Pri pohľade na dnešné tenké smartfóny a ultraľahké notebooky nám mnohokrát príde vtipné, ako ešte pred nedávnom vyzerali naše zariadenia. Ostré hrany, dlhé antény a malé dvojfarebné displeje, aj taký bol dizajn kedysi najmodernejších mobilov.
Máte ešte niekde v šuflíku odložený svoj prvý telefón alebo obľúbenú hru na diskete? Pridajte sem fotku svojej retro IT spomienky a jedného z vás odmeníme darčekom. Výsledky súťaže vyhlásim zajtra na svojom blogu, sledujte.
Pre inšpiráciu vám ponúkam historické fotky zo začiatkov spoločnosti ESET. Viac fotografií z histórie, ale aj súčasnosti ESET nájdete na: https://www.eset.com/sk/o-nas/press-centrum/pre...
V rodičovskom byte som nechala starú premietačku, bola asi zo 60-70 rokov. Uz ju asi nikdy neuvidím
my tiež máme ešte stále starú premietačku a v robote zopár diskiet. Tak z nostalgie.
Tak Tiež sa pametám na prvy počitač ktory Nám len stal , kedže investovat do neho sa neoplatilo , tak som si len kreslila
Nokia 3310 no ten som malá , šikovny mobil veru to bol , len to že mi ho ukradli ☹ a ty od ktorych som to ani nečakala ..
premietacku na diaky mame doma, minule sme u rodicov na tom detom premietali nasu mladost 😀 a brat k narodeninam asi 6-7rocny - dostal pocitac Commodore 64 - cela ulica sa k nam chodila na ten zazrak pozerat 😀 a tie hry na tom ...
nas dady kupil v ´93 Didaktik M, paradna vecicka, on potreboval pisat revizne spravy, my sme s bratom drtili Manic Miner..dnesnym detom by sa uz nechcelo cakat 10min kym sa im nahra 1hra z kazety🙂 foto uz nemam, da sa najst na nete..boli to super casy.. 😵
Zial foto nemam kedze zijem uz roky v zahranici ale doma na povale sa najde este stary pocitac 286 , to bolo asi pred 20rokmi a na nom staru T602 program na pisanie....a doteraz najlepsi mobil nokial 3310, prezil vsetko a doteraz tlacitkove telefony povazujem za najlepsie ...par este mam a funguju ....ako rezerva sa stale zidu a dcera sa s jednym tlacitkovym hrava len nie je nabity...tieto na foto su sice len cca 10rokov cize tiez uz patria k tym nostalgickejsim...
Zopár diskiet sa našlo, i keď vtedy ich bolo omnoho viac. Pamätám si na škatulku plnú diskiet s hrami a súbormi. Prvé počítače, mobily, diskety, boli oproti dnešným cenám neporovnateľne drahšie a niekto povie aj pomalšie, ale všetko to malo svoje čaro.
Doba je rýchla ale netreba zabúdať na bezpečnosť !
Fotku žiaľ nemám, ale pamätám si keď mladšia sestra doniesla domov prvý mobil. Už ani neviem odkiaľ ho mala, kto jej ho dal ale všetci sme na to pozerali a nevedeli sme sa vynadívať čo všetko sa na ňom dá robiť. Bol to tuším alcatel s jednoriadkovým displejom. Keď sa písala sms-ka tak to sme sa veru načakali kým kurzor po jednoriadkovom displeji prešiel až na začiatok a potom zase späť aby sme dokončili vetu 🙂
Och, prvé mobily 🙂 ..jeden v rodine, obmedzený pošet sms 10 a dosť 🙂 ...bol bez klipka 🙂 , píanie do riadkov, žiadne smajlíky... 🙂 akurát včera sme na to spomínali a riadne sme sa zasmiali 🙂 . Ale bolo to všetko krásne 🙂 🙂 🙂
Ahojte ,veľmi zaujímavá téma zapajam sa aj ja ak môžem síce bez fotky, ale pamätám si na svoj úplne prvý mobil bol to stary alcatel, ťažký a veľký, človek sa ho bál aj niekde zobrať aby má niekto náhodu neobvinil že ich s nim ohrozujem 🙂neviem si predstaviť že by som ho používala napr. dnes aj keď ako zbraň by sa isto osvedčil.
Ps :krásne retro fotky🙂
Nemam foto, ale prihodu 😀. Kamaratka dala starkej mobil, pre spojenie s nou...ale babka na dedine mala problem, podarilo sa jej vypnut telefon a ten jej pisal: zadaj pin. Babka precitala: zapni plyn 😂😂😂 babka zakurila..stale zapni plyn. Babka uz zurila, ze ten mobil je narocny...doma horuce a stale len zapni plyn 😂 nakoniec okna otvorene a kamoska prisla. 😅😅😅😅a zahada s mobilom co mu bola zima odhalena 😂
Jaaaaj, tak my ešte máme doma starý mibilny telefón, kde baterka bola ťažšia , väčšia a hrubšia ako samotný telefón ... vyzerá ako tehla 😉 a samozrejme aj dia projektor máme
určite aj vy máte doma izbu, kde skladujete nepotrebné veci 😀 resp. veci, ktoré vám je ľúto vyhodiť...keď som uvidela túto súťaž, hneď som si spomenula na náš prvý počítač...dobre, že ho ešte máme aspoň som sa mohla zapojiť a podeliť sa s vami o našu retro spomienku a isto by sa našli aj nejaké tie mobily, ale musela by som ich dlhšie hľadať 😀
Pisal sa rok 1996. Hodina informatiky na gymnaziu vyzerala tak, ze cela trieda obliehala jeden jediny pocitac v pocitacovej miestnosti, nieco ako na fotke od @sisi208 😁 Pri klavesnici sedeli najvacsi sprti a vzdialenostou od pocitaca klesal zaujem, umerne s vedomostami o programovani 😂 po ohlaseni pisomky ohladne programovania ma chytali mrakoty a oblieval pot, jedine co som mala pred ocami bol ten blikajuci kurzor potom uz len tma 😂😂😂 hadajte kde som pocas vyucovania stala ja? 😂😂😂 foto nemam. Je to az neuveritelne ale vtedy NIKTO zo spoluziakov mobil nemal 😂
niekde v kancelárii ešte máme diskety .. 😀 , a mali sme tu dlho ešte prvý počítaš, na ktorom sa spracovávali výplaty..... mal veľkosť jednej veľkej vstavanej skrine 😀 , ale bohužiaľ kvôli rekonštrukcii priestorov už tento technický klenot odstránili , bolo to normálen vbudované do steny , zvonka to bolo upravené ako sektorový nábytok , pľulo to tony dierkovaných papierov heheheheheheheheheh