Čo najčastejšie spojené s domácnosťou riešite vy, milé mamičky, a čo nechávate na partnera?
Ste spokojné s tým, ako máte doma rozložené povinnosti s partnerom? Máte čas aj sama pre sebe? Veľmi ma zaujíma, čo práve vtedy robíte 🙂 😎
Andrea
@andrea_spp Nejak okľukou ideš na propagáciu SPP 😉
S manzelom to nemame podelene,kto je doma a ma cas tak porobi. Manzel rad vari, aj upratuje. A ja zasa nemam problem aj s "chlapskymi" pracami. Jedinu vec co moj doma nevie,alebo teda nechce vediet je umyvanie podlahy😃 cas na seba uz mavam viac a viac, cim deti su starsie a sebestacnejsie mam viac a viac casu pre seba
Ja varím muž to nevie tak on umýva riad. Ešte vysáva a umýva kúpeľňu a dĺžky. Ja periem a spratavam oblečenie hračky atď. Myslím ze rozdelené to mame fajn len času malo tak bývame nervózny keď po príchode s práce ešte treba robiť poriadky.
Waw zavidim damy, moj muz nehne ani prstom, zabori sa do gauca a tuka na mobile a na ovladaci, to je vsetko co vie, uz to beriem akoby mam dve deti jedneho 30tnika a jedneho 18mesacneho,aj ten 18mesacny uz sa snazi pomahat, zoberie mi metlicku a pomaha zamatat, utierku ked umyvam riad a akoze spolu utierame taniere, tak syna si vychovam aby bol vsetrany, stareho psa novym kuskom nenaucim, je vysledkom zas vychovy od jeho mamy, kde vsetko za neho robila....
@andrea_spp obaja podnikame v rovnakom sektore, obaja robime v domacnosti co vieme a chceme, upratujem viac ja, on nakupuje, on vari, psa vencime spolu
Momentálne ja materská. Manžel práca. Ale manžel veľa pomáha aj v domácnosti 💗
@andrea_spp skoro vsetko v domacnosti a okolo deti je na mne, manzel chodi do prace, ma tazku fyzicku a este chlapske prace okolo domu. Teraz v zime menej, ale aj tak drevo treba popilit, narubat, nanosit. Mame aj zajace, svokra kozy, sliepky tak aj okolo nich robi, ja tak nakrmim. Ked ale treba, tak povysava, alebo zoberie deti von, aby som mala klud.
Ahoj, manzelovi prave konci rodicovska dovolenka takze pomaha s varenim a chodi skor on teraz do obchodu ako ja a samozrejme pomaha s malym. Upratovanie, zehlenie, pranie je na mne, tiez zabezpecenie hraciek, oblecenia a vsetkeho syn potrebuje a vlastne aj oblecenia pre manzela 🙂 administrativu mame rozdelenu ja skor doktori, skolka (hladanie a komunikacia s nimi), opravari, auto atd. on skor dane a financne riesi. Ked sa vrati do prace, dufam, ze bude nadalej varit aspon 30%, aj ked viem, ze budem rada, ked bude s malym aspon hodinu denne a radsej navarim ja, len nech maju nejaky cas spolu. Cas si najdem na seba, ak si to naplanujem a odignorujem napr. spinavu dlazku (mam pocit, ze len upratujem, ako sme cez koronu vsetci doma) a vo volnom case cvicim, ucim sa jazyk, citam.
@andrea_spp my fungujeme tak rozne, kde si vieme dat jeden druhemu volno... ja si najradsej vsetko doma robim sama (varenie, upratovanie), ale muz vzdy ma na starosti riady, vysava, ked treba nakupi. ja varenie, upratovanie (mam to najradsej podla seba🙂) a vseobecne domacnost..ale ked vidi ze mam uz dost tak sam od seba uprace, navari aby som si oddychla..ked chcem nieco doma urobit zoberie deti von na nejaku hodku, kym sa doma "vyblaznim" s poriadkom..ale vseobecne fungujeme tak 50:50.
