Jaké jsou vaše babičky?

lidka_hipp
15. feb 2016

Moje Anička má velké štěstí, protože má hned tři babičky, což pro ni znamená třikrát tolik zábavy i dárků 😀 Každá její babička je úplně jiná a každá z nich si našla k babičkovské roli svou cestu. Moje mamka se stala babičkou už ve 47 letech, což jí trochu zaskočilo, tchýně se naopak nemohla dočkat, až se konečně stane babičkou a moje babička, tedy Aniččina prababička, vše vzala s klidem, protože má deset vnoučat 🙂 Jak je to s babičkami u vás? Fungují a pomáhají vám? Nebo třeba udílí "nevyžádané rady" a vy pokaždé musíte počítat nejméně do stovky? 😀

tiumen
15. feb 2016

Noo a naša starká sa stala starkou v 38ke 😀 vek kedy podaktorým ženám ešťe len dopne že už by bola čas na dieťa 😂

kupcovci
15. feb 2016

My mame skvele babicky pomahaju ked treba detom sa venuju ozaj s laskou i ked niekedy ax privelmi rozmaznavaju som rada ze pri nas stoja 🙂

humka2
15. feb 2016
Používateľ humka2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od humka2.

nase babicky su skvele!! 🙂 som nesmierne rada ze ich mam pretoze od kazdej sa nieco ine nove ucim aj ja aj nasa dasenka 🙂

beatabuckova
15. feb 2016

Jedným slovom - Úžasné 🙂

ddaamm
15. feb 2016

My name len jednu babičku a ta je od nas 300km, škoda lebo je to super babička ktora miluje svojich vnučikov.

trinity888
15. feb 2016

No svokru mám v tom istom dome, žiadna výhra. A ked niečo potrebujem radšej zavolám mamu! Moju mamu. Býva 15 minút od nas, takze letí ako namydlený blesk. Ľúbia ich samozrejme obe babky. Len svokra mi povedala: babky nie su na výchovu, ale na rozmaznávanie. Co ma samozrejme vytáča do vývrtky. Deti nerozlišujú co môžu doma a co u nej a tak vznikajú konflikty.

jahodka11
15. feb 2016

Moja mamina bohuzial zomrela 2 roky predtym ako som otehotnela, cize moje deti maju len 1 babicku. Svokra sa snazi,ale svojim sposobom a nepocuva vobec nas, ani len trosku,co by sme potrebovali, chceli...v ramci vychovy....uz som si zvykla, deti ju maju radi,aj ona ich, aj ked z mojho pohladu a aj manzelovho ziadna pomoc ani nic,ale inu nemame.... 😒

dadka_bb
15. feb 2016

Taaak jedna babicka (moja mamka) zije az v dalekom svajciarsku, ale tu mame najradsej. Nosi nam super darceky, najnovsie aj plne tasky hipp prikrmov,kedze sme velke fanusicky prave tejto znacky (a to nepisem len preto ze chcem vyhrat toho slona 😀 ) , druha babicka zije momentalne par ulic od nas ale vidime ju malinko. Je skoro stale v praci ☹ a prababicka by aj ku nam rada chodila, ale dcerka sa jej boji a strasne place ked ju vidi,tak sa jej zamerne trosku vyhybam ☹ minuly tyzden mala dcerka 1.rocik takze babicka s prababickou boli gratulovat 🙂

marecek1
15. feb 2016

Moja mamina je tá najlepšia babka na svete. Zbožňujú ju všetky deti - nielen tie naše /myslím moje a sestrine/. Často jej hovorím, že sa minula povolaniu, mala byť učiteľka v materskej škôlke, alebo sestrička niekde na detskom oddelení v nemocnici. Vždy má pre deti čas - hrať sa s nimi, šantiť, zobrať na prechádzku, výlet, navštíviť ich, keď sú choré.... nezabudne na žiadny ich sviatok.... postráži nám ich, keď potrebujeme. Ideálna babka jednoducho - každému by som takú priala 😵 😵 😵

ivanka46
15. feb 2016

Moja mamina zomrela pred 13 rokmi :( takze babicku tu na Slovensku Sabinka nema ☹ ale mame babicku v Korei ( manzel je korejec), tiez ziadna vyhra, kedze navsteva je velmi draha. ☹

maryon1
15. feb 2016

Naše detičky majú dve babky - aj z mojej, aj z manželovej strany,
obe sú fajn - len žiaľ majú už svoj vek, a s ním spojené zdravotné problémy, a to sú faktory, ktoré im bránia v tom, aby sa našim detičkám/svojím vnúčatám venovali tak naplno, ako by si sami určite priali - lebo to, že ich milujú, vidíme, cítime.

