Detské tábory za našich čias

ronald_happykids
10. júl 2017

Dámy,

toto ma veľmi zaujíma a chcem sa hneď v úvode opýtať: bol niekto z vás niekedy v tábore? Ako spomínate na svoje prázdniny Vy? Alebo ako spomínajú Vaši rodičia?

A pridávam aj aktuálnu foto z dnešného dňa. Okrem toho, že budem čas tráviť tu, s Vami, tento týždeň sa budem venovať spolu s mojimi kolegami aj týmto malým huncútom. Všetci Vás pozdravujeme a budeme priebežne zdieľať ako si počíname na dennom multišportovom tábore na Železnej studienke - niektorí úplne prvýkrát, takže hurááá, ide sa na vec! 😀 👍

adrianka22
10. júl 2017

Bez tábora by neboli pre mňa prázdniny v lete som stihla vždy dva každoročne Omastina plus ešte nejaký

erickatt
10. júl 2017

Kazde leto, jedny prázdniny dokonca dva krát, čo som dostala v škole vynadane , ze beriem príležitosť inym pionierom. V Piešťanoch v intraku, spoločne WC a sprchy na chodbe.. alebo na Prasniku, či OSRBLIANSKA DOLINA ci tak dajak. Dokonca v zime v Bojniciach. A viete co?? Dobre tam bolo...

simca06022011
10. júl 2017

Tiez kazde leto, a dcerka predskolacka sa tiez teraz vratila z tyzdnoveho.. ja som bola prvy krat ako 6 rocna tiez, 3 tyzdne, bez rodicov, bez mobilov a paradne bolo. A potom kazde leto, ak nie dlhy tabor denny urcite... az do 15tich... ani byma nenapadlo plakat za mamou :DDDD sila zvyku :D

0silvia0
10. júl 2017

@ronald_happykids tak v tábore som bola raz v živote niekedy v osemdesiatych rokoch a pre mňa to bola katastrofa. Vyslovene mi vadil organizovaný voľný čas a stádovitosť a žiadny priestor pre individuálne záujmy. Tábory nie sú pre každé dieťa.

pribinak
10. júl 2017

chodila som kazde prazdniny na 2 tyzdne, chodili sme do Ciech z ocinovej roboty, organizovalo sa to pre cely zavod, za tie roky sme sa tam decka uz poznali a tesili sme sa na seba
rada na to spominam 🙂

mirkamirko0809
10. júl 2017

Tiez si myslim,ze tabory su o nicom a rodicia tam daju dieta,len ked uz nie je ina moznost!Mna to do tabora nikdy nelakalo a dieta si tam nemoze robit co chce,ale co mu niekto naplanuje!Za mna tabory nikdy!

lucysl
10. júl 2017

každé leto dva tábory ...... všetky deti z jedného podniku v meste 🙂 mám na to tie najlepšie spomienky

liz_lemon
10. júl 2017

nenavidela som tabory, chodila som z maminej prace na 18 dni, svoje deti by som tam nikdy nedala

uglybetty1234
10. júl 2017

Milovala som tabory. Chodili sme ne vojenske, mamca pracovala pre vojakov. Tri tyzdne alebo dva. Podla mna prave ta organizacia je skvela. A VZDY bol cas aj na vlastne aktivity. Vylety, nocne hry, sutaze, nove priatelstva, prve lasky.
Jeden bol taky celkom robinzonka, iba esusy a lyzice. Fantazia. dopriala by som to kazdemu dietatu. Je to aj o tom aby deti zacali verit v seba a spolahnut sa na svoj usudok.
Maly bol zatial iba na dennych, buduci rok pojde aj so spanim a urcite pohladam nieco v takom skautskom ci indianskom duchu. Idealna by bola latrina ;) nieco ine nez vo vsedne dni. Maly zboznuje lesy potoky tak hadam neobanujem

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

Skvelé, tak vidno, že viacero z Vás má na tábory plno krásnych spomienok a azda aj kopu priateľstiev, ktoré trvajú doteraz... 👍

@0silvia0 A kde ste boli v tábore, aký tábor to bol? Myslím si, že doba celkovo ale aj pedagogický a metodický prístup sa odvtedy veľmi zmenili... 🙂 Napríklad v športových taboroch (ako sú tie s HAPPY KIDS) je samozrejme organizácia detí veľmi dôležitá, aktivity prebiehajú pod vedením špecializovaných trénerov. Práve to je pre nás dôležité, aby sme im my tréneri niečo odovzdali. 😉 Ale nepochybne deti potrebujú aj voľný čas pre sebarealizáciu, dobrý tábor má vo svojom programe aj priestor na toto.. 🙂

