Snáď každé dieťa túži mať domáce zvieratko. Vianoce sú na takéto rozhodnutie, kedy deťom splniť takéto želanie, ten správny čas. 🙂 Ale myslíte na to, že o zvieratká sa treba starať? Venčiť ich, kŕmiť ich a že okrem času budete musieť investovať aj ďalšie peniažky? 🐶
Kedy si myslíte, že je najlepší čas kúpiť deťom domáceho maznoša? 🐱
Prečítajte si tento článok a zistite, či ste pripravený mať doma domáce zvieratko 🙂
https://www.mojadm.sk/zvierata/ste-pripraveni-n...
Clanok sa mi paci,ja si myslim,ze je to v prvom rade o vztahu,ak lubim svojho muza a deti,z laskou sa o nich postaram a nebudu mi na pritaz ....podobne je to aj s domacim milacikom(samozrejme za predpokladu,ze sa dokazem v prvom rade postarat o seba) my mame vtaciky,ideme si zaobstarat rybicky a neskor by sme chceli aj psika(ked syncek este trocha podrastie)verime s manzelom,ze mu to obohati detstvo a nauci sa zodpovednosti,empatii ku zvieratkam... keby som svoj zivot brala podla hesla "o vsetko sa treba starat"myslim,ze by som v zivote vela radosti nezazila😄
Normalne sa mi nozik vo vrecku otvara!!!! Zviera nie je darcek, zviera je zivy tvor a zavazok na roky rokuce. Ziadne dieta nie je schopne odhadnut, ci toho bude schopne. Vianoce su uplne najhorsi cas, robit taketo rozhodnutie. Ja by som zakonom zakazala davat detom zviera ako dar. Zviera musi chciet cela rodina, dospeli zvazit, ci zviera casovo, financne i psychicky zvladnu, do akej miery bude dieta schopne pomoct sa postarat a potom uvazovat o jeho prichode do rodiny. A nie vianocne “osprosteni“ v ocakavani detskeho nadsenia kupit “darcek“, ktory potom o par dni kazdemu prekaza alebo nevedia, co s nim.
@sisa_dm ak to musi byt tak korytnacka suchozemska
ZVIERA SA NIKDY NEDÁVA AKO VIANOČNÝ DARČEK. Teda konkrétne pes, je to obrovská zodpovednosť na dlhé roky
Preboha, zviera nie je darček, už si to konečne uvedomte. Keď po ňom dieťa túži a rodič ho nakoniec (ideálne po veľmi starostlivom zvažovaní) kúpi/adoptuje, tak je jasné, že sa to dieťa bude tešiť. Ale stále to nie je darček, nie je tu deťom ani dospelým pre zábavu. Je to živý tvor, ktorý bude žiť roky, v prípade psa 15. A určite sa zviera nekupuje deťom! Kupujú si ho rodičia, lebo tí sú dospelí a zodpovední, deti s ním môžu akurát tak pomáhať. Prvoradá zodpovednosť je na dospelých.
Mimochodom, Vianoce určite nie sú ten správny čas na rozhodnutie o niečom takomto. Po prvé, cez Vianoce má väčšina ľudí voľného času oveľa viac ako inokedy, takže cez sviatky je všetko v pohodičke, má sa kto o zviera postarať aj nadšenie je ešte čerstvé, tak sú všetci z toho "hin". Potom príde bežná rutina a zrazu sa ukáže, že sa nikomu nechce vstávať o polhodinu skôr, že cez deň nemá kto prísť psa vyvenčiť a podobne. A pes šup do útulku, však čoby nie. Po druhé, malo by to byť racionálne rozhodnutie, nie emočné, čo je v čase Vianoc o dosť ťažšie, lebo sme rozcítení a pod tlakom tohto rozpoloženia pristúpime aj na veci, ktoré by sme si inokedy veľmi dobre rozmysleli.