Čo si so sebou beriete na desiatu, keď idete na ihrisko?

danonino_lucia
22. jún 2014

Keď sa dieťa hrá vonku spotrebuje veľa energie a čo neskôr dostane hlad. Je dobré s tým to rátať a okrem vody sebou zobrať aj dačo malé, čo zaženie hlad a rýchlo doplní energiu. Čo si sebou najredšej na desiatu pre vaše dieťa beriete vy?

janderka
22. jún 2014

ovocie, nejake keksiky, piskotky...

siska53
22. jún 2014

Na desiatu ovocie. Nakrajam do krabicky,pribalim servitky a vidlicky.

mawka
22. jún 2014

hlavne nieco, co sa netoopi. takze iste nie cokoladove jedla. radsej keksove, piskoty, prip. bebe susienky, pitie, jablko. u nas v lete mame alej, kde je kopec tych zltych sliviek, takze deti sa mi nakrmia aj tam 😀 zalezi od vyletu, ked je to prechadzka, ihrisko, zalezi ako dlho sme a je rozdiel, ked sme niekde cely den.
rozhodne nejdem bez vlhcenych utierok. moje decka sa tak vedia zababrat, ze dovi dopo. 😀

liz_lemon
22. jún 2014

nakrajane jablko, detske kekse, nejake pecivo, susene jablka, vyzivu, ktora sa pije

koniarova
22. jún 2014

Nevidím dôvod, brať na 1-2 hodiny niečo na desiatu, keď každý normálny človek má raňajky a obed.. Ja len očami gúľam, keď vidím, aké sprostosti majú niektoré ženy v kočíku. 😝 😝 Stačí voda a hotovo.

bubelko
22. jún 2014

@danonino_lucia ked ideme na hodinu-dve tak len vodu na pitie. ak na pol dna, tak ovocie a celozrnne krekre, piskoty alebo cerealne tycinky.

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@bubelko
Takže samé sacharidy, aby mali rýchle doplnenia energie, čo vybehajú a celozrnne krekre na dlhodobejšie doplnenie. Perfekt 😉

zuzkamacken
22. jún 2014

@koniarova kazdy normalny clovek by mal jest aj desiatu..aj olovrant

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@koniarova
Ono záleží na tom, na ako dlho idete a ako máte staré dieťa. A od toho sa odvíja, ako často musí jest, lebo deti si ešte nevedia robiť veľké zásoby energie. Ale mate pravdu, kde idete na hodinku, tak jedlo brat nemusíte, kde idete na cele popoludnie na ihrisko, kde dieťa behá, dakedy dávate jest dvakrát aj viackrát.

lubikan
22. jún 2014

ako toto su tak plytke otazky 😕

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@lubikan
Tak otvor diskusiu na tému, ktorá by ťa zaujímala. Ja sa snažím ovárať témy, ktoré sú podľa mňa zaujímavé a týkajú sa detskej motoriky, ale ak máš iný nápad, čo by bolo dobré prediskutovať, ja budem iba rada a veľmi rada sa zapojím 🙂

katulienkax
22. jún 2014

Moja aj keby nejedla pól dňa tak si nic nevypyta odo mna 🙂 ale ked druhé mamičky vytiahnu tak im by zjedla ako prvá 🙂 na 2 hodky teda neberiem nic

samasa
22. jún 2014

u nás ani nejde tak o jedlo na ihrisku, ako o edlo na cestu tam a spat... ked jedia cestou, tak sa nebijú, neplačú a nepapulujú 😀 😀 😀

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@samasa
Tak to je dobrá taktika 😀 Takže dačo malé do ruky 😉

sirinka
22. jún 2014

Ked sme sa kedysi cele dni hrali vonku, mama nas zavolala na desiatu ci olovrant domov, dostali sme do ruky chleba s maslom a utekali sme dalej... 😀 ja mam vacsinou po rukepre decka cerealne tycinky alebo ovocie. Prinajhorsom nieco niekde kupime. Nijako extra to neriesim.

samasa
22. jún 2014

@danonino_lucia tak pri troch lapajoch už neostáva nič iné len taktizovať 😀

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@samasa 😀

m_ij_ka
22. jún 2014

kukuričné chrumky, ovocie, piškoty,kekse celozrnné, a samozrejme pitie

ivushqa
22. jún 2014

@lubikan snad tu nechces rozoberat teoriu relativity alebo nieco podobne 😝

janinah
22. jún 2014

pokiaľ je to len odskok na ihrisko,tak len vodu,čaj....nenosila som jedlo,na ihrisku nikdy dobre neumyjem dieťaťu ruky s vodou a mydlom ako doma a nebude jesť s takými špinavými.....

titkovamiriam
22. jún 2014

vodu,brumika 🙂

juliana77
22. jún 2014

@danonino_lucia Takéto otázky, to už je podľa mňa moc aj na koňa.

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

Je keď ideme na dlhšie von, tak robím napríklad zeleninový šalát so syrom, je sa to vidličkou, takže to nemí treba brať do rúk. Dobrý je aj ovocný šalát alebo upečiem ovocný koláč, ale to už je náročnejšie na hygienu. Vlhčené utierky sú super, bez tých ani ránu, ale ide aj namočiť vodou obyčajné.... Ale ja preferujem dačo čo sa zobe vidličkou alebo lyžičkou 😉

syrik
22. jún 2014

@danonino_lucia Asi čakáte, kto napíše, že berie deťom Danonino 😀 😀

sirinka
22. jún 2014

No musim priznat, ze brat so sebou pribor, kvoli desiate na ihrisku je pre mna uz prilis...

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@sirinka
Do tašky hodím plastový sáčok, do toho plastovú krabičku s ovocným šalátom, lyžičku a papierové vreckovky. K tomu pridám fľašu vody mobil, kľúče a idem 🙂

sisaka
22. jún 2014

asi mam divne deti, ale nic im na ihrisko neberiem, za hodinu-dve nikdy nevyhladli tak, zeby nedosli domov a dlhsie byt na ihrisku? Neviem si predstavit trcat na jednom ihrisku tak dlho, ze je potrebne vytiahnut pribaleny obed.

henikav
22. jún 2014

My mame stale vsade jablka, ci uz v aute, ci v kociku a jeme ich "na divoko" 😀 😀 😀 bez priboru a bieleho obrusu, normalne zubami, aj malej odhryzneme kus a zuzle si ho zaroven s nami 🙂

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

Iba pripomínam, že dnes bude končiť súťaž o recept. Ak sa plánujete ešte zúčastniť, máte do večera možnosť 😉

samasa
22. jún 2014

@henikav nemyslíš vážne???? a ešte ta nikto neukamenoval, ani neudal na sociálke??? a tvoje deti???? eštee žijú??? 😀 😀 😀 😀 😀