Zajímáte se o kvalitu příkrmů? Co sledujete?

lidka_hipp
6. okt 2014

Nákup prvního příkrmu mi připadal jako hotová věda. V regálech bylo spoustu skleniček a já docela tápala, jakou mám vlastně vybrat. A to nemluvím o tom, že jsem předem přečetla hned dvě knížky o výživě miminek. No, byla jsem vyplašená prvorodička 😀 Zajímalo by mě, podle čeho vybíráte příkrmy pro své drobky vy? Sledujete etiketu a zkoumáte složení? Řešíte, jestli příkrmy neobsahují konzervanty, umělá dochucovadla nebo barviva? Máte jednu osvědčenou značku, nebo jednoduše sáhnete po tom, co je po ruce?

My v HiPP bereme kvalitu příkrmů zatraceně vážně, a tak obsah každé skleničky musí projít systémem zajištění jakosti s až 260 kontrolami, od rozborů půdy, až po analýzu surovin a testy hotového výrobku. Jakmile naši farmáři sklidí a dovezou ovoce a zeleninu, testují se všechny suroviny na přítomnost nejdůležitějších látek. Pokud by naše laboratoř zjistila jakoukoli látku, která tam nepatří, nebude se daná surovina vůbec zpracovávat.

sharlotta
6. okt 2014

Najradsej navarim detom sama. Obcas ale kupim nejaky ten prikrm napr na dovolenku, alebo ked mam toho vela a nestiham. Sledujem obsah cukru, soli (vyberam tie bez, samozrejme), konzervacnych latok, umelych sladidiel a vsetkeho, co je "navyse", cize aj zahustovadla a pod. Pozeram aj to, ci je dana potravina vhodna v tom veku, kedze na napisy od vyrobcov sa neda spolahnut. Evidentne si ani jeden nedal tu namahu, aby si pozrel, co sa kedy zavadza. Oblubene a osvedcene znacky su Hipp a Alnatura. Na ine ani nepozeram. Sama som chutnala a chutilo mi 🙂

bonaqa2013
6. okt 2014

Vyzerá to ako nejaká reklama, kde sa zas niečo vychvaľuje čo za moc nestojí. Dobré sa samo chváli....

lidka_hipp
autor
6. okt 2014

@sharlotta Jsme rádi, že vám u nás chutná 🙂 V našich příkrmech žádná umělá zahušťovadla, aromata, barviva ani konzervanty nenajdete. Zakládáme si na kvalitě 🙂

@bonaqa2013 U nás si za kvalitou stojíme a dokonce máme nastavená ještě přísnější pravidla pro výrobu dětské výživy, než nám ukládá legislativa Slovenska, Česka i EU. Více na: http://goo.gl/eLes1k

keziah
6. okt 2014

fiha, aka reklama, co mame mesiac s hipp alebo co?? prikrmy som detom zasadne pripravovala cerstve z domacich alebo bio potravin, vyslo ma to na zlomok ceny hotovej vyzivy, bolo to cerstve a teple. Priznavam, skusala som aj kupovane, vratane hippiek, ale deti mi to ani nechceli jest.

lidka_hipp
autor
6. okt 2014

@keziah Dnes začínají Dni s HiPP tu na Modrém Koníku 🙂

marthuska
6. okt 2014

Jasne ze sa zaujimam o kvalitu jedla. Nerozumiem dvom veciam
1. Preco v sucharoch je cukor ( ok, trosku treba, ak je z kysnuteho cesta?), ale preco je tam aj cukor, aj slad aj k tomu cukrovy sirup?
2. Preco maju vase prikrmy od uk.6mes konzistenciu hrudiek- malych kuskov? Ved nie kazde babatko papa prikrmy od 4.mes. Cize napr moje dieta papa prikrmy od 6.mes a ked nema zubky, resp je jedno ci ma alebo nema, ked len zacina s prikrmami, toleruje len kasovitu konzistenciu prikrmov. Akykolvek vas prikrm s masom ma hrudky. Cize: bud kupim vas prikrm, rozmixujem ho a podam dcere- co vobec nesetri cas ani peniaze. Kupim inu znacku. Alebo kupim bio zeleninu a maso a navarim aj do zasoby.

anglicanka1981
6. okt 2014

Sledujem obsah, aj ci uz ma dane zeleniny zavedene a hlavne obsah soli, cukru (aby to tam nebolo) a zahustovadiel. Tiez mu este nechcem davat kravsku bielkovinu, tak aj to sledujem, aby tam nebol syr, smotana a pod.
Vacsinou kupujem Hipp, Alnatura alebo Babylove. Skoda je, ze mojim kriteriam zodpoveda velmi malo kusov. Tak na dovolenke, ked mal 2 konzervy denne chudak stale jedol mrkvu. Tiez je skoda, ze na Slovensku je dost malo druhov. V Rakusku sa da najst o cosi viac, ale tiez nie vela. Napr nic osm nevidela s kuskusom, pohankou, patizonom, sosovicou, kelom, kapustou atd atd.

