Rituál, alebo zvyk?

marton_popradske
Moderátor
30. nov 2019

Krásne sobotné ránko milé dievčatá. Dajte nám vedieť čo pre vás znamená ranné pitie kávy. Je to rituál, alebo len zvyk? Najzaujímavejšiemu komentáru pošleme Popradskú kávu Extra špeciál🙏☺️

alexis617
30. nov 2019

@marton_popradske pitie rannej kávičky je sķôr môj zvyk chvýľa ktorú si vychutnám pred tým ako idem deti budiť do školy a robiť raňajky ale posledné 2roky mi ju kráti môj drobec

marton_popradske
autorModerátor
30. nov 2019

@alexis617 🙏🙏🙏

bebe30
30. nov 2019

Prvú kávu som vždy stíhala az v práci,odkedy mám deti, prvá káva bola až niekedy pred obedom.😊. Bol to znak,že po rannom zhone mám konečne chvíľku prestávku...čiže je to rituál v každom prípade ...a veľmi sa vždy na ňu teším...čierna bez cukru,prípadne s mliekom ...idem si veru urobiť 🤣

86488648
30. nov 2019

U mna nutny zvyk vdaka ktoremu sa rano nakopnem a ficiiimmm...dvojite presso s mliekom, bez cukru

cadulka2908
30. nov 2019

Aj u mna je to zvyk...rano pred siedmou a poobede pred druhou

comika
30. nov 2019

@marton_popradske ja mozem fungovat aj bez rannej kavy, ale naco? Ta vona v byte, to zohriatie tela, ten zvuk ked polozim salku na tanierik tak aby som nezobudila deti... vsetko to dava ranu svoje caro a milujem to.

bobana297
30. nov 2019

Ja si dam rano kavu ked deti jedia, mam to chvilu pre seba, kym este nemam na 100% nastartovane turbiny. Vtedy vypnem, pozriem nieco na internete a vypnem sa z toho denneho stereotypu kazdodenneho. Vtedy nepocujem ani vreskor starsieho, ked sa mu nieco nepaci 🙊

olivia_0309
30. nov 2019

@marton_popradske Dobre ránko, no pre mňa je prvá ranná kávička zvykom. Hneď ako otvorím oči ešte v polospánku idem zapnúť kávovar a preberám sa až keď začnína voňať mletá káva...Bez kávy ani na krok.Poobená zase ne rituálom,keď prídem z práce je to chvíľka pre seba a hlavne milujem piatky po práci kedy je jedno v akom čase,proste máme s manželom kávičkovú chvíľku. No momentálne malý drobec v brušku mení moje zvyky a rituály,tak si z kávovej usadeniny manželových kávičiek robím kávový peeling,ktorý slúži pri mojich welnessových skrášľovacích rituáloch a užívam si voňu kávy aspoň takto😍

sykorka07
30. nov 2019

@marton_popradske Po príchode z rannej smeny domov je to rituál...potrebujem aspoň hodinu absolútneho ticha, kedy nechcem nič len držať uško šálky s kávou, cítiť v nozdrách jej vôňu, zavrieť oči a mať na mysli jediné "som doma" ... po iné dni je káva najprvejším návykom, kedy sa s ňou preberám a nemienim si ju upierať..je to droga, "tak jaké pak copak pánové" 😉

livizi
30. nov 2019

S vôňou čerstvo pripravenej kávy si spájam kazdy začiatok dňa. A môžem mať pred sebou aj veľmi náročný a ťažký deň, ranná kávička mi spraví dobrú náladu, je akýmsi balzamom na moju dušu a nervy a čo je najdôležitejšie riadne ma nakopne a naštartuje do nového dňa 🙂

miiichala
30. nov 2019

Pre mna je to zvyk, skor ako zovudim deti si ju musim vypit. Ak nestiham mam zlu naladu 😁

evamajercak
30. nov 2019

Ani rituál a ani zvyk. Pijem kávu preto, lebo mi chutí! Nemám na ňu vyčlenený čas, jednoducho keď mám chuť, vtedy ju pijem. A táto Vaša extra špeciál je výborná. Rada by som ju vyhrala 🙂

korra
30. nov 2019

ritual, zvyk, potreba, vsetko spolu 😀 Ranna kava je u mna zaklad dna, vstavam velmi skoro cez tyzden, je to len moj cas, maly este spi, nepustam ani radio, ani televizor, je to taka moja pol hodinka ticha, kludu, pohody. Mozog aj telo sa pomalicky rozbieha 😀 Dalsia kava je "poobedna", v praci /jedno ci kancel, alebo niekde v terene/, a potom este 1-2x doma, jedna z toho urcite s manzelom, kedy je to taka nasa chvilka "analyzacna - co bolo v praci" a "pripravna - co budeme robit, prestavovat, menit atd" 😀 A samozrejme chut a vona kavy, bez toho by nebol ritual, zvyk, potreba

onmaria
30. nov 2019

@marton_popradske ja kávu nepijem ako som už napísala,ale pre môjho manžela káva z môjho pohľadu znamená zvyk,teda priam tradiiiiicia! Ide do práce o pol hodinu skôr IBA kvôli tomu,aby si mohol s chalanmi ráno vypiť svoju tradičnú kávu a zasmiať sa..(sám tuto svoju tradíciu takto opisuje). A v praci pijú popradskú mimochodom.. 😉
A ešte na margo kávy..keď je doma a spravila by som mu jednu,by takisto "prežil",ako keby mu ich spravím päť..kávu by chlontal aj stále,musím to trošku eliminovať 😂😉

moniikka
30. nov 2019

@marton_popradske je to zvyk pretože bez kávy by som nevedela fungovať a vychutnávam si ju keď deti ešte spia. Aj keď ma bolí hlava, viem ze mi pomôže jedine novalgin zapity popradskou kávou

