Aká matka, taká Katka. A čo otcovia?

ronald_happykids
11. júl 2017

Toto musím rozhodne napísať! Stretol som sa práve s názorom, a to u samotných rodičov, že ak boli oni športové drevá, tak rovnako to bude vraj platiť aj u ich detí. Môže to byť aj naopak, ak je rodič nadaný športovec, musí čo-to z tohto talentu podediť aj dieťa. Absolútne s týmto názorom nesúhlasím a na vlastné oči vídavam, ako neuveriteľne individuálne osobnosti dokážeme byť. Či už ide o šport alebo umenie, matematiku, alebo čokoľvek iné. Deti by sme mali nechať rásť, ukázať im čo najviac zaujímavých možností a nechať ich samé, aby si vyberali, venovali sa veciam, v ktorých sú šikovné... Aký máte na túto tému názor Vy? Nechávate svoje dieťa Vás vo veciach prekvapovať? Podľa čoho pre svoje deti záujmové činnosti a ako najradšej trávia voľný čas?

bonovka
11. júl 2017

@ronald_happykids ako dieta som navstevovala ZUS-odbor tanec.obe moje deti som dala na tanecnu,tiez v domnienke,ze budu zdielat moje zaujmy..nestalo sa,neoslovilo ich to a mladsia dcerka tuzi chodit na vytvarnu..tak ju tam idem prihlasit-kresli odmalicka velmi pekne..narozdiel odo mna. 🙂 starsia sa hlada,nevie,co by ju bavilo.ale sama som zistila,ze nutit ju do niecoho,co ju nebavi,neprinasa potesenie ani jej,ani mne..

ronald_happykids
autor
11. júl 2017

@bonovka ak bol tanec pre Vás vášňou a chceli ste dopriať tú radosť z neho i dcérkam...ako ste to potom prežívali? Bolo to zrejme sklamanie hlavne pre Vás... Ja sa stretávam s podobne zmýšľajúcimi a srdečnými rodičmi ako ste zrejme i Vy, ale bohužiaľ niekedy sa nájde aj tvrdohlavec, ktorý buď skúša za každú cenu u dieťaťa vyvolať o daný šport záujem, alebo na druhej strane nedovolí mu venovať sa tomu športu, ktorý si zamilovalo. Potom je to naozaj ťažké aj z pozície trénera...presvedčiť rodiča, aby aspoň na skúšku ustúpil a doprial dieťaťu tú radosť z toho, čo ho naozaj baví a napĺňa. Ťažká téma toto, naozaj...

katka253111
11. júl 2017

Kazde dieta by malo robit to, co si same vyberie... nie co mu vyberu jeho rodicia... kazde by malo dostat sancu zazit pocit uspechu v tom, co ho bavi a co miluje 🙂 je skoda, ze mnohi rodicia si plnia svoje sny z detstva prostrednictvom svojich deti a nehladia na ich pocity.... cest vynimkam 🙂

barbora21
11. júl 2017

Pre mňa zatiaľ najväčším prekvapením bol kurz korčuľovania, ktorý Jakub absolvoval s Happy Kids. V pondelok sa postavil prvýkrát v živote na korčule, tréner Tomáš ho tak pobláznil, že Jakub bol z korčuľovania hotový 😀 Pred jedným tréningom hrali na ľade hokejisti a medzi nimi ďalší z trénerov a vedenia Happy Kids Miro - prešiel okolo detí v plnej hokejovej výstroji a s každým sa pozdravil tlapnutím do rukavice. Myslím, že vtedy náš Kubo prestal dýchať - skončil tréning a vyhlásil, že bude hokejistom. V piatok ukončil kurz, dostal medailu a kedže som ho ešte takého nadšeného nevidela tak ďalší pondelok presne týždeň po tom ako začal korčulovať už bol na svojom prvom skúšobnom hokejovom tréningu. Stal sa členom hokejového klubu, na ľade je trikrát týždenne a hokej si zamiloval, chodí tam s nadšením a to u nás v rodine nikto nekorčuluje, nikto nehrá hokej. A plus ja k tomu neznášam zimu 😀 ale čo človek neurobí pre svoje dieťa ❤

