Pomáhá vám tatínek nebo spíš lenoší?

lidka_hipp
6. jún 2014

Zapojuje se váš partner do péče o miminko? Je sám aktivní nebo jste ho musela maličko "nasměrovat"? 🙂 Co dělá nejraději a čemu se naopak vyhýbá? Zvládne vás plně zastoupit nebo se neobejde bez vašich pokynů a rad? A schválně, jak je na tom s přebalováním? To je asi nejméně oblíbená činnost u mnohých tatínků... Máte nějakou vtipnou historku o tatíncích? Moc rádi si ji přečteme 🙂

ivka_jarko
6. jún 2014

Tak tatinko sa postará. Najradšej sa s malou hrá. Urobí všetko okrem kúpania a prebaľovania. Kúpať sa malú ešte stále bojí a k tomu prebaľovaniu. Raz už bol odhodlaný, že pôjde malú prebaliť. Že on to zvládne. Tak malú si položil na prebalovací pult, vyzliekol jej tepláčky, dal dole poštolky, odopol body a dostal sa k plienke. Nakoľko malá sa veľmi rada prebaľuje, tá sa smiala. Ocko si prichystal aj krémik na ritku aj vlhčené obrúsky, čistú plienku. Celý rád, že mu to ide dobre odopol plienku, kukol do nej a ušiel do obývačky odkiaľ mi kričal, aby som si ju prebalila sama, že ja som na materskej. Keď som sa pozrela, že prečo tak náhle zmenil názor, v plienke bolo tak naložené, že som sa tak rehotala a malá so mnou. :D :D :D Odvtedy ho už prebaľovanie neláka. :D

lidka_hipp
autor
6. jún 2014

@ivka_jarko Můj manžel byl v tomhle skvělý. Zvládal péči o malou skoro líp než já 😀 Dokonce mi říkal, že ženské v porodnici taky nedostanou návod k použití a stejně péči o miminko zvládnou, tak proč by to nemohl zvládnout on, když je otec 😎

zuzaana18
6. jún 2014

Zdravím, samozrejme, pomáha a užíva si to, i keď sme často obaja unavení... I teraz sú na prechádzke, takže sa môžem realizovať s prachovkou po byte... no, ale aby som to stihla, asi by som tu už nemala vysedávať, že? ;)

lidka_hipp
autor
6. jún 2014

@zuzaana18 Maminky přece zvládají více činností naráz, ne? 🙂

tichanska1
6. jún 2014

Mne sa manžel strašne rátal keď sme prišli z pôrodnice. Hneď chcel vidieť ako sa prebaľuje, kŕmi, kúpe a ostatné veci. Všetko sa hneď naučil a tiež ma už párkrát plnohodnotne zastúpil. Občas počujem zhrozené výkriky z izby, keď malého prebaľuje a ten je pokakaný. No to patrí k tomu 🙂

jerryjanka
6. jún 2014

no u nas je to ťažko lebo muž chodí z prace okolo 8 večer, ale stará sa výhradne o prádlo, kúpe deti často tiež on, ale prebalovanie nenavidí, naťahuje ho z toho, horšie je že mna teraz v tehotenstve tiež takže sa občas dohadujeme kto tuto činnosť urobí 🤐

lidka_hipp
autor
6. jún 2014

@tichanska1
@jerryjanka

Tatínci dokáží (skoro) totéž, co maminky, i když se jim někdy nechce 😉 Co myslíte?

jerryjanka
6. jún 2014

@lidka_hipp dokažu ale nechcu to ukazať aby sa o od nich nevyžadovalo 😀 psychologický ťah.

tichanska1
6. jún 2014

@lidka_hipp Myslím si, že určite dokážu to isté ako my. A ani nám sa občas nechce veru. Ja v poslednej dobe prenechávam kúpanie na manžela, nakoľko malinký je čím ďalej tým ťažší a po celodennom naťahovaní sa s ním ma už bolia kríže. Pre mňa je to veľká pomoc, keď sa pri kúpaní k nemu zohýba on. A aj malý sa veľmi teší, že ho kúpe tatino, lebo ten sa s ním blázni, špliechajú sa a pod. On je s ním oveľa menej a aspoň si k sebe vytvárajú bližší vzťah.

veronicka1901
6. jún 2014

Velmi mi pomaha od zaciatku a ako som sa vratila do prace, tak este viac. Nasa malicka hrozne zle spavala do dvoch rokov, tak casto pomahal aj v noci, hlavne cez vikend 🙂.

monhla
6. jún 2014

Náš tatinko je super v starostlivosti.
Dokonca mňa osobne učil prebalovať ON ! Ešte ako slobodná som varovala malinkú neterku, ktorú bolo treba prebaliť a ja som malé dieťatko nikdy ani v rukách nedržala 😝 Vtedy ešte môj priateľ ma "navigoval" a radil, lebo on už bol krstný 2 babám.
Týmto ďakujem nielen jeho mame sa super výchovu, ale aj jeho sestre, ktorá ho super "vycvičila" v starostlivosti o bábenká 🙂

P.S. Idem jej asi zavolať a poďakovať sa.

