Mít rodinu je super, i když někdy dost náročné 😀 Nevím, jak je to u vás, ale já jsem od dětství milovala chvíle, kdy jsme se mohli sejít celá velká rodina pohromadě a povídat si o všem možném. Vzpomínalo se u toho na různá milá setkání a důležité události v historii rodiny. Já jsem jako malá holka měla nastražené uši a poslouchala... Teď už jsem dávno dospělá a jsem to já, kdo své dceři ukazuje svět 🙂 Máte i vy nějaký příběh, který se u vás předává po generace? Povídáte si o tom, jak žili vaši předci? Najde se u vás něco, co se dědí po prababičce? U nás to byly květinové hrníčky s malými fialkami 🙂
HiPP znamená také dlouho tradici, která nás zavazuje vyrábět pro děti jen to nejlepší. Jsme tu už víc než sto let, abychom nabízeli dětem skvělé dobroty, které jim pomáhají růst. Více o historii společnosti HiPP najdete na našem webu: http://www.hipp.sk/o-nas/spolocnost/historia/
Tradície musia byť. Ako som si "nachytala" ja od svojich rodičov, tak dúfam, že ich "nachytá" aj moje dieťa odo mňa. Patrí to k rodine, k sviatkom, či oslavám a zároveň aj k spomienkam na pra starých rodičov
je fajn dodržiavať tradície, ale sú rodiny ktorým pojem - Vianoce, Veľká noc a podobne nič nehovoria a takých je to aj ťažko naučiť, ak nechcú, ale kto chce sa naučí.
je fajn niečo mať zaužívané a tešiť sa...
U nás tradícia sobotu a nedeľu sme všetci spolu 🙂
Ked sa povie tradicia mna hned napadla ,podla mna uplne prirodzena tradicia obliect sa slusne za vianocny stol. Dokym som nestretla mojho muza 😀 ten si z toho do teraz robi srandu a vzdy ked ideme na vianoce ku mojej mamine,ktora zije sama,tak sa ma pyta ci bude stacit sako a kravata 😀 co sa tyka inych tradicii, napada ma este ze velmi s laskou uctievame aj sviatok vsetkxch svätych,tam sa vzdy zideme cela rodina. A predmet ktory sa u nas dlho dedi je pruteny kos, ktory moj dedo uplietol. Dedko,aj pradedo,aj dalej dalej boli kosikari. Zial s dedkom toto remeslo aj odislo do neba, ale taky maly kosisek stale pouzivame na zemiacky 🙂u
Kedze ja som z vychodu a partner zo stredu 😀 , u nas zvykneme travit Vianoce na vychode...kazde školske prazdniny su nase deti s babkou a dedkom 🙂
Jasné, aj v našej rodine máme tradície. napr. narodeninová torta, vianočná ryba, so zemiakovým šalátom, na veľkú noc, zbobíme voskom vajíčka a farbíme ich, šibačka. Dedíme slávnostné poháriky na víno, porcelán - obedovú súpravu, knihy, atď. 🙂
ja mam rada tradicie a snazim sa ich dodrziavat, tri roky mam vlastnu rodinu a sviatky travime bud doma alebo s najblizsou rodinou. Budem sa snazit tak viest svoje deti aby to malo vzdy to caro ako ked som ja bola mala a pamatam si. mam krasne spomienky, tak nech ich maju aj moje deti a zas oni posuvaju 🙂
Tak ako ma to naucili moji rodicia urcite to budeme ucit aj nase ♡ tradicie dodrziavame a mam tie najkrajsie spomienky hlavne na vianoce stravene s rodinou plne stastia a lasky a doteraz sa veeeelmi tesim na kazde vianoce ako aj na tie ktore sa blizia a odkedy vstupil do nasich zivotov nas milovany Samik su este ovela krajsie. Cakaju nas druhe Vianoce s drobcekom a straaasne sa na to tesime vsetci ♡♡♡
tradicie? pekne spomienky na detsvto.ale ako so sa odstahovala, tradicie uz nie su... chcela som ich dat do "svojej " rodiny ale najvacsi clen rodiny to kazi.. chce len take co on ma zo svojej rodiny. takze u nas nie su zoadne tradicie ☹ smutne ...
