Umývanie rúčok v jasličkách či škôlke. Akú máte skúsenosť?

michaela_bupi
23. máj 2016

Môj synček je už „veľký“ škôlkár, má 4 roky. V škôlke trávia veľa času vonku na dvore a pred každým jedlom si umývajú rúčky – dokonca k tomu priniesol aj riekanku a pesničku, ktorú si pri tom spievajú. Používajú umývaciu penu alebo „šmykľavé“ mydlo, ako môj syn hovorí tuhému mydlu, a ja som veľmi milo prekvapená. Máte aj vy dobrú skúsenosť?

kupcovci
23. máj 2016

Dobry den aj moj starsi syn Kubko3,5rocny od septembra navstivuje skolku a umyanie ruk bolo vzdy jeho oblubenou cinnostou takze nema ziaden problem s umyvanim o to viac ze si ich umyva spolu s kamaratmi a spievaju si pri tom.Doma to niekedy az prehana s umyvanim lebo prenho je najvacsia zabava pustanie hektolitre vody a minanie mydla preto musi byt dozor vkuse v pohotovosti 🙂

luchajda
23. máj 2016

My ešte do škôlky nechodíme, no dcérka je veeeľmi čistotná. Ona by si rúčky umývala neustále a keď niekto ide z WC, hneď mu znakuje inštrukcie, že si treba ruky umyť mydlom a poutierať do uteráku :D

lucik194
23. máj 2016

mladsia ma v skolke tekute mydlo, tuhe vobec nepouzivaju, mne je v podstate jedno, hlavne ze si umyje ruky.....co mne skor prekaza je ze im v umyvarni tecie len studena voda, teplu maju v umyvadielkach "vypnutu" takze ta kvalita umyvania s tou studenou je podla mna horsia.... ☹

anka2103
23. máj 2016

Moj 3,5 rocny si umyva rucky aj 100x za den. Niekedy si vravim,ze az moc som ho naucila cistoty,ale zas nieje to na skodu. A som rada ze aj v skolke pozeraju na umyvanie ruk u deticiek a polrocneho od narodenia mastim len bupi mlieckom 😉

karolin2
23. máj 2016

Mám s tým len veľmi ale veľmi dobré skúsenosti, stačí keď prídeme domov zo škôlky alebo len vybehneme a prvé keď sa vrátime domov, ide si umyť rúčky. Máme 5 rokov. V škôlke používajú tuhé mydielko.

maryon1
23. máj 2016

S umývaním rúk v škôlke pri staršej dcérke mám len dobrú skúsenosť. Učiteľky dbali o to, aby si detičky umyli ruky pred/po jedle, keď šli z wecka, prípadne keď sa vrátili z prechádzky z vonku, a rúčky mali od hliny či piesku.

Mladšia dcérka ešte do škôlky nechodí, ešte je malá, ale tiež ju učím, že rúčky treba umývať, aby boli čisté - hlavne aby nejedla so špinavými, umyla si, keď sa vyciká... Dosť jej ide príkladom aj staršia sestra, vidí ju, tak opakuje. čo je super, že sa takto od seba naučia aj nejaké pozitívne veci, nielen, ako sa robia neplechy 😀 😀 😀

michaela_bupi
autor
23. máj 2016

Milé mamičky, ďakujem za príspevky, som rada, že máte aj vy s umývaním rúčok vašich detičiek len dobre skúsenosti 🙂

lyrrya
23. máj 2016

U nas v skolke si pekne umyvaju rucky. A syn aj doma. Nema s tym problem. Len s utretim do sucha 😉

ikaika
23. máj 2016

no tak ja mam s umyvanim detskych rucok v skolke skor opacku skusenost, u nas v skolke nie vsetky ucitelky dohliadali na to aby sa rucky po prichode z vonku umyli a nedali detom ani dostatok casu na umytie.
Casto krat sa stalo ze my mamninky sme pri vyzdvihnuti len tak pozerali ze ci boli deticky s ruckami
" orat na poli " 😅

s1m.one
23. máj 2016

U nas skolke pouzivaju rozne tekute mydla, ja som nasmu dala tuhe mydlo bupi, dokonca aj ine deti by chceli take🙂

irenaliza
24. máj 2016

Naše dcérky v škôlke používali tekuté mydielko a aj teraz tam chodí naša 3. dcérka a je super, že keď príde doma, ak učí najmladšiu sestričku, že si treba po jedení umývať ruky a ako... Sama hovorí, že im v škôlke hovorili ako sa umývať a utierať, v škôlke to ide lepšie, ale doma ... nehajú tiecť vodu aj pol dňa a bláznili by sa s mydlom a s vodou do nekonečna, lebo v škôlke musia poslúchať a doa ... No čo už, ale Krásny deň

martinka55
24. máj 2016

My sme mali na začiatku šk. roka doniesť 2 ks mydiel a takmer všetky mamičky doniesli tradičné tuhé mydielko BUPI ... Ručičky si v škôlke pred každým jedlom umývajú, dokonca mám takú skúsenosť, že sme meškali do škôlky a dcérka sa rozbehla priamo k stolu a kým som jej ukladala do skrinky vecičky, tak som počula p. učiteľku, ako si s ňou ručičky umýva

stesil
24. máj 2016

U nás majú klasické tekuté mydla.

kajca84
26. máj 2016

U nás majú tekuté mydlá a dbajú na to,aby sa umyvali rucicky.Syn si zo zaciatku stále chcel umyvat ruky,dost casto bol mokry.

shilou
26. máj 2016

Starsia co chodi do skolky,tam sa stale na zaciatku roka nosi velke balenie tekuteho mydla.....a aj doma,prva vec ked prideme domov,vyzuje sa a sup do kupelky 😉

janettan
28. máj 2016

v našej škôlke dbajú na čistotu detských rúk a som spokojná s takýmto prístupom

renaatka
28. máj 2016

Ani moj maly este nechodi do skolky, bude mat 2rocky ale ucim ho na umyvanie ruciciek ,snad mu to aj vydrzi lebo je to velmi dolezite a vela dospelakov nato casto zabuda :-\