Najít to pravé mlíčko pro své miminko nemusí být zrovna snadné. Sama jsem docela dlouho nevěděla, jak se rozhodnout. Podle čeho jste vybíraly mlíčko vy? Řešily jste kvalitu, složení, cenu...? Radily jste se s kamarádkami nebo s lékaři? Budu ráda, když se podělíte o své zkušenosti. Také vám zde ráda odpovím na vaše otázky ohledně mléčné výživy a jejího zavádění.
Na mléko HiPP Combiotik jsme u nás opravdu pyšní 🙂 Jako jediné na trhu obsahuje unikátní komplex probiotik a praebiotik, která jsou velmi důležitá pro vývoj imunitního systému, ale také pro zdravé zažívání a spokojená bříška 🙂 Více: http://www.hipp.sk/mlieka/
u nas velku rolu hrala cena a to ci malemu mliecko sadne, kedze som mala malo mliecka a od 4 mesiaca ziadne, maly bol na UM a denne ho vypil statocne. volba padla na mliecko ktore mi odporucila kamaratka, pretoze ma hned po sebe narodene dve deticky a obe na nom vychovala.
zmenu mlieka sme riesili aj s dr. po schvaleni sme teda dali na radu kamaratky,
boli sme spokojny, lebo sa dalo zohnat vsade aj o polnoci 🙂 cize cena a dostupnost mliecka v hypermarketoch bolo pre nas najdolezitejsie.
Porovnavala som zlozenie, ktore je vo vsetkych podobne. Inac, ked uz hovorime o mliecku zijem v DE a ked potrebujem nieco pre malu v DMke na Slovensku vzdy sa rozculim, ze na Slovensku su ovela vyssie ceny, specialne co sa tyka umeleho mliecka.
@havana_frost Mezinárodní dostupnost mě nenapadla, jako možné kritérium při výběru, takže díky za připomenutí. Jinak HiPP mlíčka jsou dostupná na Slovensku i ve Velké Británii 😉
@bubloska135 Já si doma pro jistotu dělala zásoby mlíčka i příkrmů, které jsem nakoupila v eshopech. Bydlím na malém městě, kde je výběr velmi omezený, takže online nákupy byla jasná volba 🙂
@slnecnica174 Základní pravidla pro složení mlíček jsou daná legislativou, a tak se nemůže stát, že by se na trh dostala vyloženě špatná výživa. Rozdíly ale jsou v tom, co mají mlíčka "navíc". V případě HiPP Combiotik je to komplex probiotik a praebiotik. Pokud jde o ceny našich mlék, snažíme se, aby na Slovensku či v Česku byly srovnatelné s cenami v Rakousku či Německu. Samozřejmě záleží na tom, zda se mlíčka neobjeví někde v akci.
hlavne podľa ceny a odporúčaní známych
nakolko mám dvojičky a mliečka mínaju moc na prvom mieste je cena vyskúšali viac druhov medzi nimi bolo aj hipp , zle im nerobilo žiadne 🙂 takže ja v tom nevidím nejaký veľký rozdiel aj keď v zložení určite nejaký bude 🙂
@fazulka17 Díky za zkušenost.
@lenkakrskova04 Chápu, že s dvojčaty máte opravdu velkou spotřebu 😉 Určitě jsou miminka, kterým vyhovuje většina mlék na trhu a nemají žádné problémy. Jsou ale děti, které trápí zácpa, bolesti bříška či jiné potíže, a pak je hodně důležité zvažovat, jaké mlíčko jim nabídnout. Nemluvě o dětech ohrožených alergií.
Diky😉 Neviem ako je to konkretne s Hipp, ale co som chcela urobit, napisat na centralu DMky, preco nie je mozne kupit mliecko pre babo za 4,- Eura tak ako v DE, ale vsetko je podstatne drahsie.