Dobrý deň, v našej rodine si potrpime na tradície či už na vianoce,velku noc .to čo sme pochytili od našich rodičov sa snažíme odovzdat aj našim deťom .tradiciou u nás je že si každý deň po obede povieme čo ma kto nové síce zatiaľ prevažne komunikujem len my smanzelom ale už zapájame aj nasho 3rocneho 🙂 pekný deň
ked som este byvala s rodicmi cca takych 5-6 rokov dozadu tak sme zvyky a tradicie dodrziavali vzdy ,kedze pochadzam z krestanskej rodiny takze Vianoce ,Velka Noc a ostatne sviatky ,ktore su pocas roka sme dodrziavali tak ako mojich rodicov ucili ich rodicia a ich rodicia zase ich....no lenze po tom ako som sa vydala uz to nie je az take ,trochu mi to chyba...moj manzel nebol zvyknuty az tak dodrziavat tieto tradicie ako napriklad na Velku noc spolocna vecera ...ale aj napriek tomu sa snazim to znovu ozivit a naucit aj jeho tymto tradiciam a tak isto aj nasu dcerku ,ktora je sice este mala ,aby chapala tieto veci ,ale raz ked bude vacsia verim ,ze nam bude vdacna 🙂
a tak isto ako kazde rodiny mame zvyk sa hlavne na Vianoce kedze sme velka rodina stretnut sa a rozpravat zazitky z detstva a rozne vtipne prihody 🙂 a spominame na stare dobre casy ...
A v neposlednom rade sa musim pochvalit mojimi kuskami ,ktore som zdedila po mojej milovanej starkej ,ktora tu uz bohuzial neni ,a o to vacsiu cenu pre mna maju tieto poklady (zrkadlo ,lavica a nocny stolik ) maju pre mna nevycislitelnu hodnotu
Tradice je potreba dodrzovat a ucit nasim tradicim deti. Napr. Vánoce - rozkrojeni jablicka, zpivani koled apod. Myslim si ze to vytvari tu pravou atmosferu a vice spojuje vztahy v rodine.
My sa snazime dodrziavat tradicie hlavne pocas sviatkov, myslim, ze vtedy ich je najviac. 🙂 Z tych ostatnych pocas roka sa casto vytracaju, lebo uz je to ine ako ked sme boli my deti. Pamatam si, ze sobotny a nedelny obed musel byt vzdy spolocny - vtedy malokto chodil do roboty a dalo sa to. Teraz ci je sviatok alebo piatok do roboty sa chodi hocikedy.
bze tradicii by to nebolo ono 🙂
Tradicie sa snazime dodrziavat ucim aj dcerku zacina sa pytat,zapajat sa tak ju v tom podporujeme 😉
Jednoznačne. Tradície sú základom pevných múrov domova. Ja som priniesla niečo, čo moju mamku naučila jej mamka. A manžel niečo svoje. Vytvorilo sa krásne kombi. A tiež sme si vytvorili tie vlastné tradície. Dodávajú pocit pohody, istoty A sú Z toho skvelé zážitky. .Napríklad sme si zaviedli zvyk, že každý člen rodiny má na stromčeku vianočnom svojU rolnicku, ktorou volá Ježiška. Dlho boli rolnicky 2. Tento rok pribudne roľnícka tretia. Pre nášho Maxika. už sa teším, keď mu ju kúpime 🙂
samozrejme, tradicie dodrzujeme a spajame.. napr. tak ako moji rodica spojili dve casti slovenska do vianocnej vecere /moja mama bola z bratislavy a otec z bytce/, tak aj my spajame tradicie z nasej rodiny a z rodiny muzovej - hoci obaja sme z bratislavy, mali trocha ine tradicie ako my doma.. a tak je to vlastne so vsetkymi tradiciami.. dodrzujeme ich, ale "miesame" ich tak, ako si obaja pamatame z detstva..
plus je u nas tradicia, ze sa aspon raz mesacne stretneme vsetci moji surodenci s rodinami u mojej sestry v dome /ma najvacsi dom a mamu uz nemame/, alebo zas u svokry kde pridu muzove sestry..
na tychto stretkach velmi rada pocuvam spomienky bud mojich starsich surodencov /som najmladsia/, alebo aj svokra rada spomina a ja som vdacny posluchac..
v každej rodine by sa mali určité tradície dodržiavať, je to aj taká milá spomienka na ľudí, ktorí tu už nie sú a s ktorými sme ich tiež dodržiavali ... (dúfam, že aj moje detičky budú aspoň tie vianočné dodržiavať) ... my sa ako celá rodina stretávame na hodových slávnostiach v domčeku po starých rodičoch a bez tohoto dňa si ani neviem leto predstaviť 🙂