naučiť sa zaujímavosti z bežného dňa policajta, lekára, učiteľa, či smetiara? Ktorý malý chlapec nechcel byť smetiarom, však? 🙂
A čo takto ucelená kúzelná encyklopédia pre deti?
Námetov nie je nikdy dosť.
Aká téma by sa v Kúzelnom čítaní páčila vám?
S ohladom na aktualny problem by sa nam naramne hodila knizicka s logopedickym zaneranim. Vzdy nejaky ysek na nejake pismenko a spravnu vyslovnost.
@domin85 Tak to Ťa poteším 🙂 Už tento rok v novembri vyjde prvá logopedická knižka Rozmotaj si jazýček. Kuk sem: https://www.kuzelnecitanie.sk/rozmotaj-si-jazycek/
Tie povolania su super napad a tiez aj ako napisala mamicka odpovede na otazky preco, ako, kto...mozno aj nejake este druhe rady spievanie, basniciek a rozne rozpravkove
Encyklopédia je dobrý nápad, momentálne máme stále otázky typu A PREČO?
Mne napadlo také že varenie, aj s nejakými ľahkými receptami, prípadne také každodenné práce, upratovanie, pranie, žehlenie, starostlivosť o bábätko, to detičky strašne radi robia, že napodobňujú mamu a potom keď vyrastú, tak nič ☹
A ešte také kreslenie, naučiť ich kresliť nejaké základné obrázky, to mohlo byť spojené s tými tvarmi a farbami, to už ale je.
A možno také že sviatočné a výnimočné dni, že by tam boli rozohrané vianoce, veľká noc, ale trebárs aj narodeniny, svadba, maturita, promócie a pod.
A co tak napriklad o zdravom životnom štýle, o strave, vitaminoch, atd, plus recepty co si deti vedia spravit skoro same, take nieco by bolo fajn. Mam dvoch synov a casto dostavam otazku kedy ich naucim varit, ze chce vediet vatit ako ja, zaujimaju sa o to. A aj v skolke a skole sa im snazia vysvetlit zdrave veci preco su lepšie jablcka ako chipsy, zeleninky miesto sladkosti, a pohyb namiesto sedenia pri pc.
Dalsi namet je napriklad slusne spravanie, pozdravy, pomoc starším a druhym ludom, spravnie sa v spolocnosti, posluchanie a pod aby z nich vyrastali co najlepsi ludia.
Treti napr slovenske zvyky a tradicie.
4. Blizia sa vianoce co tak kniha rozpravok s tou tematikou 😊
Piaty napad je urobit seriu miniknizok s nejakym milym škriatkom, ktory by tie male deticky zasvetil do farieb, prvych slov, a všetkých tych zakladnych veci. Mam v hlave celkom predstavu aku a ako ale napísať to tu je tahsie ale snad aspon trosku viete co a ako myslim.
A uz radšej koncim pretoze vam to tu cele aj navrhnem, nakreslim, napíšem 📚 😀😀 mam vela napadov ale dam priestor aj inym nazorom 😊
Encyklopédia je super nápad😊.Aj farby a tvary pre najmenších,aj o povolaniach vyzerá super...
Ja som to už raz písala,že by sa mi páčilo niečo na spôsob atlasu liečivých bylín.
O povolaniach je super napad, ale encyklopedia pre deti by bola top a hned by som ju kupila chlapcom
Hudobné nástroje by boli skvelé... naši sú zbláznení do tejto oblasti ;)
@jankahraska to z maju ako pexeso, ze su tam aj nazvy a zvuky
@tana85 Poznám, ale decká sú v tomto náročnejšie, chceli by vidieť, ako vyzerajú zvnútra, z akých materiálov sú a tak... jednoducho si myslíme, že je toho aj na knihu 😅
za mna pokracovanie spievaniek alebo nejake basnicky ci tradicie pocascroka (vianoce, velka noc, atd)
Určite by nás potešili ďalšie rozprávky na dobrú noc tieto už poznáme naspamäť
Pre staršie deti by bola vhodná história... A to je námet na niekoľko kníh, starovek, stredovek, 2. svet. vojna...
