SÚŤAŽ: Ničitelia mýtov o robotickom vysávaní

ivan_irobot
11. okt 2017

Mýty a fakty. Alebo nebodaj konšpiračné teórie. Bombardujú nás zo všetkých strán. Napíšte nám, s akým mýtom o robotickom vysávaní ste sa stretli vy a my 5 tých najlepších odmeníme malým darčekom - setom pohodlných papúč iRobot pre ňu i pre neho.

kvetinka75
11. okt 2017

S mýtom ani tak nie ale dosť často som počula že dobre nepovysávajú rohy, okolo nôh stola, stoličiek a pri dobíjaní sa môžu prehriať a spôsobiť skrat alebo požiar.

simca06022011
11. okt 2017

Mýtus 1: Už sa nám nebude chcieť nič robiť, ak budeme mať robotický vysávač (rovnaký mýtus o lenivosti koloval dlho aj o umyvačke riadu)
Mýtus 2: Uprace len jednu/dve izby denne
Mýtus 3: Dlhé dobíjanie, a teda nestihne povysavat cely byt cez den :D
Mýtus 4: Nezamoce sa do kablov.. :DDD

O vybuchnuti som pocula aj ja a na moju zlost partner tomu aj veril a stale mi tu roombu vytiahol z elektriky ked sme odchadzali :DDD

A nie mytus ale fakt, ked sa roomba rozhodne zaparkovat pod postelou 220x200 a velmi nizkou priamo v strede, miesto toho dojst do nabijacky... vydolovat ju bez toho aby som hladala dialkovy ovladac skoro nadlusky vykon :DDD Ona sa mi bezne zastavila tam kde som najmenej cakala 🙂

adel47
11. okt 2017

Tak toto síce není mýtus😉ale moja 75rocna maminka keď som jej ukázala že čo si chcem kúpiť do domu....tak ma jej reakcia pobavila😁To chces aby ti takéto scifi behalo po dome😁

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@kvetinka75 Ahoj, ohľadom vysávania okolo nábytku, stien, okolo nôh si môžeš viac prečítať v #test_roomba od báb na Modrom koníku. Roomba používa bočnú kefku a vďaka inteligentnej navigácie nielenže pokryje celú vysávanú plochu, ale sústredí sa aj na vymetanie bočnou kefkou vôkol prekážok. Skrat, požiar atď určite pri Roombe nehrozí. Na Slovensku sme predali už viac ako 65tisíc kusov a žiaden takýto problém nebol!

yanni
11. okt 2017

@ivan_irobot No myty, hm, skor "ludska hlupost", popripade nevedomost. Alebo podla motta "co rolnik nepozna, to odmieta".
Nojo, ako @simca06022011 pise, podobne to bolo s umyvackou ci kosackou na travu.
Mne bolo zase povedane, ze "ved to sa len tak moce". 😂

Inak Ivan, velmi pekne dakujem za info. Vsetko preposlane manzelovi a "pekelny stroj" mam uz doma. Prave prisiel a zajtra sa ide vyskusat.
Po robotickej kosacke mame doma dalsi stroj, co sa len tak "moce"😂

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@simca06022011 Ahoj, ďakujeme za kopu mýtov 🙂
1. To, že sa niekomu niečo chce alebo nechce robiť asi skôr vyplýva z povahy, nie zo spotrebičov, ktoré doma má 😉
2. Uprace len jednu alebo dve izby, to závisí od modelu, ktorý si zvolíš. Najvyššia séria 900 dokáže povysávať celú plochu domácnosti. Potom sú modely, ktoré podporujú majáky, tie povysávajú dve miestnosti. No a tie ostatné modely sú určené na vysávanie jednej miestnosti.
3. Roomba sa nabíja 3 hodiny. Jedine modely zo série 900 sa idú počas vysávania dobiť na nabíjaciu stanicu a potom pokračujú, kde skončili. Toto "medzinabíjanie" trvá vždy max. 90 minút.
4. Do káblov sa nezamoce. Samozrejme je lepšie v nich urobiť poriadok, aby povysávala aj podlahu pod nimi. V každom prípade, ak je to veľmi tenký kábel (napríklad nabíjačka od mobilu), môže ho namotať. Ale to je už o tom, že pred vysávaním by niektoré veci na podlahe vážne nemali byť ani pri klasickom vysávaní.

