SOUTĚŽ: Pijí vaše děti dost?

lidka_hipp
9. apr 2015

Musíte své děti přesvědčovat, aby se napily nebo jsou samy zvyklé pít hodně? Kdy se naučily pít ze skleničky nebo hrníčku a odložily lahvičku? Jste jim vy sama dobrým vzorem v tom, aby dodržovaly zdravý pitný režim? Napište mi a pět z vás se může těšit na balíček našich HiPP čajů s isomaltulosou, které jsou šetrné k dětským zoubkům.

Isomaltulosa není štěpena bakteriemi dutiny ústní jako běžný cukr, nedochází tak ke vzniku kyselého prostředí v dutině ústní a proto je isomaltulosa šetrná k zubůmNaše HiPP čaje slazené isomaltusosou byly v Německu oceněny „Šťastným zoubkem“, což je mezinárodní symbol kvality, který získají výrobky šetrné k zubní sklovině a dokazuje, že výrobek byl vědecky testován nezávislou asociací „Aktion zahnfreundlich e.V.“ Více o pitném režimu dětí najdete: http://goo.gl/TZrIoG

erinkamaminka
9. apr 2015

moj starsi syn pije velmi vela, ale mam zasluhu v tom je ze nepije len cistu vodu - bud so syrupcekom alebo cajik ochuteni. sledkeho nedavam vela. ale poznam niektorych rodicov ktori daju svojim detom len cistu vodu a potom sa stazuju ze im dieta nepije. Cista voda im nechuti

jasminet
9. apr 2015

moje deti piju cistu vodu a vypiju jej naozaj dost...sem tam sirup, sem tam caj s medom a citronom, sem tam dzus, ale z 95% len cista voda...
nutit ich nemusim, stale maju pristup k vode bud vo flaske, alebo z vodovodu, ak nahodou nemaju, pytaju si same

axelina
9. apr 2015

Moj syncek uz zacal pit, konecne. Ked bol mensi tak nevypil vela len par ml. Teraz pije cistu vodu alebo cajik Hipp v sackoch (nie tie granulove). Posledny mesiac zacal pit z hrnceka a vodu z flasky od mineralok. Vidi z coho mi pijeme a on chce tiez z toho pit, tak som aj flasky odlozila. Teraz ma 17m. a dufam, ze tento zvyk mu ostane aj pocas leta. 🙂 🙂

tutio
9. apr 2015

Náš Samuel začal čistú vodu piť až teraz,a to má 8 rokov 😒 Čistá voda mu akosi nešla dolu krkom,ale na pitný režim dávam pozor,a hlavne v lete,treba pridať,ale znažím sa znižovať dávky cukru v čajíkoch a dávky sirupu vo vode,džúsy riedime....Ale aj tak si nemyslím že dojdem až na čistú vodu 😀

maickamf
9. apr 2015

Naša malá (18m) pije neochutený čajík celý deň.Vždy ho má po ruke, aby sa mohla kedykoľvek napiť.Od roka pije z fľaše so slamkou, ale napije sa sama aj z pohárika.Keďže je kojená, pri zavádzaní príkrmov mi nechcela piť z fľaše, ale asi od 8mesiaca skúšala z pohárika, a potom si na čaj zvykla.Teraz vypije aj liter denne, lebo sme kúpili farebné slamky, má ich aj 10 v pohári strčených, pije z nich na striedačku a akože je stále smädná 😀

minulin
9. apr 2015

Nas syn sa naucil pit s flase so slamkou ako rocny a z poharika od dvoch rokov.

raza
9. apr 2015

Môj synček prechádza obdobiami, že pije pekne, sám si aj vypýta, keď nevidí flašu, resp. pohárik s náustkom... no a inokedy zas odmieta, nepomáha ani, keď pred ním pijem, štrngám si s ním, ponúkam ho... Ale musím ho pochváliť, že sa to lepší a už je to lepšie, kedysi som ho musela častejšie nútiť..