ronald_happykids
autor
11. júl 2017

@barbora21 čo viac dodať... Pre toto sa oplatí robiť táto práca - povedal by Vám každý jeden z našich trénerov. Toto si rád prečíta aj Tomáš aj Miro! Ďakujeme!!! Jakubkovi držím palce a snáď raz bude aj nejaký autogram, keď sa mu podarí v tom zotrvať a pôjde niekam na reprezentáciu... 😉❤🍀

ronald_happykids
autor
11. júl 2017

@katka253111 to ste pomenovali veľmi dobre. Niekedy by sme si my, dospelí, radi splnili sny cez svoje deti.

bonovka
11. júl 2017

@ronald_happykids nie som az taky fanatik a nelipnem na tom.nehovorim,dufala som,ze aspon jednu to oslovi natolko,aby mala chut pokracovat a dosahovat nejake uspechy,ale snazim sa chapat individualitu ludi a teda (v prvom rade) mojich deti.vo vela veciach su mi zrkadlom,v inych su zas uplne odlisne a prave preto jedinecne bytosti.tesim sa z toho,ze mladsia ma vytvarny talent a rada ju podporim.a co sa tyka starsej,necham sa prekvapit,v com sa bude vidiet ona. 🙂
Chapem aj to,ze ked dieta ma dosiahnut nejaky uspech,musi na tom vela pracovat,takze rodicia su casto ti neustupcivi a tlacia na ne..ale zas nie za kazdu cenu a uz vobec nie za tu,ze si skrz deti budem plnit vlastne sny aj bez ohladu na to,ze samotne deti chcu nieco uplne ine..

barbora21
11. júl 2017

@ronald_happykids no od reprezentácie má ďaleko 😂 ale teraz je hlavné, aby sa zabával a tešil sa. Ja zabezpečím logistiku a zvyšok je už na ňom 😊

ronald_happykids
autor
11. júl 2017

@bonovka hm, presne ako píšete. Pýtal som tak preto, lebo sa snažím zakaždým pochopiť aj rodiča...

laura1804
11. júl 2017

My sme s manzelom motorkari 🙂 a nasa 2,5 rocna dcerka ani nedycha,ked smie sadnut na motorku. Od malicka jej vobec nevadi ten hluk,neboji sa,babiky sli bokom, zaujimaju ju iba auta a motorky. Len si teraz nie som ista,ci budem mat niekedy odvahu ju podporovat v tak nebezpecnom sporte. A nas malicky, ktory sa nam este len dnes pred chvilou narodil ? No nechame sa prekvapit, co ho bude zaujimat 🙂

ronald_happykids
autor
11. júl 2017

@laura1804 takto čerstvo?! Gratulujem k synkovi, prajem rýchle zotavenie a veľa radosti!!! ❤🍀

esther03
12. júl 2017

@ronald_happykids ista geneticka vybava na sport sa urcite dedi + clovek ma rozne druhy inteligencie rozvinute inak (väcsinou su 2 druhy domimantnejsie a ostatne menej dominantne resp. slabsie). Gardner rozdelil inteligenciu na 7 druhov: jazykova, priestorova, logicko-matematicka, telesno-pohybova, interpersonalna, intrapersonalna a hudobna. Takze ak niekto nema rozvinutu dobre telesno-pohybovu tak hold nielenze z neho sportovec nebude, ale ani ho sport ako taky bavit nebude a bude inklinovat k inym zaujmom. A za mna, nechavam na detoch, aku zaujmovu aktivitu si vyberu.

