Dámy, čo uprednostňujete?
Celé kura, alebo už rozporciované časti?
my kupujeme diely.. kazdy chce len stehna alebo kridielka 😀
Diely. Lebo spodné stehná nemá u nás doma kto jesť.🙂
my kupujeme diely 🙂 väčšinou stehienka, štvrte, alebo prsia 🙂
@chmurkaxy dobrý deň! Včera som sem akurát pridával blog jednej pani, ktorá má tiež HIT.
http://glutenfreesphere.com/sk/ako-som-dostala-...
Skúste si to pozrieť, naozaj sme tej pani nič nezaplatili, nie je to reklama, chcela sa proste podeliť s celým svetom, že môže jesť kuracie mäso. Hádajte od koho 😉 .
ďiely, horne a dolne stehná v celku
Podľa nálady a chutí, ak celé, po upečení sa naje aj náš pes 🙂
Vzdy kupujem cele kurca chladene. Naporcujem, trup s kridlami ide do vyvaru, ostatne zvycajne hodim do mrazaku na neskorsie spracovanie a vyberam podla potreby.
@timotej_hsh to je v pohode, keby ma len hit, tak mu dáme 🙂 ale on ma regulernu alergiu, už pri kontakte pier a hydiny (a to aj kačíc a podobne) celý opuchne a začne sa dusiť. V každom prípade držím päste!
@chmurkaxy chudacik malinky. To drzim päste ja Vám. Počul som, že to sú neskutočne silné alergie a naozaj stačí aby takto alergický človek prišiel do minimálneho kontaktu s hydinovým perím a celé zle :(
vacsinou cele kura kupujeme, delime do vyvaru a na ostatne jedla... ale sem tam sa stane, ze dostaneme chut na grilovane kridelka, tak jasne, ze kupime iba kridla 🙂
diely - hlavne nohy,
nakolko kridielka a trup nechce nikto oberat 😉
na polievku trupy nekupujem, polievku robim len slepaciu, je to velky rozdiel od kuracej, je chutnejsia a hlavne to je ten pravy vyvar 😉
@lucik194 Skúste našu Kráľovskú kuraciu polievkovú zmes! Polievka je krásne žltučká, a ešte je tam aj kopec mäsa. Ľudia si ju veľmi pochvaľujú.
U nas len rozporcovane, ked je upecene v celku tak je velka bitka o chtumkavu kozu, ked je rozporcovane tak je tej koze "viac" 😆😂
@timotej_hsh dakujem za tip
@luma1 ako docielite aby koža bola chrumkavá?
aj to, aj to, no len na farmách, nie v marketoch.
Chrumkavosť kože - potriem oliv. olejom alebo iným väčšinou je to taká marinádka zmiešaná s bylinkami, korením, cesnakom....trošku podlejem vodou, pečiem pozvoľne, najskôr na 240 prikryté, neskôr odokryjem a dopekám na 180.
@timotej_hsh v anglicku sa podlievalo kura pomarancovym dzusom bolo stavnate, chrumkave no mojmu muzovi to nechutilo a kedze jemu ani ziadn korenie na kura nechuti tak robim len tak ze posolim dam na vrch kazdeho kusku maslo a peciem zakryte 1.5hodky potom nastavim na gril ruru a peciem do chrumkava vzdy sa podari mozno dobra rura (ale aj casto polievam vypekom)
@libawet dajte tomu nášmu šancu 😉 Myslím si, že budete spokojná
Ahoj ja uprednostňujem cele kura, niečo dám na polievku, prsia na rezniky a stehná upeciem🙂
Celé a už robíme to čo uznáme za vhodne , kedže malá polievky má rada tak niečo do polievky, rezne či už stehná , no proste čo sa len dá s kuriatkom 🙂
Ja porcovane Kupujem neznasam porcovanie poznam vase kura kralovske malej som davala iba to tak do 3 rokov... Aj teraz kupujem hlavne ked je v akcii najviac stehna horne, spodne, prsia, pol zmes mi nevyhovuje lebo je mastnejsia a ano rozoznam inu chut aj moja mama si,pochvaluje
Ja kupujem cele kurca a sama si ho rozporcujem a do mraznicky uz ulozim diely 😀
my kupujeme väčšinou celé a sami si ho porcujeme ...a kupujeme len dva druhy a značky (ak to môžem tak nazvať), pričom jedno z nich je práve kura kráľovské...podľa našich chuťových pohárikov to stojí za to 🙂
Keď je tu takato téma tak sa chcem opýtať či nechávate kožu na mäse alebo odkožujete a čo robíte potom s tou kožou ak sa môžem tak hlúpo opýtať?Nám totiž chodia vysypávať smeti len 1xza dva týždne...
Keď diely tak prsia a stehná, ale kupujem aj celé, ale to si zvyčajne porcujem, keďže nerobím často celé kura v rúre. Oddelím a vykostím prsia a stehná, spravím napríklad mna paprike alebo činu a zo zbytku spravím vývar
@aflou Podľa toho na čo myslíte. Celé kura, stehná a prsnú štvrť (tzv. supreme) zásadne s kožou. Kuracie prsia bez kože.
Čo sa týka kože samotnej,
Boli u nás chalani z Fou Zoo pred pár rokmi. A hovorili, že kožu využívajú.
Tu pridávam jeden nápad ako využiť kožu
http://bit.ly/2gzbUNO
Ja cele a sama si ho doma porciujem prsia na steaky stehna a oncas prsia na paprikas ostatne na vyvar alebo pecene stehna a kridelka
Záleží na ročnom období. V lete kvôli grilovackam časti kuraťa, v zime skôr celé. Aj keď, náš syn je alergický na hydinu,takže preňho hovädzie alebo teľacie väčšinou (má aj histaminovu intoleranciu,tak by nemal ani bravčové) a my máme sviatok s manželom,keď raz za čas máme "na tajnasa" kuracie 🙂))