tichanska1
9. apr 2015

Ja som veľmi vďačná za Hipp granulované čajíky, lebo náš malý nechcel piť nič iné ako mliečko. Skúsili sme tento čaj a celý ho scucol. Teraz mi za deň vypije dva čaje po 300ml a dve mlieka po 240 ml. Ešte stále pije z fľašky a poležiačky.
No sranda je, že vypije len čajík, ktorý je žltý po zarobení. Takže náš obľúbený je bylinkový na dobrú noc. 🙂

raza
9. apr 2015

@maickamf skúsim aj ja farebné slamky, vďaka za ďalší typ 😀

6699333
9. apr 2015

Moja mala pije najradsej cistu vodicku a ked dzus tak bez pridanych konzervantou som zastanca toho ze pre deti len to najlepsie a vodicky neni nikdy dost kazdu chvilu ma prazdny poharik a z poharika pije asi od svojich dvoch 🙂

sunibrutal
9. apr 2015

Kedy -ako 😀 Márk mal aj také obdobie, ze pil az privela, inokedy zas musime mu pripomenut, aby pil. Uz dávno vie pit aj z pohárika, doma pije z toho, na cestu bereme flasku so slamkou a mliecko este vzdy pije z flasky s cumlom 🙂

zuxik
9. apr 2015

Syn ma len 8 mesiacov ale teda pit nechce nic okrem materkeho mliecka :( uz som skusala vodu, caje, zriedeny dzus, teple, vlazne studene, z flasky, z poharika, z lyzicky .. vzdy vypije len troska tak 5 ml
No ale tak skusam dalej, nevzdavam sa. Smadny asi nie je kedze ma to materse mlieko ale to nebude navzdy.

futu
9. apr 2015

moja mala ma 2 roky a za den vypije aj liter čistej vody ale len s flaše s cumlom 🙂

skerinko
9. apr 2015

Dcérka v zime pije čajíky a v lete keď je teplo čistú vodu s pridaním domácich sirupov. Receptíky mám od svojej maminy a najčastejšie robievame bazoví, žihľavový, ríbezlový, púpavový sirup, a najnovšie som vyskúšala cviklový sirup a ten je naozaj vynikajúci. Z detstva si pamätám, že sme robievali domáci džús z mrkvy, tiež bol vynikajúci. I my s manželom pijeme hlavne vodu s pridaním takýchto domácich sirupov, poprípade šťavu z pomarančov, mandariniek, citróna, jabĺčka podľa toho či je po ruke . Malinovky v obchodoch nekupujeme z jednoduchého dôvodu - nechutia nám. Nútiť dcérku do pitia nemusím, niekedy sa mi zdá, že viac pije ako je. Pomerne rýchlo sa naučila piť zo šáločky ale i tak stále používa hrnček so slamkou a keď sme vonku, tak máme so sebou fľašitčku so sosáčikom.

moje2deti
9. apr 2015

moje deti pijú často a veľa... nebolo ich treba do ničoho nútiť - našťastie 😉. dudlíkové fľašky sme odložili v roku. Keď sme išli von, brávali sme so sebou fľašky čo majú vrchnáčik sosáčik, doma mali netečúce hrnčeky a samé sa naučili piť z pohárika keď mali asi 14mesiacov. Stále majú deti v kuchyni v šálke nabratú čistú vodu, veľmi ich motivovalo k pitiu to, že si mohli samé vodu nabrať a napiť sa - dodnes majú v kúpeľni stupienok, aby dočiahli na umývadlo a na umývadle majú šálku, aby sa mohli kedykoľvek napiť - idú sa radšej napiť do kúpeľne, ako by si zobrali už pripravenú vodu v kuchyni 😉.
K tomu raz denne odšťavujeme pomaranče, v zime je to super dávka vitamínov, v lete je to skvelý osviežujúci nápoj 😉

petaa118
9. apr 2015

Mam 2 synov a su uplne odlišný. Starší ma 5 naucil sa s poharika ako rocny. Pije velmi vela a hlavne cistu vodu. Mladší syn mal v marci rok a ten skor len caje bez Hippu sa nepohneme ani na krok. Cistu vodu vobec nechce.

inga263
9. apr 2015

Moj ma dva roky a pije stale a vela. Niekedy aj dva litre denne. No najradsej pije z flase s cumlom. Bude to aj tym ze je este stale kojeny 🙂 Ja mu miesam cistu vodu s ochutenou ale vypije aj cistu...

lovetoken
9. apr 2015

Malá bude mat 10 mesiacov o pár dní, ak vypije 150 ml vodičky alebo čajiku oslavujeme.... priemerne je to max 100ml. vyskušala som hociake cajiky, štavy, granulove, sačkové.... rozne príchute... jediné čo zabralo flasu vymenit za hrnček (ešte skusim hrnček so slamkou 🙂 ) ak dám čajiku odporučané dávkovanie začne hnačkovat, jedine co akotak vypije je hipp - granulový - feniklový alebo mix ovocia..... aj to iba trošičku na chut, aby ju neprehnalo..... dufame že bud nová flaška pomože, alebo sa to vekom upraví 🙂

anny1984
9. apr 2015

Synček sa naučil sám piť z pohárika okolo 1. roku. Pije prevažne nesladené bylinkové detské čaje, čistú vodu zväčša v lete. Popíja sám počas dňa, nalejem mu do pohárika Avent Philips 360 stup+nov0ho, z ktorého sa mu dobre pije. Dcérka je dojčená, takže jej pitie tak nesledujem. Keď je smädná, dám jej Hipp fenikel, ktorý mi jediný vypije.