anglicanka1981
6. okt 2014

@marthuska co sa tyka hrudiek, preco nekupujes od 4teho mesiaca? Ja pre mojho 9mesacneho musim kupovt urcene pre 12, lebo tie pre jeho vek su mu 1. male a za 2. moc rozmixovane 🙂 Co sa tyka obsahu, obcas kupim urcene pre deti od 4teho mesiaca a zje mi 2..

stanislavao
6. okt 2014

ziadne umele krikrmy su najlepsie. doma uvarene, cerstve je pre dieta najlepsie a nei tie umeliny, co sa predavaju v plastovych teglikoch, ci flaskach.

anglicanka1981
6. okt 2014

@stanislavao nie som si ista, ci vzdy. Ja ked nemam moznost ist na trh, tak riesim dilemu, ci hnusnu zeleninu z Tesca alebo kvalitnu (dufam), ale konzervovanu. Prip v zime tiez neviem, co mu budem davat.

marthuska
6. okt 2014

@stanislavao doma navarene neznamena najlepsie🙂 ano, uvaris to z tej najlepsej zeleninky aku mas. Aj my mame zahradku a v nej zeleninku. Lenze pri hlavnej ceste. Nechcem hovorit o obsahu olova v tej zeleninke. Ak mas zeleninku vypestovanu daleko daleko od cesty, skvele a potichu ti zavidim.

jankastubka
6. okt 2014

Ja tiez najradsej varim sama. Prikrmy z obchodu podavam len ked nemam moznost niekde rozmrazit a ohriat moj prikrm. Ja kupujem baby love, lebo zial okrem toho ze ma zaujima kvalita, to ci je to bez cukru a bez soli, tak je pre mna dolezita aj cena.
Zaujimalo by ma, ci si moze nejaky vyrobca detskych prikrmov dovolit vyrabat nekvalitne. Kazdy o tom svojom prikrme tvrdi, ze je to bio, a najkvalitnejsie ako sa da.

stanislavao
6. okt 2014

@anglicanka1981 na trhu maju presne tu istu zeleninu, co v tescu, ci bille. nemyslite si, ze ti predajcovia to vsetko pestuju doma. a v tych konzervach a prikrmoch je presne ta ista zelenina, len k tomu kvantum umeliny, aby to vydrzalo mesiace.

stanislavao
6. okt 2014

@marthuska a myslite si, ze v tej umelej strave je ina zelenina?

marthuska
6. okt 2014

@anglicanka1981 mozno len u nas v nemenovanom obchode maju maly vyber prikrmov od 4 mesiaca. Napr je tam spenat so zemiakom a smotanou. Ale masove dohladka rozmixovane som veru nevidela

bubblinkka
6. okt 2014

@lidka_hipp : ano urcite zaujimam a aj preto som nedavno narazila na informacie o akrylamide a jeho pritomnosti v detskych prikrmoch : http://www.fda.gov/food/foodborneillnesscontami....
Zaujimalo by ma teda, ci su prikrmy hipp testovane aj na pritomnost tejto latky a pokial ano ako testy dopadli. Vopred vdaka za odpoved.

lidka_hipp
autor
6. okt 2014

@marthuska Děkuji za otázky. Naše Baby suchárky jsou od vhodné od ukončeného 5.měsíce pro použití na výrobu kaše, kdy se míchají s mateřským mlékem nebo náhradní mléčnou výživou. Od ukončeného 8. měsíce je možné je podávat přímo jako suchárky, protože se snadno rozpouštějí v ústech kojence. A to je důvod, proč obsahují cukr. Cukr ovlivňuje konzistenci samotného suchárku a díky němu jsou křupavé a snadno se v puse rozpustí.

Pokud hledáte svačinu, která neobsahuje cukr, můžete sáhnout po našich BIO Jablečných nebo BIO Borůvkových rýžových oplatcích, které jsou vhodné pro děti od ukončeného 7. měsíce a jsou vyrobeny z hrubozrnné mouky. Proto mají tvrdší konzistenci a snadno se nerozpouštějí. Jsou určené dětem, které se už učí nebo umí kousat. Pro děti od ukončeného 1. roku jsou pak určené BIO Dětské jablečné keksy, které jsou opět bez přidaného cukru. Více najdete na našem webu: http://goo.gl/GA35QB

K druhé otázce. Konzistence našich příkrmů se mění podle potřeb rostoucích dětí a jejich vývoje. S tím se postupně učí kousat, tak se i v příkrmech objevují větší kousky. Pokud vaše holčička chce zatím jen kašovité příkrmy, můžete jí bez obav podávat vhodné od ukončeného 4. měsíce, například naše různá menu s masem (víc na webu: http://goo.gl/NC2Hdk), nebo kombinovat naše zeleninové příkrmy s masovými vhodné od ukončeného 4. měsíce (jejich přehled najdete na našem webu: http://goo.gl/rEUbcP . Napište mi, odkud jste a já zjistím, kde nejblíže se naše masové příkrmy prodávají.

