Mamičky, nechávate dieťatko radšej maľovať pastelkami, fixkami, štetcom či priamo ručičkami? A vie už dačo pekné namaľovať alebo vyrobiť? Pochváľte sa nám tým.
Myslím si, že aj pre učiteľov je to veľmi ťažké. Známkovanie vo výtvarnej výchove nie je známkovanie výkonov ako všade inde a výkon sa tam nedá ničím merať. Tu ide o to, aby sa dieťa naozaj snažilo a vyjadrilo sa. A nie je možné povedať, tento obrázok je krajší, tento menej, všetky sú krásne a hlavne názor na krásu je individuálny. Ja som napríklad od prvej triedy chodila na krúžok maľovania, ale v škole som z toho mala trojky. Boh vie prečo 🙂
Máte rozumnú učiteľku 😉 A kto vie, možno sa jeho abstrakčné kresby budú za pár rokov draho predávať 🙂
@danonino_lucia Moje deti sú snaživé, radi kreslia kriedami na cestu, na chodnik, voskovkami na papier a pastelkami na stenu 🙂 V tom ich musim brzdit a odkladat farbicky mimo ich dosahu. Majú 22 mesiacov (dvojicky) a kreslia hava. Ci je to len jedna ciara, alebo to vyzerá ako kudol dymu, je to havo. 🙂
@danonino_lucia u nas sa tiez nie je cim chvalit, syn ma 4,5 r a veru nie je po mne. nie len ze nevie pomaly nakreslit postavicku (gulatu hlavu a ciarky ako trup, nohy a ruky), ale ani vymalovavat 🙂. co ma ale velmi prekvapilo, tak teraz pripravovali k dnu otcov obrazok a to bol normalne neskutocny vykon, sama som prekvapena. ale zasa vie ine veci a uz ako 2,5r hovoril "r", tak nemozem chciet vsetko 🙂 ...
No môj má 11r. a keď čosi kreslí, tak sa musím opýtať čo to je, lebo sa to nedá identifikovať. 😀 Nechápem ako je možné, že má jednotku z výtvarnej.