Nebojte, nezapomněla jsem na soutěž pro těhulky 🙂 Mám tu pět balíčků s HiPP Masážním olejem na strie s BIO mandlovým olejem, jojobovým olejem a výtažkem z rakytníku. Náš masážní olej poskytuje intenzivní péči a ochranu, kterou pokožka v těhotenství potřebuje, a je určený pro pravidelnou masáž a péči o oblasti bříška, boků a prsou. Více o těhotenských masážích najdete na našem webu: http://www.hipp.sk/tehotenstvo/sprievodca/krasn...
Jestli chcete vyhrát, napište mi, jak o sebe pečujete během těhotenství. Co děláte proto, abyste se cítila dobře? Chodíte na masáže? Více dbáte na složení kosmetiky, kterou používáte? Pět z vás se může těšit na voňavý balíček 🙂
Pekny vecer prajem 🙂 som prvy krat tehotna a v 16tt, takze vela toho poskusaneho nemam. S narastajucim bruskom som sa vsak viac zacala zaujimat o to co sa deje s mojim telom a tiez sama seba viac sledujem ako sa zvacsujem 🙂 Pouzivam krem proti striam, ale spozorovala som uz par cerstvych trhliniek na prsiach. Ale som si ista, ze babätku bude aj tak chutit 🙂
Som prave post tehu, ale do takeho 3., 4. mesiaca je fajn pouzivat tehoten.telovu kozmetiku, ked sa koza nielen na brusku vracia do povodnej podoby. U mna konkretne su to masaze materskym olejcekom, al.kokos.olejom,striedave sprchy teplou/studnou vodou, pomaly rozmyslam, ze zacnem aj cvicit 🙂 Stravu mam ako v tehu, okrem nafukujucich potravin kvoli dojceniu. V tehu aj pri kojeni zvyknu mavat maminky nedostatok, a teda potrebuju zvysit prijem zeleza, jodu, vapnika, omega3 a k tomu doplnit kvalitne probiotika , V tehu sudova kapusta, v dojciacej faze samozrejme nie, tu som si kupila probiotika z lekarne vhodne aj pre dpjciace zeny. Vyskumy hovoria, ze ak tehotne zeny jedia pravidelne omega 3 a probiotika, maju potomkov s vyssim IQ. mala som anemiu, tak denne doplnam 20ml Hipp mama nektar pre tehotne a dojciace zeny. Ked bolo teplo, a rastla mlada zihlava, denne som pila ju rozmixovanu vo vode, asi 25 ml staci na zlepsenie anemie. K tomu jednoduchy jedalnicek , vela ovocia a zeleniny. Inspirovala som sa knihou Nastávající a kojící maminky si vaří chutně a zdravě ..., ale su urcite aj ine zaujimave tehoten. kucharky.
Ja som sa počas celého tehotenstva poctivo natierala , ale velmi mi to nepomohlo asi som nemala ten správny, ostali mi nejaké strie. Je možné aj po pôrode ešte niečo zachrániť???
Natierala som sa aj pred tehu, samozrejme teraz som kozmetický arzenál trošku zmenila 🙂 Telové mliečka som vymenila za kokosové a iné bio oleje a na bruško si dávam špeci olejček, keďže sa pokožka poriadne naťahuje (a ja si pripadám ako mravenec Zet). Okrem toho, jedálniček pozostáva hlavne z ovocia a zeleniny a mliečnych výrobkov. Pekný deň!
po prvych skusenostiach s tehotenstvom som sa uz v druhom natierala, a nove strie sa mi nevytvorili. avsak stale mi zostali tie z prveho tehe. no nie je to nic prijemne
v prvom tehotenstve som sa nenatierala a v druhom som sa už natierala, boli odlišné tehotenstvá, kým v prvom tehotenstve som vyskúšala 3 krémy proti striám, ani jedno mi "nesadlo" mala som nepríjemné vyrážky, svrbelo ma brucho, tak som sa nenatierala, v druhom som skúsila tie isté krémy a všetko bolo v poriadku. Moje telo reagovalo inak 🙂 a tým, že som sa natierala, aj strie sa menej vytvárali. Na masáže som nechodila, pretože pri dieťati sa to nejak nedalo a výrobky som si v tehotenstve vyberala kvalitné, a oplatilo sa. Dávam dôraz na zloženie krémov ale aj cenu.
