Tábory pre deti s rodičmi

ronald_happykids
12. júl 2017

Milé maminky, keby bola taká možnosť, tráviť letný pobytový tábor so svojimi deťmi, išli by ste celá rodinka? V akom kraji na Slovensku by ste najradšej zresetovali? Bol by to skôr nejaký wellnessový areál, alebo vidiek, hory či nebodaj zájazd k moru? Vďaka za všetky tipy, overené, osvedčené aj úplne bláznivé a nové 😎👍

dominika6
12. júl 2017

@ronald_happykids
tak ako si my potrebujeme oddýchnuť od detí tak aj deti od nás..
ja som proti

janap76
12. júl 2017

Hmm zaujímavý nápad 🙂 Ešte mi to nikdy nenapadlo. Mne sa to zdá dobrá myšlienka. Hory 😉👍Vidiek

nevesta1974
12. júl 2017

Ja som vyuzivala detske tabory z tychto dovodov:
1.nedostatok dovolenky a potreba vykrit prazdniny ked chodime do prace
2.aby deti mali program a spolocnost, zazitky a dozor, nepoflakovali sa len okolo bloku a doma ked sme v praci
3.a ano ako bolo spomenute je pre obe strany dobre oddychnut si od seba navzajom, aj deti uvitaju podla mna ked im uzkostliva mama "nie je vzdy za zadkom"

Cim by sa odlisoval tabor s rodicmi od dovolenky s rodicmi?

A este aj financna stranka hra ulohu, nie vzdy ma rodina moznost zaplatit pobyt pre 4osoby, zaplatit tabor 1-2detom je fin.unosnejsie. A to som brala do uvahy len klasicky model rodiny s 1-2detmi. My mame 4ri 🙂
Takze za mna tabor s detmi skor nie :(

eeffka
12. júl 2017

@ronald_happykids pobytovy tabor rodicov s detmi sa vola rodinna dovolenka.
To co je za hlupost?
99% rodicov riesi taborom pre dieta to, ze ho nema kam cez prazdniny dat.

simona24
12. júl 2017

Áno, boli sme minulý rok v Taliansku, organizuje to jedno obcianske zdruzenie kazdy rok, robi popritom aj samostatne tabory pre deti. Vyhoda je, ze sme to mali kvazi ako rodinnu dovolenku s tym rozdielom, ze zabavali deti ci uz na plazi alebo im vecer robili program, pripadne ak sme chceli ako rodicia ist niekam pozriet nebol problem so strazenim 🙂

tom_i
12. júl 2017

Nič v zlom, ale haló treba odstrihnúť pupočnú šnúru. Ja som milovala tábory a to sme generácia čo chodila na 3! týždne. Najkrajšie časy. Naučili sme rešpekt jeden voči druhému, pomáhať si, ako kto upratať si sám po sebe. A hlavne byť za seba zodpovedný (od tiaľ po tiaľ). Ako je pekné ako rodina tráviť čas spolu, ale ak by som mala € a mala ich obetovať, idem na dovolenku bez toho aby som zaplatila 3tiu, 4tú 5tu osobu čo mi bude robiť program.

sissy27
12. júl 2017

@ronald_happykids toto ste akože objavili tečúcu vodu? lebo ľudia chodia s deťmi bežne na dovolenky, každý podľa svojho vkusu a možností... do táborov dávame deti preto, aby sme vykryli prázdniny a aby deti mali aj nejakú zmenu. Takže tábor pre rodičov s deťmi je dosť hlúposť... a to ani nehovorím o tom, že by som si zaplatila za to, aby mi niekto robil počas môjho voľna budíček, večierku a organizovaný program... Fakt "nápad roka" ....

lucik194
12. júl 2017

urcite nie, aj deti potrebuju byt bez rodicov inak sa nikdy nenaucia samostatnosti, no a co ked bude tyzden chodit v jednom spinavom tricku (neprezlecie si ine), no a co ked sa tyzden neocese, zuby viem ze skontroluju ci si deti umyvaju, ale ostatne veci nevadia....
takze za mna nikdy by som nesla do tabora s detmi.... a miesto niekde kde budu v klude v pohode a spokojne... a nebude tam signal na mobil.... iba pevna linka....

