Práve kuracie mäso patrí k surovinám, po ktorých mladé gazdinky siahajú ako prvé. Ja varím už roky a neskutočné rád, no musím priznať, že aj moje kuchárske začiatky boli občas veselé. Ako si spomínate na tie svoje? Aké jedlo ste pripravili ako prvé? Kto vás učil variť? O koľko vlasov ste pri tom prišli?
Zopár úsmevných príbehov je v tejto téme:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kuchynske-trapasy/ 🙂
V mojej prvej paradajkovej polievke ostala varecha stáť... To tak, keď prečítate namiesto 20g muky, 20dkg muky :D
Varit som sa ucila sama, mama mi vzdy dala na vyber ci budem variť alebo pojdem robit do zahrady, cize u mna to bolo jasné 😂 prve jedlo asi tak klasicky puding, mohla som mat tak 5-6 a este som musela mat pri sporaku stolicku aby som dociahla do hrnca...a z tych usmevnych príhod... Spalila som zemiaky aj s hrncom, dala som ich na sporák, vybehla von vyniest smeti a pes ako bezal za mnou mi zabuchol dvere...rodicia na dovolenke, ja bez klucov, este aj balkon zavrety cez ktory som uz par krat liezla domov...nadtastie jedno okno bolo otvorene na vetracku a na parapete kluce, tak som si ich drotom vylovila, ale trvalo mi to cele aspon 3 hodiny, cize zemiaky leteli aj s hrncom 😂
Pamätám si ako mi mamina hovorievala, že keď nebudem vedieť variť, že ma nik nebude chcieť. Dnes viem že to bolo žvásty, ale som rada, že aspoň takýmto spôsobom ma dokopala k tomu aby som sa k hrncom postavila. Prvýkrát som robila slepačiu polievku v nedeľu to si pamätám - premiéru som mala a mala prísť aj teta s ujom na obed. Myslela som že sa pod zem prepadnem. Korenie, soľ mi absolútne nič v ten deň nehovorilo 😀
Ahoj ma od malicka učili variť rodičia, veľmi ma to bavilo preto som sa neskôr zamerala aj na strednú školu s týmto zameraním, začiatky boli kadejaké, raz niečo prihorelo inokedy nie som presolila obed, veru sem tam som si aj poplakala ale teraz po rokoch musím povedať že na tie začiatky rada spomínam a variť je už pre mňa jednuche a hlavne ze manželovi ak deťom chuti 🙂