Okrem ihriska sa dá s deťmi robiť veľa vecí, ktoré rozvíjajú hrubú motoriku. Už tu mamičky spomínali prechádzky, hádzanie kamienkov do vody.......je veľa aktivít, ktorými môžete vaše dieťa rozvíjať. Aká je vaša najobľúbenejšia a čo zaujímavé robíte vonku?
Lucka, kde vy na takéto otázky chodíte. 😀 😀 😀
skaceme na trampoline, nahaname sa, kopeme si loptu, hadzeme si loptu, nahaname bubliny, smykame sa, chodime po obrubnikoch, murikoch, hojdame sa, lezieme po preliezkach, odrazadlo, polievame kvietky, zametame, hrabeme, vozime babiky v kociarikoch, kupeme sa v bazene....
@koniarova
Viete, že ani neviem 😀
Tak som si prebrala, čo robím s deťmi pre rozvoj motoriky a čo by mohlo byt pre ostatných zaujímavé a chcela som sa podeliť 😉
Ja viem, čo s deťmi robím a ako ich rozvíjať, ale neviem, či to vedia aj ostatný. Daktorý to robia a svoje deti rozvíjajú, daktorý nevedia, že by to mali robiť, prípadne ako. Môže to byť inšpirácia pre tých, čo nevedia ako na rozvoj motoriky a ľudia si tu prečítajú skúsenosti ostatných a môžu sa inšpirovať. Kto má záujem, môže tu so mnou diskutovať a opýtať sa mňa na môj názor, či to robí dobre. Ja mam nápady, ľudia majú nápady a keď to dáme dohromady, budeme mať všetci zdravé a dobre vyvinuté deti 🙂
naša malá zbiera veľmi rada vajíčka....každé ráno ešte sa ani nenaranajkuje uteká pozerať či už pipky zniesli 🙂 potom ich opatrne poukladá do kýblika aby sa nerozbili a s veľkou radosťou mi ich nesie 🙂 bavia ju všetky hry - skákanie na lopte, stavanie hradov a kopanie tunelov v piesku, raz dokonca babičke poolamovala muškáty, všetky farebné hlavičky a nechala len zelené lístky, naučila som ju skákať gumu a najviac ju baví ked ideme za naše humno na potok hádzať nášmu hafanovi paličky a kamienky do vody 🙂
Bicykel, odrážadlo, futbal, hádzanie lopty, hra v piesku s formičkami, s vedierkom a s lopatkou. Deti rady pozorujú chrobáčiky, vtáčiky, občas ich naháňajú. 🙂 Niekedy im robíme súťaže, napr., kto najďalej doskočí, kto bude prvý pri niečom (beh). 😉
zoskoky z nabytku, radiatora, hojdanie sa na zavese/zaclone, smykanie sa na schodisti, nahanacky po parkovisku, hadzanie tanierov a pohraov o zem nas uz preslo, naberanie vody pocas kupania do pohara a vylievanie na podlahu, skakanie na posteli, deti si stale najdu sposob ako rozvijat hrubu motoriku netreba ich ucit 😉
@tova
Každý má svoj spôsob, ako nechať rozvíjať svoje deti. Máte šťastie, že vaše deti sú tak živé a na druhou stranu je to o to väčší starostlivosť. Ale niektoré deti od prírody také nie sú a ty je treba v pohybu cielene podporovať.
Keď sa dieťa nechá, tak si bude behať, skákať a samo sa si na všetko príde, keď sa mu dá priestor.
Alebo sa dá dieťa cielene rozvíjať. Ja najradšej pustím hudbu a s deťmi tancujeme, vždy dakto predvádza pohyb na hudbu a ostatný to opakujú alebo ich len nechám, nech sa hýbu na hudbu. Alebo sa hráme na sochy, ja predvádzam a deti opakujú a chvíľu v tej pozícii musia vydržať...a také to veci s nimi robím, učím je nové pohyby a polohy, skoordinovať končatiny a pekné sa u toho zabavíme. To je hlavné 😀
@danonino_lucia vsetko mozne, nahanacka, bicykel, motorky, odrazadla, trampolina,hojdacky rozneho druhu, smykalky, lezenie na detske hrady, hadzanie kamenov,trhanie kvetin, pozorovanie mravcov s palickou v ruke, buchanie palicou do stromu, skakanie na schodoch, skakanie z roznych vyssich murikov, chodenie po murikoch, vysenie na preliezkach, chodenie po preliezkach a to ma dva roky,tak cakam,co bude dalej