@bubblinkka Díky za dotaz, v tuto chvíli nemám pro vás odpověď, ale předala jsem ho kolegyním a zjistím co nejdříve.

marthuska
6. okt 2014

@stanislavao nie je predajca na trhu ako predajca. Su priekupnici a potom jeden zo sto, ktory fakt pestuje zeleninu doma atd. K jednej takej chodim uz roky. Aj u nej doma sme boli. Viem kde to je, ako daleko je cesta, ze nepouziva hnojiva. Som n ne alergicka, cize by som to na svojom zdravotnom stave hned zistila. Ver mi, mrkvu z tesca s hnojivami a mrkvu bez pesticidov ti rozoznam na kilometre.

stanislavao
6. okt 2014

@marthuska tak ako pisete. jeden predajca zo 100 ma ozaj domacu zeleninu. a myslite si, ze v tych "delikatesach" pre deti, co maju trvanlivost mesiace je ta prava domaca zelenina? podla mna je v tom to najlacnejsie, co sa na trhu svetovom dostat da. kazdy chce zarobit a aj vyrobcovia detskej stravy. podla mna je v tom strasne vela umelin, eciek a kadejakych konzervantov, ked to ma take neskutocne doby trvanlivosti v tych plastovych miskach bez chladnicky.

lidka_hipp
autor
6. okt 2014

@stanislavao
@jankastubka

Každý výrobce dětské výživy se musí řídit platnou legislativou země, ve které své výrobky prodává. Pro nás to znamená dodržovat zákony Česka, Slovenska a samozřejmě i EU. My v HiPP ale jdeme ještě dál, než nám ukládá platná legislativa a vytvořili jsme vlastní systém podrobných kontrol, který je ještě přísnější než zákonem dané podmínky. Proto dbáme nejen na to, kde leží pole a sady, ze kterých zpracováváme úrodu (musí být daleko od velkých měst, průmyslových center i dopravních tepen), ale ještě navíc dodané suroviny testujeme na případnou přítomnost škodlivých látek. Více o BIO pečeti HiPP najdete na: http://goo.gl/eLes1k

V příkrmech HiPP žádná "éčka" v podobě umělých ochucovadel, barviv, konzervantů či dalších chemických látek nenajdete. Všechny naše příkrmy procházejí pro zachování trvanlivosti pokrmů technologickou metodou sterilizace či pasterizace (srovnatelné s domácím zavařováním - skleničky jsou nejprve naplněny syrovými surovinami, pak uzavřeny, a poté procházejí tepelným ošetřením bez přístupu kyslíku). Metoda přípravy našich příkrmů ve srovnání s domácí přípravou (tedy vaření, při kterých se většina vitaminů ztrácí) je velmi šetrná. Teploty přípravy se liší dle typu receptu a daného příkrmu - tak aby byl zachován co nejvyšší obsah vitaminů, a bez použití konzervačních látek, ale zároveň byly garantovány nejvyšší požadavky z hlediska zdravotní bezpečnosti a nezávadnosti příkrmů od základních surovin po konečný výrobek určený pro spotřebitele.

anglicanka1981
6. okt 2014

@stanislavao nie je presne rovnaka. Ma chut. Nie je to ako ked sa mi ujde nieco od niekoho zo zahradky, ale zas ani take zle ako zo supermarketov. A napr vcera som kupila obycajny citron v Terne a nedalo sa z neho nic vytlacit ☹
Co sa tyka trvanlivosti, ja kupujem v skle a mam zopar aj domacich v skle a zasterilizovane tiez vydrzia dlho. Aj len obycajne jablcko bez cukru 🙂
@marthuska aha, no ja vacsinou kupujem v DM a tam su aj s masom. Skor problem najst bezmasite, ked som mu chcela davat na dovolenke na obed masove a na olovrant mensie a bezmasite.

