SOUTĚŽ: Kam vyrazit s dětmi na výlet?

lidka_hipp
7. jún 2014

Je to víkend a s ním i krásné počasí. Takže ideální doba na výlety. Budu moc ráda, když mi napíšete, kam se (nejen) na Slovenku vydat s dětmi. Co je pro vás důležité, když si vybíráte místo na výlet? Rozhodujete se podle dostupnosti, vzdálenosti, atrakcí nebo také služeb pro děti? Díváte se předem na stránky penzionů, kempů i restaurací, jestli jsou nich děti vítány?

Aby se vám lépe přemýšlelo, mám pro vás připravených hned deset dárkových balíčků, které obsahují vždy šest kusů našich BIO dětských těstovin, které jsou vyrobené přesně tak, aby splňovaly výživové potřeby dětí od jednoho roku a navíc jsou balené v praktických plastových miskách, a proto jsou vhodné nejen na cesty. Více o nich: http://goo.gl/1HB2Li Balíčky dostane deset vylosovaných odpovědí.

tichanska1
7. jún 2014

My sa akurát dnes rozhodujeme, že kam by sme išli. V blízkosti máme arborétum Mlyňany, troška ďalej je ranč v Bojnej. Ale asi nakoniec skončíme na terase u svokrovcov, malému napustíme bazénik a budeme oddychovať 🙂

titkovamiriam
7. jún 2014

Tak ja akurat balím veci - ideme na miestne na jazero,ked sa vratime trosku pooslavujeme Marekove dnešné narodeniny a v podvečer este vybehneme na dni obce Bernolakovo.
Na jazere mame sice male ale pekne ihrisko,doma už napustený bazenik a v Bernolakove tam je aktrakcii vzdy dost,dufam že aj tento rok tam budu deti učiť strielat s kuše 🙂 .
Zajtra ostávame doma lebo lebo bude veľka rodinna grilovačka 🙂

raza
7. jún 2014

my máme ešte malého syna, tak sa mu samozrejme musíme dosť prispôsobovať 🙂 zatial chodíme najčastejšie len na prechádzky (kludne aj do iných miest) tento víkend plánujeme ísť na súkromnú akciu u dňu detí 🙂

jahodka30
7. jún 2014

No my sme si na tento víkend naplánovali návštevu babiny a deda - to dnes a zajtra sa chystáme do zoo bojnice, drobček má rád zvieratká tak pozrieme čo sa tam od našej poslednej návštevy zmenilo...... a aby manžel vynahradil čas aj mne tak určite po ceste domov nejaké to nákupné centrum 😀 , teda ak nebudeme priveľmi unavený 🙂

romannasport
7. jún 2014

aj my sa chystame do bojnic boli sme aj v minni zoo brodno a chela by som ist este na oravsky hrad musi tam byt krasne 🙂 a potom budeme len domka nakolko mam muza holubiara s ktorymi je viac roboty ako s dietatom 😀

korylan
7. jún 2014

My preferujeme vylety v prirode,kde si clovek psychicky oddychne,dieta sa moze maximalne vysantit,vykricat bez toho,aby niekto hundral. Chodime pozerat rozne zvieratka a tym ho ucime. Ak do restauracie,musi byt prisposobena detom.

ivanka.7
7. jún 2014

My milujeme zoo - takze u nas bud zoo v BA alebo ked mame viac casu, tak sa radi vyberieme do viedenskej zoo, ktora je krasna, da sa tam pekne stravit cely den v podstate za kazdeho pocasia 🙂 ale ked len tak bezne, tak na dlhsiu prechadzku s nasim hafanom 🙂 to potesi nas vsetkych (vratane jeho 😀).

