Trápia Vás boľavé priedušky?

marton_popradske
Moderátor
2. nov 2020

Milé mamičky, máme čajový tip do tohto upršaného počasia. Ak Vás trápia boľavé priedušky, máme pre Vás perfektný čaj. Úľavu si môžete dopriať v podobe nášho Mistralu - NA PRIEDUŠKY. Obsahuje lipu, ktorá vám uľaví. Tento čajík je zdravý a dokonca fantasticky chutí. A čo vy? Ako bojujete s bolesťou priedušiek? Dajte nám tip. Najzaujímavejšiemu tipu tento čajík pošleme.

86488648
2. nov 2020

@marton_popradske u mňa sa osvedčilo natrieť si oblasť hrudníka masťou(šmalec,nechtik.masť,živicova masť alebo hoci aj kusom slaniny,ak nie je nič lepsie) zababušit sa a vyležať-pri slabšom zápale a pri silnejšom rozhodne tvaroh.zábal(hrudkový tvaroh zabaliť najlepsie do bavlneneho uteracika a priložiť na hrudnik ,pokým "nezoschne,vtedy treba vymeniť za iný),lipový čaj si k tomu urobím len, keď mi vyskoči teplota...🙂

marton_popradske
autorModerátor
2. nov 2020

@86488648 Ďakujeme veľmi pekne za Vašu radu, respektíve tip. Krásny večer.

lpolak
2. nov 2020

@marton_popradske u nas zabrala najskor a najefektivnejsie tepla sol prilozit na priedusky v bavlnenej satke,ked vychladne opat nahriat a prilozit, to je vsak uz ako dosledok, preto sa radsej snazime preventivne sipky, repik, medovka a lipa do caju v chladne jesenno-zimne vecery, pit ale aj naparovat tieto bylinky a preventiva zarucene👍👍

marton_popradske
autorModerátor
2. nov 2020

@lpolak Ďakujeme veľmi pekne za Vašu radu. Teplú šatku si pamätám z detstva. A samozrejme bylinky. ĎAKUJEME.

luchajda
2. nov 2020

@marton_popradske na priedusky u nas zabera inhalovanie a nadparovanie nad harmancekom s kvapkou eukalyptu 😉 na noc natierame hrudnik jazvecou mastou, na to igelit + uterak. Starka mi zvykla natierat hrud bravcovou mastou, to bol jej liek na vsetko 😂 a univerzalny krem proti vraskam 🙊 a na dusivy prieduskovy kasel pouzivame teple mlieko s medom a maslom

marton_popradske
autorModerátor
2. nov 2020

@luchajda ďakujeme za tento recept. Osvedčený a overený.

alena671
2. nov 2020

my kombinácia zvonka natrieť tymiánovou masťou, prekryť igelitom a šatkou alebo uterákom a z vnútra podávame cibuľový sirup vyrobený prekladaním cibule a medu alebo cukru, užívame po lyžičkách pár krát do dňa

marton_popradske
autorModerátor
2. nov 2020

@alena671 ďakujeme veľmi pekne🙏

karolin2
2. nov 2020

Stáva sa, že nám detí zo školských zariadení nechtiac prinesú so sebou "kamošov" v podobe kašľa, horúčok, my rodičia však týchto "kamošov" - liečenie, mám pocit, že s pribúdajúcimi sa rokmi to zvládame ťažšie a dieťa sa z toho rýchlejšie dostane a my ďalej sa liečime, zo začiatku sú to bylinné čaje na to určené, ale potom siahame aj po babských receptoch, cibuľový čaj, ochucujem s medom na zamaskovanie, alebo feniklový čaj (korenie) s majoránkou a natierame hrudníček s eukalyptom a veľa veľa vetráme, aby naši "kamoši" vedeli kadiaľ majú odísť.

marton_popradske
autorModerátor
2. nov 2020

@karolin2 ďakujeme🙏🙏🙏

sssilvuska
2. nov 2020

@marton_popradske moja svokra je astmatička a priedusky jej piskaju pravidelne :/ ..potiera si rozne maste a samozrejme pije bylinkove caje, tomu by sa tiez velmi potesila 🙂

