Ako prebieha u vás Vianočné upratovanie? Zapájate do toho aj svoje deti?
Máte nejaké upratovacie tipy, triky alebo obľúbené čistiace prostriedky, ktorými vyčistíte všetko a vždy? 🙂
Podeľte sa s nami s vaším obľúbeným čistiacim prostriedkom, tipmi a radami na upratovanie alebo ukážte, ako vám pomáhajú vaši malý pomocníci a ja v sobotu na obed vyberiem 4 z vás, ktorým pošleme dm balíček!
Na vela povrchov a necistot u nas funguju vlhcene utierky 😁 rychlo utriem prach, skvrny na nabytku a sem tam zachrania aj oblecenie. Teraz mi “pomaha” moja 4mesacna dcerka, ktora casto vsetko sleduje a uci sa ako sa ma upratovat
Ja upratujem kazdy den,nie preto lebo musim,ale preto lebo chcem-potrpim si na cistotu. Takze vianocne upratovanie je pre mna kazdodenne 😁 oblubeny cistiaci prostriedok,hmm myslim ze to su cistiace obrusky na vsetky povrchy a tiez dezinfekcia v spreji. A deti pomahaju radi. Ono ked to vidia ze to je na dennom poriadku,tak sa s nim vzili😊 izbicku si upratuju sami,od vysavania cez prach a hracky a to maju 3 a 5 rokov👬
Môj mladsi syn upratuje rad ale hracky si zbierat nechce a varim na peci na drevo a jej cistenie sa mi najviac osvedcilo z popolom z dreva a este z tym ide aj super vicistit hrnce
Aj u nás sú vlhčené obrúsky najlepšia zábavka pre oboch synov 😂 mladší sa pomaly učí zbierať hračky, pomáha s pradlom vyberať z práčky prekladať do sušičky niekedy s mokrým pradlom vyutiera čo sa dá 😂😂 (má 1,5r) a starší ten má 4r, pomaha odkladať menšie riady z umývačky, vysávať, utrieť prach
Drobcov zapajam do upratovania...chvilu ich to bavi pobehovat s handrou a niekedy aj s vysavacom. Hracky si tiez sami poupratuju obcas. Moj velky pomocnik je ,,okena,, ,,jar,,
Dobry tip na predvianocne upratovanie je odmasnovac Denkmit, vzdy s nim rychlo vycistim kachlicky pri sporaku a striekam ho uz na vsetku masnotu, hrnce zospodu. Deti do velkeho upratovania nezapajam, lebo maju iba 2,5roka 🙂
Octový čistič Denkmit a Denkmit do kúpeľne 🙂 čistím nimi, čo sa dá :D a veľmi som si obľúbila aj značku Frosch, najmä čistič s malin.octom, takže celkovo u mňa prevládajú čistiace s octom alebo ocot samotný...a na rýchle pretretie sú super vlhčené obrúsky Denkmit... a keďže aj veľa periem, tak musím mať stále doma zásobu aviváže :D
no a môj 4ročný synovec, veľmi rád pomáha v domácnosti, keď je na návšteve u babky - minule mi pomáhal pri pečení, sám strúhal jabĺčka, umýval riad, zametal... jemu ani netreba hovoriť, hneď pomáha a teší sa z toho :D
Väčšinou všetko obyčajným octom 😉
tak my už sme začali do upratovania zapájať aj drobcov (2-ročného a 4-ročného)... aj keď ten starší je taký prešpekulovaný a on viac kontroluje, ako pracuje :D máme veľa obľúbených výrobkov z DM, ale keďže som doma s malými deťmi, tak najčastejšie na rýchle upratanie upackaného stola používam vlhčené obrúsky... najviac nám vonia pomelo kumqat 🙂
Ja upratujem každý deň, pri deťoch je to veru potrebné 😁 a zapájam aj synov, nech sa učia.. Najčastejšie používam vlhčené utierky skoro na všetko, to je taký všestranný pomocník a ešte dezinfekciu v spreji 👍😉
Ja som deti viedla odmala ateraz si upracu izbu poutieraju orach umyju zem a vynesu smeti do kosa von aked niekedy nerobime nic tak oridu zamnou ze sa nudia ze co ideme robit 😁😂😂😎
Ja používam vlhčené utierky úplne na všetko 👍😁 aj deti mi pri upratovaní pomáhajú 😉😊
u nás v domácnosti je veľmi obľúbený denk mit čistiť na kúpeľne... nielen veľmi dobre vyčistí, ale má aj peknú vôňu... a prácu máme doma rozdelenú, každý niečo a hneď je doma krásne 🙂
Ja sa snazim si vsetko zjednodusit,takze vdaka zlcovemu mydlu,sody bikarbony(ktora sa da v ekologickem baleni v dm kupit😍) a octu si vyrobim prostriedok na riad ,okna,podlahu atd... kolko potrebujem mimochodom velmi sa tesim,ked sa budu dat konecne aj na Slovensku capovat cistiace prostriedky,tak ako v Nemecku🤗🤗🤗 a co sa tyka mojho drobca najradsej sa na mna pozera,okrem vyberania tanierov z umyvacky,to zvlada na 👍👏
Ako každá matka aj môj oblubeny prípravok pri upratovani sú vlhčené babylove hocikedy na hocičo. No môj syn mi toho vela nepomôže vysávanie trva 4x dlhšie lebo mi vypína v kuse. Ale ked utiram prach rád stláča sprej a strieka na handu. Aj okna pomôže ale samozrejme tiez len sprejovat😁. Typy a triky nemám upratujem ked je treba sviatok nesviatok.