katkasofi
7. jún 2014

@lidka_hipp tak my jednoznačne Villa Betula. Je tam obrovské ihrisko pre detičky, koníky, zvieratká. Reštaurácia má aj detské menu 🙂 keď bol malý menší tak som brávala so sebou hippka, ktoré mi personál prihrieval k obedu. Je to tam úplne super. Ideme budúci weekend lebo teraz mám drobcov chorých. No a zo zahraničia možem odporučiť baby friendly rezort Gatarella v Taliansku, tento rok však ideme v prívese kempovať do Marina di Venezia a Solarisu v Chorvátsku. Oba kempy sú baby friendly, ale pre istotu pôjde s nami aj hipp 🙂

mylittleone
7. jún 2014

nám sa osvedčil hotel gold v terchovej - je baby friendly a deti sa tam nenudia 🙂 dá sa "objednať" aj aupair služba takže aj rodičia si môžu trocha vydýchnuť 🙂)

lucy125
7. jún 2014

my pôjdeme určite do zoo Bojnice,na salaš Kostrin,krásne prostredie,super papanica adufam,že si zopakueme aj zoo Zlin,podla mna najkrajšia zoo,široko-ďaleko 🙂

katharynkaa
7. jún 2014

Dnes poobede ideme ku babičke 🙂 je to momentálne najobľúbenejšie miesto pre našu malú bambuľku 🙂
Keďže ešte je malá, a nevie si všetko uvedomovať, ako väčšie deti.
Cez leto určite pôjdeme na nejaké kúpalisko, aquapark, aby sa vybláznila, ke´dže vodu zbožňuje od malička.
tento rok dovolenka v zahraničí nebude, ale nám to vôbec nevadí, ve´d na slovensku je krásne, a je tu veľmi veľa krásnych a zujímavých miest, ktoré sa dajú navštíviť.

futu
7. jún 2014

My ideme do ZOO dcerka strašne miluje zvieratka 🙂

zdenkanikolka
7. jún 2014

@lidka_hipp Hladam vzdy vylet,ktory dokaze v prvom rade zabavit dcerku,ale pri ktorom sa po narocnych dnoch v praci dokazem uvolnit a odreagovat i ja 😉 Hladam hlavne miesta blizke nasmu bydlisku,nakolko pripadne ubytovania a cestovne naklady byvaju dost vysoke ☹ Ale nastastie mame i u nas mnoho krasnych miest,takze tipov na vylety je tu dost 😉 Pobyt na Kubranskej kyselke spojeny s opekackou,mensia tura na Inovec,ci pekny vylet na Brezinu...Je tolko moznosti 😉 A jednu z nich vyuzijeme i tento prekrasny vikend a spojime ho s kupou fantastickej osviezujucej pravej jahodovej zmrzliny na namesti 😉 Uz sa tesime 🙂

jerryjanka
7. jún 2014

keďže naša mladšia dcérka je chorá, jediný výlet tento víkend bude k babke na záhradku, inak by sme išli do ZOO bojnice alebo do kúpeľov Afrodita v Rajeckých tepliciach, deti aj ja milujeme vodu, a aj zvieratká. Tak záleží aj od počasia a zdravotného stavu kam sa vydáme ten ktorý víkend. My si to vynahradíme o týždeň 😵 a možno navštívime aj Trenčianske teplice tie sú zasa na krásnu jarno-letnú prechádzku ako stvorené. Len nech sú deti zdravé 🙂

ešte ma napadli dva výlety na tie sa však musíme viac pripraviť, jeden bude podmorský svet v Maďarsku, a Zoo lešná v CZ. to však chce viac príprav a viac vecí na vybavenie. a samozrejme aj viac peňaží.

aluxka
7. jún 2014

@lidka_hipp nám sa najviac páči doma na dvore so psíkom, mačkou a mačiatkami, sem tam dcérka ponahána sliepky - vidieť tú radosť čo jej srší z očiek je super 🙂 ked pred nou utekajú... Naše baby celkovo neradi cestujú a priznám sa, že tiež radšej porobím niečo na dvore s kvetinkami alebo v záhradke... teraz napúšťame bazén, menšia bambulka si išla pobuvať, máme nafúknutý balón - super zábava aj pre nás, staršiu dcérku učím skákať gumu - ja ako malá s kamoškami sme na tom fičali celé detstvo, radi sa hráme na skovávačku a večer namiesto grilovania si budeme opekať. Najlepšie odreagovanie a oddýchnutie je ked sa aj z nás dospelých stanú na chvílu deti. Tá radosť a šťastie by sa u nás vtedy dali krájať 🙂