mamutka
12. júl 2017

ja by som to brala. Syn je zatial sam, ked ideme na dovolenku, snazime sa, aby sa bavil, ale nema tam partaka svojho veku... zatial chodi len do denného tábora v lete, takze vecer je uz s nami.
Mne by sa pacil napr. tabor v style zalesakov - chlapi s detmi v stanoch a pod. Vyuzili by to bud rozvedeni otcovia, alebo otcovia s detmi od troch rokov, ktori nechaju mamicky doma s bábätkami. Alebo potom cele rodinky, akokolvek by sa to dalo vymysliet.
Je vela rozvedených ludi a ti nechodia na dovolenky ako rodiny. Nedavno som pocula jednu maminu, ako tazko sa jej toto riesi, ze by tak chcela, aby mala este s kym ist, nech nie su same - ona a dcerka...

rawmamka
12. júl 2017

Určite nie, letné tábory pre deti sú práve o tom, že je to bez rodičov, niečo nové, dobrodružné + rodičia využijú tiež ten čas bez detí tak ako potrebujú (či už na prácu, vymaľovanie bytu, či na svoj relax, medové týždne po x rokoch,....) + praktická stránka - tábormi drvivá väčšina rodičov vykrýva prázdninové dni, keď s deťmi nemôže byť osobne alebo sa nejako inak nedá zabezpečiť dozor, resp. zaujímavý program.
Ak je celá rodina spolu, u nás to voláme rodinná dovolenka, nie tábor pre deti s rodičmi 🙂 a nemala by som chuť ani záujem si dať tento drahocenný čas organizovať niekým iným. A ak by som chcela na pár hodín denne na rodinnej dovolenke postrážiť a zabaviť deti bez rodičov, tak takmer všade sú animátori - pre tých rodičov, ktorí niečo takéto vyhľadávajú. Ja osobne si užívam každú minútu na dovolenke so svojou rodinou a výlety, túry,...vyberáme tak, aby sme mohli byť všetci spolu, nie sa ešte aj počas dovolenky separovať. Ono....deti prídu do neskoršej puberty (cca 15+) a kto dovtedy nevyužije ten čas s deťmi na maximum, tak potom si už ani "neškrtne" 😀 , lebo síce láska tam bude stále ale bude zároveň prirodzené, že mladí radi idú na chatu s partiou či na dovolenku s frajerom/frajerkou a tak toho spoločného času bude pomaly ale isto ubúdať. Takže treba si to užiť spolu, kým sa to dá a najmä netreba si dať organizovať a "vypĺňať" čas na dovolenke cudzími platenými ľuďmi.

sperka
12. júl 2017

Je to zaujímavé a dobrý nápad, pre malé detičky, ktoré sa ešte potrebujú adaptovať alebo ktoré idú prvýkrát. Keďže sme zo stredného slovenska, páčilo by sa mi niekde na juhu, kde je teplúčko. Trebars aj na farme kde sa pestuje zeleninka, ovocie.

zabina27
12. júl 2017

ja by som to ako prazdniny pre rodiny s malinkymi detmi uvitala, mozno az po ten skolkarsky vek. deti by boli s rodicmi, teda by sa nebali, ale zaroven v novom prostredi, s novymi kamosmi, hrackami, rodicia by mali pohodlie v podobe navareneho a uprataneho, nejake aktivity aj pre celu rodinu aj len pre deti, vecer nejaky ten program pre rodicov... miesto - niekde len tu na vidieku, v horach. ale ci by sa taketo nieco voslo do rozpoctu rodiny s rodicovskym prispevkom 😀
na klasickej dovolenke sa nie vzdy stretnu deti rovnakej vekovej kategorie, aby sa spolu vyhrali.
podla mna vhodne pre maminu na rodicovskej dovolenke, vypadnut trochu z domaceho stereotypu, ale uznavam, ze uz pre zamestnanych a skolopovinnych je to take o nicom, to uz bud vacsie deti same niekde a potom rodina spolu na dovolenke.

dominika6
12. júl 2017

@nevesta1974 aj keby som na to mala financie..aj tak deti musia vypadnúť z domu a nevidieť nás aspon týžden..byť samostané,vedieť sa obriadiť,mať rešpekt k druhým,mať povinnosti a zážitky..
na čo budú spomínať ?
...bola som v tábore..bolo na nič..rodičia furt za zadkom..😀

0silvia0
12. júl 2017

@ronald_happykids toto by sa dalo využiť ako alternatíva pre osamelých rodičov, poprípade pre deti, ktoré idú do tábora prvý krát a sú ešte príliš malé na to, aby boli samé, niečo také ako prvý testovací tábor.
Ja osobne si rada organizujem voľný čas sama, ale určité typy ľudí by snáď takáto ponuka zaujala.