@lidka_hipp pri ich starších súrodencoch som si to zažila aj keď sme mali mliečka na predpis najlacnejšie neboli :-/ no u nich som nemala na výber
my sme ako prve dali to, ktore davali v porodnici. Lenze potom maly dostal koliky, tak sme zacali skusat, viac-menej za radom co sme dostali kupit - mliecka s roznymi priponami (AR, HA, Sensitive....) Nakoniec sme nasli take, na ktore mame recept od dr. Ale kedze je velmi dietne a nema tuky, a maly z neho takmer nepribera, tak ho miesame s HIPP Combiotik 1
@lidka_hipp Ja som Hipp UM v UK nezbadala. Cielene som ho nehľadala, to je pravda, ale v obchodoch bežne natrafíte iba na 3 druhy: Aptamil (Nutrilon), Cow and Gate a SMA. Hipp tam potom má dosť veľký výber ostatných detských pokrmov, ktoré sme aj nakupovali. A musím povedať, že omnoho lacnejšie ako na Slovensku 😉
pokracovala som s tym ktore nam dali v porodnici, kedze dcere vyhovovalo 😉
@havana_frost je bezne dostupne v UK. Maju ho napriklad v ASDE - a musim suhlasit, UM je tu omnoho lacnejsie ako na SVK.
@slnecnica174 Rozhodnutí o cenách mají plně v rukou obchodní řetězce, s čímž my nemůžeme mnoho dělat ☹
@lenkakrskova04 Umím si to představit jen vzdáleně, protože jsem měla jen jedno miminko na kupovaném mlíčku. I tak mělo slušnou spotřebu 😉
@mirecka0809 Určitě je dobré změny mlíčka probrat s pediatrem, který vaše miminko dobře zná. Máte ale pravdu, že najít to pravé mlíčko nemusí být snadné a některá miminka jsou citlivější než jiná.
@havana_frost Díky za upřesnění ohledně situace ve Velké Británii. Já se tam obvykle po nabídce dětské výživy nekoukám 😉 I když před lety jsem si vezla velké zásoby zklidňujícího gelu na bolavé zoubky, který měl zrovna v Česku výpadek. Vypadala jsem tehdy jako pašerák 😀
@libka1 Hlavně, že mlíčko vyhovovalo 🙂
@slniecko77 Díky za tip pro maminky žijící v Británii 🙂
@slniecko77 To je sila s tymi cenami, nie? Ja som sa pred tyzdnom vratila z dovolenky v SR a mala som v ruke SUNAR za vyse 7,- EUR co bolo najlacnejsie medzi tymi mliekami a pozeram, ze kde sa to vyraba a tam tusim bola Velka Britania pisana. Som si myslela, ze to je nas vyrobok😉
@slnecnica174 veru, netusim preco je to tak. O mieste vyroby pri Sunare som nevedela tiez so predpokladala, ze je to nas vyrobok 😉
@lidka_hipp je bezne dostupny v Supermarketoch v UK...ja som ho dietatu davala od 1.5 roka do 2 rokov. A ked mam byt k teme tak som ho vybrala z dovodu obsahu pre a probiotik, je Bio, povodom nemecka firma, pacilo sa mi zlozenie vyrobku... Synovi chutilo a nemal ziadny problem.
@slniecko77 Díky za zkušenost. Osobně si myslím, že obsah probiotik a praebiotik současně je velké plus. Jinak mléka HiPP Combiotik jsou vyráběná v Německu.
@lidka_hipp ja mám už 4 dcérka, má teraz 17 mesiacov a ani jednej som nedávala takéto mliečka, do dvoch rokov som prvé tri kojila a aj tá najmladšia najradšej iba moje mliečko či cez deň či v noci, je to únavnejšie, ale radšej sa trochu potrápim a keďže mliečka mám dosť tak sme doteraz ešte takéto mliečka nikdy neskúšali, ale určite podľa info dobrotka, ale my sme za materské mliečka ak sa dá. pekný deň
@lidka_hipp tiez som si overovala kde sa vyrabaju 😉 aj preto padla tato volba.
@irenaliza ja som tiez dojcila do 1.5 roka prve dieta a druhe este stale dojcim (uz ma skoro 1.5 roka), momentalne neplanujem skoncit 🙂
@irenaliza Samozřejmě, že kojení je nejlepší způsob výživy miminka a je skvělé, když se daří 🙂 Jen ne všechny maminky mají to štěstí, že mohou kojit tak dlouho, jak by si přály.
