Počúvate múdra babičiek? Len málo z nás si dobrovoľne nechá hovoriť do výchovy. Pritom dobrá rada od skúsenej svokry či vlastnej mamy, keď si s niečím nevieme poradiť, nemusí byť celkom od veci...
Je nejaká dobrá rada, ktorá vám skutočne utkvela v pamäti a osvedčila sa v praxi? Jednu z vašich odpovedí odmeníme balíkom dvanástich 0,33 litrových fľaštičiek dojčenskej vody Rajec s motívmi všetkých zvieratiek z našej kampane. Gratulujeme! Balenie zvieratkovských fľaštičiek Rajec získava mamička s nickom @nelly761 🙂 Užite si krásny zvyšok večera 🙂
@konvalinka404 super! 🙂
Neviem či u inych pomoha.alebo pomohlo,ale u nas ano ,, Materske mlieko je "liek" 🙂 . Dcera mala bolave očka tak sme isli k očnemu a davali nam masticky, nepomohlo zas sme dosli dali inu . A tak som skusila jej potierať oči s materskym mlieckom na tampone a pomohlo 🙂
Nemám nic konkretne ale vzdy si nazory nasich babičiek vypočujem samozrejme že ich aj vyskúšam ak to zaberie podakujem a som rada ,že som dala aj na rady druhých 😊
ked si pytam radu od svojej mamky, ta si nepamata, nepamata si ako sa skladali plienky, nepamata siako nam zuby cistili, nepamata si ako a kolko krat sa chodilo na lyzicku k dr...ved predsa uz je to tolko rokov...ale jedna vec mi pomohla ohladom dojcenia ze je taka ponuka aky je dopyt..to mi utkvelo v pamati, a k svokre po rady nechodim ta ich rozdava aj ked nie som zvedava ,castokrat sa cudujem ze vychovala takeho uzasneho chlapa akym je moj muz ;)mozno on ma na tom vacsi podiel :D
@danica_rajec ja si rada vypočujem babičky. Keď sa dcérka narodila, hovorí mi že treba chodiť von na vzduch denne za každého počasia. Mala pravdu, dcérka nebola za 3,5 roka chorá a mne to tiež dodalo energiu!! Ale napr. poradila mi keď dcérka plakala aby som macala dudlik do mediku čo som teda nerobila. Keďže med je alergen a do roka nie je vhodné ho dávať. Čiže niektoré rady praktizujem a niektoré som usudila že radšej nie 😊
Ako dieťa som veľmi často mávala herpes. Bohužiaľ i teraz sa mi často spravy. Skúšala som všetky možné prípravky z lekární ale poväčšine nič nezaberalo.Tak som skúsila radu od mojej babičky a vždy keď už zacitim svrbenie na ústach si vezmem med a potriem si to postihnuté miesto medom.Ak nemám náhodou med vymením ho za cesnak a po pár minútach prikladám tiež na postihnuté miesto. Zväčša mám po pár dňoch po probléme🙂
Moja babka stale hovorila,ze zle pocasie nie je,len zle oblecenie.
A je to svata pravda!
A dalsie napr.momentalne praktizujem, ze soda bicarbona je zazrak 😉
Rada od babky: do kúpeľa, keď boli deti maličké ešte, mi radila dávať materinu dúšku, alebo harmanček - že ona tak deti kúpavala pred spaním - dokonca mi obe nazbierala a nasušila. No zlatá.
Este ked som cakala prve dieta, poradila mi moja teta, ze ked budem dojcit, tak najdolezitejsie je vopchat prsko dietatku do pusinky co najhlbsie, nie len bradavku ..... fungovalo to, ked to spocitam, 3 deti som bez problemov dojcila dohromady 6 rokov 😀
Ale ano, mne utkvela v pamati rada, ze ak chceme babatko tak netreba si robit test casto, aby clovek nebol sklamany. Tak som si to zobrala k srdcu a robila si test kazdy 4-5 den, dokonca aj cez cyklus 😃 som blond totizto..a po 3 mesiacoch ocikavania testu, som zistila ze ocikavam opacnu stranu 😃 a to som mala 30 😃 😃
Ja som pred 19 timi rokmi dostala radu od moje ex svokry
...kazda zena ma mliecko moze kojit, tak koj..aby babo bolo zdrave.Veru mala pravdu.Prvy syn (*uz 19r)odkojeny 2,5l roka dcera (14r) odkojena 3,5 roka a najmladsi syn 2 roky 4 mesiace stale kojeny...Veru niekedy tie starsie zeny mamky babky svokry tetusky maju skúsenosti a veru aj poradit vedia...
