Taky s sebou nosíte malé dobrůtky pro případ, že vaše děťátko dostane hlad? Já sama jsem vždy při sobě měla hned několik dětských sušenek jako "první pomoc" pro případ, že malá začne být ukňouraná nebo jí budu potřebovat na chvilku zabavit. Jaké desiate dáváte svým dětem? Doufám, že to píšu správně, protože "po slovensky veľa neviem" a česky se desiata řekne svačina 🙂 Vyhrávají u vás dětské sušenky, musli tyčinky, suchárky nebo nakrájené kousky ovoce a zeleniny?
chlebik alebo rozok s maslom, banan, jogurt...
@lidka_hipp u nas stale fici na desiatu ovocie 😀
Hlavne ovocie; babany, hrozno, jablka, hrusky, sem tam ma maly rad od Hipp ovocne tyciinky (to mava za odmenu) alebo ryzovy jogust.
U nas do skoly, chlebik/rohlik/ s maslom/syrom/ a sunka, dzemik, medik atd a nejake ovocicko. Pre nasu 6mesacnu mavam kukuricne placky, kukuricne chrumky - bez soli , spaldove tycinky nesolene.
Doma: zvycajne jogurt, chleba alebo pecivo s maslom, mrkvu chrumat, jablko, banan, a pod. Cez tyzden ma syn diesatu aj olovrant v skolke, tam im to pekne striedaju, kazdy den maju aj sezonne ovocie a zeleninu.
Na cestach: nudzove susienky, baby keksy, kukuricne chrumky, prosne gulicky, pre syna uz aj muesli tycinky, pre dceru to ovocne pyre v sacku,... Snazim sa to striedat a mat aj sladke, aj nesladke, celozrnne aj z bielej muky, proste to obmienam a miesam.
Ale na 100% ked zabudnem nieco zobrat so sebou, tak musim bezat nieco kupit 😅
My si desiatu nenahrádzame sladkosťami ani "zdravými tyčinkami". V našej strave je základ zeleninka a k tomu niečo. Takže kľudne zeleninka a k tomu vajíčko, alebo si vonku berieme nejaké pečivko. A na cesty tiež si balíme normálne desiate. Ak keksík, tak ten máme na to, ak máme chuť na niečo dobré ... tak vtedy môže byť aj tyčinka od HIPP ... 🙂
@lidka_hipp Tieto moja malá ľúbi.🙂
U nas je to ovocie, najcastejsie jablcko a banan. Ide sezona, tak bude vacsi vyber. A aj rozne susienky a ovocne musli tycinky. Rote fruechte tycinky su u nas veeelmi oblubene.... 😀
ja davam na desiatu bud jogurt alebo nejake ovocie. uz sme skusali aj musli tycinky a malej celkom chutili.
@lidka_hipp hocijake ovocie, zelenina, lisovane morske riasy, orechy, hummus, guacamole (potlacene avokado s citronovou stavou) alebo kozi makky syr s ryzovymi nesolenymi krekrami, alebo tie fukane ryzove chlebiky. Pripadne jogurt.