Drevene kocky, plastové nebo plastové spojovacie kocky........všetky majú svoje pro a proti. Drevené sú drahšie, u plastových je treba si dát pozor, aby splňovali prísne hygienické požiadavky na hračky a mali certifikáciu. Podľa čoho vyberáte hračky vy?
jednoznačne u nas vyhrava lego lego lego a ešťe raz lego. 🙂 😎
Hlasujem za Lego. (s veľkým L)
Ale aj Lego treba vyberať, najjlepšie sú tie veľké krabice základných komponentov.
A je to výborná hračka pre deti, mamičky aj oteckov 😉
Lego Duplo, už máme nakúpené. Je drahé, tak verím, že bude aj dobré...
lego .lego a potom mekano,seva,bloco,drevenna genii kreatin ,klasicke drevenne kocky so stavanim obrazkov,
@tichanska1
Duplo je orientované na nízku vekovú skupinu a môj názor je, že je dobré. Ona nie vždy vysoká cena značí kvalitný výrobok, ale v prípade dupla to platí 😉
moja má ešte len 17 mesiacov, ale u nás je tom woody stavebnica, je drevená, má 100 ks a na otvore má vkladacie diery, čiže si cvičí aj túto stránku, dá sa z nej pekne stavať
@titkovamiriam
Plne súhlasím s mimla aj s kockapetra, lego má veľa variant a krásne sa s nim dieťa vyhrá, ale pre mňa vždy drevo bolo drevo. Ale keď som pozerala moje staré kocky, pekne nafarbené, tak začala premýšľať, čím sú natreté…..asi ostanem u nového lega
Jednoznacne valachia drevena..je ich vela druhov a deti sa s nou neskutocne prebavia
@danonino_lucia neboj sa dnesne hracky ak su vyrobene u nas z dreva su natrete vacsinou vodourieditelnymi farbami ,horsie je to s tymi z číny...ja som 17 rokov robila vo firme čo farby vyrabala a milovala som pracu s drevom,pre vyrobcov su sialene skušky-pre dovozcov nič :(,je kopec sikovnych ludi co dokaze vyrabat nielen stavebnice ale aj nabytok a ihriska no ked ma dat testovat urcitu vec na 10 skusok po 10 000 eur-sa na to može....,takže ak najdes drevene hracky vyrobene na Slovensku,Česku su OK 😀
@titkovamiriam
Ja mám iba hračky vyrobené v Československu, aspoň 25 rokov staré, tak to hádam bude ok 🙂
Mňa teraz desí tie lacné z Číny, keď vidím, že to všetci kupujú, bo je to lacné, ale neviem, čo si o tom mam myslieť, aj keď výrobca tvrdí, že sú nezavadne....ale redšej dávam prednosť značkám, ktorým dôverujem, veľké firmy ako Lego a veľa vyše menovaných si nedovalí mať aféru, lebo by ich to položilo, ale zase sú o veľa drahšie. 😒
@danonino_lucia u nás frčí lego,obyčajné drevné kocky (spravili sme si ich sami,takže vieme,z čoho sú 🙂 ), seva,elektrická stavebnica a seko(aj ked posledné dve menované sú už menej obľúbené).vyberáme kvalitu a kedže tá niečo stojí,tak sa na darček skladáme viacerí a spokojní sme všetci
Pre malé deti lego Duplo. My sme starsi a u nas fici Playmobil aj ked to stavebnica nie je sice najprv ho treba poskkadat 😉
u nas sa mala dokaze pekne zahrat s legom Hello Kitty.
u nas Seva cislo jedna..potom lego 🙂 Sevu mame aj "babsku" 🙂
Jednoznacne lego 🙂
Lego.🙂
lego duplo a drevená železnica 😀
Vidím, že máte všetci doma malých staviteľov 😉
my mame drevene kocky, a je pravda, ze sme ich dostali, nekupovali sme ich sami, takze neviem cenu posudit. ale hra sa s nimi od 1. roka a teraz ma 3,5 a stale ho to bavi. najskor len bural a teraz uz triedi farby a robi domy, veze, hrady alebo mosty. a stale bura 🙂
a samozrejme, lego duplo...