martinkaxp
7. jún 2014

Nuž, cestovanie s 2 deťmi je veľmi náročné a ešte s tak malými deťmi. Syn by už aj v pohode zvládol cestu, keď mu do ruky strčíme ipad 😀 Horšie je to s Martinkou, tá má iba 1 rôčik a v aute veľa nevydrží. Keď bol syn menší, tak sme cestovali za rodinou na druhú stranu Slovenska a bolo to možné jedine v noci. Momentálne nemám ešte odvahu vycestovať na tak dlhú trasu s 2 deťmi. Takže veľmi necestujeme. Maximálne tak hodinka cesty a dost. Ale deti veľmi obľubujú detské vnútorné ihriská. Rodičia si sadnú do kaviarne, deti majú pod dohľadom, je tam priestor aj na kojenie, prebalovanie. Taktiež veľmi obľubujú detské kútiky v nákupných centrách 🙂
Ale ak by sme sa odhodlali ísť niekam na dovolenku, či už na Slovensku alebo v zahraničí, určite je pre mňa dôležité, ako je to prispôsobené deťom, či už samotné ubytovanie, služby pre deti (ihriská, bazény, animátor, ...) Určite by som si na internete prezrela, čo konkrétne ponúkajú, zavolala by som tam, overila by som si, čo potrebujem, aby som náhodou potom neostala zaskočená.

moni244
7. jún 2014

ja mám len jedno dieťa, ale nemáme auto, čiže výlety plánujem v dostupnosti vlaku, keďže cestovať autobusom je nereálne s malým dieťaťom, väčšinou si plánujeme jednodňové výlety v okolí, zajtra ideme na Magio pláž na predstavenie, dnes na hody, ale vždy keď niekam ideme, pozerám, či je tam ihrisko, bezpečne, či ju môžem nechať aj samú sa hrať, alebo jej musím byť za pätami a pozerám aj na stravu, väčšinou hľadám baby friendly podniky a reštaurácie

marseillka
7. jún 2014

@lidka_hipp myslim si, ze pokial mame dietatko tak cca do roka, je prenho uplne super ist hocikam kde moze lozit, plazit v tieni. cize niekde v parku si urobit piknik, roztiahnut pod stromom deku, my dospely mozme chytat bronz 🙂 alebo hrat nejake loptove hry...pre vacsie deti aj nieco z ihriskami. Ked su uz deti vacsie, uz sa asi aj lepsie cestuje, cize kludne vlakom, autom..nejake kupko ( bazenik )...detom staci malo k stastiu, nemusia to byt drahe dovolenky...

samasa
7. jún 2014

my sme dneska boli v parku piknikovať...kedže tatino bol v práci a poobede sa už daleko človek nedostane...ale zajtra sa chystáme na Sněžku, vyskúšať novú lanovku 🙂

horana
7. jún 2014

Pre Bratislavu a okolie do Neusiedl am see. Je tam moznost vybrat si kryte kupalisko s prieplavom von velky krasny tobogan v nom, alebo kusok je moznost kupat sa priamo v jazere, ktore je uz teraz na zaciatku leta pekne prehriate, pretoze je plytke. Krasne pokosena travicka bez odpadkov (rakuska poctivost) vhodna na piknikovanie v celom areali, roztrusene herne prvky pre deti, pridozeny tien stromov, nerezove bazeniky aj pre najmensie deticky (pekny mini toboganik, take na SK este nevymysleli ze aj male deticky sa chcu spustat, pomaly) su uz v cene vstupneho, jazero je sice na pohlad akoby kalne ale pravidlne rozbory vody ju uvadzaju ako pefektne cistu, jazero ma samocistaciu schopnost, moje deti sa tam kolkokrat nalokali ked ledva zacinali sediet a nidky im nic nebolo. Je mierne slane - take polo more, ani na druhy breh nevidno 🙂. V areali sa casto prechadzaju kacicky a daju sa krmit - dalsia radost pre deti. Drobne kamienky vhodne na hranie, lopatkovanie a kyblikovanie na plazi. Je tam zaroven zaujimava moznost prenajat si za prijatelnu cenu par E elektricku lodicku, ktorej obsluhu zvladne kazdy,pretoze je pomala, ale nemusite veslovat a prevezie vas po jazere, napr. do zhlukov trstia kde byvaju vselijake vtaky. Uz male dieta sa da na chvilu na otvorenom priesranstve posadit za kormidlo a moze si skusat "riadit". My to tam milujeme a chodime pravidlene. Je tam obrovske parkovisko zdarma, takze ani toto nie je problem. Od hranic je to vzdialene po dialnici len kusok do 20 min.