ronald_happykids
autor
12. júl 2017

Zaujímavé názory, dámy. Rôzne uhly pohľadu, to je fajn. Poviem to tak ako to je, pýtal som sa takú otázku nie preto, že by sme teraz potrebovali v Happy Kids objaviť dieru na trhu a priniesť produkt/službu, kde by sme mohli čo-to zarobiť, ale preto, že práveže dostávame od rodičov otázky tohto typu, či by sme niečo podobné nezorganizovali. Prevažne ide o rodičov, ktorí nás už veľmi dobre poznajú, ich detičky k nám chodia dva, tri a viac rokov na rôzne športy. Alebo u nás už absolvovali v zime spoločnú rodinnú lyžovačku a zapáčil sa im ten komfort, že si môžu schuti i oni zalyžovať, dať kávičku na ľadovci, kým sa o ich deti postará známy, obľúbený, spoľahlivý, atď... tréner/animátor, ktorý okrem toho vedie dieťa k správnej technike lyžovania, atď., túžia po zmene prostredia, chcú aj oni z domu niekam "vypnúť", ale chcú povečerať a zaspávať spolu opäť ako rodina. Myslím, že niečo podobné hľadajú aj pri plávaní a ostatných športoch. A zaujímal ma i Váš osobný názor...

ronald_happykids
autor
12. júl 2017

Inak, najčastejšie sa tieto otázky ohľadom rodinných táborov týkajú práve Jazdeckého tábora, ktorý robíme na Orave - tam sa nám pýtajú rodičia na jazdy pre dospelých a prenocovanie aspoň jednej dvoch nocí s detičkami na Edyho Ranči. Chcú zažiť s nami to, o čom potom ešte dva týždne doma básnia deťúrence. Zvažujeme teda ako sa k veci postaviť. Uvidíme, uvidíme.

hela_tn
12. júl 2017

Viem si to predstavit s dietatom do tych 6-7 rokov ci uz wellness alebo hory..

beton
12. júl 2017

@ronald_happykids viacere organizacie na slovensku ponukaju takyto typ prazdnin. Rodina je spolu urcity cas, ale zvysny cas maju manzelia cas na seba, maju aj nejaky program samozrejme a deti tiez. Mne sa to paci a uz sme tak boli. Chvalia si to aj starsie deti (16r.). jasne, ze to nie je pouzitelne na vykrytie prazdnin, ale to nech si rodina zvoli iny tabor. Ak chce byt spolu a zazit nieco spolocne, ale aj zvlast, tak je to idealna kombinacia. Za mna niekde v horach, kde je moznost sa zatulat. Tie kone su tiez dobry napad.

ronald_happykids
autor
12. júl 2017

Zaujímavé je potom asi vžiť sa aj do kože trénera... Za mňa osobne (a pravdepodobne aj za mojich kolegov, nakoľko sme sa o tom už neraz bavili a zdieľame podobné názory), ak by som mal prijať ten fakt, že moju prácu s deťmi sledujú aj ich rodičia, nevadilo by mi to. Fakt nevadilo. Lebo prečo... Ak je to niečo výnimočné a dieťa má dostatok príležitostí užiť si čas aj bez rodičov, medzi rovesníkmi, spoločný rodinný tábor môže byť fajn kompromis - športovať aj zabávať sa spolu ako rodina. Po druhé, je mi sympatické, ak rodič túži takéto niečo zažiť, je ochotný vymeniť luxusnú dovolenku a týždeň ležania na lehátku pri mori za bezprostredný kontakt s prírodou, zvieratami, nebojí sa zeme, hier, vidieka a namiesto obedu v štýlovej reštaurácii túži po opekačke ako za starých čias v divokej prírode...znamená to, že v ňom ostalo kus dieťaťa a dobrodruha. A je mi sympatické tiež to, keď vznikajú aj medzi rodičmi navzájom dobre vzťahy a priateľstvá. Nuda na dovolenke pre deti začína, keď nieto toho, kto by pre nich urobil zábavný a dynamickejší program a ak nemajú kamaráta, rovesníka, s ktorým by sa mohli hrať. U nás sa takto nakontaktovali na seba niektoré rodiny a plánujú spolu z času na čas aj víkendy, bicyklovanie, výlety... Z tohto pohľadu a pre takéto rodiny by mohlo byť fajn.

ronald_happykids
autor
12. júl 2017

Aby to neznelo len tak, že bolo, nebolo, pripájam nejaké foto zo spomínaných rodinných lyžovačiek, kde sa naozaj športovalo ako rodina. V každom prípade téma rodinný tábor je trošku odlišná, pretože sa týka leta a je vskutku na zváženie. Budem rád i za ďalšie Vaše názory a príspevky...