@danonino_lucia lego, lego a lego. a potom klasicke drevene kocky. ale lego je lego a s tym sa deti hraju dlhe roky. stale nieco nove vedia vymysliet, postavit a potom sa s tym cele tyzdne aj hrat. len original lego. nie tie lacnejsie nahrady, lebo to nepasuje poriadne do seba a rozpadava sa to a to deti velmi rozculuje.
u nas Mega Bloks, nieco ako Lego pre najmensich, o triedu vacsie ako Lego Duplo. K tomu kocky s obrazkami a ked pojdeme na SK tak bude mat aj klasicku drevenu stavebnicu po mne 🙂
Lego síce doma máme, ale nejak neoslnilo-asi dva/tri dni, keď sa kúpilo...a v podstate tak dopadli všetky stavebnice...u nás fičia u staršieho asi od dvoch rokov dinosaury, a keďže mladší nezaostáva, tak zbierka týchto zvieratiek sa nám rozrastá a rozrastá...či už menšieho vzrastu, alebo vačšieho-obávam sa, že už ich nebudeme mať kde dávať 🙂
My sme vyskúšali viacero druhov stavebníc od tých lacnejších až po tie drahšie...ked bola dcérka maličká, cca.1-1,5 kúpili sme jej penové kocky, ktoré sú síce fajn, lebo si s nimi neublížila, kedže sú mäkké, ale začala ich brať do pusy a obhrýzať, tak som ich musela zo strachu na dlhší čas odložiť do skrine 😒 mali sme aj drevené kocky, s tými to už ´´schytal´´ luster, televízor´, pár fotorámikov vrátane našej malej dcérky 😖 aj tie nakoniec skončili v skrini...kúpili sme ´´lacnú alternatívu lega´´ na vyskúšanie, dcérka s nimi búchala, tak niektoré nevydržali 🙂 a mnohé vôbec nedržali po pripevnení jednej kocky k druhej.. 🙄 tak som sa rozhodla investovať do LEGA DUPLA, a môžem povedať, že sa konečne vyplatilo 😀 kocky sú dostatočne veľké, takže dieťa ich neprehltne, sú krásne farebné, perfektne držia a vôbec sa nelámu( máme ich už 3 roky a ani jedna polámaná, ani jeden škrabanec)...a to si už niečo prežili 😀 odvtedy dokupujem dcérke nové druhy tohto lega a som maximálne spokojná 🙂 vrelo odporúčam...vtomto prípade sa oplatí investovať do kvality...
@sykorka84
Keď ide o deti, tak sa vždy vyplatí investovať, aj ja mam veľa skúseností s hračkami, ktoré neprežijú prvý deň 😒
A skúšali ste aj drevené hračky? To sú moji favoriti a vydržia všetko 😉
lego duplo - máme doma plný box takže sa velmi teším ked ho denne 100x vysypú 🙂 ale najlepšia kupa z lega dupla boli jednoznačne podložky, od vtedy si pekne na ne stavaju, ukladaju zvieratka aj postavičky a niekedy si zoberu drevene kocky kupili sme im 4 sady tak si stavaju veže.
Lego som ja mala rad ako decko.... takže pre mna je naj.. ale moje deti nei su legove...... duplo bolo celkom oblubene a páčilo sa aj primo pre malačov od Lega......
drevene ani omylom...... drevene su tak neprakticke hračky...... fest to boli pri dopade po lete vzduchom..... a tak.. proste drevene ee....
U nas vyhrava japonska stavebnica LAQ a klasika lego 🙂
Rondi od znacky lena...
Ostatným mamičkám by som odporučila, aby sa hrali už s niečim iným ako so stavebnicami 😀 Tie treba prenechať deťom 😝