@mirkamirko0809 A čo si myslíte o špecializovaných táboroch? My v HAPPY KIDS ponúkame rodičom letné tábory práve preto, aby deti svoj voľný čas využili zmysluplne a niečo si z neho odniesli - či už vzťah k športu, zdravej strave a životnému štýlu.. Dennodenne sa stretávame s tým, že rodičia majú problém, pretože deti celý svoj voľný čas trávia pri počítači či s mobilom v ruke. A verte tomu, že keď sú vedení trénermi (nie nútení, ale vedení 😉), tak ich to k tomu športu začne ťahať prirodzene. Takže nemusí to byť len posledná možnosť, ako "odložiť" deti... 🙂

sissy27
10. júl 2017

ja som ako dieťa v tábore nikdy nebola - nechcela som a naši ma našťastie nenútili... moja dcéra chodí veľmi rada do táborov, ale čo je podľa mňa mínus dnešných táborov - krátke pobyty a vysoká cena... Kedysi sa chodilo na 2-3 týždne, teraz neexistuje ani 10 dňový, resp. veľmi málo... a zvyšných 7 týždňov prázdnin čo? jasné, môžem zaplatiť 2-3 turnusy, ale pri cene takmer 200€ za týždeň je to trošku veľa... a ceny denných táborov sú takmer na úrovni tých pobytových ☹

ferihegy
10. júl 2017

Ako dieta som v tabore nikdy nebola, ani som potom netuzila. Svoje deti by som dala do tabora len vtedy, ak by som tam mohla byt ako pedagogicky dozor ;).

barbora21
10. júl 2017

Na táboroch som bola ako dieťa a vždy som si odniesla krásne spomienky. Myslím, že v dnešnej dobe je dôležité, aby si rodič naozaj dôkladne vybral lebo dnes je toho v ponuke veľa a nie všetko je v top kvalite. Náš Jakub je na dennom tábore prvýkrát s Happy Kids ale len preto, že Happy Kids dlhé roky poznám, Jakub tam absolvoval niekoľko kurzov a k trénerom a vedeniu som si vybudovala plnú dôveru. Preto som sa nebála dať Jakubka na denný tábor - vždy je to o dôvere, ktorú ja ako rodič musím mať voči osobám, ktorým zverím svoje dieťa 🙂

anka2103
10. júl 2017

Nieje nic krajsie ako vratit sa v spomienkach do tabora. Dostat diplom za najvacsiu zamilovanost v tabore 😂, sutazit o najkrajsiu izbu,ci tesit sa na vecerne diskoteky...to bol krasne straveny cas detstva 😉

sperka
10. júl 2017

ja som v tábore nikdy nebola. Nie je mi to ľúto, no svojim deťom tábor určite doprajem!

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@sissy27 To je zase o tom, že dnes ten program táborov je oveľa bohatší, pestrejší. Pre deti je zabezpečené množstvo aktivít, ku ktorým by sa inak možno ani vôbec nedostali... Ja som bol v detstve v tábore, kde sme celý týždeň nevytiahli päty z areálu, mali sme tam v podstate len ihrisko a lopty. Takýto tábor nemá veľké náklady a preto ani nie je drahý, ale dnes sa tá ponuka posunula úplne inde - a to je dobre, aby si každý našiel to svoje 🙂

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@barbora21 Kubko je zatiaľ supéér! 😎

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@anka2103 Téda, a hádam tá zamilovanosť zostala až doteraz??? 😍 Či to bola len taká klasická táborová?

Ozaj, našiel si niekto v tábore svoju životnú lásku? To by ma zaujímalo... 😉

rebellefleur
10. júl 2017

Každý rok,každé leto v tábore. Pol roka dopredu som sa tam tešila a revala keď sme mali ísť domov 🙂

0silvia0
10. júl 2017

@ronald_happykids Liptovská Osada to bola. Prostredie krásne, ale vláčili nás kade tade, súťaže, pochody, kúpaliská, hry, turistika. Vyplnený čas na 100 percent, ale ako hovorím, toto nie je pre každé dieťa. Chýbal mi osobný priestor a to skutočne veľmi! Dokonca aj moja dcéra ide prvý krát do tábora ako 13-ročná, ale musela si byť istá, že tábor bude rodinný s dostatkom osobného voľna. Až keď jej to kamarátka, ktorá ho absolvovala minulý rok potvrdila, až tak sa dala nahovoriť. Tak som zvedavá, ako sa jej bude páčiť. Syn chodieval do vojenského tábora, ale tento rok ako 15-ročný odmieta tábory, dovolenky, chce byť len doma a organizovať si prázdniny sám.

