Správnym uložením potravín v chladničke, zabezpečujete ich čo najdlhšiu čerstvosť a to aj pri nižšom nastavení chladu. Aké rozloženie potravín v chladničke, je podľa vás to správne?
Presne takto to vyzera v mojej chladnicke, tak dufam ze je to spravne hi hi
ten napoj je otvoreny,fuj to by som nepila 😝
banány do chladničky nepatria...
Ja ukladam tak aby sa mi to tam zmestilo.hrnce dolu nie navrchu.ako kedy
My mame dole ten fresh box ci ako sa to povie - kde sa udrzuje nizsia teplota a tam zvycajne putuje aj maso aj ryby - tak to vydrzi omnoho dlhsie a v poslednej dobe uz aj vajcia - teda aspon v lete a ak sa zmestia. Potom to co je tam pod tou druhou polickou - to je na flase? Tak ak tam mate ulozny priestor na flase preco ich nechavat vsetky vo dverach ked mozu byt aj poleziacky? A ak to je este treti"suflicek" tak tam treba dat vsetky tie salamy, krajane syry a pod
A hrnce sa do chladnicky snazim nedavat - teda skoro nikdy - vzdy jedlo co zvysi dam do tupperwear a pekne sa zavre a sup do chladnicky
Pekný obsah chladničky
Skvelé odpovede 😎. Niektorým domácnostiam však jedna chladnička nestačí. Majú ešte jednu - väčšinou ide o mrazničku, pre dlhodobé uskladnenie mrazených potravín. Ako je to vo vašej domácnosti?
Skôr na dedine je to zaužívané, že je tam viac mrazničiek. Moje obe babky mali ešte zvlášť mrazničku na hydinu, ktorú chovali.
@noro_rwe v dnešnej dobe uskladňovať mrazené potraviny (ak nie sú domáce, ale kupované) je totálne plytvanie energiou. Nakoľko obchodné reťazce sú dostupné takmer celý rok a je ich teda dosť oproti minulosti, takže je hlúposť nakupovať mrazené potraviny do zásoby a doma ich skladovať a platiť elektrinu za ďalší mrazák, keď stačí vojsť do obchodu a kúpiť si to, čo aktuálne potrebujeme...
Aj podľa mňa ako na obrázku aj moja chladnička vypadá takto 🙂
@noro_rwe my mame 3 😀, lebo sme spajali dve domacnosti a mali sme dve zanovne chladnicky a do kuchyne sme chceli aj tak vstavanu, tak to tak vyslo...
jedna je v kuchyni, vstavana.. tam su prirucne veci, syry, maslo, sunky, jogurt, zakladna zelenina co ma byt po ruke...
Druha je v spajzi par krokov odtial, z moojhotam mame jedlo v hrncoch 🙂 a nejake zasoby take , co je dobre mat doma , prip. dalsia zelenina, vajicka do zasoby a pod... cuketa zo zahrady, melo.... proste vacsie veci...
Obe su permanentne plne, uz si neviem predstavit mat len jednu..
TRetia je v pivnici, nie je zapnuta vzdy, sluzi viac menej ako mraziak , ked mame hore mraziaky plne + sa tam chladi jedlo, ked sa uvari pre psa, alebo ked je oslava nejake nealko....
najchladnejsie je v chladnicke dole, fyzikalne teplo stupa hore.. takze dole ma byt to, co potrebujeme najviac chladit a hore to, co znesie aj menej....
Zelenine by bolo lepsie hore, ale bohuzial, chladnicky su nastavene tak, ze supliky na nu su dole.....
Do chladnicky nepatria : banany, cibula, uhorky , rajciny, citrony, zemiaky... Tak som sa nedavno docitala.... ale vacsinu z toho, okrem bananov, tam mavame 😀
Uhorky vraj stracaju v chlade chut, detto rajciny... ale zase nemame taku chladnu komoru, kde by som ich skladovala..
@prasiatko30 ja do tupperware nie.. je to plast a tomu sa snazim vyhnut.. lepsie mu je v hrnci, zdravsie 🙂
@0silvia0 to si aj ja hovorim, ze zbytocne tolko mrazit a aj tak tam stale nieco je, nechapem co, ale stale su tie mraziaky plne.. a nie masa ani tak.toho je tam malicko. 😀 orechy tam mam, zeleninu, nejaku dren, co som robila, hrach co sme naoberali, nejake file, sem tam rozky do rezervy, ale v zvlastnom priecinku, kde nie je maso , hore....
Správne rozloženie potravín v chladničke je podľa môjho názoru ako na obrázku.