mamutka
12. júl 2017

Ten jazdecký aj pre rodičov by bol paráda, podľa mňa. To nie je o tom, ze chce človek byť za zadkom dieťaťu celý rok a nedá mu vydýchnuť, ale fakt zažiť tábor, ktorý niekto organizuje, urobí program, vie aké su kone, lebo keď sme niekde ako rodina, keď vidím ako funguje to vozenie na koňoch, mám pocit, ze sú preťažené a vystresovane z celodenného kolotoča cudzích ľudí. Ako stredoskolacka som bola v tábore na koňoch a moja mama sa tam ako brigadnik pridala aj so psom. Bol to pre ňu najlepsi zážitok za dlhé roky 🙂 a to, ze rodičia mozu mať po večeroch a pod program a vedia ze o deti je postarané je k dovolenke super bonus.

stella333
13. júl 2017

@ronald_happykids Napr. ja som taky typ tabora pred rokmi hladala a nic som nenasla, ponuka v podstate ziadna. Bolo to asi vo veku tych 6-9 rokov deti. Manzel dovolenku nemal a samej s detmi sa mi nikam nechcelo, tak som hladala taky tabor. Pri starsich detoch(10 viac) si myslim, ze po spolocnom tabore netuzia ani deti ani rodicia.

jana_eyre
13. júl 2017

Moja kamaratka aj sestra chodia na podobne tabory s celou rodinou- sestra na stanovacku, kamaratka do chatiek.. Ja take veci nemusim, ked niekam ideme cela rodina, tak nepotrebujeme robit program niekym dalsim, vieme si ho robit sami a robime to radi..

Navyse dovolenku rada travim s ludmi ktorych mam uprimne rada, nove kontakty nepotrebujem a ani po nich netuzim.. Taketo zalezitosti asi budu vhodne pre extrovertov ktori maju radi kopu ludi a vela rozpravaju, mam takych kopu susedov.. Ja by som si neoddychla, prisla by som vystavena ako citron..

mamutka
13. júl 2017

@jana_eyre ja nie som vôbec extrovert, skôr naopak 😀 ale kvôli synovi by sme to brali. Má 8,5, surodenec žiaľ dlho žiaden a v okolí nikto, kto by šiel s nami na dovolenku. Buď na to nemajú financie, alebo v lete pracujú, alebo nemusia hory, zvieratá... Atď atď. A akokoľvek sa snažíme urobiť mu program a aj si to užíva veľmi, občas si povieme, ze s nejakým partakom pár hodín denne by to bolo preňho určite lepšie. Keď ma niekto viac deti, ktoré sú si vekovo blízke, určite si vystaci sám, to mi je jasné.

0silvia0
13. júl 2017

@mamutka áno, pre jedináčikov to môže byť super. Deťom od určitého veku rodičia nestačia, nutne potrebujú kamarátov. A ak nie sú k dispozícii ani bratanci, sesternice v podobnom veku, tak takého tábory môžu byť záchranou a aj introvert sa kvôli deťom premôže.

ronald_happykids
autor
13. júl 2017

@stella333 fajn vedieť. Som rád, že som túto tému načrtol. Naozaj rôzne a zaujímavé názory...

jana_eyre
13. júl 2017

@mamutka tak to ano, pre jedinacikov to je asi idealne.. Ja by som to ale tazko niesla 😃 tak ale co clovek neurobi pre svoje deti 😀 kamaratka a sestra inak maju viac deti po sebe, ale su uplne ine povahy ako ja.. 🙂

tarra6
13. júl 2017

ja som sa takto vlúdila do jedného vlani. Nebol to rodinný. Bol to prvý tábor dieťaťa, kde aj spala, inak v lete využívame denný tábor. Vlani v tom týždennom ale bola s deťmi, ja som si tam šla po svojom. Ráno som jedla pri stole s dospelými, ona pri stole s deťmi. Potom deti mali aktivity a ja som tam nebola. Obed a večeru som tiež takto absolvovala. A s obďaleč som občas odsledovala, ako sa vie zosúladiť s inými deťmi a tak. A spala tiež v izbe s deťmi a ja úplne inde. Ja som si tam oddychovala ako na dovolenke. Takto viem, ako by asi fungovala, kebyže ju dám znova do takého týždenného. A budem spokojnejšia. Sme len samé dve, tak mi bolo ťažko ju len tak šupnúť na týždeň preč.

ivkamt
26. jan 2022

@ronald_happykids ahoj,chcem sa spýtať ako to dopadlo s tými tabormi. Nečítala som celú diskusiu, ale myslím ze je to super nápad. Možno niekoho zmiatol názov tábor, ale takéto rodinné dovolenky sú super vec.Chcem sa spýtať či organizujete aj niečo keby sa zabavili a spoznali aj väčšie deti /13,14 ročné/