Zníženým pocitom smädu trpia najmä starší ľudia, tehotné ženy ale aj naši najmenší... A dosť často aj môj manžel ;) Občas ho musím doslova napomínať, keď večer zistím, že opäť nevypil nič okrem rannej kávy. Od akého veku ste začali učiť deti piť? A máte nejaké osvedčené triky??
Ja som svojej najstaršej ponúkala vodu asi od pol roka, dovtedy som ju iba kojila a ostupne si zvykla a pila vodičku rada a to jej ostalo doteraz a tak isto ostatné dcérky, u nás triky ani netreba, práve naopak vodu máme rady a naša 4 ročná dcérka dokonca aj keď ideme do cukrárne a dve staršie si dajú džúsik tak ona iba čistú vodičku, takže super. aspoň to, lebo s jedením je to horšie, ale to je o inom. krásny deň
Ja som svojej malickej ponukala vodu a cajik asi od 3-4mesiacov. Cajik neuspel tak didnes pije uba cistu vodu😊
U nas sa voda a cajik podaval skoro od prvych tyzdnov..mala pila vodu a bola i do roka uplne v pohode kojena..ani ako uplne malicka vodu neodmietala
My sme začali s vodou po zavedení prikrmov, no zatiaľ s tým bojujeme. ani čistá voda, ani čaj (ešte dojčim) u nas veľmi úspech neslavia. Aké ako sa vraví, trpezlivosť ruže prináša 🙂
Od prvých príkrmov som začala ponúkať aj trošku vody. Teraz už bude mať dcérka dva roky a pije len mliečko ráno a večer (kravské) a počas dňa vodičku. 🙂
dávala som vodu ak som začala od prvych príkrmov .. 🙂 chutila jej voda 🙂
v podstate od prveho mesiaca, pretoze mu nestacilo mliecko a tak sme prevarali vodicku a po lyzickach davali...
@martinkaha Ahoj chcem sa iba spýtať od kedy si začala dávať kravské mliečko, pretože ja mám dilemu či dávať, alebo nedávať kravské mliečko, pretože som sa dočítala, že až od 3 rokov je vhodné dávať kravské mliečko pretože dosť zaťažuje obličky a zahlieňuje, ale od vela mamičiek počúvam, že dávajú kravské mliečko.My máme ešte len pol roka,ale zaujímam sa dopredu o tieto veci, lebo aj s príkrmami to bolo že to sa nesmie a hento sa nesmie a už som celá popletená.Naše maminy uplne inak nám dávali a teraz odvšadial čítam že iba bez cukru dávať deťom a také rôzne veci. Ja som jedla skoro všetko od malička a tu som, ale že dnes je iný svet a treba sa zdravšie stravovať.A zeleninka že je údajne zdravá, ale čo kúpime v obchode, alebo už aj na tržnici neviem či je až taká zdravá. čo všetko sa vnej nachádza.Tak čo je dneska zdravé to je na uváženie. Vopred ďakujem za radu a pozdravujem. 🙂 🙂
S vodičkou sme začali asi od 5 mesiaca a pomaličky sa učíme, pretože ešte aj kojím tak pitný režim dopĺňame aj tým.Ale vodičku sa postupne učíme piť. Teraz máme pol roka tak uvidíme ako nám to pôjde.