1kriosa1
30. nov 2019

Rituál a bezpečnostné opatrenie, aby som počas dňa niekoho nerozkúsala 😁 ..ja sa proste bez kávy nerozbehnem 🤷 moj muž sa mi smeje, že som závislák na kofeine 😁😂

malinovka333
30. nov 2019

asi je to o zvyku, nakolko mne kava velmi chuti, vela krat pride kamaratka rano na kavu ked zanesie deti, a ma chvil ucas predtym ako ide do prace zastavi sa pokecame, a vypijeme kavicku

veronika3006
30. nov 2019

Zvyk aj rituál zároveň 🙏. Spolu s kávou si vždy doprajem nejakú sladkú odmenu, hneď zhurta zrána 😋. Radšej si privstavem, aby som túto chvíľku mala len pre seba, kým malý spí. Už mám v sebe taký prirodzený vnútorný budík. Potichu počas toho chystám aj raňajky pre všetkých. A deň môže potom naštartovať s takou pohodičkou, bez stresu. A hlavne, ja som už po káve keď ostatní vstanú, tak už zvládnem všetko 💪.

irenaliza
30. nov 2019

@marton_popradske keď som bola malá nechápala som ako môžu moji rodičia piť kávu. Keď som vyrástla vôňa kávy bola príjemná a chuť famózna a tak som spolu s rodičmi vypila kávu uvarili sme si ju ráno cez víkend spolu a pokecali posmiali sa ja som ďalej startla sama som sa stala maminou a odsťahovala sa od rodičov ale ranu kávu som si uvarila stále o rovnakom case ako v mladosti a zavolala rodicom a spolu aj keď na diaľku sme sa rozprávali cez telefón posmiali sa otec mi rozprával kradne príbehy a aj keď ocino už na nás pozerá z neba ja si každé ráno pred prácou zavolam s maminou a spolu pospominame zasmejeme sa niekedy si poplaceme a keď sa stretneme ranný rituál stále spolu my dve máme dúfam že keď vyrastú dcérky pridajú sa aj ony.teraz mi hovoria,ze nevedia prečo nám tá káva chuti.... tak ako ja kedysi....

drdrdr
30. nov 2019

Ja ráno kávu nepijem😉 až chvilku po raňajkách a zelenom caji je ten môj čaj na kavu... s mliekom, bez cukru, lebo si ju dostatočne osladim čokoládou, ktorá mi ku káve strašne chutí ❤

domculik
30. nov 2019

@marton_popradske pre mna absolutny zivotabudic 🙂. uz len ked sa kava melie a zacne sa sirit ta vona, sa omnoho rychlejsie prebudzam, no a ked uz drzim svoju kavicku v ruke tak nik a nic ma.nesmie vyrusit, vychutnavam od peny az po poslednu kvapocku ! 🤭

danicka27
30. nov 2019

@marton_popradske som prava kavickarka milujem vonu cerstvo pomletej...pre mna je to ritual ked si ju vychutnavam...

bea57
30. nov 2019

Káva je pre mňa symbolom odpočinku a pohody,žiadne rituálne varenie,len pár slastných hltov.

asfodelka
30. nov 2019

@marton_popradske
Rituálne pripravujem len presso kávičku pre návštevy a svojho zvyku s rannou kávou som sa musela zriecť.
pitie rannej kávy je pre už pár mesiacov tajný sen 😉 v tehotenstve mi bola zakázaná a teraz po pôrode čakám kedy prestanem kojiť a zas nabehnem na kávu. Drobček spí tak málo že ak by som si dala kávu nespal by vôbec.

zooeynka
30. nov 2019

Jemin zeny...za balik kavy ste ochotne pisat tu bajky 🙂 Ja len cumim

tajik
30. nov 2019

Ranná popradská kávička je krásnym štartom každého začiatku dna

marton_popradske
autorModerátor
30. nov 2019

@olivia_0309 blahoželám. Pošlite mi adresu a do predmetu napíšte: popradská

katarinka315
30. nov 2019

@marton_popradske káva je môj nápoj pre dobrý štart dňa, ráno zalejem s mliekom pre správne fungovanie dňa, a kávu pijem aj dve hodiny keďže mám 16 mesačného chlapčeka šintera ;)

sperka
30. nov 2019

@marton_popradske pitie kávy je spoločenská udalosť. V práci sa stretneme ráno pri káve, povieme si co nás v robote čaká, čo bolo doma a hor sa do práce! 💪

nefertiti5843
30. nov 2019

@zooeynka Presne to ma hneď napadlo....hotové slohové práce....a niektoré výrazy...."v nozdrách"...." symbolom šťastia a pohody" .... "slastné hlty" .... "po poslednú kvapôčku" .... "famózna chuť" .... Ja neviem, ale káva je káva a hotovo. Tie prívlastky mi prídu dosť trápne 😝