Súťaž: podeľte sa o svoje retro IT spomienky

eva_eset
24. nov 2016

Pri pohľade na dnešné tenké smartfóny a ultraľahké notebooky nám mnohokrát príde vtipné, ako ešte pred nedávnom vyzerali naše zariadenia. Ostré hrany, dlhé antény a malé dvojfarebné displeje, aj taký bol dizajn kedysi najmodernejších mobilov.

Máte ešte niekde v šuflíku odložený svoj prvý telefón alebo obľúbenú hru na diskete? Pridajte sem fotku svojej retro IT spomienky a jedného z vás odmeníme darčekom. Výsledky súťaže vyhlásim zajtra na svojom blogu, sledujte.

Pre inšpiráciu vám ponúkam historické fotky zo začiatkov spoločnosti ESET. Viac fotografií z histórie, ale aj súčasnosti ESET nájdete na: https://www.eset.com/sk/o-nas/press-centrum/pre...

womankc
24. nov 2016

niekde v kancelárii ešte máme diskety .. 😀 , a mali sme tu dlho ešte prvý počítaš, na ktorom sa spracovávali výplaty..... mal veľkosť jednej veľkej vstavanej skrine 😀 , ale bohužiaľ kvôli rekonštrukcii priestorov už tento technický klenot odstránili , bolo to normálen vbudované do steny , zvonka to bolo upravené ako sektorový nábytok , pľulo to tony dierkovaných papierov heheheheheheheheheh

lucik194
24. nov 2016

diskety a obaly na diskety je klasika to sa najde vsade 🙂 takze par ukazok pre mladsie rocniky.... 😉 cierna diskety a este nieco specialne .... naplne do "tlaciarne" resp. do rysovacieho automatickeho stroja.... vlozili sa naplne (4 farby) a tlacilo sa..... konkretne u nas robote mapy....

dominika6
24. nov 2016

ja mám odloženú a nokiu3310 ..nokia bola vtedy tak oblúbená ako dnes Iphone a nezabudnem,ako sme si mohli vytvárať vlastné zvonenia, melodie..mali sme presné klávesové kombinácie a radili sme sa medzi sebou..😀 😀

sadul
24. nov 2016

toto je moja srdcovka, strazim si ju ako oko v hlave 😉 😎 😀

katuska2709
24. nov 2016

V rodičovskom byte som nechala starú premietačku, bola asi zo 60-70 rokov. Uz ju asi nikdy neuvidím

kvetinka75
24. nov 2016

my tiež máme ešte stále starú premietačku a v robote zopár diskiet. Tak z nostalgie.

erikaemkina
24. nov 2016

Tak Tiež sa pametám na prvy počitač ktory Nám len stal , kedže investovat do neho sa neoplatilo , tak som si len kreslila
Nokia 3310 no ten som malá , šikovny mobil veru to bol , len to že mi ho ukradli ☹ a ty od ktorych som to ani nečakala ..

jasminet
24. nov 2016

premietacku na diaky mame doma, minule sme u rodicov na tom detom premietali nasu mladost 😀 a brat k narodeninam asi 6-7rocny - dostal pocitac Commodore 64 - cela ulica sa k nam chodila na ten zazrak pozerat 😀 a tie hry na tom ...

andyddd
24. nov 2016

Už má okolo dvadsať rokov

sadul
24. nov 2016

nas dady kupil v ´93 Didaktik M, paradna vecicka, on potreboval pisat revizne spravy, my sme s bratom drtili Manic Miner..dnesnym detom by sa uz nechcelo cakat 10min kym sa im nahra 1hra z kazety🙂 foto uz nemam, da sa najst na nete..boli to super casy.. 😵

kika46
24. nov 2016

Mužov prvý telefón, teraz vlastne aj dcérku prvý telefón😁😃

karlea
24. nov 2016

Ja som nasla takehoto "krasavca" aj s nabijackou v pivnici 😁😁.

sense
24. nov 2016

Zial foto nemam kedze zijem uz roky v zahranici ale doma na povale sa najde este stary pocitac 286 , to bolo asi pred 20rokmi a na nom staru T602 program na pisanie....a doteraz najlepsi mobil nokial 3310, prezil vsetko a doteraz tlacitkove telefony povazujem za najlepsie ...par este mam a funguju ....ako rezerva sa stale zidu a dcera sa s jednym tlacitkovym hrava len nie je nabity...tieto na foto su sice len cca 10rokov cize tiez uz patria k tym nostalgickejsim...