a ked uz to volno mam, tak si najradsej otvorim knizku,sadnem na gauc vylozim si na neho nozky 😃ale to az ked viem ze deti su v regali a my mame pokojny vecer, o telka ja kniha 🤣
Dobre ranko😁u nás každý robí maximum. Mame deti a toho voľného času nie je veľa. Som vďačná ak vyjde čas na prečítanie knihy😃aj keď už máme školákov tak ako sa vraví čím väčšie deti tým viac starosti. Teraz je to o to ťažšie že sú doma a učia sa online. Ale deti sa snažia tiež pomáhať. Aspoň drobnosti. S manželom nechodíme nikam. Od malička sme deň čo deň s našimi dvojickami. Nemáme v meste rodinu.. Nikdy sme ich nikomu nedali strážiť.Takze nepoznáme relax typu divadlo kino ci ples. a tak všade chodíme spolu. Zvykli sme si už nato. Pre nás je relax aj také bicyklovanie. 😃v lete turistika. Cez týždeň práca škola povinnosti. Vtedy je toho voľného času fakt malo. Milujeme víkendy.. 😉
Keďže môj manžel je dosť pracovne vyťažený a ja som doma s deťmi, väčšinu domácich prác robím ja, varím a nakupujem zväčša iba ja, riešim všetky záležitosti okolo detí ja.. on robí hlavne veci ktoré ja nedokážem..
Keď .deti chodili do inštitúcií, tak som prerabala izby, sama som.malovala a presúvala nábytok, muž mi pomohol len s vecami čo mi nešli.. keď ešte pôjdu snáď niekedy chcem prerobiť zbytok nášho domu (vymaľovať, prehodiť, pretriedit veci)..
Muž napr. zloží .stôl, navrta diery.. (som síce technický typ a aj by som tie veci zvládla ak by som musela ale nie som moc precízna a nikdy mi to nejde tak pekne ako jemu..) alebo sa stará o všetky moderné elektro vychytávky čo sa týka domácnosti (napr. Aktualizácie a preinstalovavanie všetkých Pc, kamery na dome, alarm atď) do toho vôbec nevidím, keďze on je IT tak to všetko ovláda a pomáha s tým aj širokej rodine.. občas naloží mycku a povysáva ale to sa nestáva nejako často.. taktiež odomna neočakáva že ho budem obskakovať a vie sa o seba postarať aj sam, ale niekedy to robím, lebo ho mám rada.. on to robí občas tiež, lebo ma má rád..
Najviac mi pomáha, keď skončí vecer s prácou že sa venuje deťom a ja zatiaľ dokončím všetko čo som nestihla pri deťoch - upracem kuchyňu po robení večere a podobne..
Mám dojem že u nás doma je stále.co robiť, ale to ako to u nás funguje mi vyhovuje..
@silesias no ustupim,.... Jak sa to vezme, pred svadbou sme spolu nezili, nevedela som jeho navyky...... co nespravim to nie je, pritom ze sa nudi, ja mu na to, ze ja nudu nepoznam, moze ist vydrhnut sprchovy, po psovi vypucovat od chlpov koberec, vycesat psa, vyvencit ho, vycistit mu misky alebo vyprat v rukach pelech a ze zo mas robotu aj na 4 hodiny... Nuda zazehnane... To uz nie.,vraj zenske roboty.... Neni zly ale toto mi zacina uz dost vadit... Sme spolu 8 r.
Dámy, veľmi pekne vám ďakujem, veľmi ma zaujímalo, ako to máte doma, ako narabate so svojou ženskou energiou, keďže sú toto dni s čistou energiou a nielen v obchodnom kontexte. Väčšina z vás to mate doma úžasne podelené, musím úprimne priznať, že som nečakala až takých aktívnych uzasnych partnerov❤️ Sem tam sa tu objavili aj pohodlni partneri, ktorí si zamenili rodinné spoluzitie za mamahotel, ale tak toto si určujeme každá sama, čo nám vyhovuje a co nie, každá mame iné preferencie 🏅 Ja som v inej pozícii, lebo som sama na deti aj domácnosť, ale o tom neskôr 😘 Ďakujem aj za podnety a inšpirácie 🌹
@andrea_spp no môj manžel rad vari a pečie co. Ú sa teším lebo pri 4 dcérka h co stále vymýšľajú to nie je ľahké. Ja robím ostatné doma e prace a 9bcas vymením žiarovku, niečo namontujem keďže manžel lekár je teraz často v práci ale keď je doma som rada za uvarené a rad stavia s menšími s erkami vezw, a ony ho milujú cesat keďže ma dlhšie kučeravé vlasy a tak keď mu to ia copy a Česi ja mam chvíľu pre seba a na nič netobenie. Co milujem.
Bezne domace prace robime obaja, nejake technickejsie opravy riesi manzel. Sme spokojni, lebo domacnost je obidvoch, zijeme tu obaja, takze sa o nu obaja starame. Obaja mame cas aj pre seba a vtedy sa bud venujeme jeden druhemu alebo kazdy svojim zalubam a konickom.