baklik
7. jún 2014

onedlho mame naplanovane - Babyland vo Ville Betula na Liptove - velke ihrisko pre deti pod oblohou aj zastresene, maju tam aj koniky, potom vylet v Tatrach na Zamkovskeho a aRainerovu chatu z Hrebienka, Svistia krajinka na Skalnatom plese a nakoniec Tatralandia a kontaktna Zoo pri nej.
maly si uzije a maminka tiez - aspon trochu zmeny pri tom stereotype na materskej. 😵

zuzka1008
7. jún 2014

My sme vyrazili preč z bratislavy na záhorie na chalupu 😉 napustime bazén a oddych od každodenného stresu v práci

zuzanitaina40
7. jún 2014

Záleží to od veku dieťaťa, a takisto si vyberáme miesta kde sme ešte neboli. Nie sme nároční, takže detaily moc neriešime. My sa rozhodujeme väčšinou pre turistiku a kúpanie.

janulabj
7. jún 2014

ja akurát balím veci, zajtra ideme so synčekom na výlet, Košice-detská železnička , areal Alpinka v nadhernej prírode,zrubová chata,Tarzania, no velmi sa tešíme, naviac je to výlet zo školky, malý bude mať kamošov no neskutočne sa teší 🙂 a dnešok sme strávili u babičky na dedine, to je taký asi najoblúbenejší výlet 🙂

lolah
7. jún 2014

my sme dnes mali výlet zo škôlkou na Morske oko, počasie bolo krásne, detičky sa vyšantili, ujo horár pripravil pre deti súťaže, sme síce unavení (my, dospelí), ale syn mal deň bohatý na zážitky 🙂

Inak si výlet vyberáme hlavne podľa polročnej dcérky, predsa len je dosť veľa vecí, na ktoré musíme prihliadať. Takže sú to vačšinou kratšie výlety, ale zase akčné, aby syn prišiel na svoje.

putney
7. jún 2014

Ja som si prave pred tyzdnom "struhla" premierovu cestu vlakom s dvoma detmi. Musim ich pochvalit, lebo obaja boli super a tak sa nam cestovalo paradne. Aj ludia navokol boli fajn a pomohli s kufrom, kocikom a aj detmi.
S cestovania sa u nas nikdy veda nerobi. Dolezite je nabalit dostatok jedla 😀 Piskotka, pecivo, alebo ovocie spolahlivo umlcia moju mladsiu dceru a chutny dzusik s keksikom zase mojho syna.
Vyletom je pre nas vsetko - akakolkvek cesta autobusom, pesi, alebo na bicykli, na akekolvek miesto alebo ihrisko kde bezne nechodime kazdy den. My a MHD sme zohraty tim 😀

sofiasuf
7. jún 2014

rekreacna oblast na Remate, kde su rybniky - mozte si tam ulovit ryby bez toho, aby ste vlastnili rybarsky preukaz. dieta bude mat radost. 🙂 je tam tiez pieskovisko, preliezky, odrazadla, trojkolky a trampoliny pre deti. aj my sa tam coskoro chystame. 🙂

bzzzz
7. jún 2014

My chodíme niekam, kde netreba autom dlhšie ako hodinku, doteraz sme šli niekam, kde sa dalo prejsť kočíkom, pretože dcérka sa v noši veľmi potila a potom bola nervózna. A zajtra sa chystáme tiež na výlet, o mesiac budeme mať ďalšie bábätko, tak sa asi tak skoro nikam nedostaneme. Ale ešte sme sa nedohodli, kam pôjdeme.
Ale už sa tešíme až deti trošku podrastú a bude sa s nimi dať chodiť na túry alebo na huby.

halickovamarie
8. jún 2014

Nechodíme s dětmi nikam na noc. Navštěvujeme jen zoo, byli jsme na Slovensku například v Bojnicích. Se starším jsme navštívili Agrokomplex v Nitře, traktory to bylo jeho. Teď u ás frčí dinosauři, tak jezdíme tam, kde jsou, byli jsme už ve Vyškově v dinoparku. Rádi jezdíme na výlety, ale nikde nespíme

erika630
8. jún 2014

v dedine mame koniky tak pôjdeme pozriet koniky a potom sa budeme člapkať v bazeniku 🙂