77katarina
6. okt 2014

Niekedy kupujem malej výživy a niekedy zas jej navarím, ako kedy mám čas. Priznám sa od značky HIPP som zatiaľ výživy nemala /podľa mňa sú najdrahšie na slovenskom trhu/ iba čaje a UM. Na výživách sledujem hlavne konzistenciu príkrmu, či sú tam dostatočné veľké kúsky,lebo malá má už skoro 22 mes. a kašovitý príkrm už nechce, v tomto smere mi vyhovuje iná značka ako Hipp a aj cenovo. Zatiaľ som v obchode nevidela nejakú extra akciu na výživy zn. HIPP, keby bola tak by som určite vyskúšala.

ada510
6. okt 2014

@lidka_hipp Ahoj nám Hipp chuti papame od 4 mesiaca aj mliecko aj prikrmy a keďže som zubná sestra pijeme aj cajiky tie nové čo neobsahujú cukor a veľmi nám chutia z prikrmami sme problém nemali dokonca chutia aj mne vždy všetko ochutnam aj ja a tiež si prečítam čo to obsahuje ale keďže Hipp poznala už moja mama siahla som po nom aj ja prečítala som si aj hystoriu a to že to vymyslel pán Hipp pre svoje deti má len este viac presvedcilo o jeho kvalite svojmu synovy varím skoro stale ale sme mladá rodina často chodíme na výlety na nastevy a niekedy aj nemám chuť varit alebo varím niečo čo malý nemôže zjesť este máme už skoro 14 mesiacov a syn Patko je veľký jedak este nebolo nič čo by vyplul najradsej má masko a omáčky od Hipp hlavne morcacie so zeleninkov a ryzov a nase naj sú spageti bolonese a cestoviny na smotane so zeleninkov potom spenatik a vsetky druhy maska aj ryky lososa a tuniaka ;) ked sme mali zápchu pomohla nám Slivkova vyzivka ak šťava takže ja som spokojná veľmi i ked nieje to vždy lacné ale za kvalitu si racej priplatim ;)

lidka_hipp
autor
6. okt 2014

@77katarina Zjistím od slovenských kolegů, kdy a kde bude nejbližší akce na naše příkrmy.

@ada510 Jsem moc ráda, že vám výrobky HiPP vyhovují a prošly kontrolou celé rodiny 🙂 Sama jsem s malou hodně cestovala, babičky máme na druhém konci republiky, takže příkrmy byly sázka na jistotu. Věděla jsem, že ji vždy můžu nabídnout kvalitní a zdravé jídlo.

Máte pravdu, že HiPP je stále rodinná firma, která má za sebou zajímavou historii. Jinak tady něco málo o tom, čím jsme prošli:

ada510
6. okt 2014

@lidka_hipp a práve toto sa mi páči celá história a to že nerobil niekto len pre peniaze ale hlavne pre deti;)

tichanska1
6. okt 2014

My už kupované príkrmy nedávame, nakoľko drobec už papá to čo my. No v minulosti som sa riadila hlavne vhodnosťou daného príkrmu od určitého veku. Zloženie som príliš nesledovala, nakoľko kupovaný príkrm sme dávali raz za uhorský rok. Väčšinu jedla sme varili a o tom som vedela čo tam ide.

martinkaha
7. okt 2014

Chcela by som sa opýtať, prečo zeleninovo-mäsové príkrmy nemusia byť v chladničke, ale nájdeme ich v obchode v obyčajných regáloch? A prečo majú taký dlhý dátum spotreby, podľa čoho ho určujete?

lidka_hipp
autor
7. okt 2014

@martinkaha Je to dané způsobem zpracování, díky kterého se plně obejdeme bez konzervantů, stabilizátorů a jiných chemických látek a ani nemusí být příkrmy uchovávány v chladničce.. Všechny naše příkrmy procházejí pro zachování trvanlivosti pokrmů technologickou metodou sterilizace či pasterizace (srovnatelné s domácím zavařováním - skleničky jsou nejprve naplněny syrovými surovinami, pak uzavřeny, a poté procházejí tepelným ošetřením bez přístupu kyslíku). Metoda přípravy našich příkrmů ve srovnání s domácí přípravou (tedy vaření, při kterých se většina vitaminů ztrácí) je velmi šetrná. Teploty přípravy se liší dle typu receptu a daného příkrmu - tak aby byl zachován co nejvyšší obsah vitaminů, a bez použití konzervačních látek, ale zároveň byly garantovány nejvyšší požadavky z hlediska zdravotní bezpečnosti a nezávadnosti příkrmů od základních surovin po konečný výrobek určený pro spotřebitele.

lidka_hipp
autor
8. okt 2014

@bubblinkka Mám pro vás odpověď ohledně přítomnosti akrylamidu. Výrobky společnosti HiPP podléhají striktním kontrolám a technologiím zpracování, tak, aby se v dětských potravinách akrylamid nevyskytoval.
Protože akrylamid je vedlejším nevyhnutelným produktem při tepelném zpracování při vysokých teplotách, může se vyskytovat v pečených výrobcích, při přípravě dětských příkrmů ale není nikdy dosaženo tak vysoké teploty, která by způsobovala tvorbu akrylamidu. Nemusíte se tedy obávat.