Roombu z elektriky nevyťahuj. Mala by byť stále na nabíjačke a nabíjačka v elektrike. Ak ju budeš odpájať alebo odkladať z nabíjačky, môžeš si nenávratne zničiť batériu.

A to posledné, to je tiež často fakt. Keď sa dá vysávať do jednej miestnosti (že tam nie je nabíjacia stanica) a nebodaj je v tej miestnosti posteľ, veľa užívateľov nám hlási, že na potvoru skončí presne v strede pod posteľou. No, nikto nie je dokonalý 😉

yanni
11. okt 2017
ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@yanni Tak mám potom ďalší mýtus do zbierky. Keď sa pri upratovaní ľudia na ten "motajúci" sa stroj pozerajú, tak sa im tiež hlavy zamotajú... Alebo je to kvôli tomu, že dám vysávať, keď idem večer na pivo? 😇

yanni
11. okt 2017

@ivan_irobot Hlavne po tom pive sa to "moce" este viac😂

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@adel47 Adel, moja viac ako 80-ročná starká Roombu úplne zbožňuje. Nechcel som ju zbytočne zaťažovať, a preto má základný model, kde vie, že treba robota položiť do miestnosti a stlačiť to veľké tlačidlo CLEAN a keď je hotovo, tak sama prestane. Len potom ju pravidelne zabúda vrátiť na nabíjačku. A s čistením kief jej pravidelne pomáham ❤

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@yanni Niekedy je to fakt náročné 😝

erikaemkina
11. okt 2017

Mýty a fakty tak veru netuším , žeby neboli žiadne .. ale to by sa Nám žilo ako čo by sme predsa robili ? nudili sa ? nie , nie našli si inu prácu a deti by sa tešili

yanni
11. okt 2017

Metaci pekelny stroj. Ludkovia, To je lepsie ako sex😂😱🙈 len Este To metadlo spojazdnit😱😬😳 Dcera uz studuje hihi

simca06022011
11. okt 2017

@ivan_irobot :D no.. potvora sa vybila a ostala tam trcat :DDD uz ani ovladac nepomohol :D tak ale ona chudatko nevie co je nad nou...

yanni
11. okt 2017

S tou postelou to bude sranda. Aj my mame taku velku. Grrrr

@ivan_irobot Za aky cas mi povysava ca. 100 m2? To je u nas jedno poschodie. Samozrejme viac miestnosti (bez prahov) ale s minimom nabytku (minimalisticka rodina 😲): nabijacku uvazujem nechat v kuchyni. mam tam dobre miesto a dole sa bude pekelny stroj metat asi kazdy den.
Na jedno nabitie tych 100 m2 asi nepovysava, ci?

yanni
11. okt 2017

@simca06022011 Ktory mas ak sa smiem spytat. Ako je to s tym mobilom? To si mozem nejak naprogramovat a aj na dialku ovladat, ci ako? Studovat papiere budem vecer v posteli, ked bude v "bude" ticho.

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@yanni Ahoj yanni, na konci tohto týždňa budeme mať špeciálnu ponuku pre baby z Modrého koníka na Roomba 960tku. Tá dokáže povysávať na jedno nabitie povysávať cca 80 m2, čo trvá 75 minút. Potom sa 90 minút "medzidobíja" a potom dorobí zvyšný priestor. V aplikácii sa dá nastaviť funkcia dvojitého prechodu (vtedy povysáva všetko na dvakrát a aj časy sa teda zdvojnásobia) a funkcia Edge Clean (teda na konci vysávania ešte komplet celý priestor a prekážky obehne dokola).
V aplikácii sa potom dajú sledovať štatistiky (kedy, ako dlho, aká plocha a tiež mapa vysávaného priestoru).
A takisto plánovanie vysávania (teda kedy v konkrétny deň a hodinu začne robot vysávať) je v aplikácii.

