Řešíte "chemii" v jídle?

lidka_hipp
1. apr 2015

Všechny chceme pro své děti jen to nejlepší a to platí i o jídle. Já sama jsem vždy hodně přemýšlela nad tím, co bude jíst moje holčička. Ne snad, že by nikdy neochutnala čokoládu 😀 Ale chtěla jsem, aby jedla opravdu kvalitní jídlo, ve kterém nejsou zbytečné škodlivé látky. Proto jsem hledala jídlo bez různých umělých aromat, dochucovadel, barviv a konzervantů. Jak to máte vy? Je pro vás kvalita jídla důležitá? Zajímáte se, jestli v potravinách, které dáváte dětem, nejsou škodlivé látky?

tenerifka
1. apr 2015

Ano, kvalita jedla je pre mna velmi dolezita a aj ked mam uz dcery v puberte, stale sa snazim kontrolovat vsetko co zjedia(az na tie momenty, ked su s kamaratkami a tlacia cipsy a ine "lahodky"). Mam overenych a precitanych niekolko potravin, ktore kupujem vzdy, okrem toho vela cerstvej zeleniny a ovocia z overeneho zdroja na trhu

aduskatt
1. apr 2015

Samozrejme, že áno🙂 chemické delikatesy nemusíme jesť, mimochodom, čokoláda, ako taká je zdravá, takže pri pohľade na to, či jesť alebo nejesť chémiu sa netreba ospravedlňovať tým, že si dám kus kvalitnej čokolády(nehovorím o zmesných tukových figúrkach) 🙂

tenerifka
1. apr 2015

@aduskatt suhlasim, kvalitna cokolada je super

vedorka
1. apr 2015

jasne, aj preto kupujem synovi Hipp, je sice asi najdrahsi, ale vykompenzuje to jeho kvalita. Ked otvorim ine vyzivy, alebo si precitam ich zlozenie, tak to si radsej priplatim Hipp. 🙂

aduskatt
1. apr 2015

@tenerifka na odľahčenie - koniec výčitkám
Čokoláda je kakao? Áno !
Je kakaovník strom? Tri krát áno!
Sú stromy zelené? Logicky áno...
Tak potom je čokoláda logicky šalát...!

piacere
1. apr 2015

odkedy má syn diagnostikovanú HIT, tak áno..... stal sa zo mňa zloženia-čítajúci blázon, ktorý stojí v obchode pri regáloch a číta a číta a číta....

fazulka17
1. apr 2015

aj pre mňa kvalita potravín ktoré dávam dcére je dôležitá. Uprednostňujem domáce jedlá a tak tiež ovocie či zeleninu čo si vypestujeme a keď musíme kupovať tak určite čítam čo obsahuje a....

lidka_hipp
autor
1. apr 2015

@tenerifka Mám to podobně. Taky už mám prověřené potraviny, které kupuji bez obav. U těch, které neznám, dost pečlivě studuji složení.

@aduskatt My, co milujeme čokoládu, moc dobře víme, že je "pochoutka", kterou nemá smysl ani ochutnávat, a a pak kvalitní čokoláda, která přináší skutečnou slast 😀

@vedorka Díky za zkušenost. Uvažovala jsem podobně, radši jsem koupila kvalitní příkrm a věděla jsem, co moje dítě jí. Než riskovat levné příkrmy s podezřelým složením.

@piacere Mrzí mě, že musíte řešit takové problémy ☹ Mám mladší sestru s celiakií, pro kterou i stopa lepku znamená vážné zdravotní problémy.

@fazulka17 Určitě děláte dobře. To, jak děti jedí, ovlivní jejich zdraví i v dospělosti. Proto je opatrnost na místě.

luchajda
1. apr 2015

Áno, áno... v rodine som považovaná za blázna, lebo študujem každú jednu etiketu 😀 Aj pre malú chcem len to najlepšie. Mám domácu zeleninku aj ovocnú výživku (bez cukru, len rozmixované ovocko) Momentálne ani zeleninu v obchodoch nekupujem, nie je sezóna, takže to je riadna chemická továreň :( Radšej ponúknem blške príkrmíky Hipp 🙂 Tie nám velice chutia.

kristinkahugo
1. apr 2015

No veď je jednoduchšie otvoriť a o nič sa nestarať. Prečo si tak nenamrazit a nezavarit? Dnes sa riešia hlúposti.

kuka221
1. apr 2015

Mám záhradu a zeleninu/aj niake to ovocie / dopestujem na celý rok aj keď teraz cez zimu mám čerstvú iba koreňovú zeleninu a por , ten mám po celú zimu na hriadke. Pol mrazáka hrášku, kukurice, fazule, orechov a maku.
Domáce výživky - 12 druhov, domáce kompoty a džemy, pretlak a 4 druhy kečupou..
Keď sa dá tak mäso kúpim domáce , od rodičov máme domáceho zajaca a sliepku na polievku.
Príkrmy som varila synovi sama - predsa len som vedela čo som do nich dala 🙂
A keď nakupujem v obchode tak výrobky čo majú najkratší zoznam pridaných látok.

poleva
1. apr 2015

ano,preto deťom varím z čerstvého, výnimočne dostali príkrmy / ked sme mali behačky po lekároch / bud hipp, tie im chutili,,,,aj čajík hipp, keksiky

lidka_hipp
autor
1. apr 2015

@luchajda V tom případě jsem blázen taky 😀 Přemýšlet nad tím, co jím, mi přijde jako samozřejmost.

