ateřské mléko je bezpochyby ten nejlepší způsob výživy pro miminka. Pro maminky ale kojení také znamená obrovský výdej energie a nutnost přemýšlet nad svým vlastním jídelníčkem. Abychom vám kojení trochu usnadnili, vytvořili jsme ve spolupráci s porodními asistentkami HiPP Mama BIO Čaj pro kojící matky. Obsahuje anýz, fenykl a kmín pro podporu tvorby mléka. Používané bylinky pochází ze striktně kontrolované BIO produkce. A právě o balíček našich BIO čajů si můžete teď zasoutěžit 🙂 Více o HiPP výrobcích pro kojící maminky najdete na našem webu: http://goo.gl/fM8w66
Pošlete nám jakoukoliv kojící fotografii nebo napište, co pro vás znamená kojení a pět z vás, které vylosujeme, se může těšit na bylinkový balíček 🙂
Kojím už tretie bábenko a zatiaľ nemám ani 1 foto ☹
Zato si to pekne užívam. Mám to šťastie, že s kojením nemám problém /až na pár zápalov 😝 / Mliečka je zatiaľ dosť, čo je naše šťastie, lebo moje baby mali /a má / reflux, takže mliečka potrebujeme 2x viac ako obyčajne.
No aj tak je to nádherný čas spolu s bábenkom.
Bohuzial fotku při kojení nemám ale pre mňa je kojenie najlepšie prepojenie mmaminky z miminkom a som rada, ze našej princezne mozem poskytnut to najlepšie čím materske mliecko urcite je. Sice sme zo začiatku hrozne bojovali a dost som sa aj naplakala ale som rada, ze sa nám to podarilo rozbehnut a kojim už piaty mesiac. Som za to hrozne stastna. Je mi luto, že niektore maminky to stastie nemaju a kojenie sa im nedari. Dakujem aj za to, že existuju laktacne poradkyne, pretože bez nich by sme to asi tiež nezvládli.
Kojenie je super vec ako pre maminku aj hlavne pre dieťatko. Ja kojím ž svoju 4 dcérku. pred 10 rokmi, keď sa narodila prvá dcérka a kojením sme bojovali, malá bola malinká, nevedela sa prisať, tak sme kojili s klobúčikom, takmer stále, ale zvládli sme to a kojila som 2 roky aj ďalšie dve dcérky som kojila 2 roky. teraz naša najmaldšia má 17 mesiacov a moje mliečko je hlavná potrava, spapká aj niečo iné, ale skôr sa s tým hrá a mliečko si vypýta stále, už niekedy je toho veľa a hlavne v noci, kedy kojím takmer každú hodinku a je to únavné, niekedy má chytí zlosť, ale poviem si dievčatká pred ňou boli také, nočné vtáčatka a teraz sú z nich už veľké slečny-4,7,10rokov a tak kojím ďalej, keď sa dá, prekonala som aj tri zápaly prsníka ale nevzdali sme to veď dávam dcérkam predsa to najlepšie, čo viem dať okrem svoje lásky a pohladenia a aj pri kojení mi dcérky dávali a dávajú pocit, že sú moje, že sa ľúbime, tie očká, keď prosia mliečko, tie sú na nezaplatenie a tak aj , ke´d je to ťažké noci aj cez deň všetko zvládnuť, ale viem a doporučujem kto môže nech svoje dieťatko KOJÍ, určite je to fajn a dobré pre mamku aj dieťatko, tá blízkosť a ručičky, keď ma pritom hladkajú.Super. krásny deň všetkým v HiPP.
Kojenie je uzasne puto matky a dietatka...
.....milujem ten pocit, ked tie male kukadla sa pozeraju na mna pri kojeni a potom ten carovny usmev, ktory by som nevymenila za nic na svete....kojila som obe dcerky a tu mladsiu 16 mesacnu este stale kojim a uzivam si to......
.....kojenim sa aj chudne, takze mojim fitkom je kojenie 🙂
Kojenie pre mňa znamená večný a nikdy nekončiaci boj. Mliečko mi skoro nestačí ani pre malú, odsávanie neexistuje, nie je čo. Ale som rozhodnutá nevzdať to, už len kvôli malej a jej zdraviu. Medzi všetkými prostriedkami, ktorými sa snažím zvýšiť produkciu mliečka nechýba ani vynikajúci čajík Hipp, či už v klasickej forme alebo v instantnej.