Ja mam svokru a švagrinu co rozdavaju rady aj ked o ne nestojite, co mam malej dat, kedy, kolko, co obliect a co nie..takze asi tak..mne moja mamka poradila po prvom mesiaci, aby som malej ukazala režim dňa, pretoze uz som bola unavena, vecne chodit von, nic si dma neurobit, jest v rychlosti, ak sa vobec stihate najest a o 20.00 tvrda na gauci..takze od vtedy rano sa okolo 06,00 zobudi dostane mliecko, doobeda okolo 9,00 desiatu, okolo 12,00 obed potom spinkat /standard 3-4hod spi/, potom olovrant a vecer okolo 19,00 okupat, mliecko a spinkat..robime to takto denne od ukonceneho 1.mesiaca a mala ma za 3t 1.rôčik 🙂 ..jednoducho rada na nezaplatenie..kym cez obed spi ja si navarim upracem..a dam si tepluuuuu kaaaaavu 🙂
Nám pomohla rada skúsiť materské mlieko na boľavé očká, taktiež sme chodili k lekárke a vracali sa nám zápaly a mliečko pomohlo,myslím že sa to tu už spomenulo.
Že sa treba riadiť vlastným umom tzv . Sedliackym rozumom ❤️ A všetko pôjde ľahšie ...a tiež byt psychicky v pohode , to mi pomohlo pripraviť sa na pôrod
Mám doma dcéru ktorá ťažko zaspavala. Mama mi poradila nech si z nou ľahne a masirujem jej chrbatik, zabralo a inak spat už ani nechodí.
áno , pomohlo ved Moja maminka a babka mi stále radila a radu dá stále čo sa tíka malej , nedávno neviem prečo ale so mnou nezaspala , išla s nov babka no a Ema už spala
... pomáha , poradí mi no proste všetko , všetko a prečo ? lebo Nás má , len nás a my máme ju Náš zmysel života , naše všetko
Áo mamina mi ešte kým som čakala prvú dcérku nachytsla perinky a košieľky po mne, mala odložené veď sa zídu, a poradila mi aby som dcérku dávala do bielej košielky a do perinky zaviazala je aj do perinky rúčky a bude apokojnejšia, najprv som to nebrala vážne, ve´d deti predsa nnosia ina teké košielky, ale body a pančušk, ale dcérky bola dosť plačlivá, mrzutá, v noci málo správala, v kočáku iba min. a a tak som mamiine rady počúvla dcérku balila do perinky, košielky a super dcérka aj ke´d sa často v noci budila na mliečko, ale hneď zaspala a bola kľudnejšia a perinky biele ktoré majú vyše 40 rokov som využila aj pri mojich ďalších 3 dcérkach a super a rady maminy počúvam doteraz aj keď sú dcérky väšie a ja mám už nervy na pokraji, rady miminy sa veľmi zídu. Dúfam, že aj ja budem vedieť takto dcérkam super poradiť som vďačná za každú radu, aj ke´d niekedy sa mi zdá, že som málo schopná, ale... krásne dni, potom somrada za každú aj najmenšiu radu pri 4 dcérkach neposedných
Moja mama mi vzdy vravela : Pri babatku dostanes mnoho rad, každy ti bude chciet radiť co a ako mas robit, ale mama si ty a ty vies najlepšie co mas robiť. Tak toto bola najlepsia rada.