martinkaha
15. feb 2016

Naša babička je úžasná, viac než výborná! 🙂 Pomáha nám spolu s dedkom starať sa o deti ako sa len dá, môžeme sa ne spoľahnúť, kedykoľvek ich postrážia. Vyvára, vypeká, zniesli by im obaja modré z neba, proste ich milujú a detičky bez nich nevydržia ani deň! 😀

terezka1947
15. feb 2016

ja by som aj velmi rada dostavala "nevyziadane" rady,akurat,uz nie je od koho...moje deticky babky uz nemaju,starsi ju mal necely rok,bola ucitelkou v MS,no a bola by skvela babicka...
hm...myslim,ze clovek by na vela veci prehodnotil nazor,keby o tu svoju mamu,ci svokru prisiel...a urcite by nebolo tolko roznych tem na MK,keby sa tak niektore mamicky a zienky zamyseli nad tym,ze mozu byt na tom aj horsie a zycali by si svojich vazit viac.

aluxka
15. feb 2016

My máme skvelé babičky a aj prababičku 🙂 Moja mama, teda jedna babička snami býva, tak niekedy aj počítať musím 😀 ale všetko je v rámci normy. Skvelo si nažívame a pomáhame si 🙂

katarinanemethova
15. feb 2016

Moja Sofinka ma dve babky, svokra nic moc, nariek tomu moja mamina je babicka s velkym "B" a pravda aj moj tatino je dedko s velkym "D"!. Chvala bohu byvame vedla seba, tak mi pomozu hocikedy. Vidim to aj v ociach mojej Sofinky, ked ich uvidi hned sa velmi tesi, ma ich velmi velmi rada. Pomozu hocikedy a s hocicim, nikdy nemaju vyhovorku!

nikenzi
15. feb 2016

U nas su styri babky 🙂 47r, 68r, 75r., 80r. 🙂 Na rodinne vztahy sa ani nepytajte lebo su komplikovane 😀 Každá ho rozmaznava a mojká si ho lebo u nas su iba same dievcata - takze prvý "chlap" 😀
- na foto s troma najstaršími babkami 🙂 (inak dedka ma len jedneho - mojho) 🙂

ciusinka
15. feb 2016

U nas je to take velmi netypicke-ja mam tu najlepsiu svokru na svete a je naozaj skvela babka,pomaha nam ako sa da,ale nijako sa nevnucuje,nedava ziadne nevyziadane rady,respektuje vsetky moje/nase rozhodnutia ako rodicov a viem,ze sa na nu mozem kedykolvek spolahnut a obratit,ak potrebujem nejaku radu,tak volam jej..Naproti tomu moja mama,ta je velmi sklamana z toho,ze nemame dceru,ale syna a podla toho sa aj sprava,okrem toho mi sustavne vnucuje svoje nazory na vychovu,synove stravovanie a ostatne veci a znevazuje takmer vsetky moje rozhodnutia..Ale tak asi nemozme mat vsetko,ja som rada,ze moj syncek ma aspon jednu babku,ktora by pre neho urobila prve posledne 🙂

trinity888
15. feb 2016

@ciusinka ja to mám presne naopak :(, takze viem o čom píšeš.

karkana
15. feb 2016

ja mám tiež svokrovcov super,,,ked potrebujem, vždy prídu k malej ,,,,malá ich zbožňuje,,,len vtedy býva zlá, lebo chce len ich, nás nie s mužom, začala sa rúčkou zaháňať na nás,,,,,,no,,,,čo ma dosť hnevá,,,,dúfam, že to prejde,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,vždy ju rozmaznávali,,, -nech si ich užíva,,,,,,,len teraz musia aj oni podporovať nás, lebo čo my zakážeme oni dovolili,,takže je to pre nich ťažké, niečo jej zakázať,,,,ale už sa vychováva,,, 🙂 takže našťastie sa snažia 😉

kim_rossi_stuard
15. feb 2016

moja milovana babicka ma vychovala, zial pred 2 rokmi nas opustila v krasnom veku 81rokov ale poslala nam za seba nahradu- nasho drobceka namladsieho 😀 😀 😀 som rada ze deti ju zazili a pamataju si ju, lebo aspon vedia ze o starsich sa treba postarat tiez- nakrmyt, umyt, prebalit 😉 ze svet neni len o nich, a starostlivosti o nich

franzziska
15. feb 2016

moje dieta ma len 1 babku...a ta kedze je to jej jedine vnuca, tak je hrozne naviazana az nezdravo....stala sa babkou v 60tke...a samozrejme ze s dietatom naraba podla svojej hlavy co mi vadi, kedze tie veci sa dnes robia uplne inak...takze pocitam do tych 100

annie6
15. feb 2016

Nasae babky su najelspie! 🙂

curcuma
15. feb 2016

My máme už len jednu babku, moju maminu, ale tú najúžasnejšiu, akú sme si len mohli priať. Je tu pre nás, pomáha nám, dá sa na ňu spoľahnúť, Lily ju miluje, hrajú sa spolu, učia nové veci, je radosť vidieť to. Máme úžasný vzťah.