Od začiatku tehotenstva sa snažím obmedziť používanie kozmetiky na minimum. Začala som sa umývať prírodným mydlom s kozím mliekom a konopným olejom, ktorý by mal obmedziť vznik strií a už od dvanásteho týždňa si poctivo natieram bruško krémom proti striám. Snažím sa jesť viac ovocia a zeleniny, pričom uprednostňujem hlavne to čo si vypestujeme sami v záhradke.
No cele tehu som natierala vsetkym moznym a ejtak to nepomohlo, proste ak maju byt tak sa možete aj na hlavu postavit a ejtak budu. A viete co? Je mi to jedno. Brucho mam samu ciarku, jazvu a velku ranu po cisaraku a som spokojna. Každá z nich predstavuje cestu k mojmu drobčekovi, a pokial sa to chlapovi nepaci, tak mu aj dvere otvorim a moze palit do... no viete kde asi - k mamičke 😀
Ja som sa pocas tehotenstva poctivo natierala kadejakymi olejcekmi no v poslednom mesiaci sa mi urobili da sa povedat z nicoho nic a aj mi ostali strie😣 A sice uz nie som tehotna,rada by som skusila stastie vyhrat tento olejcek,pretoze moja najlepsia kamaratka je tehotna a rada by som jej potom tuto vyhru venovala 😊
V priebehu tehotenstva som si bruško,prsia, zadok a stehná poctivo natierala... chodila som na jógu pre také aj moje psychické uvoľnenie a raz do mesiaca na masáž... ale to len do 6 mesiaca,potom som sa už necítila dobre :/ Naštastie mne sa strie nespravili a to som nabrala, že fakt všade mala som navyše 19 kg 😠 Už je to rok od pôrodu a mne ostalo to natieranie dodnes ... aj na jogu stále chodím no už len raz do týždňa... ja si tam poriadne odychnem a malý ma večer len pre seba s ockom ;)
Ja sa vrátim odychnutá, zregenerovaná a plná energie na ďalší aktívny týždeň s mojím krpcom🙂
počas tehotenstva som sa natierala pravidelne, začala som používať olejčeky od cca 22 týždňa ( začala by som aj skôr, ale zo všetkého ma napínalo 😀 ) teraz už tehu nie som, ale olejčeky používam stále, zhadzuje kilá, tak ich používam aby mi nevznikli strie a bola pevnejšia pokožka 🙂
Kým som nebola tehu, tak som sa po sprche nekrémovala zakaždým, lebo mám mastnejšiu pokožku ... teraz podobne, ale bruško krémujem vždy, aby bola pokožka pružná. I keď si myslím, že striu sa nevyhnem. Pri prvom tehotenstve som strie nemala, pár sa ich objavilo až pri druhom a aj teraz. Ide to vekom, veď pokožka prirodzene stráca pružnosť. Ale terajšiemu tehotenstvu vďačím za skvelé vlasy, pleť bez akné a nelmavé nechty 😵 😵 Len keby to tak aj vydržalo 😉
ja som sa poctivo natierala celé tehotenstvo, vyskúšala som rôzne krémy, našťastie som pribrala len 11,5 kg a do pôrodu chodila na dlhé prechádzky so psom, po pôrode som schudla 25 kg a strie nikde 🙂 🙂 🙂
ja som počas tehotenstva čo sa týka telovej kozmetiky nemenila nič, len som zvýšila jeho frekvenciu 🙂...a žiadne strie 🙂
Ja mám strie ešte po prvom tehotenstve aj keď som sa starala o svoje telo počas prveho tehotenstva teraz sa starám ešte viac viac krát cely den si natieram brucho stehna ale efekt žiaden nevydno
Proto, abych se cítila dobře a mohla vůbec v těhotenství fungovat, jsem spala a spala a spala...... Jedla jsem pomeranče a tvarohy na kila, doslova, a spala a spala..... A teď bych taky jen spala, ale už nemůžu, díky tomu našemu sluníčku 🙂 Takže nyní těhotné nastávající maminky, má rada zní: Spěte co to dá 😀 A užijte si chvilky s partnerem jen ve dvou, zajděte si na dobou večeři (ať se s ní nemusíte kuchtit doma) a jen a jen dopočívejte a nabírejte síly. A těšte se na to, co Vás čeká, protože je to to nejkrásnější, co (alespoň já) v životě zažijete 😉 Kosmetiku v těhotenství jsem nepoužívala vůbec žádnou, protože jsem se po ní osypala. A strie mi bohužel vylezly až 14 dní před porodem :-/ A to jsem si říkala, že to přežiju bez úhony ☹
Ja už síce nie som tehotná ( a už ani neplánujem 🙂 ,ale neprestala som sa natierať práve týmto olejčekom,milujem síce tú jeho vôňu 🙂
Keď som bola tehotná ,najprv som si kúpila Bi-oil. Netvrdím,že to nebolo dobré,ale chcela som vyskúšať aj Hipp olejček. Pre deti používam iba tú. A zamilovala som sa do tej vôňe....