090379
6. jún 2014

@lidka_hipp Ahoj, náš tatko je skvelý. Sám sa staral (kým si nenašiel mňa) o dve deti po rozvode 4 roky, teraz sa staráme spoločne, takže keď sa nám malý narodil, všetko ma učil, nemal s ničím problém, vonkoncom nie s prebaľovaním...aj ho kúpal keď ešte bol malinký a ja som sa ako prvorodička bála...aj s ním cvičil , všetko, je proste najlepší otec na svete...kiežby som bola mala aj ja takého ☹

lidka_hipp
autor
6. jún 2014

@jerryjanka

Pak ale záleží na mamince, zda takový psychologický tlak prokoukne a co s ním naloží 😉

@tichanska1

Je moc dobře, že mají tatínek a miminko šanci si budovat pevný a blízký vztah. Koneckonců z poloviny je dítě jeho, ne? 🙂

@monhla

Tak to je super tatínek! A taky super tchýně! Sama mám obrovské štěstí na to, že manželova máma mi pomáhá, ale jen na vyžádání, a taky jsem po letech manželství neměla žádnou reklamaci 😀

@090379

Úplně mě dojalo, jakého máte skvělého manžela! Klobouk dolů, že zvládl dvě malé děti a ještě vám byl oporou jako prvorodičce. Občas se setkávám s názory, že tatínci jsou líní a nechtějí se o své děti starat, ale když si přečtu příběhy, jako je ten váš, hned mě to zahřeje u srdíčka 🙂

sense
6. jún 2014

Moj chlap nema problem s nicim, .....ci uz s domacnostou alebo starostlivostou o malu...dokonca ked som v praci zastane komplet vsetky ulohy....a mala ho zboznuje....

lidka_hipp
autor
6. jún 2014

@veronicka1901
@sense

Je skvělé mít ve svém muži takovou oporu. Navíc, když nedejbože přijde nemoc nebo úraz, a jako maminka potřebujete hlavně odpočinek, hodí se takový tatínek o to víc.

bronia13
6. jún 2014

moj manzel prvych 10 dni po narodeny drobca sam prebaloval a kupal drobca bo som bola po cisarskom. teraz napriklad ony sa mi ani nedaju okupat, vsetko "tatik" aj ked su na velkej potrebe tak volaju jeho... takze ked manzel pride z prace prebera zezlo 😀 😉 tak isto doma robi vsetko okrem varenia, co mi nevadi bo zboznujem varit, ale vysava,perie,sklada pradlo,naklada a vyklada mycku,vysava atd.... v sobotu ma posle na 3-4 hod. ku sestre a on vsetko poupratuje. deti ho zboznuju, je uplne iny ako jeho otco,deti zboznuje a ony jeho...

klincek
6. jún 2014

@lidka_hipp aj my mame skveleho tatina, ktory zvlada uplne vsetko okolo deti a takmer vsetko okolo domacnosti. ale nie velmi rada ho vidim prat, lebo naposledy skombinoval nase tmave pradlo s detskym svetlym a dal to pekne oprat na 60ku, a este sa cudoval, ako sa to detske mohlo zafarbit 😕 . tak sme sa dohodli, ze prat bude len v sebaobrane. ale aj tak ho urcite nevymenim 😅

sashabb
6. jún 2014

Ake pomáha Vám? ja pomáham jemu 😀

bronia13
6. jún 2014

@klincek vies co je divne ze tu v USA sa ziadne pradlo nepofarbi, jedine ked nieco kupime naSK tak mam vsetko pofarbene aj uterak stary asi 10 rokov so Sk som omylom dala prat s bielim a vsetko ostalo ruzove,nechapem to preco veci zo SK farbia a tu som sa s tym nestretla este