qidko
15. feb 2016

My mame dve dadky ale moja matka sa zial k vnucatam nepriznava.........Cize mame len svokru ktora je vynikajuca babicka dokaze pocuvat,pomoct Ked trebalo tak aj postrazit v lete cele prazdniny varovala5 vnucat a nikdy nepovedala nie aj Ked 6dni v tyzdni o 16 pracovala v kadernictve(mala ho doma)je to jeden uzastny anjek ktoreho si vazime a sme vdacny ze ju tu mame lebo svokor nas uz opustil a velmi nam chyba

wandie
15. feb 2016

Aj nase babicky su najlepsie na svete, svojim vnucatkam by dali aj posledne 🙂

elise
15. feb 2016

Moje deti maju 2 babky a jedneho dedka, moji rodicia ich lubia, chodia knim na prazdniny, byvaju 40 km od nas. Manzelova matka nejavi zaujem, syna videla 20 minut na pohrebe svokra ( svokor mal novu rodinu ale musela sa ist presvedcit ze zomrel) nepihovorilasa mu a predomou si odplula. Dcerku videla v kociku z dialky potomm rychlo odbehla aby sme sa nestretli. Nikdy nic nedala mojim detom ani sa neprihoborila ani nenapisala pohladnicu.. nema o nas zaujem.....cakame tretie a ties si myslim ze zaujem neprejavi....je to luto, aj to zaboli,sme na vsetko sami. Ale aj tak je moja svokra najlepsia na svete lebo sa mi nekafre do vychovy, nestara sa do nas, nedava "mudre rady" kazda si zijeme svoje zivoty. Pre svokru su dolezitejsie deti jej dcery a druheho syna....

purinkaa
15. feb 2016

*****NAJLEPŠIEEEEEEEEEE*****

martina0511
15. feb 2016

Naša Karolínka má dve starké, ale len jedna má naozaj záujem, no ale s tým nenarobíme nič. Naša STARKÁ stojí pri nás, či sme zdravé, choré, smutné, veselé. Stála pri nás a bola nám veľkou oporou, keď nám bolo ťažko a boli sme v nemocnici, vtedy mala Karolínka 1 mesiac (zápal stredného ucha). Bola pri nás v nemocnici každý deň, za čo sme jej vďačné. Snaží sa byť s nami čo najviac, robila s nami prvé kroky, všetky úspechy aj pády zdieľa s nami 😉 Za to sme jej vďačné a Ďakujeme za takú starkú ako máme MY. Ľúbime Ťa starká

natalushka
15. feb 2016

Syncek ma len standardny pocet babiciek,2🙂prababicky chvala Bohu 4🙂vsetci sa tesia a myslim,ze lepsi stari rodicia a prarodicia uz ani byt nemozu🙂hlavne zo zaciatku sme sa sice nevyhli malym konfliktom,tak isto aj dnes sa niekedy neda vyhnut istym nedorozumeniam,ale cez to vsetko sme radi,ze ich mame este vsetkych pohromade a mozu si maleho uzivat,ako len sa da

mooonushka
15. feb 2016

Stary rodicia su pre deti uzasni spolocnici. Zboznovala som svoju babku a stale na nu spominam, hoci uz 25rokov nie je medzi nami. Dcera tiez vacsinu detstva travila s babkou a dedkom. Pamatam si, ako sa stale chcela k nim odstahovat a ze ved by som za nou na vikendy chodila. Byvala som casto dlho v praci a nasi uz boli dochodci, tak to bolo pochopitelne. Teraz uz maju vela rokov a este viacej zdravotnych problemov, tak drobec nas maly, uz len nachvilu k nim zajde. Nastastie ma aj druhu mladu babku a ta by bola najradsej, keby sme sa k nej nastahovali. Je to jej jediny vnuk, tak si viete predstavit 😊. No a on lubi najviacej prababku 83rocnu. Velmi si prajem, aby boli nase babky aj dedko zdravi a co najdlhsie medzi nami. Ich roky maju svoje caro a obohacuju rodinu svojou rozvahou a pokojom.