@slniecko77 Máte plus za pečlivý výběr mlíčka 😉
Uz v porodnici nam nastavili Bebu ,kedze som nekojila no len po cca mesiaci nas zacali trapit koliky ,tak sme presli na Nutrilon ,ale to nam robilo este horsie uz som bola zufala,nechcela son striedat UM kazdy tyzden....kamaratka ,ktora dokrmovala mi odporucila Hipp Combiotic vraj je s nim velmi spokojna a ich uz tiez netrapi brusko odkedy ho pouzivaju a tak som vyskusala a bola som milo prekvapena malickej sadlo odvtedy pouzivame len Hipp 😉 ziadne koliky a bolenie bruska som stastna ja aj dcerka 😉
Ja som dala na radu mojej mami a skúsili sme značku, ktorú dávala aj ona mne. No dnes sa už vyrába vo viacerých variantoch, jeden nám sadol, z druhého sme mali problémy s bruškom, takže sme sa vrátili k prvému variantu.
ja podla rebrička najkvalitnejšich mliek na nemeckej stranke, kde sa mlieka testovali a hipp vyšiel ešte lepšie ako nutrilon, za kvalitu ručí aj sám pán Hipp, takže nebolo o čom a sadlo nam hneď od začiatku a musim priznať, že sme parkrat aj my s kamaratkou mlsali prašok a je fakt užasny,tak sa nečudujeme, že detom tak chuti 🙂 🙂 🙂
Prvé umelé mliečko nám "namiešali" v pôrodnici, než sme nabehli na kojenie. A tak som počas dňa kojila a večer prišla na rad fľaška s mliečkom a tatinkova náruč 🙂 No a ja som si mohla chvíľu užiť teplý kúpeľ 🙂
@haidi Jsem moc ráda, že vám mlíčko HiPP Combiotik vyhovuje a malá má spokojené bříško 🙂 Doufám, že jste se zapojila do naší soutěže o balík našich mlíček: https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-hipp-4/soutez-o-mlicka-hipp-bio-combiotik-2/
@stacey46 Super, že máte mlíčko, které vám vyhovuje.
@lenka150190 Máte pravdu, že u nás za kvalitu ručí pan HiPP osobně 🙂 Mám velkou radost, že vám mlíčko HiPP Combiotik vyhovuje 🙂 Jinak máte plus, že mlíčko ochutnáváte osobně 🙂
@misha10 Porod miminka je životní výkon, za který si každý maminka zaslouží aspoň chvilku vydechnout a dárek od tatínka k tomu 😉
@lidka_hipp dakujem tam som sa zatial nezapojila ,hned idem 🙂
U oboch deticiek som vybrala bio mliecko. Pri starsom synovi Hipp nemalo u nas konkurenciu (co sa tyka pridanych probiotik a bio kvality) a chvalabohu mu sadlo, takze pil to. Mladsej dcerke bohuzial nesadlo, takze dostala konkurecny vyrobok z DM, ktory u nas este nepredavali, ked som vyberala mlieko pre syna.
Ked sa malicka narodila tak som vobec nemala mliecko. Co velmi trapilo. Lekari jej nasadili nutrilon Ha pricom sa ma vobec nepytali aky zdielam nazor. Neskor som mala trosku mlieka ale mala v 2 tyzdnoch dostala po silnej zltacke zapal pluc , skoncili sme pod kyslikom a ja som uplne prisla o mliecko. Tym ze sme zacali s nutrilonom tak sme v nom museli aj pokracovat. Pila mi anticolics a po nom sa jej stale grcalo, tak sme presli na obycajny nutrilon a uz je ok. Ale o mliecku hipp som pocula od.znamych len same dobre ohlasy.
Pokračovali sme s tým čo dávali malému v porodnici, až nám zistili reflux, zmenilo sa teda mliecko a bolo na predpis, v 10mesiacoch nám už nemohli predpisat a keďže malý pil hodne mliecka, museli sme nájsť mliecko ktoré prijme Patkove bruško a aj cenovo dostupné, a našli sme 🙂
Ja som vyberala "najznámejšie" a rolu zohralo aj to, že sa pohybujem v UK a na SVK a že sa vyskytuje v oboch krajinách. Takže som mu ho potom nemusela vymieňať za iné. Čiže keď to zhrniem: 1. medzinárodná dostupnosť, 2. reputácia