@kristinkahugo Vařit nebo nevařit, toť otázka 😉

@kuka221 Koukám, že máte pořádné hospodářství 🙂

@poleva Jsem ráda, že HiPP u vás uspěl 🙂

kuka221
1. apr 2015

@lidka_hipp to teda nie 😉 hospodárstvo nemáme, a bývam v činžiaku 🙂
voľný čas trávime na dedine na záhrade, máme to cca 10 km

hippinka
2. apr 2015

Samozrejme aj mne záleží na kvalite kupovaných potravín. Väčšinou varím pre malinkú zvlášť a dávam to do kelímkov zamraziť. Detské príkrmy HiPP kupujem výnimočne keď niekam idem na celý deň veľmi si pochutí. 🙂 Priznám sa že etikety neštudujem verím že neobsahujú škodlivé látky len predsa príkrmi vyrábajú na jedenie! Akosi si myslím že v dnešnej dobe sa chémii nevyhneme a keď ju kompenzujeme čerstvými potravinami tak to toľko neškodí. Nie nadarmo sa hovorí: Všetko s mierou! Dôkazom pre mňa je moja babka ktorá má 93 rokov vždy jedla všetko a teší sa výbornému zdraviu. 🙂 Všetkým prajem krásny deň 🙂

bubloska135
2. apr 2015

Myslim si ze v dnesnej dobe kazda mamicka dava pozor, co svojemu dietatku dava papt. My ako sme zacali papkat prikrmy tak som ich vacsinou robila doma zo surovin cersrvych a pokial sa dalo aj bio. Vela cestujeme tak kupijeme aj hotove a sme verny hipp 🙂 alebo hami 🙂

lidka_hipp
autor
2. apr 2015

@hippinka Díky za milá slova. Samozřejmě, že je ve výživě důležitá pestrost 🙂 Kojenecká výživa bez ohledu na značku musí splňovat podmínky dané zákonem. V HiPP si ale myslíme, že by děti měly dostávat opravdu to nejlepší a nejkvalitnější, a proto máme vlastní ještě přísnější systém kontrol a pravidel. Jsem na sebe tak ještě přísnější, než jak nám ukládá zákon 🙂

@bubloska135 Je vidět, že jste přemýšlela nad tím, co vaše dítě dostane, což je moc dobře 🙂 Bohužel část maminek má pocit, že na výživě zas tak nesejde, nebo, že z tloušťky dítě vyroste ☹

bubloska135
2. apr 2015

@lidka_hipp zaklady stravovania ma dieta z domu 🙂

kacka18
2. apr 2015

Snažíme sa nekupovať polotovary. Dnes ani pri ovocí a zelenine nemáte istotu, či zabezpečíte dostatok vitamínov a živin. Ale varíme doma,aspoň vieme čo do jedla pridávame a môžeme tak ovplyvnit jeho kvalitu. Na margo Hipp. Dcére som občas kupila čajík pre mimca. Raz sme mali vzorku jedla v malej flaske,nepamätám si už presne, je to 12rokov dozadu. Vidím ju však ako dnes,že to vôbec nedala do ust, nemalo to žiadnu chuť. Čakáme druhé babo a viem,ze isto radsej uvarím obyčajný bylinkový čaj, ako vsadiť na granulat, alebo instantne kaše. Nepopieram kvalitu surovín, bez chémie, ale polotovar je pre mňa len polotovar.

matricia
2. apr 2015

Samozrejme, kontrolujem, čo obsahujú detské džúsy, výživy, koláče, radšej upečieme doma, pre nás lahôdkove masa, údeniny, klobásky, kukuričné chrumky, tavené syry, rybacie šaláty, keď vidím tie ecka na etikete, veľakrát dotyčnu potravinu supnem naspäť do regalu, v druhom tehotenstve mi zistili problémy so zlcnikom, teda aj v prvom, ale teraz ma doktori varovali, a mala som aj vysoký cholesterol, tak som pár mes,iacov varila pre všetkých len zdravé jedlá na vode alebo olivovom oleji, odvtedy sa snažím zdravo stravovať aj ja

l3yla
2. apr 2015

Kvalita jedla je pre mňa najdôležitejšia 🙂