ask
24. nov 2016

V nasej rodine mam momentalne (podla mojich deti) retro mobil ja🙂 Nie je az taky stary, ma "len" cez 5rokov ale tym ze je taky mini oproti tym ich modernym velkoobrazovkovym🙂 Sony Ericsson Xperia Mini 🙂
Prvy mobil sme mali tiez Nokiu, no foto nemam🙂

ivanahodova
24. nov 2016

Tak a našla som toto,moje a manzelove

ivanahodova
24. nov 2016

A ešte na povale som vyhrabala toto,normalne som si zaspomínala na detstvo. Ďakujem

ivuska09
24. nov 2016

Zopár diskiet sa našlo, i keď vtedy ich bolo omnoho viac. Pamätám si na škatulku plnú diskiet s hrami a súbormi. Prvé počítače, mobily, diskety, boli oproti dnešným cenám neporovnateľne drahšie a niekto povie aj pomalšie, ale všetko to malo svoje čaro.
Doba je rýchla ale netreba zabúdať na bezpečnosť !

soncita
24. nov 2016

Môj prvý telefón zdedený po bratovi a druhý som si kúpila Nokia 3310. Najlepší mobil. Oba mám odložené

vonava007
24. nov 2016

Stara dobra len 15 kilov važiaca tlačiarnička 🙂

karolin2
24. nov 2016

Všetko stále funkčné, som si požičala od manžela flopy diskety, 4,3 GB HDD, 64 MB SDRAM, socket A processor, ps: som si vydrankala od manžela.

martina374
24. nov 2016

Fotku žiaľ nemám, ale pamätám si keď mladšia sestra doniesla domov prvý mobil. Už ani neviem odkiaľ ho mala, kto jej ho dal ale všetci sme na to pozerali a nevedeli sme sa vynadívať čo všetko sa na ňom dá robiť. Bol to tuším alcatel s jednoriadkovým displejom. Keď sa písala sms-ka tak to sme sa veru načakali kým kurzor po jednoriadkovom displeji prešiel až na začiatok a potom zase späť aby sme dokončili vetu 🙂

ivkasnv
24. nov 2016

Och, prvé mobily 🙂 ..jeden v rodine, obmedzený pošet sms 10 a dosť 🙂 ...bol bez klipka 🙂 , píanie do riadkov, žiadne smajlíky... 🙂 akurát včera sme na to spomínali a riadne sme sa zasmiali 🙂 . Ale bolo to všetko krásne 🙂 🙂 🙂

kupcovci
24. nov 2016

Ahojte ,veľmi zaujímavá téma zapajam sa aj ja ak môžem síce bez fotky, ale pamätám si na svoj úplne prvý mobil bol to stary alcatel, ťažký a veľký, človek sa ho bál aj niekde zobrať aby má niekto náhodu neobvinil že ich s nim ohrozujem 🙂neviem si predstaviť že by som ho používala napr. dnes aj keď ako zbraň by sa isto osvedčil.
Ps :krásne retro fotky🙂

petka1701
24. nov 2016

Nemam foto, ale prihodu 😀. Kamaratka dala starkej mobil, pre spojenie s nou...ale babka na dedine mala problem, podarilo sa jej vypnut telefon a ten jej pisal: zadaj pin. Babka precitala: zapni plyn 😂😂😂 babka zakurila..stale zapni plyn. Babka uz zurila, ze ten mobil je narocny...doma horuce a stale len zapni plyn 😂 nakoniec okna otvorene a kamoska prisla. 😅😅😅😅a zahada s mobilom co mu bola zima odhalena 😂

curcuma
24. nov 2016

detsky diaprojektor to bola pre nas deti, ze uplna topka 😉
aaaach, kde su tie casy 😵

andyddd
25. nov 2016

Predtým----a----teraz

andyddd
25. nov 2016

Toto som vyhrala na karnevale v základnej školy,bola som asi druhacka

jankaks
25. nov 2016

Jaaaaj, tak my ešte máme doma starý mibilny telefón, kde baterka bola ťažšia , väčšia a hrubšia ako samotný telefón ... vyzerá ako tehla 😉 a samozrejme aj dia projektor máme

sisi208
25. nov 2016

určite aj vy máte doma izbu, kde skladujete nepotrebné veci 😀 resp. veci, ktoré vám je ľúto vyhodiť...keď som uvidela túto súťaž, hneď som si spomenula na náš prvý počítač...dobre, že ho ešte máme aspoň som sa mohla zapojiť a podeliť sa s vami o našu retro spomienku a isto by sa našli aj nejaké tie mobily, ale musela by som ich dlhšie hľadať 😀

marcelatje
25. nov 2016

Pisal sa rok 1996. Hodina informatiky na gymnaziu vyzerala tak, ze cela trieda obliehala jeden jediny pocitac v pocitacovej miestnosti, nieco ako na fotke od @sisi208 😁 Pri klavesnici sedeli najvacsi sprti a vzdialenostou od pocitaca klesal zaujem, umerne s vedomostami o programovani 😂 po ohlaseni pisomky ohladne programovania ma chytali mrakoty a oblieval pot, jedine co som mala pred ocami bol ten blikajuci kurzor potom uz len tma 😂😂😂 hadajte kde som pocas vyucovania stala ja? 😂😂😂 foto nemam. Je to az neuveritelne ale vtedy NIKTO zo spoluziakov mobil nemal 😂