anka2103
10. júl 2017

@ronald_happykids co sa tyka mojej tak len klasika taborova,no prevadzkar si nasiel jednu dozivotnu 😉

majocka24
10. júl 2017

Juj chodila som a velmi rada to boli časy pekne a verim ze aj moje deti budu moct raz vyskusat či už denný alebo na par dní tabor

erikaemkina
10. júl 2017

Tiež som nikdy nebola , dalo sa aj bez toho 😉 a či by som šla ? asi nie 🙂
Krásny dníček prajem

sissy27
10. júl 2017

@ronald_happykids no ja neviem, dcéra chodí každý rok do tábora a nemám pocit, že tie aktivity tam by boli až tak finančne náročné, aby sa nedali natiahnuť napr. na 12 dní. V táborových areáloch sú k dispozícii multifunkčné ihriská, bazén, väčšinou je to niekde v prírode, takže les, opekačka, výlety po okolí či do blízkeho mesta na nejaký hrad...
Pozerám Vašu ponuku - okrem toho, že cena za 5dní / 8 hod denne je naozaj len o málinko nižšia ako 8dní / 24hod, tak ma napríklad udivujú aj časy odovzdania / vyzdvihnutia detí - 8.00 - 16.30, veď to je presne pracovná doba, ja napríklad by som nemala možnosť to stihnúť bez toho, aby som si to neskôr musela nadrobiť... Prečo toto nie je trošku prispôsobené pracujúcim rodičom? 🙂 Iste, keď človek musí, tak si to nejako zariadi, ale napr. 7.30-17.00 by nemuselo byť pre vás až tak veľmi náročné a mnohým rodičom by to isto padlo vhod. Možno tip na budúcu sezónu na zlepšenie služieb 🙂

dai
10. júl 2017

tak ja som taborove dieta - tabory som milovala a chodila som kazdy rok najmenej do 2och - na 2 a 3 tyzdne - presla som s nimi cele slovensko, nemecko, polsko a madarsko - vzdy kopu kamaratov a zazitkov a krasne prostredie a detske lasky🙂 ja spominam velmi rada ... chodila som od 6 rokov spolu so starsim bratom - ten bol od malicka velmi silny vodcovsky typ, vzdy bol hviezda tabora tak ja som sa nejak viezla na jeho vlne slavy🙂

urcite tabory nie su pre kazdeho - hlavne introvertne deti ktore tazko nadvazuju kontakty si to tam asi odtrpeli... moj mladsi brat tiez nechodil do taborov rad - bol s nami 1x a potom uz nechcel -az ked mal 14 tak isiel ale to uz ako praktikant - potom chodil stale, to sa mu uz pacilo🙂

@mirkamirko0809 asi si nikdy v dobrom tabore nebola😉 my sme mali rozne, archeologicky, sportovy, vzdy kopu vlastneho casu ale aj zabavy...

moja dcera miluje tabory - ale len denne - financne narocne to urcite je - pod 120 euro tyzden neide a to teda je od 8:30 do 16:30... ked chcem takto pokryt dajme tomu 4 tyzdne tak je to 500 euro - a teda my skolu aj skolku platime aj v lete cize popritom je to dost... aj tak dcerka chodi - miluje hlavne presporacik kde chodia po bratislave a spoznavaju ju ( pozna ju uz lepsie ako ja😉 ) a rozne leske a archeologicke tabory, bola aj na tenisovom kde sa ucili hrat tenis doobeda, poobede mali volno pri bazene, bola aj v agatke na konskom - tam sa zas starali o kone, jazdili plus opat kopu volna v zahrade...

mirkamirko0809
10. júl 2017

@dai mna to nikdy ani nelakalo ako som uz napisala,takze tak😉

dai
10. júl 2017

@mirkamirko0809 hm... ja teda neviem ci ma to lakalo ci nie🙂 rodicia nemali 2 mesiace dovolenky a u babky sa mi tiez nechcelo byt tak dlho... tak sme jednoducho isli a bolo to super😉

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@sissy27 Tie časy máme takto zaužívané, lebo dlhodobo to takto vyhovovalo najviac rodičom. Ak ale máte pracovné povinnosti a potrebujete deti priniesť skôr alebo vyzdvihnúť neskôr, je to možné - všetko je o dohode 😉

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@rebellefleur Tak to musel byť výborný tábor! Na čo z neho najradšej spomínate?

ronald_happykids
autor
10. júl 2017

@pribinak @lucysl Funguje to ešte niekde v súčasnosti, takéto tábory pre deti z jednej firmy? Musí to mať skvelú atmosféru, keď sú tam deti z jednej partie a ešte aj dlhoročne... 🙂