Prečo majú mäsovozeleninové príkrmy vo flaške dlhú trvanlivosť?

aneisse
14. okt 2014

...ked vyrobcovia uvadzaju, ze neobsahuju ziadne konzervanty a pod.? Naozaj hladam odpoved, lebo nas syn odmieta varenu stravu s vynimkou cca 3 varenych jedal. Od zaciatku prikrmovania (a to uz ma 2 roky) uprednostnuje kupovane a ja mam strach, aby mu viac neskodili ako prospievali. Momentalne to inak nejde, radsej bude hladovat ako by jedol to, co mame navarene my. Kupujeme Hipp a Hami. Dakujem za objasnenie.

anuskaaprazko
14. okt 2014

Neviem ci mam pravdu ale myslim si ze su balene v ochrannej atmosfere + sterilizovane, to vela spravi 🙂

lidka_hipp
14. okt 2014

@aneisse Určitě se nemusíte bát, že by naše příkrmy vašemu dítěti škodily. Je to právě naopak 🙂 Veškeré naše produkty vyvíjíme ve spolupráci s odborníky na výživu a vždy vycházíme z doporučení odborných společností. A to nejen z hlediska zavádění jednotlivých složek do stravy, ale i ohledně obsahu vitamínů, minerálů a dalších látek.

V HiPP se řídíme pravidlem, že naše příkrmy neobsahují nic, co by mohlo dětem škodit. Takže žádné konzervanty, které by prodlužovaly trvanlivost, v našich výrobcích nenajdete 🙂 Poměrně dlouhá doba trvanlivost našich příkrm je dána způsobe zpracovaní, díky kterému se plně obejdeme bez konzervantů, stabilizátorů a jiných chemických látek a ani nemusí být příkrmy uchovávány v chladničce.. Všechny naše příkrmy procházejí pro zachování trvanlivosti pokrmů technologickou metodou sterilizace či pasterizace (srovnatelné s domácím zavařováním - skleničky jsou nejprve naplněny syrovými surovinami, pak uzavřeny, a poté procházejí tepelným ošetřením bez přístupu kyslíku). Metoda přípravy našich příkrmů ve srovnání s domácí přípravou (tedy vaření, při kterých se většina vitaminů ztrácí) je velmi šetrná. Teploty přípravy se liší dle typu receptu a daného příkrmu - tak aby byl zachován co nejvyšší obsah vitaminů, a bez použití konzervačních látek, ale zároveň byly garantovány nejvyšší požadavky z hlediska zdravotní bezpečnosti a nezávadnosti příkrmů od základních surovin po konečný výrobek určený pro spotřebitele.

lauricka
14. okt 2014

a co Ti hovoria zavaraniny? ludia to maju v spajzi dlhu dobu a myslis, ze tam pridavaju dake konzervanty, atd.?

katulienkax
14. okt 2014

Konzervuje sa ako pri klasickom zaváraní sak aj doma ked zavárame uhorky alebo ovocie tak sa tam nic zle nepridáva a vydrží dlho

euka210
14. okt 2014

zmixuj, napln, sterilizuj a mozno zje i take domace