Mamičky, čo hovoríte na to, ak detičky začínajú s plávaním v hlbokej vode? Má niektorá z Vás doma napríklad škôlkárika a skúsenosť s plaveckým kurzom? Mali ste možnosť vidieť na vlastné oči priebeh kurzu plávania svojho dieťatka?
My sme chodili na plavecký kurz. Ten prebiehal tak, že najskôr plávali v plytkej vode, resp. skôr sa ponárala pre puk a plávali pod vodou proti prúdu. Ale to len preto, lebo moja malá mala hrozný strach z vody. Keď ho prekonala, išli do hlbokého a tam sa učili plávať nad vodou. A teraz je z nej žabka neutopiteľná. Miluje vodu a hlavne, keď je hlboká. Pláva nad vodou i pod ňou - väčšinou to strieda. A strach z vody zmizol....
Takže za nás - kurzy sú super.
Kamarádkiná malá bola zas ten prípad, že "plávala" len keď dočiahla na zem. Minulú stredu sme ju zobrali do plaveckého bazéna tak, aby nedočiahla a plávala odo mňa k manželovi. A zrazu pláva bez problémov. Takže určite je hlboká voda fajn - deti získajú sebadôveru...
@ejuska2586 kde chodíte plávať, ak sa smiem opýtať?
@ronald_happykids Na výcvik sme chodili do plavárne v Dusle v Šali. A teraz už len po plavárňach a aquaparkoch... Tým, že už vie plávať, tak je jej to už jedno, hlavne nech tam je voda 😉
@ejuska2586 Dobrá, čistá voda a hlavne poriadny bazénisko, nech nie sme po štyroch - piatich záberoch na druhej strane... jasne, chápem 😉👍 My tiež, akonáhle detičky ovládajú základnú techniku prechádzame do veľkých bazénov a plavární. Je tam voda síce niekedy aj o dva tri stupne nižšia, ale to nevadí, lebo tu sa už detičky hýbu a plávajú. Navyše po plávaní sa dá zrelaxovať v menšom teplejšom bazéniku alebo vírivke. Deti to milujú a rýchlo si zvykli na tieto podmienky. ejuška, Držím palce a prajem veľa radosti z vody!
@ronald_happykids Ďakujeme. Tiež prajeme veľa úspechov s detičkami... A hlavne veľa zábavy v táboroch.
Tak mna moj ocino ucil plavat v jazere takze ked sme presli za istu hranicu uz som nedociahla ale vlastne mi to tiez pomohlo k tomu aby som plavala, lebo som proste musela. Ale svoje deti budem asi radsej ucit plavat normalne v bazene, najlepsie v lete na plavarni, vtedy tam nikto nie je takze je na to klud. U nas to este potrva ale neterka sa bude ucit plavat co nevidiet, lebo za chvilu pojde do skoly. Oni maju doma bazena ale vsade v nom dociahne takze to nie je ono.
Tak ja sa teda zapojím 🙂 ajtak hľadáme do budúcna daco s plávaním. My chodíme od bábätka, tuším od 4 mesiacov vlastne Non stop do veľkej vody a mala pláve už v podstate sama a má 3,5 roka. Chodí do skupiny s 5-6 ročnými chalanmi tak rozhodne sa má ešte čo učiť ale plávať je super, verím aj v jej imunitu z toho (+saunujeme asi od 3 mesiacov) a klop klop ani v škôlke sa na ňu nechytá všetko. Je u vás daco vhodne? Dik 🙂
@ela_79 skúste plavecké okuliariky. Ak ich neviete vybrať sama, nebojte sa popýtať o radu alebo pomoc v centre, kde plávate. Určite majú dostatok skúsenosti s rôznymi značkami a druhmi.
PS: ako reaguje dcérka na slanú vodu, ako ste zatiaľ spokojní? Tento eko-boom je tiež zaujímavá a veľmi diskutabilná téma, tiež sme veľa zvažovali či zabezpečiť hygienu klasickým chlórovaním alebo trendovou soľovou úpravou, no keďže nám odborníci garantovali, že v konečnom dôsledku ide premenami soli o tvorbu toho istého chlóru, aký sa používa bežne v bazénoch, tak sme prezatiaľ zvolili overenú klasiku.
@nancy666 tak to máte riadnu šikovníčku! 👍 Pre takéto detičky máme kurzy aj na Mlynských Nivách (areál SPP), aj v Petržalke (na novej plavárni a na ZŠ Budatínskej). Čo by Vám viac vyhovovalo? 🙂
@ronald_happykids hihi, ďakujeme. A čo je to vekovo tie take deti? 🙂 co sa týka výberu, bola by to zrejme Petržalka. Ďakujem za odpoved 🙂
@ronald_happykids Okuliare mame, to kvapka vody vadila doma vo vani 🙂 S kurzom sme pri mladsej neponahlali. Az ked videla starsiu jako rada chodi plavat sa sama vypytala a ja som jej z ponuky co bola vybrala tu teplejsiu a slanu vodu.
Na vodu reagovala dobře a cele sa jej to velmi pacilo.
ja by som sa chcela spytat,ci mozem ucit plavat dieta /aj my s mm sme sa tak naucili/,ze dcerku /7r/ nebudem ucit splyvat?....z rukavnikmi plava celkom fajn aj kde nedociahne, takze pohyby ruk a noh su celkom fajn,lebo sa aj posuva,no nevieme ju prinutit si dat hlavu pod vodu /splyvanie/,inac ani ja vobec neskusam a ani som neskusala splyvat,len som na psika sa zacala ucit a ppreplavam tak doteraz v pohode vacsinu plaveckych bazenov,jazier aj kde nedociahnem. Dakujem za kazdu radu a skusenost.
Poviem Vám k tomu svoj názor na základe svojich skúseností - je oveľa lepšie, keď sa deti už od začiatku učia plávať vo vode, kde nedočiahnu. Mnohokrát som sa stretol s deťmi, ktoré mali psychický blok, že plávať vedie len vo vode, kde dočiahnu... a pritom v schopnostiach toho dieťaťa je bez problémov preplávať niekoľko metrov, len psychika nepustí... 😒 Čo je vlastne úplné opačný efekt než ten, ktorý chceme dosiahnuť - načo naučiť dieťa plávať, keď si v kritickej chvíli neverí, no nie? 😔 Preto odporúčam učiť deti hneď v hlbokej vode, aby sa naučili využívať a spoľahnúť sa na vlastné schopnosti. Existuje metodika, cvičenia s pomôckami, ktoré im v tom pomôžu a tréning je napriek hlbokej vode bezpečný. 😉