Rada od vsetkych mojich kamosiek, ktore uz mali deti: Spi, ked mozes, ked sa dieta narodi, uz sa poriadne nevyspis 🙂 A ked uz ho mas, tak spi, ked sa da.
A tiez od mojej mamy, svokry a dr., ze ked nemam mlieko a skusili sme vsetko, svet sa nezruti a pokojne dat UM neuskodi.
Mne poradila mamka,ze na bolave brusko babatku nahrievali plienky zehlickou,ked plakalo.V zufalstve som skusila a zabralo.Potom som uz kupila vankusik do mikrovlnky,lebo teda v dnesnej dobe je to rychlejsie takto, ale nahrievanie pomohlo.
Mojej mamine maximálne dôverujem a jej rady si cením. Kedykoľvek si s niečím nie som istá,alebo potrebujem poradiť,volám svojej mamine. Či už keď sú deti choré,alebo aj pri výchove, varení.... Ona ma všetko naučila a vďačím práve jej za to,aká som ja ,a tým pádom aj moja výchova.
Neviem či je to zrovna rada,ale príslovie,ktorým sa mama vždy riadi a často mi to opakovala : "Nech slnko nezapadá nad tvojim hnevom" .
Rada.od mojej.maminy bola ked to nejde a malý vyvadza.sadni si a pozoruj . Malý ked vidí že si ho nevsimame hneď prestane robit.zle 🙂
Tak, čo sa týka rád od našich skúsených mám alebo babičiek tak tie si rada vypočujem a niektoré aj v praxi použijem,keď už tie moje nepomáhajú. Napr. už to bolo aj vyššie spomenuté to materské mlieko na očko. Našej 1.dcere očko od mala trošku hnisalo. A naša doktorka mi poradila,aby som jej tam pri dojčení kvapla mlieko, že to pomáha. Tak som vyskúšala. Ale napr. zas iná rada od mojej mamy...malá nemohla zaspať,mala problém so zaspávaním, vždy to bolo len na pár minút a predchádzalo tomu dlhé hojdanie. A keď moja mam prišla k nám na návštevu a zobrala si moju malú na ruky ku sebe a trošku s ňou pochodila tak to zabralo a zaspala. Proste vedela ako na to, tak som to vyskúšala aj ja 🙂
Mne sa osvedčila rada od maminy vždy spí, keď spí dieťatko. Ešte mi radil ocino, že sa mám riadiť svojim rozum a chodiť s ňou von za každého počasia. Hoci je pravda, že zrazu sú všetci veľmi ochotní radiť.Ich rady mi veľmi pomohli.😍
Mne veľmi pomohla svokra keď mal syn koliky. Ukázala mi ako mu masírovať bruško a cvičiť s nožičkami aby som mu pomohla. Niektoré rady púšťam druhým uchom von, ale toto mi pomohlo ☺️
@danica_rajec obľúbená rada mojej mamy / svokry / ale aj susedy, keď som sa ponosovala na to, že malý zaspáva len na prsníku, bola "nechaj ho vyplakať". Neviem, či funguje, lebo som ju nemala srdce aplikovať... 🙂
U nad fungovala rada mojej svokry : spi vtedy, ked spi aj dieta a rada mojej mamy: s(pokojna) mama -s(pokojne)dieta
Ja som akosi moc nepocuvala nikoho. Vzdy som robila podla seba a svojho uvazenia. A.moje deticky su uuuuzasne a sikovne. Kolkokrat sa aj cudujem ze ako je to mozne ??? 😂😂😂😂
Moje dieťa nechcelo spať .. Bojovala som s tým blbym spánkom aj 2 hodiny, potom prišla svokrička, zobrala ho k sebe a do pár minút Jakubko zaspal, rozmýšľala som ako to robí no nechcela som sa jej to pýtať aby si nemyslela že som neschopná matka. Odsledovala som si ju a všimla som si že ho dáva do nosiča,keď som to začala praktizovať sa mi ho podarilo dať späť a o 10minut som mala čas aj neuveriteľné 2 hodiny. Tak to je moja super rada, ktorá zaberá 😊😊