krpatý samozrejme "pomáha" usilovne a rád :D
obľúbený výrobok- octový čistič od Frosch https://www.mojadm.sk/frosch-univerzalny-octovy... je ekologický, lacný a hlavne super účinný! aj iné ich produkty mám rada
ahoj, aj ked mam vyrobky z dem velmi rada, ci uz na upratovanie alebo pranie, ci do umyvacky, ale proste co budem klamat, najviac pouzivam ocot 😉👍
U nás je Vianočné upratovanie ako každé iné. Rada mi pomáha dcérka školáčka -utiera prach, či rozvešia prádlo. Mojimi upratovacími pomocníkmi ( okrem dcérky) sú sprej proti prachu, ocot a proti škvrnám na koberci je dobrá "okena" v spreji. DM drogéria je naša obľúbená, ale s vašimi čistiacimi prostriedkami zatiaľ nemám skúsenosti. V budúcnosti určite rada nejaké vyskúšam.
Tak ja odkedy mam deti, som zistila ze najlepsi pomocnik pri upratovani su vlhcene obrusky👌. Starsia pomahat s upratovanim vobec,najmensia si pekne hracky uprace,len dokedy jej to vydrzi?😊
Rocny syn chce len vysavat 🙂 takze mam velkeho pomocnika 🙂 inak ja upratujem rada ak toho nie je vela, ale snazime sa mat v dome ako tak poriadok, teda vsetko ma svoje miesto 🙂 na prach pouzivam navlhcenu handricku,podlahy s mopom a uz je cisto , kym maly zase nerozhadze hracky 🙂
@sisa_dm u nás sa veľmi neupratuje, lebo pri troch chlapcoch to nemá zmysel 🙂 ale ked už, nedám dopustiť na vlhčené obrúsky DenkMit, najmä ked sú v nejakej voňavej limitke... s nimi čistím takmer všetko... viem, že to nie je veľmi ekologické, ale ked je potrebné zachrániť situáciu, sú veľmi užitočné 🙂
Ocot,ocot,ocot na kupelnu..a soda bikarbona na drez. Ale ako prvu pomoc ma vzdy pri ruke denkmit vlhcene utierky na prach a nečistoty. Pretieram nimi aj varnu dosku a za mna su super🤗
Fuha, no to je téma 😀 najstarší musí, má 13 a dvoch malých bratov... Nie ze by bol rád, ale za 5e týždenne pomôže vždy 😀 najmladší ma 18 mesiacov, miluje vysávač a umývačku, no ja jeho radosť veru nezdielam 🤦♀️😀 Adamko ma skoro 5,ked ma chuť pomáha mi rad, no chuť málokedy a keď aj tak pomoc sa otočí na ešte väčší neporiadok...
Upratujem priebežne každý deň volaco, máme veľký 🏡, takže keď skončím hore, ide odznova dole 😀 najviac ale vždy upracem keď si kúpim niečo nové voňavé 😀😀😀
Ja mám až 3 malých pomocníkov,niekedy sa chytia upratovania aj bez toho,aby som ich požiadala o pomoc,no niekedy sa im vôbec nechce...často mi pri upratovaní pomáha aj manžel-povysáva,umyje podlahu,celý byt vtedy rozvoniava čistotou,lebo on čistiacimi prostriedkami vôbec nešetrí... každá pomocná ruka sa zíde,hlavne v predvianočnom období
mne pomahaju deti celorocne, mala najradsej utiera prach a cisti povrchy, ale len s vlhcenymi utierkami 😁, krasne nimi prevonia byt a vycistia takmer vsetko