moncsi1987
9. apr 2015

Tym ze som nekojila syna, od malicka mu davam cajiky HIPP. Teraz ma 7,5 mesiaca a cez den vypije aj 2flasky caju samozrejme este z flase s cumlikom ale pomalicky uz zacinam ho ucit na treningove pohariky,celkom sa mu to paci,a ked sa mu podari napit z poharika cely je stastny. 🙂
Zatial najviac mu chutila jablokovo-medovkovy ten bez cukru,ale chutia mu aj ostatne.

2kocka7
9. apr 2015

Zo začiatku sme kupovali hipp feniklový, teraz sme už prešli na ovocné...vypije denne stašne veľa čaju...nestíhame robiť... 🙂 a dvojročná dcéra to isté..veľa pije 🙂

ferihegy
9. apr 2015

Dobrý deň, u nás sa to veľmi mení podľa veku. Keď bol synček maličký pil veľa, teraz má 3 rôčky a som rada keď mi vypije pol litra :( Tiež je rozdiel čo mu na pitie ponúknem. Ak dostane džúsik tak samozrejme hneď je fuč, ale keďže preferujem čistú vodu a čajík, je to niekedy veľký problém :(

kupcovci
9. apr 2015

Dobry den,nas syncek pije velmi vela uz od mala .myslim si ze to ma po mne ja tiez dodrziavam piyny rezim.pije hlavne cajik sem tam vodu avynimovne dame nejaky ten dzus.

meiwe
9. apr 2015

Nasa slecna 2rocna kazde rano krici tato caj ,mama kavu a uz sedi a robi s tatom ... Dene aj vodu aj caj vypije. Pyta si sama vie pit s pohara a ked ma flasu tak si preleje do poharika. Denne vypije 3-4pohare caju ,2pohare vody obcas dzusik plus ma cecik.
Najradsej ma vsak ked moze vyjedat granulky z hipp cajika.
Mimo temy som si uvedomila ze vetcsina veci u nas doma pre dieta pozostava z hipp vyrobkou ... 🙂

vroni
9. apr 2015

Moje deti piju len cistu vodu, dcera si niekedy da aj dzus alebo nieco sladke (colu ani ladovy caj nie), ale to pre chut a nie proti smadu. Maly pije cistu vodu (z pohara, z flasky nechce, so slamkou nevie), chutnal uz aj sirupovu vodu a jablkovy dzus, ale akosi ho to neoslovilo. Nastastie. Caje nedavam. Neviem preco, nejako mi to nikdy nenapadne, kym spravim caj a pockam nez vychladne, tak nan zasa zabudnem.....

majik66
9. apr 2015

moj misko ma najradsej cisu vodu alebo cajicajik.sladene napoje mu nedavam.nedavno ochutnal vodu so sirupom velmi cudne sa zatvaril a hned si pytal cajik 🙂

daduska2222
9. apr 2015

Moje slniečka pijú veľa,najradčej majú čajíky nesladené alebo si veľmi slivkový napoj od Hipp,staršia Ivanka( 3roky) sa aj w noci budí na smäd,a mladší Lukasko( 10mesiacov) len zase si žiada hneď po jedle piť,takže o pitie u nás núdza nie je 🙂

anti13
9. apr 2015

dobrý deň cez zimu čajíky ale snažíme sa dávať hlavne čistú vodu 🙂 práve kôli tomu, aby sa nám zúbky nekazili 🙂

beatabuckova
9. apr 2015

Malá mi vypije všetko,čistú vodu aj čajíky,ale malý je kojený a zatiaľ chce len mliečko. 🙂

bubloska135
9. apr 2015

kedysi vypil syncek malo vodicky, moc mu nesla, ale teraz vipije 3-6 dl denne, neviem ci je to dost alebo malo,ale myslim ze mu staci, pije cajik, vodu, riedene dzusy a obcas sirup,akurat riesim z nas v skupinke ci je nejaky zdravy sirup, skusim pozriet v bio obchode