adel47
12. júl 2017

Náš syn vyskúšal veľa športových krúžkov a nechali sme na ňom, čo si vyberie i keď museli sme mu v niečom aj dopomoct,pretoze on by robil všetko a to sa proste neda ani časovo a ani finančné,niektore športy sa proste bez veľkej dotacie nezaobídu.Vybral si futbal a vyzerá že sa v tomto našiel.......... má 6 rokov a už ho bravaju hrať za žiakov.On vyniká športovo ale už teraz viem, že škola bude trápenie........aj pre mňa😀On ráno miesto rozprávok púšťa šport futbal, knihy ktoré sme doteraz prečítali sú len o futbale...všetci tvrdia že podedil gény po dedovi,ktory kedysi reprezentoval československo ale bohužiaľ vnuka si neužil......uvidíme dokedy nás bude držať futbalová euforia

hela_tn
12. júl 2017

Moja sa pre nieco nadchne a ide do toho,ked to zvladne,strati o danu vec zaujem..strasne sa chcela naucit korculovat na lade,prihlasili sme ju na korculovanie /mala 3 roky/ zo zaciatku stale padalala,ale s usmevom a odhodlanim az neuveritelnym sa zodvihla a skusala dalej,az kym jej to neslo kazdu hodinu..
U nas sa teda skusa vsetko,co by dcera chcela a uvidi sa,co ostane..
Od roka chodi na anglictinu a na montessori, najskor chcela chodit na detske tancovanie,teraz chodi do folklorneho suboru, na plavanie, vlani mala korculovanie..

sisaka
12. júl 2017

@adel47 s tym sme "bojovali" aj my ked Bol syn mladsi- chcel robiť všetky športy, čokoľvek skúsil, hneď mu to išlo, ale ak chcel robiť niečo poriadne a nás finančne a časovo nezruinovat musel si vybrať, vybral si hokej a sme teraz v druhom extreme u nás fiči hokej leto-zima v aréne alebo pred domom, v telke... snažíme sa mu tam vopchat iný šport, na rekreačnej úrovni, kedy sa len da, takze letné tábory vyberáme multisportove (šport musí byt) nech Ponamáha aj iné časti tela ale musíme vždy dať aj nejaké hokejové, lebo by sa mu ani leto nerátalo ... učenie ho tiež moc nebaví, ale je aspoň lepší priemer... nemôže mat talent na všetko, dcéra zase naopak - šport nič moc a študent výborný .... držím palce nech synovi ta zanietenosť dlho vydrží a nech sa mu darí.

ronald_happykids
autor
12. júl 2017

@adel47 nuž...uvidíte, zatiaľ to s tou školou neberte tak negatívne 😎 A keď to aj tak bude, no a čo...nemôžu po svete chodiť len inžinieri! Jeden z rodičov raz na túto tému u nás v Happy Kids dal pekný príklad a tak ho teraz poviem i ja Vám... 😀 Učiteľka Žiga Pállfyho kedysi povedala, keď bol ešte dieťa, že si nezarobí svojou hlavou ani na holý chleba (prekladám teraz skutočný výrok trošku v jemnejšom preklade 😀) O pár rokov na to Žigo hokejom zarobil toľko peňazí, že sa nejednému Slovákovi o nich mohlo iba snívať... Na jeho hokejový talent je celé Slovensko hrdé a vždy bude. Hlavu hore! 😎👍🍀

ronald_happykids
autor
12. júl 2017

@hela_tn to znie ako dobrý plán! Súhlas. Dieťaťu treba podsúvať rôzne možnosti, nech si ich vyskúša čo najviac a potom sa samo ukáže v čom sa bude cítiť najlepšie. Možno to ani nakoniec nebude šport. Možno sa bude venovať umeniu alebo vede... v každom prípade viesť dieťa k tomu, aby sa hýbalo je fajn. Aj keby sa človek športu nevenoval, je dobré ak ovláda aspoň nejaké základy – plávať, lyžovať či stáť na ľade. Stačí, že niekam bude chcieť ako tínedžer vyjsť s kamošmi...či už k moru alebo na vlek v zime...bolo by fajn, aby nepostávalo a mohlo sa zapojiť. Je to dobré aj pre pokoj rodiča, predsa sa človek menej bojí, ak vie, že nejaké veci dieťa už zvláda... či už ide o prostredie vody, hôr, snehu...

bajbyno
6. jan 2021

+

uz 3 roky ex manzelka mi posiela denne policajnu hliatku domov a vymysla si vsetko mozne len aby som nebol so svojou dcerou preto som sa rozhodol vzdat sa jej neviem ci som urobil spravne lebo ja uz nevladzem vysvetlovat policii ze nic sa nestalo