Kojeni je pro nas velmi dulezite. Chvilku nam trvalo nez nam mlicko rozjelo a udelalo se ho dostatek, ale ted uz je vsechno v poradku. Kubikovi rostou horni zoubky, tak musim mleko odstrikat a davat lzickou, ale nevzdavam to. 🙂 Odstrikavam ho rucne, protoze odsavacky stoji za prd. Na podporu kojeni piju caje, mleko a jim co nejrozmaniteji, ikdyz dobroty si neodpustim. 🙂 Doufam, ze mi kojeni vydrzi co nejdele.
Kojenie = bezhraničná láska,neskutočný pocit blízkosti a ochrany = spokojná maminka a spokojné miminko 🙂
Pre mna kojenie v prvom rade znamena take moje male sukromne vitazstvo,kedze sa mi syncek narodil predcasne a hned po porode nas oddelili,mliecko som si musela rozbiehat sama,prvykrat mi ho prilozili az ked mal 3 tyzdne a 2 dni,potom sme tyzden v nemocnici bojovali s kojenim,ale nakoniec sa podarilo a ked mal maly rovny mesiac nas prepustili z nemocnice a odvtedy je plne kojeny 🙂Kojenie pre mna predstavuje este aj krasne puto,ake moze byt medzi matkou a dietatom a okrem toho je to aj veeelmi pohodlne,jedlo mam vzdy so sebou a ma vzdy tu spravnu teplotu 😉
Myslim že kojenie je taka špecialna intimna chvilka matky a dietata že fotit a zverejnovat to je take, odveci... Takže k teme sa len vyjadrim, kojenie je užasna vec, ktorá bohužiaľ, nie je umožnená každej maminke. A preto každá - akákoľvek vec/produkt ktorá ku tvorbe mlieka a podpore dojčenia pomôže, je rovnako skvelá.
kojenie znamena vytvaranie si puta medzi matkou a dietatom..urcite najlepsi uspavac babatka 😉 🙂
je to vzacna chvila medzi mamou a dietatom a u nas je je cicik NAJ vzdy takto maly zaspava a momentalne ked sa tlacia zubky /stolicky ho to velmi ukludnuje...
Kojení pro mne znamená tu největší blízkost a něhu s mým dítětem. To může pochopit jen jiná matka, je to tak úžasný a slovy nepopsatelný pocit, který přináší jen samá pozitiva. Vytváří ten nejúžasnější vztah, jaký na světě existuje. Miluju chvíle, kdy si dceru přitulím k sobě a navzájem se na sebe díváme v klidu a bezpečí. Jsou to chvíle, kdy jsme je já a ona a vše ostatní přestává existovat. Upřímně, nejraději bych byla, kdyby dcera zůstala takto malá a já mohla tyhle pocity spojené s blízkostí v době kojení, zažívat napořád. Což je i důvod, proč jsem brzy po porodu vyměnila kočárek za ergonomické nosítko. Oběma se nám ten těsný kontakt líbí a dcera aspoň pořádně vidí na ten velký svět, který ji čeká. A v neposlední řadě je to ten nejlepší způsob, jak dítě uklidnit a uspat, když nic jiného nepomáhá 🙂
Kojenie je najlepsie pre babatko 🙂. Akurat je maly chori a neviem sii predstavit zeby som ho nekojila. V noci nemusim vstavat kazdu chvilu a on ma ten najlepsi drink "mliekito" a mamin je "mochito virgin"🙂
@lidka_hipp kazdym dnom cakam nato, ze privediem drobciatko na svet a kedze prve dieta som kojit nedokazala, strasne strasne silno by som teraz potrebovala-z financnych dovodov, no hlavne by som aspon druhemu babatku chcela dat zo seba co najviac. Som pripravena sa o to posnazit co najviac a preto take cajiky by velmi pomohli. 😉
🙂 Kojenie je krasne, ale aj velmi narocne. "Mliecny bufet" musi byt v prevadzke denne od 0 - 24 hod a to v nasom pripade aj niekolko rokov. Ziadne ze inventura, dovolenka, ci preberame tovar. Odmenou nam je stastny vyspinkany vysmiaty zakaznik 😉
Čo znamená kojenie?
..... no predsa to najkrajšie spojenie.
Maminka a dieťatko,
prežívajú nakrátko,
neopisateľnú blízkosť,
to je tá nefalšovaná radosť,
keď sa bábätko prisaje,
a s mliečka si odpije.
Mám ja jedno veľké šťastie,
že moja Lily z môjho mliečka rastie,
je to to najlepšie čo môžem svojmu bábätku dať,
keď sa môže dosýta zdravo napapať.