Mohli by ste vyrábať aj nejaký parfém 😀
Prikladám link,kde sa nachádza jedna užitočná recenzia pre tých,ktoré ešte váhajú ,či olejček kúpiť alebo nie,možno niekomu pomôže 🙂 : https://blog.feedo.cz/hipp-mama-olej-proti-striim/
ja som pouzivala Bepanthen proti striam a bol vyborny, uplna spokojnost. Najdolezitejsie je zacat natierat este predtym nez sa strie spravia ale pomaha zmiernit aj ked uz su
Ja sa uz pred tehotenstvom pripravujem na to aby som ho v pohode zvladala,pretoze v tehotenstve uz su moznosti obmedzene a tiez nie je dobre zacinat so sportom ktory je pre telo narocny a tehulka nan nebola zvyknuta. Preto sa snazim spevnit a ponatahovat svaly aby moja chrbtica a nohy buducu zataz dobre znasali. O spravnej zivotosprave nehovoriac,pretoze je zakladom pre babatko ktore este nie je pocate. V tehotenstve som sa natierala 2x denne bio olejom a mozem to kazdemu odporucit,pretoze 1 stria sa mi utobila iba na stehne,ktore nebolo az tak namahane pnutim pokozky ale som si ho natierala omnoho menej ako brusko. Natierat som sa zacala intenzivnejsie este nez nieco bolo na mne vidiet,aby sa pokozka uz dopredu pripravovala. Toto sa mi osvedcilo ako prvorodicke a planujem to aj coskoro pri druhom dietatku.
Pravidelne chodim von s dcerkou, pohybu mam az az pri nej, vecer po sprche si brusko natieram olejom alebo kremom, ina zvysena starostlivost ani nie, ziadne masaze, ci cvicenia pre tehotne...skor este v lete som preferovala plavanie. Teraz som uz v 8.mesiaci, takze si na kupanie a ine aktivity ani len netrufam 🙂
Ja už tehu nie som, ale počas tehotenstva som sa pravidelne starala o svoje telo a taktiež som sa snažila mať viac pohybu ako dlhé prechádzky a plávanie bolo samozrejmosťou. Každý večer som sa natierala krémom proti striám, ale bohužiaľ nepomohlo a mám cele brucho nimi posiate ☹ takže som to vzdala. Teraz používam iba obyčajné telové mlieko. Od minulého roku sa snažím schudnúť kilá navyše po tehotenstve a ako sa mi sťahuje koža,tak aj strie pomaly miznú, ale nie je to žiadna výhra.