090379
7. jún 2014

@lidka_hipp ďakujem, aj je som naňho hrdá a šťastná že si vybral práve mňa 🙂

klincek
8. jún 2014

@bronia13 no v poriadku to urcite ie je..ak je to nafarbene spravne, nemalo by to podla mna pustat. takze niekede bude chyba..made in China, druhotriedna tovaren 😒

jahodka30
8. jún 2014

Tak náš tata ma zastúpi v plnom rozsahu... S malým sa zahrá, uspí, okúpe, prebalí (ale nesmie byť veľmi veľký poklad v plienke 😀 , vtedy musím prísť na pomoc ja 🙂 ...) čo sa týka veci ako pranie, žehlenie a tak, to si radšej porobím sama, ale verím tomu, že keby to bolo nutné tak zvládne aj to 🙂

lia6
8. jún 2014

Náš tatinko bol skvelý zo začiatku...ale nie, žeby teraz nechcel-doba je taká,aká je, takže chodí do práce na desaťdňovky(už sa stalo, že aj na viac)a potom príde na cca tri dni, aj s cestou ☹ takže, keď sa chalani narodili, tak si zobral dovču a pomáhal(pri každom)...ale potom, keď už zarezával, tak samozrejme bolo a je všetko na mne...ale inak, nemal problém prebaliť, nakŕmiť, okúpať a podobne 🙂 ...už s ním boli samí aj u svokrovcoch a absolútne mu v tomto dôverujem 🙂 aj, keď príde domov na tri dni, tak sa postará, poupratuje...nevarí, nevie-ale, keďže varenie je moja vášeň, tak je to ok...len škoda, že sme tak málo spolu-snáď sa to niekedy zmení 🙂

lidka_hipp
autor
8. jún 2014

@jahodka30
@lia6

Vaření může být skvělý způsob odpočinku. Navíc když máte doma strávníky, kteří ocení, co vytvoříte. Pro tyto případy jsem si pořídila dva psy a ti jsou schopni být nadšení i ze spáleného vánočního cukroví 😎

renarenca
9. jún 2014

Na prebalovanie deti som veru sama, moj muz to "kaki" v plienke vola "radioaktivna naloz" 😀, boji sa ku tomu priblizit...ale ked su drobci vonavi a prebaleni tak ich veru aj sam vezme ku babke na vychadzku a ja mam aspon trochu casu na seba 😵

lidka_hipp
autor
9. jún 2014

@renarenca Voňavé a přebalené dítě je ochoten převzít skoro každý tatínek do péče :D Zrada nastává, když dojde ke změně tohoto dokonalého stavu 😉

Jinak čas na sebe si zasloužíte!!! 🙂

stellamaris
9. jún 2014

@lidka_hipp tak manzel mi pomaha s malym od jeho narodenia.pripravoval mliecko, s radostou mu ho daval,iba s prebalovanim ma problem 😀 Ked objavil plne nalozenu plienku,vyhlasil,ze prosi sexi sestricku o pomoc,cize mna 😀Teraz,ked ma syn dva roky,postara sa o neho aj cely den a ja si oddychnem,do prace chodime obidvaja,takze niekedy zase oddychuje on a ja mam maleho na starosti.

terezka1947
9. jún 2014

@lidka_hipp hm...nemam nejaku neskutocne vtipnu prihodu...asi iab bezne srandicky ake zazivaju aj ine mamicky....ale asi by som napisala iba toto:

raz som niekde citala,ze najkrajsie vyznanie lasky od muza je...ked dieta v noci zacne plakat-on vstane....s tym,ze pospi si...ja idem....

ked som bola po cisasrkom ...mala som problemy aj doma....a ked bolo treba v noci kojit, naozaj som to tazko zvladala....vzdy vstaval so mnou...doniesol synceka....akoze spal,kym sa nenapapal a potom ho prelozil do postielky...prip.nespal a doniesol mi nieco na pitie- "lebo vraj"niekde cital,ze koji sa potom lahsie

neda sa mi napisat nic,iba to,ze som vdacna Bohu za takeho manzela a super otca

matricia
9. jún 2014

Predtým mi to pripadalo, že som na všetko sama a že všetko robím ja, ale čakáme druhe babo a ja už v noci malého nepocujem mrncat a spim dalej, tak mu môj muž dáva v noci mlieko a aj cez deň mi pomáha, tak že ho umyje a prebalí, lebo malý už je ťažký pre mňa, tak teraz som spokojna🙂, môj sa dokonale zapojil

lidka_hipp
autor
9. jún 2014

@stellamaris

Označení sexy sestřička je kouzelné :D Dvojnásob pro ženu po porodu 🙂

@terezka1947

Myslím, že Bůh vám dopřál skvělého manžela a otce. Děkuji za láskyplný příběh.

@matricia

Klobouk dolů, že zvládnete dvě dětičky tak brzy po sobě 🙂