Cca od 6-7 mesiacov v case ked som zacala malu prikrmovat, nakolko bola zimne dieta plne kojene dovtedy, a vsak v 6-7 mesiaci to bol boj a vodu odmietala kedze na flasku nebola zvyknuta ale tuk tuk po case to pochopila a teraz bez vody ani na krok ma 2,5 roka o dzus ci sladene vody pije minimalne, v zimnych mesiacoch pyta caj bez cukru a ked je teplejsie len cistu vodu co ma tesi
TAK ASI OD 6MESIACOCH, nakolko syncek bol plne kojeny.ked sme zacali prikrmovat zacali sme aj pit vodicku.je super ze rajec dojcenecku netreba prevarat.velke +
Rebeka ma 2,5roka a vodu som jej zacala ponukat, ked som zacala dokrmovat UM, pretoze moje jej nestacilo, to mala 4 mesiace, ale velmi jej nechutila. viac zacala pit, ked som zacala davat prikrmy. Bianka ma tri tyzdne a pije zatial len moje mliecko 🙂
Vodicku sme ponukali iz na druhy den po porode kedze boli velke tepla...a pil ju velmi rad...odkedy sme vsak presli na caj tak mi vodu velmi nechce...ale myslim ze cez leto mu isto pride vhod aj cista voda...len ho naucit pit zo sosacika 🙂
Detom som davala vodicky aj cajiki od 4tyzdnou ,a maju radi do teraz a zvikla som im s rajec vodou aj prevarit a davat do suseneho mlieka.nakolko mali sme od narodenia koliki a reflux tak nam poradili toto ,a vasu vodu mame rady cela rodina ,chutia nam rozne prichute a najviac mame radi bylinkove a s ochitenich granatove jablcko,malina ,
Pitný režim u detičiek je veľmi dôležitý a záleží od každej mamičky, akú vodu zvolí - dôležité je skúšať to a ponúkať 🙂 Vidím že vám to ide perfektne 🙂
Najskôr vodu odmietal, aj čajík. No neustále som skúšala a ponukala a teraz už sa krásne napije. Má 3,5 mesiaca. A začala som ponúkať asi po 1,5 mesiaci, pri štikútke.
asi tak od mesiaca 🙂 prevarena, sem tam aj rascovy odvar, potom cajik na pukanie
@lentilka135 Moja vodičku najprv tiež odmietla ale potom si zvykla a začala ju piť sama keď som jej ju podávala. Ja som začala ponúkať od 3 mesiacov, skôr som pre istotu nedávala.
Moj drobec je kojeny uz papa vsetko len s vodou bol problem.Dlho som s nim bojovala teraz ma poharik s naustkom na konferecnom stoliku ked chce napije sa sam.Prenho je to vacsia zabava ked moze skusat robit nieco sam 😊
Ďakujem za všetky odpovede 🙂
Ja som mojej malej prvýkrát ponúkla vodu asi od 3 mesiacov, narodila sa v lete a bolo strašne teplo
Starsi zacal s vodou tak zhruba v 6m, v lete, a ma vodu rad dodnes, chodime na "vajcovku" a na tej frcime ;) mensi sa zatial este koji, tak mu vodu nedavam, ked bude teplo, zacneme 🙂
ja som zacala ponukat vodu cca od 5 mesiacov, kedze boli vysoke horucavy v lete 😉
Starsi ma rok a pol, tomu som davala od cca 4 mesiacov, teraz mi cez den aj noc vypije okolo 2l vody. Mensi ma pol roka, tomu davam cca od 5 mes cajik aj vodu a za den vypije cca 230ml..aspon niekto,ked ja za den vypijem mozno 3dcl, ale tatik, ten aj 3l mozno 🙂
Ja som syncekovi zacala daval vodu priblizne od zaciatku 6.mesiaca, kedy som ho zacala prikrmovat, dovtedy bol iba kojeny, takze pil iba moje mlieko 🙂 Ale jeho zaciatky s vodou boli take vselijake, po maminkinom mliecku mu nejaka voda vobec nechutila 🙂 Ale postupne sa naucil a uz niekolko mesiacov krasne pije, dokonca ked som mu skusala dat caj, tak ten sa mu vobec nepozdaval, chuti mu len cista voda 🙂 A stale aj maminkine mliecko 😀
obom detickam cca okolo 5-6 mesiaca pretoze bolo leto tak sme len doplnali tekutiny aj ked boli plne kojene 😉 a ak vodu tak len cistu, ziadne cajiky atd... akurat v skolke je tazke na to dohliadnut lebo tam veselo idu sirupove vody 😒
asi v dvoch troch mesiacoch a len vodu
Ja som male zacala davat vodicku po zavedeni prikrmov stale ju kojim tak do pol roka som jej davala len mlieko .