Počas tehotenstva som si bruško, stehná a zadok natierala olejom určeným pre tehotné. Ale keďže mám genetickú predispozíciu na strie, nepodarilo sa mi im predísť na 100%, no myslím, že to mohlo byť aj horšie. Po pôrode sa strie stiahli a zosvetlili, takže nie sú až tak viditeľné ako keď sa vytvorili. No neľutujem to, moje krásne deti mi za to stoja.
som v 8. mesiaci a donedávna moje okolie ani netušilo že čakáme našu princeznú keďže mám mini bruško. vlastne len taký kopček ktorý každý deň poriadne natieram. malá keď sa začne pučiť tak cítim že pokožka má čo robiť 🙂. prvé strie sa mi objavili na prsiach... pomóc, svrbí to 🙂
Práve píšeme 16tt 🙂 a čo sa týka kozmetiky, tak sa snažím vždy používať bio kozmetiku a hlavne rôzne oleje. Žiaľ niekedy je to aj finančne dosť náročné.
Musím povedať, že patrím medzi tie šťastné, ktoré vedia čo sú to strie aj pred tehotenstvom. Moja váha stále skáče a tak má čo robiť aj moja pokožka. Avšak keď som zistila, že som tehotná, začala som sa ešte viac natierať - prsia,bruško,boky,stehná a zadok. Žiaľ mám tak trochu rizikové tehotenstvo, takže môžem len ležať, masáže mi momentálne nepadnú dobre, akosi ma všetko bolí, až tak mám citlivé telo. Počas sprchy, trochu na spevnenie pokožky striedam teplú a studenú vodu, samozrejme výnimkou je bruško, zameriavam sa najmä na stehná a zadok. Dodržiavam pitný režim, veľa vitamínu C a samozrejme niekedy aj prechádzky na čerstvom vzduchu, ktorý už začína byť niekedy aj štiplavý 🙂 a tak mám niekedy konečne aj nejakú zdravú farbu 🙂
Ja som počas tehotenstva používala špeciálne oleje na strie pre tehotné no predísť sa mi im nepodarilo takže oleje sa mi hodia aj teraz na stiahnutie vytvorených strii. A inak špeciálne som sa o seba nestarala len som jedla veeela ovocia pretože som naň mala neskutočnú chuť 😂
Jako těhotná jsem o sebe pečovala především tak, že jsem se každé ráno a večer mazala různými krémy a oleji, abych předešla vzniku strií (příště už nezapomenu ani na vnitřní stranu stehen, kterou jsem opomněla a strie se objevily). Cvičila jsem na záda, aby mě nebolely, jednou si zašla i na masáž, která byla naprosto výborná. Ke konci jsem si užívala hlavně všechna nadýmavá jídla, dokud můžu 🙂, také jsme s mužem chodili do kina, na večeře, co nejvíc jsme se snažili užívat si jen sami sebe ve dvou, protože jsme jaksi tušili, že se dlouho nikam sami nedostaneme 🙂 Ale s miminkem je to parádní, tak nám to ani nevadí.
Som v 15tt a snazim sa pouzivat prirodnu kozmetiku, napr. zinkovy deodorant a prirodne mydla od slovenskeho vyrobcu. Prirodny olej na telo proti striam. A tiez pletovu kozmetiku. Cvicim gravidjogu, Kegelove cviky a masirujem hradzu.
pouzivam bi oil ale nie som moc spokojná natieram sa krémami realizujem kúpele a rozmýšlam nad týmto olejom verím že nesklame 🙂
Tehotna uz nie som, ale brusko a kopancceky mi samozrejme chybaju 🙂 Pevne verim, ze to este raz zazijem. Ja mam zdedenu pomerne dobru kvalitu pokozky, takze nejako zvlast intenzivne som sa o svoju pokozku starat nemusela. Raz za par dni som si brusko natierala olejcekmi, skor to bolo koli tomu hladkaniu ako koli pripravkom proti striam. Vsetko bolo v poriadku a z do uplneho konca. A tyzden pred terminom ma zacalo stipat brusko. Potvory boli tam! Nie je ich nejako strasne vela, ale ked cele tehu nic a az uuuplne na samom konci sa objavili aj som si poplakala. Asi som mala byt doslednejsia
Kedze sa citim v pohode, tak zatial sa nejak extra nestaram, taka bezna starostlivost. jedine co teraz pouzivam, je klasicky detsky olecek na brusko. pravidelne si ho natieram. osvedcilo sa mi to pri prvom tehotenstve, tak pokracujem aj teraz. 🙂