Farby a tvary by boli super pomôcka na učenie pre mladšieho synčeka, no všeobecná encyklopédia je top napad
@viva1 História je super nápad 👍
@tana85 Pokračovanie Spievaniek bude už teraz v októbri, chystáme dvojku 😉
@viva1 Aj história už je rozpracovaná 🙂 Prvej časti sa pravdepodobne dočká v roku 2020 🙂
Mňa by potešila napríklad o Vianociach či Veľkej noci..potom encyklopédia by bola fajn,aj povolania..u nás Fica hasiči do podrobna🚒
Skvele typy na budúci rok👌. Mne by sa páčil detský atlas húb, ročne obdobia, pripadne kniha o slušnom správaní (aký pozdrav kedy používame, ako sa chováme v reštaurácii, ako vo verejnej doprave, na výlete....)
Naša dcérka má veľmi rada príbehy. Mne by sa páčila knižka, kde ku príbehu je obrázok ku každej scénke, na stránke by bolo rozprávanie o danom obrázku-scénke, ale dalo by sa klikať aj na jednotlivé časti v obrázku, kde by postavy/zvieratká hovorili ešte nejaký dodatočný text alebo vydávali nejaké zvuky. Máme takú jednoduchú zvukovú knižku Snehulienka, kde sa dá stlačiť len jeden zvuk na stránku a aj to ju veľmi baví.
mne strašne chýbajú hudobné nástroje, aj so zvukom. Muž je muzikant, doma je toho síce dosť, ale zas nie každý má doma trubku, či saxáč a deťom takéto vzdelanie určite neuškodí :D
Tiez som za 4rocne obdobia,zvyky a tradicie napr.
Z rise rastlin by sa mi nieco pacilo,hmyz by bol tiez zaujimavy alebo zo sveta zvierat,nieco o zaujimavych stavbach by bolo fajn.
Myslela som zo sveta vtakov.viem ze o zvieratach uz je.
Kedze mam maleho synceka,urcite nas potesia farby a tvary a ja by som mozno navrhla aj nieco o zelenine a ovoci,nech sa nam lepsie papa🙂a kedze ma nas Stanulko velmi rad hudbu,mozno nieco s hudbou a hud.nastrojmi:)
@nelakuzelnecitanie Ja uz dlhsie cakam na Vesmir, v CR je dostupny, u nas stale nie... 😕 potesila by aj ina, technickejsia tema, ako stroje, lietadla... 😉
@mazura A čo takto Pexeso Hudobné nástroje? Či skôr celú knižku?
@evinkah Čoskoro sa dočkáme aj Vesmíru, v novembri 😉
Encyklopédia je super nápad, náš 4 ročný už začína s otázkami prečo, ako... 😁
No a keďže náš malý je milovník vlakov tak by nás potešila aj nejaká knižka o vlakoch 😊🚂
Mne by sa veľmi páčila kniha o správaní, pozdraviť, poďakovať, prípadne emóciách.. viem, že v škôlke sa dosť stretnú, že riešia veci strkanim, tak možno nejaká kniha o škôlke, možno ako sa zachovajú niektoré deti.. lebo aj keď od rodičov majú príklad, toto sa v dospelom svete moc nedeje, a aj keď vysvetlujem, mám pocit, že z takej knihy by to lepšie vstrebali..
Tvary, farby by urcite postesili mensie deticky 🙂 encyklopédia je super napad 👌👍 vsetko najdolezitejsie pokope... Mozno by bolo fajn najcastejsie otazky deti tipu KTO, AKO, PREČO. zozberat a dat im tam na ne odpovede 🤗🤩 to by pomohlo myslim najma rodicom 😂😂😂