SÚŤAŽ O MEDVEDÍKA

danica_rajec
Moderátor
20. jan 2018

Hľadáme najúspešnejšiu uspávaciu rozprávku, pesničku alebo riekanku! Napíšte nám, čo u vás najlepšie zaberá a my jednu odpoveď odmeníme skvelým spacím pomocníkom, háčkovaným macom Bobom.

P.S. U nás je stávka na istotu pesnička „Slúžil som slúžil“. Má to len jeden háčik – spievať musí muž! Ja mám od mojej Emmy prísny zákaz 😃

Toto bola extra pekná súťaž! 🙂 veľmi pekne všetkým ďakujem a macka Boba balím k maminke s nickom @curcuma! 🙂 Gratulujeme! 🙂

tomaskova
20. jan 2018

@danica_rajec No u nas su to rozpravky z knizky, ktoru sme dostali od Jeziska. Ja s privretymi ocami unavena ledva docitam rozpravku, dam pusu na celo v tajne dufanie, ze ideme spat. Ale to je len moje zbozne prianie. Po precitani nasleduje polhodinova rozprava..mami a preco tam bol drak, mami nespi..a kam isla princezna, a mami preco ujo zachranil princeznu...a preco, preco a preco. Ale velmi ju bavia rozpravky, len skoda ze pri nich nezaspi

lenakiss
20. jan 2018

Mi si len spievame prší prší :D to by opakoval aj 100 krát A nevie kedy dosť.. ....rozprávky keď čítam tak ma vôbec nepočúva....takže maly potrebuje kľud pri zaspavani...A to som už skúšala všetko ...

elag
20. jan 2018

Tak u nas sa to meni. Prva dcerka, ked bola mensia zaspavala pri piesni "Tmy sumia sumia kridlami". Teraz su to rozpravky zo zivota (prevazne v ockovom podani, kedze mama uspava druhorodenu dcerku 🙂 Potom sa pocas dna dozvedam vselico, ked dcerka rozprava rozpravku z predchadzajuceho vecera. Druha ma zatial len devat mesiacov, ked sa nepodari zaspat pri dojceni, tak je to piesen "Ked zasvitnu ranne zore", viem trosku zvlastna uspavanka, ale funguje 🙂

erikaemkina
20. jan 2018

Tak ja Mojej láske čítam tuto knihu ❤❤❤ Máša a Medved tá je proste Najjjjj

nikuska265
20. jan 2018

U nás sú to akékoľvek rozprávky,ktoré z knižiek čítame. Občas si zapneme CD s rozprávkami (soľ nad zlatom,kozliatka, červená čiapočka) . Ale uuuuplne najviac majú deti rady,keď im babka rozpráva vymyslené rozprávky,v ktorých vystupujú ony samy (deti),alebo rôzne príbehy z minulosti, keď my - teraz už rodičia sme boli malí a že aj my sme vedeli vymýšľať 😁)

petrofka
20. jan 2018

Ked bol krpec maly, spievali sme vela, najviac zaberalo White Christmas. Dnes mam spievanie zakazane! Lebo vzdy sa pri tom rozplace 😂

domca407
20. jan 2018

U nás zaberá čítanie Rozprávok bratov Grimmovcov alebo počúvanie pesničiek od Mira Jaroša

reni1512
20. jan 2018

My kazdy vecer citame a po rozpravke modlitbicka Anjelicku straznicku..samozrejme ze vtedy je velka zvedavost a milion otazok ked treba spat 😁 Rano jej spievam Dobre raano svetlo mojich ociii dobre raaano nasa Nelinka 😊

nelly761
20. jan 2018

@danica_rajec no u nas zabera iba ticho a tma. Este sa mi nikdy nestalo aby mi zaspali pri rozpravkovej knizke. A to,citame kazducky den.... nech su akokolvek unaveny vzdy zaberie iba tma a ticho 😊

masinka
20. jan 2018

Naša obľúbená 😀

curcuma
20. jan 2018

Čo sa týka najúspešnejšieho uspávania tak to bolo dllllllho jednoznačne kojenie 😀. A teraz je víťazom Hugo Sníček 🙂

mommytobe
20. jan 2018

U nas je to klasika Moj macik🙂 tu knizku si pamatam este aj ja z detskych cias a milovala som ju. Lily ma velmi rada knizky a sice by zaspala aj sama bez citania, ale zacinam jej pred spanim citavat, nech z toho mame taky pekny zvyk😊

lucka08099
20. jan 2018

U nas celkom uspesne funguje knizka o slonici, ktora nevedela zaspat. Alebo najnovsi hit je vlastna rozpravka o dvoch princeznach, ktore nechceli spat az napokon prisla kuzelna vila, ktora ich posype praskom na spanie a potom obidve lahnu a krasne spinkaju