simca06022011
11. okt 2017

@yanni ja nemam mobilovy, ja mam este starucku suncicku roombicku a momentalne ju ani nepouzivam :D toto su stare zazitky 🙂

curcuma
11. okt 2017

Vysávač IRobot Roomba má sledovať svojich užívateľov 😲

sperka
11. okt 2017

počula som, že im vadia malé hračky porozhadzované po zemi

yanni
11. okt 2017

@ivan_irobot Aha, takze ta moja 980 by mohla tych 100 zvladnut? Lebo dole nebude problem, moze sa dobit. Ale hore mam este dve poschodia tiez po ca. 100 m a este pivnicu, kde su dve obytne vykurovane miestnosti ale to nie je az taky problem.
Alebo, da sa dokupit nabijacka aj extra? Ze by som ich rozlozila na vsetky poschodia?
Budem vecer studovat manual, dufam ze sa vysomarim a zajtra to spojazdnim.

yanni
11. okt 2017

@simca06022011 aha. Ale bola si spokojna? Na take bezne dennodenne vysavanie po 4 detoch je to OK? Jasne, ze normalny vysavac zrazu nevyhodim, obcas treba aj "poriadne" povysavat.

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@curcuma Ahoj curcuma, táto informácia bola hoax. Roomba neposiela do sveta žiaden obrazový materiál. A keď s kamerou na robote nesúhlasíš, môžeš si vybrať bezkamerový model 😉

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@yanni Roomba 980 by to zvládnuť mala. Ale závisí od tých nastavení, dvojitý prechod a v prípade Roomby 980 aj Carpet Boost (zvyšovanie výkonu na kobercoch). Ideálne bude otestovať. Keď ju zoberieš na prízemí z nabíjačky a dáš povysávať niektoré z poschodí, bude fungovať rovnako, teda povysáva celú plochu s tým rozdielom, že nemá kde zaparkovať, a teda sa vráti na miesto, kde začala a vypne sa. Ak by bolo treba, jasné, že sa dá dokúpiť ďalšia nabíjacia stanica a vieš ich mať aj na viacerých poschodiach.

curcuma
11. okt 2017

@ivan_irobot podvod a či žart, beriem, bolo to info, s ktorým som sa asi 2 mesiace dozadu ja stretla na nete a súvisí to s robotickym vysavanim, chceli ste skúsenosť, tak som sa zapojila 🙂

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@curcuma Och a ja tak vážne som odpísal a keď som to postol, tak som si uvedomil, v akej téme som... No som z toho trocha domotaný a profesionálna deformácia obhajovať Roombu sa prejavila v plnej miere 😅🤒😝

curcuma
11. okt 2017

@ivan_irobot v pohode, papuče to spravia 🙈

simca06022011
11. okt 2017

@yanni v 55m2 byte, ked vysavala ked som nebola doma a nemala som dieta, tak som bola maxi spokojna.. teraz mam dilemu s rozlohou, mam dokopy cca 160m2 ktore bude musiet povysvat (deleno 2, kedze dve poschodia) a vecami po zemi, ktore osadenstvo mojej domacnosti nie je schopne odkladat po sebe + Napr. v kuchyni mam behun-koberec pri linke, ten neviem ci by zvladla nova roomba.. stara by sa zamotala do neho urcite. Pod stol by sa mi nedostala.. ja som pri robotoch rozmaznana, ked tak nech o nich ani neviem.. naprogramujem nech upratuje ked som v praci a o viac sa nehccem starat ako o vysypanie nadoby na smeti :D Sledujem recenzie, rozmyslam a uvidim :D

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@simca06022011 Ahoj, zvládať by to mal, ale bude treba tie ponožky, káble, hračky atď zo zeme pozbierať 😉 Ak by si mala akékoľvek otázky ohľadom funkčnosti, neváhaj sa pýtať.

yanni
11. okt 2017

@simca06022011 vyskusam tu nasu 980tku a zreferujem ti😉 my mame 300m2 rozlozenych na troch poschodiach plus este komplet dom podpivniceny, ale tam ma to neserka, tam je len jedna miestnost, kde sa robi bordel, detom herna.
Co je u nas vyhoda, malo nabytku a takmer ziadne koberce, kedze vsade je podlahove kurenie. A mame vsade bud len dlazbu alebo drevene a korkove parkety. Ale zato 4 detske izby a tam najdes vselico. Ale okrem herni v pivnici nesmie vecer nic "bordelarske" ostat na zemi. A cez den okrem mna (home office) nie je nik, cize "vyluxovane"😂 Tak dufam, ze to ten pekelny stroj nejak da. Ono by nebolo zle, keby este tie schody dokazal. No leniva to mater😂