marton_popradske
autorModerátor
2. nov 2020

@sssilvuska 🙏🙏🙏

zuzana814
2. nov 2020

Na podporu priedušiek pomáha rybí olej. Liečebné dávky sú 3-5 PL rozdelených počas dňa, aby vám lepšie chutil, môžete si do každej PL kvapnúť obľúbenú silicu - napr. citrón, pomaranč, škoricu, mätu. Tento tip mám od mojich nórskych študentov. Severania rybí olej používajú v menších množstvách ako prevenciu a väčších ako liek. Klasika je použiť kvapku tea tree oleja na 1 Pl nosného olivového alebo kokosového oleja a vmasírovať si ho do oblasti priedušiek, predtým si samozrejme overte znášanlivosť tea tree ( a každého esenciálneho oleja) napríklad tak, že 1 kvapku kvapnete do lakťovej jamky a do 24 hod. by ste nemali pozorovať žiadne začervenanie alebo iné negatívne príznaky. Pre mäsožravcov je tu ďalší tip - borsučia masť od poľovníka, osobne mi zabrala pri obojstrannom zápale priedušiek najlepšie. Na podporu liečby zápalu som jedla aj megadávky vitamínu C ( kuk megaaskorbická liečba od P. Tuhárskeho), popíjala šípkový čajík bohatý na C, tymianový antibiotický čajík, čaj zo sladkého drievka, extrakt z brečtanu a zinok a selén ( my kupujeme v lekárni Zinkosel) na hojenie slizníc. Pomáha aj naparovanie nad soľou z mŕtveho mora, alebo nad hrncom s bylinkami. No a na záver, treba spomaliť, veľa oddychovať, dočasne vylúčiť mlieko a zaradiť do stravy prírodné antibiotiká (casnak, cibuľa, kurkuma, kurací vývar.....).

marton_popradske
autorModerátor
3. nov 2020

@zuzana814 uau. Ďakujeme! Perfektné. Krásny deň.

marton_popradske
autorModerátor
3. nov 2020

@zuzana814 blahoželáme k výhre čajíku. Pošlite mi do správy Vašu adresu.

zuzana814
3. nov 2020

@marton_popradske Ďakujem💃

anicka176
3. nov 2020

Mne pomáha horúca sprcha a silný zázvorový čaj s medom a citrónom. 🙂🍋

lujzamisko
3. nov 2020

Teraz sme mali presne problém ja aj dieťa sme mali chytene priedušky tak že sme si varili majorankovy čaj ,potierali bylinnou masťou a inhalovali vincentku . V difuzeri nám išla dottera . Okrem čaju z majoranu sme si kúpili aj plucnik lekársky bylinku.

adka1122
3. nov 2020

@marton_popradske momentalne sme nastastie vsetci zdravi, ale ked sme chorí radi pijeme lipový caj, takze ak nas bude trapit choroba, vyskúšame tento prieduskovy caj.

vivien19
3. nov 2020

Eukalyptus cítiť v celom byte. Nakvapkam trocha na radiator a k tomu cajik s medom a na hrudnik osvedčený zábal s mastou alebo aj nahriatym olejom.

tanika
3. nov 2020

@lujzamisko môžem sa spýtať čo Vám pomohlo na tie priedušky ???? Juj teraz sa s tým trápim , crp 5 antibiotiká mi nedala že vraj vírusové ....

tanika
3. nov 2020

@zuzana814 ďakujem za cenne rady .👍

lujzamisko
4. nov 2020

@tanika no môj má stodal, kaloba a masť táto na foto.. není tam nič zo psa.je to čisto bylinky.
Ale na konci mal aj tak atb. Kľudne napíšte ip. Aký má kašeľ .... Všetko tam

aluska08
4. nov 2020

Od kedy športujem, prechádzky, plávanie..nemám problém s dýchaním.. 😊

tanika
4. nov 2020

@lujzamisko ďakujem moc a inhalovali Vincentku( máte inhalator ??) a aký ?znacka a posledné dusila som si dotteru difúzer aj olejceky môžem sa spýtať ako mám nakombinovať do difúzera keď je nádcha , kašeľ, zahlienenie zatekaju hlieny teraz dcére /13.r aj ona chorá . Ďakujem moc

tanika
4. nov 2020

@lujzamisko kašeľ nie je , zatekaju hlieny a neda sa ti ešte vykašľať . A ja mám ako keby som mala niečo sadnute na prieduskach . Ťažký nadych akosi nemôžem normálne dýchať . Nedusim sa to nie ....juj včera u mudr. Crp 5 že je to vírusuve, ceste dychanie .

skoco
4. nov 2020

@marton_popradske Okrem bylinnych sirupov, pridame este echinaceovu tinkturu na imunitu, prieduskovy caj a tymianovu mast na hrudnik. A do nekonecne preplachovat nos aby bolo dychanie ciste.

megan6
4. nov 2020

Tento prieduskovy čaj kupujeme aj my a potom čiste sypane bylinkove caje na priedusky a vykaslavanie.🙂Pripadne salviovy na hrdlo.

ajino
4. nov 2020

často sa trápim v zime s bolesťou priedušiek, mám vybraté krčné mandle a preto veľmi často mám bolesti priedušiek, liečim sa na to dosť často a veľmi často to končí tým, že mi predpíšu antibiotiká aj keď sa to snažím preliečiť čajíkom, nie vždy to pomáha

89petra89
5. nov 2020

Priedušky si natieram husacou alebo kačacou masťou, naparujem sa nad horúcou vodou so soľou, pijem prieduškový čaj. 🙂