meiwe
20. jan 2018

U nas funguju rozpravky o princeznach , zvukova a svietiaca korytnacka, a.vetcsinou to skonci tak ze sama spieva nemenovany song zelenej potvory

zarja011
20. jan 2018

U oboch mojich deticiek boli uspesne piesne Farby vetra z rozpravky o Pocahontas a uspavanka Spinkaj moj malicky, mas v ociach hviezdicky❤Dodnes im ich spievam hoci aj v aute, ked sa chce syncekovi spinkat a zaspi vzdy bez mrnkania. Z kniziek hlavne Moj macik a tradicne ludove rozpravky. Tie moze hocikedy dodnes aj moja 10 rocna dcerka 🙂

fadama
20. jan 2018

Mojmu synovi staci cajík a jeho hrosík. Ked má hrosika nepotrebuje ziadne rozpravky ani riekanky.

nellita
20. jan 2018

U nas fici a zaberá kolo.kolo mlynske za 4 rinske,kolo sa nam polamalo a do vody popadalo urobilo bac. Vzdy sa zasmejeme,popadame na zem ako.hnile hrušky😀

fkata
20. jan 2018

U nás zaberá macko s projektorom.

danica_rajec
autorModerátor
20. jan 2018

Vidim ze deti su naozaj jedinecne a u kazdeho funguje cosi ine!🙂 ja idem prave kupat a o hodinku zrebujem novu majitelku nasho macka Boba🙂 stale sutazime!!🙂

bnov
20. jan 2018

Tma, upokojujúca hudba a dieťa na rukách.

ajino
20. jan 2018

U nás zaberala pri oboch deťoch pesnička"Tichá noc, sväta noc, ....." syn sa narodil koncom novembra a manžel pri uspavani spieval túto pesničku a vždy zabrala a tak to spieval aj dcére ktorá sa narodila v apríli

tarvika
20. jan 2018

Ked bola uplne malicka, fungovalo nosenie v nosici a Cierne oci chodte spat 😊

sandral
20. jan 2018

@danica_rajec Spájame príjemné s užitočným, takže uvoľňujúca masáž a hudobná hračka.

cailana
20. jan 2018

Ahoj,my máme vlastnú uspávanku a deti sa najviac tešia keď na konci zaspievam ich meno☺️a keď bol syn maličký tak sme s mužom spievali Páslo dievča pávy,2,5roka každý večer a každé popoludnie,psycho😁

maryon1
20. jan 2018

U nas zabera uspavanka "Spi,dietatko,spize,mamka vari slize",tu asi pozna kazdy 😘

konvalinka404
20. jan 2018

Bola raz malá, malá hviezdička,
Zviedla ju mliečna, mliečna cestička.
Zvolala zbohom družice,
vidieť chcem svetov tisíce.

Prvý deň letí, letí do sveta,
Pýchou sa celá, celá trblieta.
Druhý deň hlávku zmotanú má,
v plameňoch horí od rána.

V tretí deň na smrť, na smrť znavená,
padla k nám hviezda ako z kameňa.
Uhli sa hrudy studené,
schovali hviezdu do zeme.

Bola raz malá, malá hviezdička,
zviedla ju mliečna, mliečna cestička.
Umrela hviezda maličká,
končí sa o nej pesnička.

keena
20. jan 2018

Manzel spieval dcerke do roka a pol pred vecernym dojcenim pesnicku z perinbaby “paslo dievca pavy” vzdy ju to neuveritelne upokojilo. Teraz to zvykne zanotit aj synovi ale ten na to zaspava hlavne pri cestovani v aute. 👌🏻🍀🎼🎤

liaka
20. jan 2018

My nemame ziadnu uspavanku. Deti zaspia same.

luckusik
20. jan 2018

U nás zaberá toto 🙂 a keďže mám o 57 dní termín pôrodu, to bude na dobrú noc mojej malej spievať babička Helenka 🙂
Ej padá, padá rosička,
spali by moje očičká.
Spali by moje,
spali by aj tvoje,
spali by duša má oboje.

Ej padá, padá listopad,
pozdravuj milú nastokrát.
Pozdravuj milú,
holubienku sivú,
že sa už nevrátim nikdy viac.

anturia78
20. jan 2018

Buva dieťa krásne, uložené v jasle, buva buva pachola, milostive jezula, budeme sa spolu hrať, tancovať a zabávať, ..... túto sme spievali deťom keď boli malé a teraz ak im povieme že majú ísť spať, sami si spievajú túto pesničku